Oteo mu ga Branković ispred nosa.-LIBERO- wrote:Katamaran_Sa wrote:Pa i njega je dobio zato sto je Hrvatseln wrote: Da, i osim toga je Zlatni Ljiljan.
A zasto Bakir Izetbegovic nije dobio zlatni ljiljan?
Demokratska fronta Željko Komšić
- Corto Maltese
#3076 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
- Shahab
#3077 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
Po kojim kriterijima procijenjuješ dobre rezultate u septičkoj jami koju nazivaš bosanskom visokom politikom? Količinom ukradenih nekretnina ili perverznog nepotizma? O kakvim rezultatima govoriš...to su strašne nebuloze. Kompromituješ jedinog spontanog političara jer nije korumpiran i razbojnik poput Lagumdžije, Tihića ili Radončića....Corto Maltese wrote:I dalje tvrdim da svaka rasprava o Komšićevoj nacionalnosti gubi smisao nakon usteka ovog mandata. Komšić je već dovoljno dugo vremena proveo u visokoj politici, da njegovi rezultati govore sve.
- Corto Maltese
#3078 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
Oprosti nisam shvatio šta je kompromitujuće u gornjoj rečenici. Da li ti to sugerišeš da Komšić nije imao rezultata tokom zadnjih 10-tak godina koje je proveo u načelničkim, ambasadorskim i predsjedničkim foteljama i limuzinama? Jer jedino ukoliko je tako, ta rečenica bi mogla zvučati kompromitujuće. Da je ponovimo:Shahab wrote:Po kojim kriterijima procijenjuješ dobre rezultate u septičkoj jami koju nazivaš bosanskom visokom politikom? Količinom ukradenih nekretnina ili perverznog nepotizma? O kakvim rezultatima govoriš...to su strašne nebuloze. Kompromituješ jedinog spontanog političara jer nije korumpiran i razbojnik poput Lagumdžije, Tihića ili Radončića....Corto Maltese wrote:I dalje tvrdim da svaka rasprava o Komšićevoj nacionalnosti gubi smisao nakon usteka ovog mandata. Komšić je već dovoljno dugo vremena proveo u visokoj politici, da njegovi rezultati govore sve.
Komšić je već dovoljno dugo vremena proveo u visokoj politici, da njegovi rezultati govore sve.
- exliberal-ex
#3079 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
Tacno tako pofalickivolta dzontra wrote:Vječna rasprava o Komsicevom hrvatsku:):):):)
Meni nije problem što je Zeljko "ljiljan". Ostao u ratu sa svojom rajom, iskazao se, dobio orden....sve 5
Nije mi problem što ne prica hrvatski....usvajanje nekog jezičnog standarda nije pod moranje...
Nije mi problem njegov ateizam....šta ima veze......neko prizivanje potrebe da se pripada nekoj crkvi je demode....svatko odredjuje kako će upraznjavati svoju duhovnost....
Ipak, ako je neki američki ustavotvorac predvidio tri člana predsjedništva iz tri naroda jasna je namjera i neki "duh" te odluke.....da državu prezentiraju političari koji u neku ruku nose legitimitet naroda kojega predstavljaju....nesavrsenost izbornog zakona/modela dopušta da se ispuni zakoniti uvijet etničkog izjašnjavanja kandidata bez potrebe da se osigura ikakav izborni legitimitet kod onih čije ime ta fotelja barem nominalno nosi..... Ali nije ZK prekršio zakon...zakonito je izabran...
Na kraju Hrvati su navikli na ovu situaciju....oni su to mjesto u Predsjedništvu BIH ne neki način "otpisali" po principu "koga isti.gose toga je.base".
Koriste Komšića kao jednostavnu personifikaciju izborne nejednakopravnosti.....on im je ko neki katalog, tester, uzorak ...pokazuju u njega kao "evo vidite to je to...."....
