Prevaranti na PIK-u
- CaneBos
#3076 Re: Prevaranti na PIK-u
A ako koga zanima, imam A4 listu takvih postenih i 100% uzimam kupaca, pa kome treba bujrum nek mi se javi na pp 
- propalismo
#3077 Re: Prevaranti na PIK-u
Zato uvijek treba traziti novac unaprijed cijena artikla+ptt troskovi pa tek po uplati slati artikal.Jer kupac se iz nepoznatih razloga predomisli ili nadje jeftinije ili ga nema vise online i ne javlja se na telefon a ti ko bekan poslao artikal pouzecem.Kada te kupac tako ispali jedino sto mozes je ostaviti mu negativan dojam narano ako je predhodno kliknuo na Kupi ArtikalCaneBos wrote:Haj sve je ovo lijepo i fino i korisno imati uvid u iskustva ljudi sa prodavcima na pik-u, a sta je sa postenim i korektnim kupcima koji nategnu nekoga da im posalje robu, plati postarinu ili pouzece i onda posteni kupac odbije da primi ili jednostavno ne preuzme pa ti se vrati posiljka nazad i uz naknadne troskove postarine. Uz sve to se posteni kupac vise ne pojavljuje i ne javlja na poruke i pozive. To valjda nije bitno, jer naguziti prodavca nije isto kao i naguziti kupca, jel' da
- un1ted
- Location: Tema onih koji zaradjuju do 500KM viewtopic.php?f=77&t=82867&p=17676078#p17676
#3078 Re: Prevaranti na PIK-u
Ne, vec daj slike da ti ne odgovara na pikuibadza wrote:Da fotografisem robu koju sam dobio? meni je dovoljno to sto mi se isti ne javlja, a online je to jako jako frustrira, naravno na stetu dzepa se najbolje osjeti.un1ted wrote:Malo je neozbiljno kreirati sliku po rekla-kazala principu. Gdje su dokazi navoda gore navedenog ?
-
PikHater
#3079 Re: Prevaranti na PIK-u
Najgore je sto su i ovi iz pik administracije letargicni u vezi kaznjavanja varalica u mom slucaju bio sam s njima na telefonu i citali su svu moju prepisku u inboxu samnom i kad priznaje frajer i sve ali nista oni poslali neko pismo kulturu nekakvu prosipaju umjesto da su mu zaprijetili bar suspenzijom nekom ako nista, ja im kazem dajte ljudi bar negativan dojam da ostavim jer sam kliknuo da kupujem artikal al frajer isao svjesno na to pa mi nije ni dao sansu nego samo zavrsio prodaju... al nista ni to, oni izgleda banuju samo kad se psuje i ne znam ni ja zasta daju banove, mislim napravice levat drugi profil nije problem ali nek je bar se mucio djaba za stotinjak laznih dojmova 
-
PikHater
#3080 Re: Prevaranti na PIK-u
Ma jeste drug ali ko ce ti uplatiti unaprijed, jedino zamolit ih to da kliknu da kupuju pa eto i to je neko malo osiguranje... Ja sam slao ljudima i sa bez ijednog dojma , cujem se na tel s njima pa pokusas malo vidjeti kakvi su sta su jesu normala ili neki majmuni i nisam imao nikad problema...propalismo wrote:Zato uvijek treba traziti novac unaprijed cijena artikla+ptt troskovi pa tek po uplati slati artikal.Jer kupac se iz nepoznatih razloga predomisli ili nadje jeftinije ili ga nema vise online i ne javlja se na telefon a ti ko bekan poslao artikal pouzecem.Kada te kupac tako ispali jedino sto mozes je ostaviti mu negativan dojam narano ako je predhodno kliknuo na Kupi ArtikalCaneBos wrote:Haj sve je ovo lijepo i fino i korisno imati uvid u iskustva ljudi sa prodavcima na pik-u, a sta je sa postenim i korektnim kupcima koji nategnu nekoga da im posalje robu, plati postarinu ili pouzece i onda posteni kupac odbije da primi ili jednostavno ne preuzme pa ti se vrati posiljka nazad i uz naknadne troskove postarine. Uz sve to se posteni kupac vise ne pojavljuje i ne javlja na poruke i pozive. To valjda nije bitno, jer naguziti prodavca nije isto kao i naguziti kupca, jel' da
Jedina dva problema sto sam imao je sa jednim frajerom iz banjaluke imao je oko 350 dojmova i njega sam jedva izmolio da podigne paket ali eto hajde razumijem mozda nije imao para odmah ali eto nije izradio a drugi problem frajer iz citluka ima oko 500 dojmova, posiljka bila sitna neki kabal 10km i hajde ja dobar da budem da ne placa preporuceno 6km posaljem mu obicnom postom pa reko kad ti dodje napuni mi kredit eto 10km ... i peglancija 2,5 mjeseca s njim ,pitaj ne pitaj te na moru je te nije dosao postar te je dobio pa je ovo ono i na kraju nadjem neki br tel sto mi je prvi put poslao sms sa njega kad javi mu se majka i ja tako i tako kad levat uplati u roku pola sata kredit a dva i po mjeseca nije htjeo 10km da mi napuni...
