Sirija

Locked
UltrasNaBaterije
Location: Grbavica-zgrade u nizu, u kopu-jedan drugom uvijek blizu

#30726 Re: Sirija

Post by UltrasNaBaterije »

lametta koji si ti sad?

koga si klonirao? :?:
sarajevoxxxx

#30727 Re: Sirija

Post by sarajevoxxxx »

Brigadir El-Medžaz Zahir Saket zapovjednik Revolucionarnog vojnog vijeća u pokrajini Haleb, o primirju na kojeg ih UN želi prisiliti:

''Radi se o pokvarenom i prljavom planu UN-a kojem je cilj smanjivanje pritiska sa Asadovog režima zbog dešavanja u Deri''.

Image

Znači FSA u Halebu je u potpunosti odbila ponudu režima na primirje, a kao odgovor na ponuđeno primirje El-Medžaz je postavio nekoliko uslova da bi se moglo govoriti o primirju, a najvažniji su:

1.Predaja svih režimskih oficira koji su učestvovali u masakru hemijskim oružjem
2.Izlazak iz Sirije pripadnika terorističkih i sektaških milicija koji se bore na strani režima
3.Prestanak bombardovanja barel-bombama i raketnim projektilima
4.Oslobađanje zatvorenika iz režimskih zatvora a posebno žena
T-72

#30728 Re: Sirija

Post by T-72 »

Ja mislim da ovi pacovi iz Alepa nece prihvatiti nikakav slicni plan o povlacenju,iskreno nebi ni voleo da to urade sad kad je presecanje linija snabdevanja tako blizu,izdrzace oni jedno vreme,mozda cak i godinu dana a svi znamo kako ce zavrsiti,u rusevinama istocnog dela Alepa,kao pravi pacovi.
Akibh

#30729 Re: Sirija

Post by Akibh »

T-72 wrote:Ja mislim da ovi pacovi iz Alepa nece prihvatiti nikakav slicni plan o povlacenju,iskreno nebi ni voleo da to urade sad kad je presecanje linija snabdevanja tako blizu,izdrzace oni jedno vreme,mozda cak i godinu dana a svi znamo kako ce zavrsiti,u rusevinama istocnog dela Alepa,kao pravi pacovi.
Rusevine prizeljkujes, nesto slicno kao sto ste uradili Vukovaru, znam...
Idi bolan docekaj Seselja, sta ces ovdje.
dječak sa šibicama

#30730 Re: Sirija

Post by dječak sa šibicama »

Image

Image

sad znamo gdje je nestao Iljo Dominkovic!
T-72

#30731 Re: Sirija

Post by T-72 »

Akibh wrote:
T-72 wrote:Ja mislim da ovi pacovi iz Alepa nece prihvatiti nikakav slicni plan o povlacenju,iskreno nebi ni voleo da to urade sad kad je presecanje linija snabdevanja tako blizu,izdrzace oni jedno vreme,mozda cak i godinu dana a svi znamo kako ce zavrsiti,u rusevinama istocnog dela Alepa,kao pravi pacovi.
Rusevine prizeljkujes, nesto slicno kao sto ste uradili Vukovaru, znam...
Idi bolan docekaj Seselja, sta ces ovdje.
Cuj njega,da idem,pa vec sam bio,ne brini za mene,dosta ti je sto brines kako ce proci pacovi po Alepu koji nemaju nikakav zdrav razum niti ideologiju osim mrznje,a sto se kaze,ko se maca lati od maca i strada :izet:
sarajevoxxxx

#30732 Re: Sirija

Post by sarajevoxxxx »

Potpukovnik Abu Arab Zein komandant vojnog vijeća u Kusajru priključio se vojnim formacijama IS-a:

https://www.facebook.com/people/%D8%A7% ... 4595980426

Image
sarajevoxxxx

#30733 Re: Sirija

Post by sarajevoxxxx »