U stvarnosti su indiferentni prema njemu....tako da njegovo "hrvatstvo" više nije bitno pitanje.....ako je Bošnjacima bitno stalno ponavljati da je ZK Hrvat neka ponavljaju...
Ostaje činjenica da ZK u 8 godina mandata nije uspostavio nikakvu komunikaciju s većim dijelom svog naroda, s dijelovima BIH un kojima njegov narod živi u znacajnom broju, s nijednom neformalnom ili formalnom hrvatskom institucijom, utjecajnim pojedincom....
Ja se ne sjećam da je s nekim razgovarao uopće čak ono uz kulturno iskazano neslaganje....
Evo zaboravimo narod kao kolektivitet......s kojim gradjanima BIH Komso nema nikakav odnos.....isključivo s onim s kojima dijeli etničko porijeklo....
On, stranka mu, politika stranke, politička karijera ostaje u budućnosti bošnjačko političko pitanje....ovisit će o bošnjačkim glasačima, konkurenti i koalicijski partneri bošnjačke političke stranke itd ....
Tako da je prica o hrvatstvu ZK možda najnebitnije drustveno pitanje...
- Truba
- Grijem se na: Plin i struju
- Horoskop: Vodolija
#3080 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
žao mi je ne mogu ti odgovoriti jer nisam shvatio pitanjavee-jay wrote:znaci bacis malo trola na temu, neko ti postavi konkretno pitanje, ti jos malo trolas i onda bjezis sa teme... sorry meni je ovo za ip ban. hvala na NEodgovoru...Black swan wrote:komšić ne diše i ne misli hrvatski![]()
jel može tako![]()
ajd fakat smorih se od ove priče...
ako treba okačim ti kako izgleda kuća jednog hrvata koji živi u Usori
trobojnice, svijeće crven bijeli plavi, gobleni u obliku hrvatskog grba, lutke u hrvatskoj narodnoj nošnji
nimalo kičasto nimalo napadno
nit su bili protiv jugoslavije niti su protiv bosne i hercegovine
ljudi žive i rade... vole svoje ne mrze tuđe
problem je što su vaki ljudi ljudima iz nebodera ustaše
zanima me koliko je komšo dobio glasova u takvim izbornim jedinicama
svojevremeno se hvalio da je pobijedio ivu miru jovića u njegovom rodnom selu ako se dobro sjećam
- vee-jay
#3081 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
dobro hajd', ako ne razumijes mogu ja i jednostavnije:Black swan wrote:žao mi je ne mogu ti odgovoriti jer nisam shvatio pitanjavee-jay wrote:znaci bacis malo trola na temu, neko ti postavi konkretno pitanje, ti jos malo trolas i onda bjezis sa teme... sorry meni je ovo za ip ban. hvala na NEodgovoru...Black swan wrote:komšić ne diše i ne misli hrvatski![]()
jel može tako![]()
trobojnice, svijeće crven bijeli plavi, gobleni u obliku hrvatskog grba, lutke u hrvatskoj narodnoj nošnji
svojevremeno se hvalio da je pobijedio ivu miru jovića u njegovom rodnom selu ako se dobro sjećam
Kako po tebi jedna osoba mora da odgovori na tvoja pitanja, da bi ti rekao da je ona Hrvat?
Da li to znaci i za Bosnjake, Srbe, Spance, Njemce...?koliko ima hrvatskih simbola u kući
koliko zna hrvatskih pjesama
govori li hrvatski
da ne idemo dalje jesu li mu djeca dobila hrvatska imena ide li u crkvu ko su mu pretci bili kako poznaje hrvatsku povijest...