- HardCore
#3081 Re: Prevaranti na PIK-u
Evo prijavio sam ovog venoma, pa kasnije cemo vidjet sta ce da bude 
-
ibadza
#3082 Re: Prevaranti na PIK-u
un1ted wrote:Ne, vec daj slike da ti ne odgovara na pikuibadza wrote:Da fotografisem robu koju sam dobio? meni je dovoljno to sto mi se isti ne javlja, a online je to jako jako frustrira, naravno na stetu dzepa se najbolje osjeti.un1ted wrote:Malo je neozbiljno kreirati sliku po rekla-kazala principu. Gdje su dokazi navoda gore navedenog ?

bilder hochladen kostenlos

kostenlose bilder
- propalismo
#3083 Re: Prevaranti na PIK-u
Ne gine mu Korisnik Suspendovan!
- Kofer
#3084 Re: Prevaranti na PIK-u
Pik administracija slabo može pomoći,još ako korisnik ima puno transakcija bez ijednog negatvnog,pogotovo su radnje zaštićene,šta god da učine,neće ih suspendirati.PikHater wrote:Najgore je sto su i ovi iz pik administracije letargicni u vezi kaznjavanja varalica u mom slucaju bio sam s njima na telefonu i citali su svu moju prepisku u inboxu samnom i kad priznaje frajer i sve ali nista oni poslali neko pismo kulturu nekakvu prosipaju umjesto da su mu zaprijetili bar suspenzijom nekom ako nista, ja im kazem dajte ljudi bar negativan dojam da ostavim jer sam kliknuo da kupujem artikal al frajer isao svjesno na to pa mi nije ni dao sansu nego samo zavrsio prodaju... al nista ni to, oni izgleda banuju samo kad se psuje i ne znam ni ja zasta daju banove, mislim napravice levat drugi profil nije problem ali nek je bar se mucio djaba za stotinjak laznih dojmova
-
Lopov-eliminator
#3085 Re: Prevaranti na PIK-u
Kad prijaviš sam a taj neko ima dobar profil onda ne vrijedi, ali ako dobiju više prijava za istog korisnika reagovaće 100%, tako sam ja jedan moj slucaj prijavio s dokazima i ništa nisu uradili ali kad sam ovdje podijelio i kad su drugi uz mene prijavili brzo su odreagovali.Kofer wrote:Pik administracija slabo može pomoći,još ako korisnik ima puno transakcija bez ijednog negatvnog,pogotovo su radnje zaštićene,šta god da učine,neće ih suspendirati.PikHater wrote:Najgore je sto su i ovi iz pik administracije letargicni u vezi kaznjavanja varalica u mom slucaju bio sam s njima na telefonu i citali su svu moju prepisku u inboxu samnom i kad priznaje frajer i sve ali nista oni poslali neko pismo kulturu nekakvu prosipaju umjesto da su mu zaprijetili bar suspenzijom nekom ako nista, ja im kazem dajte ljudi bar negativan dojam da ostavim jer sam kliknuo da kupujem artikal al frajer isao svjesno na to pa mi nije ni dao sansu nego samo zavrsio prodaju... al nista ni to, oni izgleda banuju samo kad se psuje i ne znam ni ja zasta daju banove, mislim napravice levat drugi profil nije problem ali nek je bar se mucio djaba za stotinjak laznih dojmova
Jedino za radnje ovo ništa ne vrijedi, radnje su zaštićene maksimalno jer plaćaju zakup prostora Piku.
