BiH nacionalne selekcije mlađih uzrasta
Moderators: Charuga, Tomahawk11
-
nema me tamo
#3076 Re: BiH nacionalne selekcije mlađih uzrasta
Ma svaki od njih živi na " visokoj nozi " sto se naših uslova tice.
- MOSALJOZE
- Thorgerson
#3078 Re: BiH nacionalne selekcije mlađih uzrasta
Hmmmm...ko bi mogaopirmin wrote:I ko ce nas sad spustiti na zemlju?
smrdim/wp-content/uploads/201 ... 58x438.jpg
namjerno bez img tagova, da ne trujemo previse temu
- Thorgerson
#3079 Re: BiH nacionalne selekcije mlađih uzrasta
Mislim da je Slavica mama od Danka, Dario je sin iz Mirzinog prvog braka. Tj. oni su polubraca.hrasno38 wrote:Slavica Pecikoza je glasnogovornica Nogometnog/ Fudbalskog saveza BiH. Diplomirana je žurnalistica, magistrica nauka u oblasti sporta, završila je menadžment u nogometu. Dugogodišnja je reprezentativka bivše Jugoslavije u košarci (blizu 100 nastupa) i učesnica Olimpijskih igara. Nastupala je za sarajevske klubove Bosnu i Željezničar...inace poznata generacija KK Zeljeznicar sa dvije Slavice...Suka i Pecikoza koja je razvaljivala u YU kosarci. Slavica Suka je inace supruga pokojne legende BH kosarke Mirze Delibasica i majka Danke i Daria Delibasica.bumerangss wrote:Moze li mi ko objasniti ko je doticna gospodja?
Slavica Pecikoza ima sve predispozicije da NE BUDE glasnogovornica saveza. Ne moramo obrazloziti i zasto. Al nebitno...
- Thorgerson
#3080 Re: BiH nacionalne selekcije mlađih uzrasta
Hoce li ovi momci jos rasti u visinu.
Mislim za Musu je taman, al Sikirasu bi dobro bilo jos koji cenat da dobije.
Takodjer, sta je sa Musinom kicmom? Nekako mi izgleda da kazem poguren, je li se moze nesto tu uraditi i da li ce ga to ometati u daljnjem razvoju?
Takodjer, sta je sa Musinom kicmom? Nekako mi izgleda da kazem poguren, je li se moze nesto tu uraditi i da li ce ga to ometati u daljnjem razvoju?
-
bumerangss
#3081 Re: BiH nacionalne selekcije mlađih uzrasta
Hoce, jos ce rasti i svima bi dobro dosao koji cenat vise a ne samo Sikirasu. Ti si prvi koji je primjetio da Musa ima krivu kicmu i preporucio bih ti da posjetis oftalmologa pa opticara!Thorgerson wrote:Hoce li ovi momci jos rasti u visinu.![]()
Inace, tek sinoc sam gledao docek (na MojaTV pa sam moga vratiti da sve pregledam) jer sam bio u titovoj na doceku pa nisam moga gledati uzivo. Moj zakljucak je da je Musa multitalenat, ne samo najbolji kosarkas nego je i najpametniji momak kojeg sam ja ikad slusao a u rangu svojih godina. Sa 16 godina biti onako hrabar, odmjeren, rijecit, skoncentrisan... i u igri i u govoru je
-
bumerangss
#3082 Re: BiH nacionalne selekcije mlađih uzrasta
Hrasno38 lvala ti na objasnjenjuhrasno38 wrote:Slavica Pecikoza je glasnogovornica Nogometnog/ Fudbalskog saveza BiH. Diplomirana je žurnalistica, magistrica nauka u oblasti sporta, završila je menadžment u nogometu. Dugogodišnja je reprezentativka bivše Jugoslavije u košarci (blizu 100 nastupa) i učesnica Olimpijskih igara. Nastupala je za sarajevske klubove Bosnu i Željezničar...inace poznata generacija KK Zeljeznicar sa dvije Slavice...Suka i Pecikoza koja je razvaljivala u YU kosarci. Slavica Suka je inace supruga pokojne legende BH kosarke Mirze Delibasica i majka Danke i Daria Delibasica.bumerangss wrote:Moze li mi ko objasniti ko je doticna gospodja?
