Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Locked
kmirsad

#30701 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by kmirsad »

high_volume wrote:
pemanapemani wrote:Jucer slucajno sretnem poznanika koji je visokopozicionirani clan NS. Ne znam kad mi je piva gore pala na stomak.
Nisam ga skoro nista pitao, covjek sam prica.

Necu o detaljima da ih ne maltretiraju Suljagic i slicne budaletine, a i ne bi bilo u redu kako god.

Uglavnom, ako Pedja uskoro ne lupi sakom o stol ode sve u p.cku materinu.
Ovako treba postupati svaki prijatelj Naše Stranke :D
Naravno.
starisalko

#30702 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by starisalko »

kmirsad wrote:
starisalko wrote:
kmirsad wrote:
Nisam znao... al dobro je znati... trebal ponijet člansku, ako ne daj Bože zatreba...imal kakav količinski popust...
Sta ce ti clanska kopiraj svoje postove o Barosu..mozda popust bude veci

Mani se sverca hos na sud casti
:zoka: Šipak... pa da me ko optuži za trgovinu utjecajem... :shock: Neču na sud časti !.... dobit ću, gluho ne bilo... kakav ukor... pa štaćukuću... :skoljka:
Sta staces i kuces..kad ti pedja da ukor treba da ti je cast ipak je on na celu kako rece gosp. Dr.Emir Suljagic stranka partizanskog morala i serijatskog prava
kmirsad

#30703 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by kmirsad »

starisalko wrote:
kmirsad wrote:
starisalko wrote: Sta ce ti clanska kopiraj svoje postove o Barosu..mozda popust bude veci

:zoka: Šipak... pa da me ko optuži za trgovinu utjecajem... :shock: Neču na sud časti !.... dobit ću, gluho ne bilo... kakav ukor... pa štaćukuću... :skoljka:
Sta staces i kuces..kad ti pedja da ukor treba da ti je cast ipak je on na celu kako rece gosp. Dr.Emir Suljagic stranka partizanskog morala i serijatskog prava
Partizanski moral i Šerijetsko pravo...hm... nije to loše... pa prije bi Suljagić mogao Denisa Bečirovića s tim povezati...
Ne more mi Pedja dat Ukor... mogo bi možda Danis... Danis Tanović... a i to,ako se pustim... a ne puštam se lako... svaka Presuda ima pouku o pravnom lijeku...pa sve do Strazbura... :lol: :lol: :lol:
Nego... jebo to... jes vidio koliko su zlata našli u Varešu... :-D
starisalko

#30704 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by starisalko »

kmirsad wrote:
starisalko wrote:
kmirsad wrote:

Ne more mi Pedja dat Ukor... mogo bi možda Danis... Danis Tanović... a i to,ako se pustim... a ne puštam se lako... svaka Presuda ima pouku o pravnom lijeku...pa sve do Strazbura... :lol: :lol: :lol:
Nego... jebo to... jes vidio koliko su zlata našli u Varešu... :-D[/quote]
pedja nemere..sad si ga tek najebo. Sto se Strazbura tice ni tamo nemas sanse ima pedja Falatara
starisalko

#30705 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by starisalko »

Procito sam na stranici NS. Nas kandidat za clana predsjednistva Borisa Falatar prilikom posjete Varesu pronasao zlato
kmirsad

#30706 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by kmirsad »

starisalko wrote:Procito sam na stranici NS. Nas kandidat za clana predsjednistva Borisa Falatar prilikom posjete Varesu pronasao zlato
Nije u Varešu... stari Rimljani su... al to iredenta, separatisti i domači izdajnici šire dezinformacije, laži i klevete... zlato je našao u Sarajevu... u sjedištu Naše Stranke... i to 24 karatno... :-D
starisalko