#3086 Re: Prevaranti na PIK-u
Lopov-eliminator wrote:Kad prijaviš sam a taj neko ima dobar profil onda ne vrijedi, ali ako dobiju više prijava za istog korisnika reagovaće 100%, tako sam ja jedan moj slucaj prijavio s dokazima i ništa nisu uradili ali kad sam ovdje podijelio i kad su drugi uz mene prijavili brzo su odreagovali.Kofer wrote:Pik administracija slabo može pomoći,još ako korisnik ima puno transakcija bez ijednog negatvnog,pogotovo su radnje zaštićene,šta god da učine,neće ih suspendirati.PikHater wrote:Najgore je sto su i ovi iz pik administracije letargicni u vezi kaznjavanja varalica u mom slucaju bio sam s njima na telefonu i citali su svu moju prepisku u inboxu samnom i kad priznaje frajer i sve ali nista oni poslali neko pismo kulturu nekakvu prosipaju umjesto da su mu zaprijetili bar suspenzijom nekom ako nista, ja im kazem dajte ljudi bar negativan dojam da ostavim jer sam kliknuo da kupujem artikal al frajer isao svjesno na to pa mi nije ni dao sansu nego samo zavrsio prodaju... al nista ni to, oni izgleda banuju samo kad se psuje i ne znam ni ja zasta daju banove, mislim napravice levat drugi profil nije problem ali nek je bar se mucio djaba za stotinjak laznih dojmova
Jedino za radnje ovo ništa ne vrijedi, radnje su zaštićene maksimalno jer plaćaju zakup prostora Piku.
Sto je najgore sto je to on vec uradio jednome liku koji mu je uspio ostaviti negativan dojam i onda je i meni taj fazon slozio kao nema sad dace mi za koji dan i evo 3 mjeseca ni zamjene ni para i na kraju me je i blokirao, pik administraciji sam pojasnio da vide poruke da me isto laze kao i ovog covjeka ali nista....
Evo pogledajte njegovog odgovora covjeku kojeg je prevario...
geforce
07.08.2012 u 09:01
Kao prodavač:Pojacalo blackmaxx
KUPIS artikal pa skontas da neradi kontaktiras da ti vrati pare mada kaze da trenutno nema ajd ok ja posten pa ponudim neku zamjenu i tako vucemo to 20dana taman kad treba da zamjenimo za nesto proda artikal!
Odgovor na dojam od ArmenVENOM:
ja moram na tebe mislit svaki dan jel ko ti je kriv sto nisi strpljiv..al boli me k**** imas od mene veliko mahanje...
- propalismo
#3087 Re: Prevaranti na PIK-u
Pogledajte kako je ovaj korisnik http://www.pik.ba/profil/amiraaa/ kulturan!
amiraaa
02.01.2014 u 19:10
Artikal: .........
ma j*** se ba i ti i dojam
Znaci nista ga prije toga nisam uvrjedio,nego mi je kliknuo na kupi artikal i posle 24h cekanja kaze izvinite nisam ja kliknuo nego neka curica.Ja sam ga prijavio ali cisto sumnjam da ce biti ista od toga.
Eto ko je sve na Pik-u
amiraaa
02.01.2014 u 19:10
Artikal: .........
ma j*** se ba i ti i dojam
Znaci nista ga prije toga nisam uvrjedio,nego mi je kliknuo na kupi artikal i posle 24h cekanja kaze izvinite nisam ja kliknuo nego neka curica.Ja sam ga prijavio ali cisto sumnjam da ce biti ista od toga.
Eto ko je sve na Pik-u
- van helsing
#3088 Re: Prevaranti na PIK-u
Treba ukinuti Pik skroz
.
Mene cudi kako ih SIPA jos nije posjetila.
Na Pik-u se sasvim normalno objavljuju oglasi o prodaji tkz. usluge "card sharing".
Velike televizijske kuce u EU vode borbu protiv tog "cs",na skoro svim sudovima,osim u Spaniji,su dobili sporove protiv davatelja usluge cs.
Na Pik-u se sasvim normalno objavljuju oglasi o prodaji tkz. usluge "card sharing".