- shake69
#3083 Re: BiH nacionalne selekcije mlađih uzrasta
Eee, hrasno, mogao si raji i epizodu 'punto, punto' pojasniti, to je ipak vjecnu gospodjicu Pecikoza obiljezilo za cijeli zivot.hrasno38 wrote:Slavica Pecikoza je glasnogovornica Nogometnog/ Fudbalskog saveza BiH. Diplomirana je žurnalistica, magistrica nauka u oblasti sporta, završila je menadžment u nogometu. Dugogodišnja je reprezentativka bivše Jugoslavije u košarci (blizu 100 nastupa) i učesnica Olimpijskih igara. Nastupala je za sarajevske klubove Bosnu i Željezničar...inace poznata generacija KK Zeljeznicar sa dvije Slavice...Suka i Pecikoza koja je razvaljivala u YU kosarci. Slavica Suka je inace supruga pokojne legende BH kosarke Mirze Delibasica i majka Danke i Daria Delibasica.bumerangss wrote:Moze li mi ko objasniti ko je doticna gospodja?
- hrasno38
- Vozim: Renault Laguna
- Horoskop: Riba
#3084 Re: BiH nacionalne selekcije mlađih uzrasta
Da u pravu si za Daria......nisam kompetentan da govorim ko je dobar a ko ne ali Slavica je jedna od najvecih kosarkasica koje je bih imala.Thorgerson wrote:Mislim da je Slavica mama od Danka, Dario je sin iz Mirzinog prvog braka. Tj. oni su polubraca.hrasno38 wrote:Slavica Pecikoza je glasnogovornica Nogometnog/ Fudbalskog saveza BiH. Diplomirana je žurnalistica, magistrica nauka u oblasti sporta, završila je menadžment u nogometu. Dugogodišnja je reprezentativka bivše Jugoslavije u košarci (blizu 100 nastupa) i učesnica Olimpijskih igara. Nastupala je za sarajevske klubove Bosnu i Željezničar...inace poznata generacija KK Zeljeznicar sa dvije Slavice...Suka i Pecikoza koja je razvaljivala u YU kosarci. Slavica Suka je inace supruga pokojne legende BH kosarke Mirze Delibasica i majka Danke i Daria Delibasica.bumerangss wrote:Moze li mi ko objasniti ko je doticna gospodja?
Slavica Pecikoza ima sve predispozicije da NE BUDE glasnogovornica saveza. Ne moramo obrazloziti i zasto. Al nebitno...
- hrasno38
#3085 Re: BiH nacionalne selekcije mlađih uzrasta
hahahaha ma ja nisma napisao nista o njenim kavlitetima nego sam nasao sta je zavrsila od skole i znam i sjecam se njenih fantasticnih kosarkaskih partija pogotovo u smapionskom Zeljeznicaru.shake69 wrote:Eee, hrasno, mogao si raji i epizodu 'punto, punto' pojasniti, to je ipak vjecnu gospodjicu Pecikoza obiljezilo za cijeli zivot.hrasno38 wrote:Slavica Pecikoza je glasnogovornica Nogometnog/ Fudbalskog saveza BiH. Diplomirana je žurnalistica, magistrica nauka u oblasti sporta, završila je menadžment u nogometu. Dugogodišnja je reprezentativka bivše Jugoslavije u košarci (blizu 100 nastupa) i učesnica Olimpijskih igara. Nastupala je za sarajevske klubove Bosnu i Željezničar...inace poznata generacija KK Zeljeznicar sa dvije Slavice...Suka i Pecikoza koja je razvaljivala u YU kosarci. Slavica Suka je inace supruga pokojne legende BH kosarke Mirze Delibasica i majka Danke i Daria Delibasica.bumerangss wrote:Moze li mi ko objasniti ko je doticna gospodja?Meni i danas neugodno, zeludac mi se bas skupi kad se sjetim njenog razgovora s "Englezom" iz Sarajeva na yt, kako ocajan nivo engleskog zena ima, a znalo se desiti da je prevodilac bila Susicu i ranijim selektorima!?