Brigade El-Faruk i brigade iz Kusajra koje su se ovih dana priključile IS-u smatraju se najpoznatijim i jednim od prvih vojnih formacija FSA koje su formirane.Vojna formacija El-Faruk je sastavljena od boraca iz starog dijela Homsa koji su nakon žestokih borbi na kraju grad napustili u autobusima, navodno mnogi dobrovoljci u Kalemunu se isto tako masovno priključuju IS-u.A u zadnjim borbama u poljima Sha'ir borili su se upravo pripadnici ovih vojnih formacija, koji su na svojim portalima objavili slike boraca koji su poginuli u tim akcijama.Jedan od razloga što su se priključili IS-u je i taj što se nalaze u teškoj situaciji, i što im je pomoć prestala dolaziti.''Međunarodna zajednica je prije tri godine obečala pomoći vojne formacije sirijske opozicije, i ta obečanja i dan danas slušamo'', ovim riječima završava novinar Orient News-a svoj kratki komentar na najnovije priključivanje boraca FSA-a IS-u

Prilog Orient News-a:

https://www.youtube.com/watch?v=jpBjV-F ... e=youtu.be
Bilki

#30734 Re: Sirija

Post by Bilki »

Gojeni H wrote:
Bilki wrote:
sarajevoxxxx wrote:IS je pregazio cijeli grad Kobane koji pripada provinciji Haleb u kojem je zivjelo 460 000 stanovnika.Borbe se vode u opcini, podrucju, distriktu koji se zove. Centar Kobane na arapskom Nahije merkez Kobane koji ima 44 000 stanovnika.

Znaci 460 000 ljudi zeljno iscekuje i raduje se dolasku 150 Pesmerga.

Prosto pitanje, gdje su ti ljudi, zasto ne brane svoj dom? Znaci Kurdi kao i vecina Sirijaca posnatra rat sa strane i ne pada im na pamet da brane svoje gradove.
tebi lakse metar u guzicu nego cent u glavu, ako je tebi citav sandzak grad onda svacam o cemu govoris, jednostavno da kazem da si nepismeni vehabija kao i svi ostali
Neka si ti pismen. Vidi se srpsko-becka skola.
a evo ga jos jedan trofrtalj
sarajevoxxxx

#30735 Re: Sirija

Post by sarajevoxxxx »

Kapetan FSA Khalil Alzawr:Druzi trebaju konačno da se odrede prema revoluciji

Image

Portali naklonjeni Asadu su u zadnjih nekoliko dana pisali kako je u regionu Horana prisutna napetost i međusobna kidnapovanja između građana Dere i as-Suwayda, povodom najnovijeg stradanja Druza u prošlosedmićnim borbama u regionu Planine Hermon. (arapski جبل الشيخ‎, Jabal el-Shaykh)

Dok kapetan FSA Khalil Alzawr komandant vojne formacije Elvije Sejf Eš-Šam koja pripada FSA-u a koja djeluje u pokrajini Dera, kaže:''U Horanu trenutno nema nikakvih sukoba između Druza i FSA ili civila iz Dere.Bilo je nekoliko incidenata, i oni su na putu da se riješe.Svi moraju znati da cilj FSA nije bilo koja sekta ili grupacija, već, neka je to svima jasno, da svako onaj ko stane sa prvim teroristom u svijetu Bešarom Al-Asadom on je naša legitimna meta, pa makar to bio moj rođeni brat''.

U prošli petak prorežimski portali su objavili imena 24 Druza koja su poginula u borbama protiv pripadnika sirijske opozicije.Alzawr je također rekao:''Druzi sada podstiću jedni druge da osvete mladiće koji su poginuli u borbama, a FSA smatraju najodgovornijom za njihovu pogibiju.U tome im pomaže režim kojem je cilj da se otvori ratište između Druza i sunita''.Prorežimski portal iz Džermane je objavio kako je jedan pripadnik Nusra fronta kidnapovao Druza iz as-Suwayda, a porodica momka je odgovorila kidnapovanjem drugog građanina Dere.Kapetan FSA je sve to demantovao riječima:''Nusra front na našim prostorima nije prisutna ni 1 %.Mi u borbama sarađujemo sa ostalim formacijama FSA, a mediji kontinuirano ponavljaju mantru ''da je Al-Kaida ta koja se bori''.Svi zarobljeni koji su se nalazili kod Nusre su oslobođeni, nakon što se dokazalo da nisu učestvovali u borbama na Asadovoj strani.Građani as-Suwayda su dio sirijskog naroda, mi se nadamo da će se oni konačno jasnije odrediti spram naše revolucije.Mnogo Druza koji se nalaze u vojsci su naša braća, prijatelji, kolege, i nemamo sa njima nikakvih problema.Zbog zajedničke budućnosti generacija koje dolaze trebamo ostaviti mržnju.Mi se nadamo da će pokazati razboritost, i neka znaju da Bešar odlazi na smetljište historije, i neće ih moći zaštiti od eventualne istrage''.