Velike televizijske kuce u EU vode borbu protiv tog "cs",na skoro svim sudovima,osim u Spaniji,su dobili sporove protiv davatelja usluge cs.
- seoBIH
#3089 Re: Prevaranti na PIK-u
Nema tu SIPA nista, niti bilo koja policijska sluzba. Jednostavno, mora se regulisati zakon,akt ili sta vec da je to zabranjeno i nece biti ni na piku. Zasto nema oruzja, papira i sl ?van helsing wrote:Treba ukinuti Pik skroz.
- Muderris
#3090 Re: Prevaranti na PIK-u
Da, nema ni ilegalnog software-a, odnosno ima ga dosta manje nego prije.123456789 wrote:Nema tu SIPA nista, niti bilo koja policijska sluzba. Jednostavno, mora se regulisati zakon,akt ili sta vec da je to zabranjeno i nece biti ni na piku. Zasto nema oruzja, papira i sl ?van helsing wrote:Treba ukinuti Pik skroz.
- seoBIH
#3091 Re: Prevaranti na PIK-u
O tome ti pricam
pik kredita sam se nakupio prijavljujuci upravo takve stvari 
-
DragonStorm
#3092 Re: Prevaranti na PIK-u
Najmrze mi kad neko oznaci moze zamjena i onda napise : bez zamjene -.-
- propalismo
#3093 Re: Prevaranti na PIK-u
Zna li iko kako su ovi neki vidim postali Pik Eksperti?
-
nombre
#3094 Re: Prevaranti na PIK-u
Pozdrav, raja. Drug mi je rekao da postoji ova stranica na forumu pa sam se prijavio s razlogom da prijavim lika koji me prevario. Naime, kupio sam od njega telefon prije nekoliko vremena (riječ je o iphone 4), našao se s njim u Banja Luci. Vidio sam da je telefon bio zaključan, ali sam ga pristao kupiti jer je garantovao da je na nekoj mreži čije otključavanje košta 50 KM. Na pik-u je postavio da je memorija telefona 32GB, to me je najviše privuklo. Dogovorili se oko cijene, i još sam mu dao 10KM što je brzo došao. Nisam mogao provjeriti memoriju jer je zaključan, ali mi je tvrdio i garantovao za telefon. Kad sam kasnije odnio u mobi shop, nisam mogao vjerovati. Memorija telefona je 16GB, a mreža na kojoj je telefon je "švedska tele2" čije otključavanje košta 120 Eura. Odmah sam ga zvao, nije se htio javiti nikako, na pik-u je online, a ne odgovara na poruke koje sam mu slao. Još prodaje telefone s istom slikom i informacijama o telefonu i ne bih volio da nekog prevari, pa sam se zato i javio ovdje da ne vara druge ljude. Lik je prevarant i bježite od njega. Njegovo iime na pik-u je http://www.pik.ba/profil/sandroo1/
Bez obzira na pozitivne dojmove, mene je prevario i ne vjerujem više dojmovima. Ev odmah ću postaviti poruke koje sam mu slao.
Bez obzira na pozitivne dojmove, mene je prevario i ne vjerujem više dojmovima. Ev odmah ću postaviti poruke koje sam mu slao.