- novi.dan.nova.nafaka
#3082 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
Corto Maltese wrote:Oprosti nisam shvatio šta je kompromitujuće u gornjoj rečenici. Da li ti to sugerišeš da Komšić nije imao rezultata tokom zadnjih 10-tak godina koje je proveo u načelničkim, ambasadorskim i predsjedničkim foteljama i limuzinama? Jer jedino ukoliko je tako, ta rečenica bi mogla zvučati kompromitujuće. Da je ponovimo:Shahab wrote:Po kojim kriterijima procijenjuješ dobre rezultate u septičkoj jami koju nazivaš bosanskom visokom politikom? Količinom ukradenih nekretnina ili perverznog nepotizma? O kakvim rezultatima govoriš...to su strašne nebuloze. Kompromituješ jedinog spontanog političara jer nije korumpiran i razbojnik poput Lagumdžije, Tihića ili Radončića....Corto Maltese wrote:I dalje tvrdim da svaka rasprava o Komšićevoj nacionalnosti gubi smisao nakon usteka ovog mandata. Komšić je već dovoljno dugo vremena proveo u visokoj politici, da njegovi rezultati govore sve.Komšić je već dovoljno dugo vremena proveo u visokoj politici, da njegovi rezultati govore sve.
Ah, da, Željko i nj. rezultati...
- Shahab
#3083 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
Neka fini ljudi sa trobojnicama na kućama glasaju za Čovića i njegovu konkubinu Borjanu Krišto ili milicionera Lozančića , to je njihovo pravo...kao što je pravo svakog građanina da glasa za Željka Komšića. Na kraju je samo bitan broj glasova. Komšić je dobio 300 hiljada, a danas mu je rejting još bolji. To je činjenica koja ne podliježe raspravi...Black swan wrote:žao mi je ne mogu ti odgovoriti jer nisam shvatio pitanjavee-jay wrote:znaci bacis malo trola na temu, neko ti postavi konkretno pitanje, ti jos malo trolas i onda bjezis sa teme... sorry meni je ovo za ip ban. hvala na NEodgovoru...Black swan wrote:komšić ne diše i ne misli hrvatski![]()
jel može tako![]()
- _Reds_
#3084 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
Rejting mu je bolji od 300.000 +.
Bice da se nisi naspavao.

Bice da se nisi naspavao.
- Pismonosa
#3085 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
...
Last edited by Pismonosa on 26/01/2021 11:25, edited 1 time in total.
- Truba
#3086 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
@vee-jay
ne interesuju me drugi
ja sam ti naveo neke primjere u vezi s određenim izvanjskim elementima koji čine jednu kuću hrvatskom i jednog čovjeka hrvatom
da bi bio hrvat valjda moraš njegovati svoje, ljubiti svoj narod, svoj jezik,hrvatske pisce, hrvatske običaje...znati barem 4-5 povijesnih ličnosti, poznavati elementarnu povijest hrvatskog naroda...
to što je u nas u sarajevu sve pervezno iskrivljeno i predstavljeno kao zlo čim je "malo nacionalno" obojeno i što se pripisuje krivoustom i tomsonu to je problem za neke društvene radnike
ne interesuju me drugi
ja sam ti naveo neke primjere u vezi s određenim izvanjskim elementima koji čine jednu kuću hrvatskom i jednog čovjeka hrvatom
da bi bio hrvat valjda moraš njegovati svoje, ljubiti svoj narod, svoj jezik,hrvatske pisce, hrvatske običaje...znati barem 4-5 povijesnih ličnosti, poznavati elementarnu povijest hrvatskog naroda...
to što je u nas u sarajevu sve pervezno iskrivljeno i predstavljeno kao zlo čim je "malo nacionalno" obojeno i što se pripisuje krivoustom i tomsonu to je problem za neke društvene radnike
- Truba
#3087 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
da su valjali ne bi propaliPismonosa wrote:![]()
![]()
![]()
Štata što su Feral i Feralovci mrtvi, moglo bi se ovaj tvoj post kandidirati za njihovu (ne)slavnu rubriku "GREATEST SHITS!"
Pomeo bi svu konkurenciju, nema dileme
- Pismonosa
#3088 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
...
Last edited by Pismonosa on 26/01/2021 11:19, edited 1 time in total.