#30707 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by starisalko »

kmirsad wrote:
starisalko wrote:Procito sam na stranici NS. Nas kandidat za clana predsjednistva Borisa Falatar prilikom posjete Varesu pronasao zlato
Nije u Varešu... stari Rimljani su... al to iredenta, separatisti i domači izdajnici šire dezinformacije, laži i klevete... zlato je našao u Sarajevu... u sjedištu Naše Stranke... i to 24 karatno... :-D
Lazu te kmirso on tamo moze samo cumur naci.zlato su nasli Beslagic i Marjanovic
pici
Grijem se na: Ženske gHuzove
Vozim: Trajvan
Horoskop: Djevac

#30709 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by pici »

Roccohljup wrote:jel ovo malo neozbiljno ovako....... :?
DVIJE STRANKE POD JEDNIM KROVOM: Gratz podržao izmjene Krivičnog zakona, Ćudić ih nazvala legalizacijom kriminala
Veliku buru u javnosti izazvalo je sinoćnje usvajanje izmjena Krivičnog zakona FBiH kojima se zakona briše krivično djelo trgovine uticajem, za koje su između ostalog optuženi i federalni zastupnici Amir Zukić, Asim Sarajlić i Mirsad Kukuć. Ipak, većina političkih stranaka i zastupnika u Parlamentu glasali su za predložene izmjene.

Politika

Prije 35 min

0

Image

Među njima je i Dennis Gratz, zastupnik Naše stranke i pravnik po struci koji kaže da je cijeli slučaj spinovan i da izmjene predstavljaju čak i poboljšanje postojećeg zakona:

"Podržao sam izmjene odredaba Krivičnog zakona koje je predložila kolegica Elzina Pirić jer smatram da je ovim izmjenama Krivični zakon poboljšan. Netačno je da se na ovaj način amnestira trgovina utjecajem. Čak je i ovom izmjenom ta odredba zadržana te je još dodatno proširena", objasnio je Gratz.

Ipak, istog mišljenja nije bila i njegova kolegica iz Naše stranke Sabina Ćudić, koja je u ime stranke osudila usvojene izmjene zakona i najavila da će se "suprotstaviti legalizaciji kriminala":

"Ove izmjene pokazuju da je kriminal instrumentalizirao Zastupnički dom. Pored toga što će pojedini biti oslobođeni optužbi za trgovinu uticajem, najgore je što su svima u budućnosti odriješene ruke da posreduju u nelegalnim radnjama jer posredovanje više nije nezakonito. Na ovaj način napravljena je rupa u zakonu kroz koju može proći cjelokupan kriminalni dio vladajuće strukture”, rekla je Sabina Ćudić, potpredsjednica Naše stranke.

Postavlja se pitanje kako je moguće da dvije odgovorne osobe ispred iste stranke zauzimaju potpuno različite stavove oko istog pitanja? Odgovor, dakako, leži u činjenici da se još prije nekoliko godina u ovoj stranci desio raskol između struje Dennisa Gratza i struje Peđe Kojovića (kojoj pripada i Ćudić). Sukob je na kraju rezultirao izopćenjem Gratza i njegovih ljudi iz stranke, tako da je on danas tek formalno član i federalni zastupnik ove stranke, što mu očigledno omogućava da, za razliku od NS, stvarima sada pristupa daleko objektivnije i bez potrebe za populizmom.

upravo i ja procitaH da je muhamed glasovo :shock: a sramka mu u njeg protiv.... ovako bi nesta i sa onim ZoRom... allahami nevjerovatni ste
pici

#30710 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by pici »

Better Man wrote:Zukić, Kukić i ostali su počini KD po trenutno važećem Zakonu i po njemu im se sudi. Ne mogu oni po novom biti oslobođeni KD, koje su počinili, jer u vrijeme činjenja je bio stari Zakon na snazi.

vidjet cemo kad izadje u sluzbenom listu :mrgreen: to ti ga dojde ko po starom zakomu ima smrtna kazna a po novom se ukida tako da oni koji su sudjeni na smrt ostaju brez glava :mrgreen:
Last edited by pici on 21/06/2018 11:14, edited 1 time in total.
kmirsad