-
nombre
#3095 Re: Prevaranti na PIK-u
Evo poruka koje sam mu slao
-
Fast Driver
#3096 Re: Prevaranti na PIK-u
A i ti si sumnjiv. Imas negativan dojam.nombre wrote:Pozdrav, raja. Drug mi je rekao da postoji ova stranica na forumu pa sam se prijavio s razlogom da prijavim lika koji me prevario. Naime, kupio sam od njega telefon prije nekoliko vremena (riječ je o iphone 4), našao se s njim u Banja Luci. Vidio sam da je telefon bio zaključan, ali sam ga pristao kupiti jer je garantovao da je na nekoj mreži čije otključavanje košta 50 KM. Na pik-u je postavio da je memorija telefona 32GB, to me je najviše privuklo. Dogovorili se oko cijene, i još sam mu dao 10KM što je brzo došao. Nisam mogao provjeriti memoriju jer je zaključan, ali mi je tvrdio i garantovao za telefon. Kad sam kasnije odnio u mobi shop, nisam mogao vjerovati. Memorija telefona je 16GB, a mreža na kojoj je telefon je "švedska tele2" čije otključavanje košta 120 Eura. Odmah sam ga zvao, nije se htio javiti nikako, na pik-u je online, a ne odgovara na poruke koje sam mu slao. Još prodaje telefone s istom slikom i informacijama o telefonu i ne bih volio da nekog prevari, pa sam se zato i javio ovdje da ne vara druge ljude. Lik je prevarant i bježite od njega. Njegovo iime na pik-u je http://www.pik.ba/profil/sandroo1/
-
zilla_
#3097 Re: Prevaranti na PIK-u
pa šta bi ti ajfon za 300KMnombre wrote:Pozdrav, raja. Drug mi je rekao da postoji ova stranica na forumu pa sam se prijavio s razlogom da prijavim lika koji me prevario. Naime, kupio sam od njega telefon prije nekoliko vremena (riječ je o iphone 4), našao se s njim u Banja Luci. Vidio sam da je telefon bio zaključan, ali sam ga pristao kupiti jer je garantovao da je na nekoj mreži čije otključavanje košta 50 KM. Na pik-u je postavio da je memorija telefona 32GB, to me je najviše privuklo. Dogovorili se oko cijene, i još sam mu dao 10KM što je brzo došao. Nisam mogao provjeriti memoriju jer je zaključan, ali mi je tvrdio i garantovao za telefon. Kad sam kasnije odnio u mobi shop, nisam mogao vjerovati. Memorija telefona je 16GB, a mreža na kojoj je telefon je "švedska tele2" čije otključavanje košta 120 Eura. Odmah sam ga zvao, nije se htio javiti nikako, na pik-u je online, a ne odgovara na poruke koje sam mu slao. Još prodaje telefone s istom slikom i informacijama o telefonu i ne bih volio da nekog prevari, pa sam se zato i javio ovdje da ne vara druge ljude. Lik je prevarant i bježite od njega. Njegovo iime na pik-u je http://www.pik.ba/profil/sandroo1/
- Decerto
- Location: On the wrong side of heaven,and the righteous side of hell.
#3098 Re: Prevaranti na PIK-u
jos ako pogledas,svaki mu artikal sakriven...zilla_ wrote:pa šta bi ti ajfon za 300KMnombre wrote:Pozdrav, raja. Drug mi je rekao da postoji ova stranica na forumu pa sam se prijavio s razlogom da prijavim lika koji me prevario. Naime, kupio sam od njega telefon prije nekoliko vremena (riječ je o iphone 4), našao se s njim u Banja Luci. Vidio sam da je telefon bio zaključan, ali sam ga pristao kupiti jer je garantovao da je na nekoj mreži čije otključavanje košta 50 KM. Na pik-u je postavio da je memorija telefona 32GB, to me je najviše privuklo. Dogovorili se oko cijene, i još sam mu dao 10KM što je brzo došao. Nisam mogao provjeriti memoriju jer je zaključan, ali mi je tvrdio i garantovao za telefon. Kad sam kasnije odnio u mobi shop, nisam mogao vjerovati. Memorija telefona je 16GB, a mreža na kojoj je telefon je "švedska tele2" čije otključavanje košta 120 Eura. Odmah sam ga zvao, nije se htio javiti nikako, na pik-u je online, a ne odgovara na poruke koje sam mu slao. Još prodaje telefone s istom slikom i informacijama o telefonu i ne bih volio da nekog prevari, pa sam se zato i javio ovdje da ne vara druge ljude. Lik je prevarant i bježite od njega. Njegovo iime na pik-u je http://www.pik.ba/profil/sandroo1/
Bez obzira na pozitivne dojmove, mene je prevario i ne vjerujem više dojmovima. Ev odmah ću postaviti poruke koje sam mu slao.pa valjda je logično da za tako nisku cijenu nešto ne štima... da je otključavanje 50KM otključao bi ga on sebi i prodao ga za 5 stoja... u ovoj situaciji mislim da si sam sebi kriv...