- MuaDib
#3089 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
Mene samo interesuje kako je SPP ekspresno registrovan na sudu, a DF još nije 
- O'zone
- Globalni moderator
#3090 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
Falilo im 47 000 KM da podmažu gdje škripiMuaDib wrote:Mene samo interesuje kako je SPP ekspresno registrovan na sudu, a DF još nije
- dustaban
#3091 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
Nevjerovatno je kako pojedinci nikako da skontaju (ili namjerno nece) da je pitanje nacije u ovoj i ovakvoj drzavi temeljni kriterij svih funkcija.Black swan wrote:komšić ne diše i ne misli hrvatski![]()
jel može tako![]()
Ali da ne pretjerujemo, evo kazat cemo da sa neke poslove nacionalna pripadnost ne igra (gotovo) nikakvu vaznost, medjutim za vecinu drugih ona je veoma vazna (famozni "kljuc") pa mi dozvolite da ja to nekako "nacrtam". Zamislite dakle neki skroll klizac, na jednoj strani "struka" na drugoj "nacija" (nacionalnost) pa za svaku konkretnu duznost odredimo neki priblizan polozaj klizaca, tj. odnos kriterija struke, spram nacije.
PILOT:
struka_X________________________________nacija
MINISTAR:
struka______________________________X___nacija
UCITELJ U OS:
struka__________________________X_______nacija
UNIVERZITETSKI PROFESOR:
struka___X______________________________nacija
CLAN PREDSJEDNISTVA
struka__________________________________nacija____X
Za posao clana predsjednistva je nacija ne samo na prvom mjestu vec ISKLJUCIVI KRITERIJ. Ali ne nacionalnost formalno (kao sto je ZK formalno Hrvat) vec ono POTPUNO - tamo treba da sjede "pravi" Srbin, Hrvat i Bosnjak.
Sta je pravi H, S, B ne treba objasnjavati.
- matic.ivan
#3092 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
Zamisli kad dodje stranac i pokusa registrovati firmu u BiH.MuaDib wrote:Mene samo interesuje kako je SPP ekspresno registrovan na sudu, a DF još nije
O Velikoj Brinitaji za 1 dan, u BiH za 6 mjeseci
- Altsa
#3093 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
koji ludak...sta hoces da kazes da moj drug Mario nije hrvat zato sto nije kacio po kuci ove stvari koje si ti naveo...rodeni sarajlija hrvat nece pricati kao zagrebcanac ili skutor iz ljubuskog a uz to ce sigurno vise voliti BiH nego ti i tebi slicni...Black swan wrote:žao mi je ne mogu ti odgovoriti jer nisam shvatio pitanjavee-jay wrote:znaci bacis malo trola na temu, neko ti postavi konkretno pitanje, ti jos malo trolas i onda bjezis sa teme... sorry meni je ovo za ip ban. hvala na NEodgovoru...Black swan wrote:komšić ne diše i ne misli hrvatski![]()
jel može tako![]()
Last edited by Altsa on 30/04/2013 11:27, edited 1 time in total.
- Corto Maltese
#3094 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
Zamišljam Željka Komšića kako u Velikoj Britaniji osniva firmu. I nikako ne mogu zamisliti da mu to uspije za manje od 6 mjeseci.matic.ivan wrote:Zamisli kad dodje stranac i pokusa registrovati firmu u BiH.MuaDib wrote:Mene samo interesuje kako je SPP ekspresno registrovan na sudu, a DF još nije
O Velikoj Brinitaji za 1 dan, u BiH za 6 mjeseci![]()
![]()
![]()
Last edited by Corto Maltese on 30/04/2013 11:45, edited 1 time in total.