#30711 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by kmirsad »

pici wrote:
Better Man wrote:Zukić, Kukić i ostali su počini KD po trenutno važećem Zakonu i po njemu im se sudi. Ne mogu oni po novom biti oslobođeni KD, koje su počinili, jer u vrijeme činjenja je bio stari Zakon na snazi.

vidjet cemo kad izadje u sluzbenom listu :mrgreen: to ti ga dojde ko po starom zakomu ima smrtana kazna a po novom se ukida tako da oni koji su sudjeni na smrt ostaju brez glava :mrgreen:
:lol: :lol: :lol:
Mislim da ipak trebamo malo sabura... još nek odleži...da vidimo neka stručna tumačenja... možda kakvih advokata, komora... jebi ga... možda đaba galamimo... povika na zeca, a lije vade kokoši iz kokošinjca...
pici

#30712 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by pici »

kmirsad wrote:
pici wrote:

vidjet cemo kad izadje u sluzbenom listu :mrgreen: to ti ga dojde ko po starom zakomu ima smrtana kazna a po novom se ukida tako da oni koji su sudjeni na smrt ostaju brez glava :mrgreen:
Mislim da ipak trebamo malo sabura... još nek odleži...da vidimo neka stručna tumačenja... možda kakvih advokata, komora... jebi ga... možda đaba galamimo... povika na zeca, a lije vade kokoši iz kokošinjca...

eeeee da je sve kako treba nebi se backali sa ovim i nebi mladi bjezali vani... prosle hefte idem ti ja ferhadijom kad vidim celku i kez od uha do uha, zuka hoda i ceri se svima... govno hostaplersko, a jel mislis da bi ova iz PDA zavalila svoga sefa kukica... ne samo vikat na zeca neg i lijama muda odfikarit... amebe smo svi mi
kmirsad

#30713 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by kmirsad »

starisalko wrote:
kmirsad wrote:
Lazu te kmirso on tamo moze samo cumur naci.zlato su nasli Beslagic i Marjanovic
Od jutros razmišljam kako da ti odgovorim na ovaj post :roll: ... i na kraju odlučio da ti uopšte ne odgovorim... :-D
kmirsad

#30714 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by kmirsad »

pici wrote:
kmirsad wrote:
pici wrote:

eeeee da je sve kako treba nebi se backali sa ovim i nebi mladi bjezali vani... prosle hefte idem ti ja ferhadijom kad vidim celku i kez od uha do uha, zuka hoda i ceri se svima... govno hostaplersko, a jel mislis da bi ova iz PDA zavalila svoga sefa kukica... ne samo vikat na zeca neg i lijama muda odfikarit... amebe smo svi mi
Slažem se pici... ali u svemu tome što si nabrojao, ne vidim Gratza...godinama se i prije njega taj kriminal taložio...godinama se on borio protiv svega toga, nije bio ameba...
Ovo što sam sad pozvao na sabur... vezano je za ovo posljednje glasanje za izmjenu KZ-a... da ipak ne osudimo nevinog, grijeh bi bio veliki... ako je kriv... allahmanet Denise...
pici

#30715 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by pici »

kmirsad wrote:Slažem se pici... ali u svemu tome što si nabrojao, ne vidim Gratza...godinama se i prije njega taj kriminal taložio...godinama se on borio protiv svega toga, nije bio ameba...
Ovo što sam sad pozvao na sabur... vezano je za ovo posljednje glasanje za izmjenu KZ-a... da ipak ne osudimo nevinog, grijeh bi bio veliki... ako je kriv... allahmanet Denise...
:thumbup:

TUŽITELJICA KS
Burzić: Predloženim izmjenama Krivičnog zakona FBiH može doći do dekriminalizacije krivičnog djela
Glavna tužiteljica Tužilaštva Kantona Sarajevo za Klix.ba je kratko prokomentarisala usvojene izmjene Krivičnog zakona FBiH u Predstavničkom domu Parlamenta FBiH, kazavši da ukoliko zakon u ovom obliku bude izmijenjen može doći do dekriminalizacije krivičnog djela.
"Ukoliko navedeni prijedlog bude usvojen i u Domu naroda može doći do dekriminalizacije krivičnog djela. U tom slučaju nema krivičnog djela gdje se koristi utjecaj, osim ako nema mita ili obećanja", kazala nam je Burzić.