Nakon što je prošle sedmice u regionu Jabal el-Shaykha poginulo na desetine Druza, oni koji prate zbivanja u tom regionu smatraju da je postalo sasvim jasno da režim svim silama nastoji da posije smutnju i da započne novo međusobno ubijanje građana Dere i as-Suwayda.
https://www.facebook.com/enab.baladi

@sarajevoxxxx (portal ''Enab Baladi'' srijeda 12.11.2014.)
Kikibombona

#30736 Re: Sirija

Post by Kikibombona »

http://www.advance.hr/vijesti/kurdi-nap ... 50-civila/

Opekose se jadnici. Kobani je simbolicno oznacio pocetak kraja. Dzaba izginuse i tamo nekom Kobaniju...... Jadna nepismena sirotinja........
bvcx

#30737 Re: Sirija

Post by bvcx »

sarajevoxxxx wrote:Potpukovnik Abu Arab Zein komandant vojnog vijeća u Kusajru priključio se vojnim formacijama IS-a:

Image
Izdajica je barem mogao promijeniti profilnu sliku, da više ne bude u uniformi Sirijske Arapske Republike.
bvcx

#30738 Re: Sirija

Post by bvcx »

sarajevoxxxx wrote:Kapetan FSA Khalil Alzawr:Druzi trebaju konačno da se odrede prema revoluciji
O čemu priča ova starleta?

Druzi su se već odredili.

Image
Laprdan

#30739 Re: Sirija

Post by Laprdan »

sarajevoxxxx wrote:Brigade El-Faruk i brigade iz Kusajra koje su se ovih dana priključile IS-u smatraju se najpoznatijim i jednim od prvih vojnih formacija FSA koje su formirane.Vojna formacija El-Faruk je sastavljena od boraca iz starog dijela Homsa koji su nakon žestokih borbi na kraju grad napustili u autobusima, navodno mnogi dobrovoljci u Kalemunu se isto tako masovno priključuju IS-u.A u zadnjim borbama u poljima Sha'ir borili su se upravo pripadnici ovih vojnih formacija, koji su na svojim portalima objavili slike boraca koji su poginuli u tim akcijama.Jedan od razloga što su se priključili IS-u je i taj što se nalaze u teškoj situaciji, i što im je pomoć prestala dolaziti.''Međunarodna zajednica je prije tri godine obečala pomoći vojne formacije sirijske opozicije, i ta obečanja i dan danas slušamo'', ovim riječima završava novinar Orient News-a svoj kratki komentar na najnovije priključivanje boraca FSA-a IS-u

Prilog Orient News-a:

https://www.youtube.com/watch?v=jpBjV-F ... e=youtu.be
Sjećaš li se kada sam govorio da je ovo logičan slijed događaja. I eto, upravo se dešava. Nemoguće je objasniti koliko ova praksa znači za jačanje i borbu protiv monstruma Assada. To su sada sve jake jedinice sa iskusnim borcima, koji kada dođu u koordinaciju i organizovano se udruže te počnu sinhronivano djelovati - mogu da budu 20-30% jači.
Laprdan

#30740 Re: Sirija

Post by Laprdan »

Parada u hilafetu Islamska država u znak dobrodošlice novim formacijama koje su dale prisegu halifatu.

https://www.youtube.com/watch?v=9TRBD-j ... e=youtu.be
Challenger__

#30741 Re: Sirija

Post by Challenger__ »

Kikibombona wrote:http://www.advance.hr/vijesti/kurdi-nap ... 50-civila/

Jadna nepismena sirotinja........
Ma kakvi jadni, nisu oni za žaliti ni malo... Evo npr. ova narkomanska stoka:

Image

- Saddam Jamal, predratni diler drogom, pa FSA "revolucionar", pa prebjeg u ISIL, pa ih sada opisuje kao nasilnike, lopove i licemjere koji sruše zgradu da bi ubili jednoga ili bičuju civile što puše, a sami su pušači.