- Altsa
#3095 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
pa crnolabudan ce ti otkriti veliku tajnu...Zeljko Komsic nije RvatMuaDib wrote:Mene samo interesuje kako je SPP ekspresno registrovan na sudu, a DF još nije
- vee-jay
#3096 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
Hvala na iskrenom odgovoru. Na ovaj se naravno mogu ali ne zelim nadovezati, jer bi me spustilo tako duboko na jedan nivo na kojem nikad i nikako - cak ni ovako anonimno - ne zelim da se nadjem.Black swan wrote:@vee-jay
ne interesuju me drugi
- Altsa
#3097 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
sad mi je jasno zasto Komsic nije nikakav Rvat...pa on ne lici na pravog Rvata

- and
#3098 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
ipak ako je neki američki ustavotvorac predvidio da se ova država zove bosna i hercegovina,možeš nam objasniti kakav je odnos prema toj činjenici u dijelu bih gdje hrvatski narod živi u većem broju?svašta je taj amerikanac napisao,pa kako se ono što je napisano provodi u praksi?volta dzontra wrote:Vječna rasprava o Komsicevom hrvatsku:):):):)
Meni nije problem što je Zeljko "ljiljan". Ostao u ratu sa svojom rajom, iskazao se, dobio orden....sve 5
Nije mi problem što ne prica hrvatski....usvajanje nekog jezičnog standarda nije pod moranje...
Nije mi problem njegov ateizam....šta ima veze......neko prizivanje potrebe da se pripada nekoj crkvi je demode....svatko odredjuje kako će upraznjavati svoju duhovnost....
Ipak, ako je neki američki ustavotvorac predvidio tri člana predsjedništva iz tri naroda jasna je namjera i neki "duh" te odluke.....da državu prezentiraju političari koji u neku ruku nose legitimitet naroda kojega predstavljaju....nesavrsenost izbornog zakona/modela dopušta da se ispuni zakoniti uvijet etničkog izjašnjavanja kandidata bez potrebe da se osigura ikakav izborni legitimitet kod onih čije ime ta fotelja barem nominalno nosi..... Ali nije ZK prekršio zakon...zakonito je izabran...
Na kraju Hrvati su navikli na ovu situaciju....oni su to mjesto u Predsjedništvu BIH ne neki način "otpisali" po principu "koga isti.gose toga je.base".
Koriste Komšića kao jednostavnu personifikaciju izborne nejednakopravnosti.....on im je ko neki katalog, tester, uzorak ...pokazuju u njega kao "evo vidite to je to...."....
U stvarnosti su indiferentni prema njemu....tako da njegovo "hrvatstvo" više nije bitno pitanje.....ako je Bošnjacima bitno stalno ponavljati da je ZK Hrvat neka ponavljaju...
Ostaje činjenica da ZK u 8 godina mandata nije uspostavio nikakvu komunikaciju s većim dijelom svog naroda, s dijelovima BIH un kojima njegov narod živi u znacajnom broju, s nijednom neformalnom ili formalnom hrvatskom institucijom, utjecajnim pojedincom....
Ja se ne sjećam da je s nekim razgovarao uopće čak ono uz kulturno iskazano neslaganje....
Evo zaboravimo narod kao kolektivitet......s kojim gradjanima BIH Komso nema nikakav odnos.....isključivo s onim s kojima dijeli etničko porijeklo....
On, stranka mu, politika stranke, politička karijera ostaje u budućnosti bošnjačko političko pitanje....ovisit će o bošnjačkim glasačima, konkurenti i koalicijski partneri bošnjačke političke stranke itd ....
Tako da je prica o hrvatstvu ZK možda najnebitnije drustveno pitanje...
-
megaman4
#3099 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
aaaaaaaaaaaaAltsa wrote:sad mi je jasno zasto Komsic nije nikakav Rvat...pa on ne lici na pravog Rvata
oplakah.............
- seln
#3100 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
Ti vise nisi ni smijesan, samo si zalostan.Black swan wrote: da bi bio hrvat valjda moraš njegovati svoje, ljubiti svoj narod, svoj jezik,hrvatske pisce, hrvatske običaje...znati barem 4-5 povijesnih ličnosti, poznavati elementarnu povijest hrvatskog naroda...
Zaboravio si jos jednu osobinu pravog Hrvata...ugrozen.