Jebi ga imas i predsjednika drzave koji ma fakultet a ne zna beknuti ni jedan jezik.
-
mega_mashcine
#3086 Re: BiH nacionalne selekcije mlađih uzrasta
ako ste se pitali, sta se desilo sa one dvije Latvijke sto su isle podrzati nase zmajice..

- shake69
#3087 Re: BiH nacionalne selekcije mlađih uzrasta
Svaka im cast, sabrale su sve igrace osim Muse, koji se slikao s drugima!mega_mashcine wrote:ako ste se pitali, sta se desilo sa one dvije Latvijke sto su isle podrzati nase zmajice..![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
- Logovan
#3088 Re: BiH nacionalne selekcije mlađih uzrasta
Mirković dobija 10 milja od Opštine Breza. 
- bingov buraz
#3089 Re: BiH nacionalne selekcije mlađih uzrasta
Logicna odluka Muse da se zahvali selektoru,na europsko svakako ne bi isao.Ima vremena za to.
- hrasno38
#3090 Re: BiH nacionalne selekcije mlađih uzrasta
kako mislis da se zahvali selektoru???bingov buraz wrote:Logicna odluka Muse da se zahvali selektoru,na europsko svakako ne bi isao.Ima vremena za to.
-
radiostar
#3091 Re: BiH nacionalne selekcije mlađih uzrasta
hrasno38 wrote:kako mislis da se zahvali selektoru???bingov buraz wrote:Logicna odluka Muse da se zahvali selektoru,na europsko svakako ne bi isao.Ima vremena za to.
http://sportsport.ba/bh_kosarka/musa-se ... ica/169557
- hrasno38
#3092 Re: BiH nacionalne selekcije mlađih uzrasta
aha pa OK razumljivo decko ima svoje obaveze i prema klubu a vec je predugo odsutan......ima vremena brzo ce sljedece kvalifikacije ali prije svega SP sljede godine za U17radiostar wrote:hrasno38 wrote:kako mislis da se zahvali selektoru???bingov buraz wrote:Logicna odluka Muse da se zahvali selektoru,na europsko svakako ne bi isao.Ima vremena za to.
http://sportsport.ba/bh_kosarka/musa-se ... ica/169557
- It_is_a_Leclerc
#3093 Re: BiH nacionalne selekcije mlađih uzrasta
Pa naravno. On je prije par dana završio u bolnici. Momak je na energetskom limitu.bingov buraz wrote:Logicna odluka Muse da se zahvali selektoru,na europsko svakako ne bi isao.Ima vremena za to.
Neka ga malo sad na miru, dok se ovo ne smiri.
Bojim se da bi pretjerana medijska halabuka od jednog dječaka i njegovo nazor guranje u seniorsku košarku preko reda, ne bi bilo baš pametno za nastavak karijere.
- MOSALJOZE
#3094 Re: BiH nacionalne selekcije mlađih uzrasta
Pa to je sve u dogovoru sa Duskom,nije on nista radio na svoju ruku.Preko 50 dana je zajedno sa repkom,u Cedeviti je igrao jako puno,dosta utakmica,uglavnom ce odmor goditi.
-
Rilkoni
#3095 Re: BiH nacionalne selekcije mlađih uzrasta
Poslije ove euforije trebamo se malo spustiti na zemlju. Ovi momci su talenti i nisu još formirani seniorski igraci, ovo su talenti u koje treba ulagati..
Što se tice U17 SP, možda je i prerano govoriti o tome, međutim ako želimo neki rezultat potrebna nam je širina u rosteru, uradili bi fenomenalnu stvar kad bi nagovorili Radoncica da igra za nas. Moje mišljenje je da nam treba visokih igrača, na poziciji centra prvenstveno, neko ko ce mijenjati Sikiraša ili da igra zajedno sa Sikirašom da ovaj ide na poziciju 4 a taj centar na poziciju 5. Nemojte me pogrešno shvatiti ali Mirkovic mi ne ulijeva neko povjerenje, solidan je mali u odbrani ali je u napadu loš, a to svjetsko prvenstvo ce biti teže od ovog evropskog.