link :arrow: LINK

Narkomanska stoka, lopovi i ubice.
Laprdan

#30742 Re: Sirija

Post by Laprdan »

sarajevoxxxx wrote:Potpukovnik Abu Arab Zein komandant vojnog vijeća u Kusajru priključio se vojnim formacijama IS-a:

Image
Ovaj mi se čini kao mnogo jak komadant. Vala mu se na licu vidi da je pametan, hrabar i dobar čovjek.
Laprdan

#30743 Re: Sirija

Post by Laprdan »

Prema informacijama iz Nigerije: Novi gradovi i teritorije pod kontrolom Boko harama

Mudžahidi Boko Harama iz Nigerije, koji su nedavno dali prisegu halifi, oslobodili su grad Majha na sjevero-istoku Nigerije.

Svjedoci govore kako su mudžahidi Boko Harama osvojili pomenuto područje relativno lahko, bez značajnijeg otpora kako nigerijske vojske tako i samih mještana.

Grad Majha (Miha) nlazi se samo na 25 kilometara od grada Mobi koji je Boko Haram nedavno oslobodio i koji se sada zove Grad Islama.

U posljednjih nekoliko mjeseci Boko Haram oslobodio je nekoliko gradova na sjevero-istoku Nigerije, obznanjujući kako je oslobođeno područje dio islamskog halifata.
Rampage

#30744 Re: Sirija

Post by Rampage »

Challenger__ wrote:
Kikibombona wrote:http://www.advance.hr/vijesti/kurdi-nap ... 50-civila/

Jadna nepismena sirotinja........
Ma kakvi jadni, nisu oni za žaliti ni malo... Evo npr. ova narkomanska stoka:

Image

- Saddam Jamal, predratni diler drogom, pa FSA "revolucionar", pa prebjeg u ISIL, pa ih sada opisuje kao nasilnike, lopove i licemjere koji sruše zgradu da bi ubili jednoga ili bičuju civile što puše, a sami su pušači.

link :arrow: LINK

Narkomanska stoka, lopovi i ubice.
Ja sam, kao golobradi mladić početkom agresije na našu državu, u svojim najstrašnijim morama, upravo ovako zamišljao pripadnike jedne druge pljačkaško koljačke bratije koja je radila muslimanima Bosne ono što danas radi banda zvana "ISIL" muslimanima Iraka i Sirije...
cbrt

#30745 Re: Sirija

Post by cbrt »

Glasine da je Tigar danas poginuo ili barem teško ranjen u okolini Šeik Miskina u Daari kada mu je napadnut konvoj...danas je već bio izveštaj rebela kako su uništili jedan konvoj dole.
Kikibombona

#30746 Re: Sirija

Post by Kikibombona »

cbrt wrote:Glasine da je Tigar danas poginuo ili barem teško ranjen u okolini Šeik Miskina u Daari kada mu je napadnut konvoj...danas je već bio izveštaj rebela kako su uništili jedan konvoj dole.
Bez konacne potvrde iz vladinih izvora bezveze je prenositi ovakve vijesti. Pa samo Brko je do sada pet puta ubijen. Izmisljaju internet stakori, uglavnom.
Laprdan

#30747 Re: Sirija

Post by Laprdan »

Image

Mišljenja sam da će se ova praksa još više nastaviti sada kada su američki vojnici kročili na tlo.
japin_mutapi
Location: Uostalom, mislim da genocidne Kartagene treba demontirati.

#30748 Re: Sirija

Post by japin_mutapi »

bvcx wrote:
sarajevoxxxx wrote:Kapetan FSA Khalil Alzawr:Druzi trebaju konačno da se odrede prema revoluciji

Image
bradonja i žohar
maske su pale ... čelenđer

pardon đoker
Stjui

#30749 Re: Sirija

Post by Stjui »

Laprdan wrote:

Image

Mišljenja sam da će se ova praksa još više nastaviti sada kada su američki vojnici kročili na tlo.
ovome se po čehri vidi da nije za vehabijske države i uvjeren sam da će se brzo pokajati,te povući svoju odluku.
zrakomlat

#30750 Re: Sirija

Post by zrakomlat »

bvcx wrote:

Image
Gdje je sad ovaj lik? Je li na nekom bitnom ratištu?
Starleta :lol:
Locked