-
Lopov-eliminator
#3099 Re: Prevaranti na PIK-u
Izvini molim te, ali @nombre nije napisao jel bio nov ili polovan u pitanju, jer polovnih iPhone 4 ima za 300km.zilla_ wrote:pa šta bi ti ajfon za 300KMnombre wrote:Pozdrav, raja. Drug mi je rekao da postoji ova stranica na forumu pa sam se prijavio s razlogom da prijavim lika koji me prevario. Naime, kupio sam od njega telefon prije nekoliko vremena (riječ je o iphone 4), našao se s njim u Banja Luci. Vidio sam da je telefon bio zaključan, ali sam ga pristao kupiti jer je garantovao da je na nekoj mreži čije otključavanje košta 50 KM. Na pik-u je postavio da je memorija telefona 32GB, to me je najviše privuklo. Dogovorili se oko cijene, i još sam mu dao 10KM što je brzo došao. Nisam mogao provjeriti memoriju jer je zaključan, ali mi je tvrdio i garantovao za telefon. Kad sam kasnije odnio u mobi shop, nisam mogao vjerovati. Memorija telefona je 16GB, a mreža na kojoj je telefon je "švedska tele2" čije otključavanje košta 120 Eura. Odmah sam ga zvao, nije se htio javiti nikako, na pik-u je online, a ne odgovara na poruke koje sam mu slao. Još prodaje telefone s istom slikom i informacijama o telefonu i ne bih volio da nekog prevari, pa sam se zato i javio ovdje da ne vara druge ljude. Lik je prevarant i bježite od njega. Njegovo iime na pik-u je http://www.pik.ba/profil/sandroo1/
Bez obzira na pozitivne dojmove, mene je prevario i ne vjerujem više dojmovima. Ev odmah ću postaviti poruke koje sam mu slao.pa valjda je logično da za tako nisku cijenu nešto ne štima... da je otključavanje 50KM otključao bi ga on sebi i prodao ga za 5 stoja... u ovoj situaciji mislim da si sam sebi kriv...
____________________________________________________________________________________________________
sandroo1 je dodan na listu na strani 113 http://www.klix.ba/forum/prevaranti-na- ... s2800.html
-
PikHater
#3100 Re: Prevaranti na PIK-u
Svaceg ima u bozjoj basti pika..
jedna od situacija prodajem neki kabal za komp nov zapakovan 6km cijena, lik me kontaktira kaze ja sam kod katedrale i td a moja je lokacija ilidza luzani, reko ok hajde sutra cu dolaziti do bbi centra da nesto kupujem pa usput cu prosetati do katedrale da se nadjemo... kaze lik moze li za 4km docu ja na ilidzu odmah!? pa brate s cim ce doci mu se isplati za 2km autom bi goriva petaka potrosio, tramvajem isto za karte... ne kontam posle se nadjem s likom na grbavici vozi mazdu noviju i ima dvoje djece i oko 40 god... ja kontam neka balavurdija se za 2 km cijenka...
druga situacija isto kabl za komp nov 9km , zove hadzo na tel kaze moze li nize , hajd reko spustit cu mu posto je ozbiljan nazvao je na tel posto mi je na vrh glave onih sto salju poruke po piku cjenkaju se dogovaraju i nikad ne pazaris nista.. hajd reko moze 7km! kaze evo 5km skupo ti je docu ja po to a jaro je iz velesica a ja sam na ilidzi... nisam prihvatio i jaro se ne pojavi nikad
jedna od situacija prodajem neki kabal za komp nov zapakovan 6km cijena, lik me kontaktira kaze ja sam kod katedrale i td a moja je lokacija ilidza luzani, reko ok hajde sutra cu dolaziti do bbi centra da nesto kupujem pa usput cu prosetati do katedrale da se nadjemo... kaze lik moze li za 4km docu ja na ilidzu odmah!? pa brate s cim ce doci mu se isplati za 2km autom bi goriva petaka potrosio, tramvajem isto za karte... ne kontam posle se nadjem s likom na grbavici vozi mazdu noviju i ima dvoje djece i oko 40 god... ja kontam neka balavurdija se za 2 km cijenka...
druga situacija isto kabl za komp nov 9km , zove hadzo na tel kaze moze li nize , hajd reko spustit cu mu posto je ozbiljan nazvao je na tel posto mi je na vrh glave onih sto salju poruke po piku cjenkaju se dogovaraju i nikad ne pazaris nista.. hajd reko moze 7km! kaze evo 5km skupo ti je docu ja po to a jaro je iz velesica a ja sam na ilidzi... nisam prihvatio i jaro se ne pojavi nikad