Danas sam cuo da naši pregovaraju sa Lukom Doncicem da igra za nas, jer kao navodno jedan od roditelja mu je iz BiH, ali mi je malo teško povjerovati u ovo..
Što se tice U17 SP, možda je i prerano govoriti o tome, međutim ako želimo neki rezultat potrebna nam je širina u rosteru, uradili bi fenomenalnu stvar kad bi nagovorili Radoncica da igra za nas. Moje mišljenje je da nam treba visokih igrača, na poziciji centra prvenstveno, neko ko ce mijenjati Sikiraša ili da igra zajedno sa Sikirašom da ovaj ide na poziciju 4 a taj centar na poziciju 5. Nemojte me pogrešno shvatiti ali Mirkovic mi ne ulijeva neko povjerenje, solidan je mali u odbrani ali je u napadu loš, a to svjetsko prvenstvo ce biti teže od ovog evropskog.
Danas sam cuo da naši pregovaraju sa Lukom Doncicem da igra za nas, jer kao navodno jedan od roditelja mu je iz BiH, ali mi je malo teško povjerovati u ovo..
- hrasno38
#3096 Re: BiH nacionalne selekcije mlađih uzrasta
Ma nema sanse da se izbor igraca U17 mora svesti na ovih 10 momaka......ima savim sigurno puno puno veca baza ali se treba malo rastrcati po BiH i svijetu:)Rilkoni wrote:Poslije ove euforije trebamo se malo spustiti na zemlju. Ovi momci su talenti i nisu još formirani seniorski igraci, ovo su talenti u koje treba ulagati..
-
Phantasy
#3097 Re: BiH nacionalne selekcije mlađih uzrasta
Gdje si čuo za Luku Dončića?Rilkoni wrote:Poslije ove euforije trebamo se malo spustiti na zemlju. Ovi momci su talenti i nisu još formirani seniorski igraci, ovo su talenti u koje treba ulagati..
- hrasno38
#3098 Re: BiH nacionalne selekcije mlađih uzrasta
Luka Doncic je prvo Slovenac, pa onda Srbin.......Otac mu je bivsi kosarkas iz Srbije a majka cini mi se Slovenka i Aco Djordjevic ga je vec obilazao da ga lobira da igraza Srbiju. Inace kazu da je naqjveci talent u Evropi i radi sa loptiom sta hoce. Za nas da zaigra....nika necu reci nikad....ali mislim da nema sanse.Phantasy wrote:Gdje si čuo za Luku Dončića?Rilkoni wrote:Poslije ove euforije trebamo se malo spustiti na zemlju. Ovi momci su talenti i nisu još formirani seniorski igraci, ovo su talenti u koje treba ulagati..
- bingov buraz
#3099 Re: BiH nacionalne selekcije mlađih uzrasta
Za Doncica se neko zajebavao bas na ovoj temi i eto primilo se
Nikakvih sansi za to nema.
Nikakvih sansi za to nema.
-
Phantasy
#3100 Re: BiH nacionalne selekcije mlađih uzrasta
Ništa ni nama ne fali, mada čisto sumnjam i za njeg i za Radoncica.hrasno38 wrote:Luka Doncic je prvo Slovenac, pa onda Srbin.......Otac mu je bivsi kosarkas iz Srbije a majka cini mi se Slovenka i Aco Djordjevic ga je vec obilazao da ga lobira da igraza Srbiju. Inace kazu da je naqjveci talent u Evropi i radi sa loptiom sta hoce. Za nas da zaigra....nika necu reci nikad....ali mislim da nema sanse.Phantasy wrote:Gdje si čuo za Luku Dončića?Rilkoni wrote:Poslije ove euforije trebamo se malo spustiti na zemlju. Ovi momci su talenti i nisu još formirani seniorski igraci, ovo su talenti u koje treba ulagati..