U praksi pravnici objašnjavaju da bi se usvajanjem izmjena ovog zakona u već postojećim slučajevima mogao primjenjivati blaži zakon. To u konačnici može dovesti do većeg broja oslobađajućih presuda u predmetima koji se odnose na trgovinu utjecajem.
sabina1
Location: Ministarstvo za istraživanje ruda i gubljenje vremena.

#30716 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by sabina1 »

Ovo je pozadina tog direktora TZ-a za kog predsjednik najjače opozicione stranke u SKS juče-prekjuče reče "da radi dobro" a kog je instalirao onaj SDA premijer protiv kog se Naša stranka politički borila gotovo četiri godine pa onda u momentu konačnog izglasavanja nepovjerenja tom istom premijeru - ostala suzdržana.

https://faktor.ba/vijest/kako-je-politi ... zur-300345
Last edited by sabina1 on 21/06/2018 12:34, edited 1 time in total.
sabina1
Location: Ministarstvo za istraživanje ruda i gubljenje vremena.

#30717 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by sabina1 »

kmirsad wrote:Izvinjavam se bolji čovjeće...vidim da barataš materijom, ali još jedno pitanje... da li to znači da smo đaba digli hampu na Denisa Gratza...vezano za ovu grupu optuženika...
Niste vi digli nikakvu hampu.

Samo ste podlegli zvaničnim izjavama onih koji se u pravo razumiju jednako kao u astronomiju.

Idemo dalje - pozdrav. :thumbup:
kluz franjo

#30718 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by kluz franjo »

Da posložimo par stvari u vezi usvajanja ovih izmjena krivičnog zakona FBiH u članu koji tretira tzv. "trgovinu utjecajem".

1. Prijedlog izmjena i dopuna je usvojen većinom glasova u Predstavničkom domu i kao takav tek treba da ide na odlučivanje u Dom naroda FBiH. Tek ako tamo bude usvojen u identičnoj formi, stupa na snagu objavljivanjem u Sl. listu.
2. Laički posmatrano, predložene izmjene preciziraju krivično djelo. Taj argument onih koji su glasali za usvajanje ovog prijedloga je tačan. Sa druge strane, samim preciziranjem se istovremeno i sužava istražni obuhvat za ovo djelo u odnosu na dosadašnju formulaciju zakona. Šta je adekvatnije sa aspekta konačnog procesuiranja takvih krivičnih djela, nisam stručan procjeniti.
3. Tri detalja u meni izazivaju nelagodu.
a) Predlagač izmjena i dopuna je zastupnica Pirić, a koja je, kako je opšte poznato, samo marioneta Mirsada Kukića, a koji je opet direktno "pod udarom" upravo ovog člana zakona.
b) Izmjene i dopune su date u formi PRIJEDLOGA i u SKRAĆENOJ proceduri i kao takve su usvojene. Dakle bez javne rasprave.
c) Istovremeno su brojne manje senzitivne Izmjene i dopune, koje su u formi PRIJEDLOGA upućene od drugih zastupnika, razmatrane i usvajane u formi NACRTA (npr. i 4 prijedloga D. Gratza) i time prvo upućene u javnu raspravu.

Možda je sa aspekta struke i trebalo podržati ove izmjene i dopune, ali onda u varijanti da ih se takođe vratilo u formu nacrta, kao što je to učinjeno i sa drugim prijedlozima. Ovako...
pici

#30719 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by pici »

ja zaista ne znam pravo al ocito ni VI iz Vase Stranke ne poznajete svoje ljudstvo... da nebi isao u lov na vjestice il nesta imao protiv muhameda, da ponovim

TUŽITELJICA KS
Burzić: Predloženim izmjenama Krivičnog zakona FBiH može doći do dekriminalizacije krivičnog djela
Glavna tužiteljica Tužilaštva Kantona Sarajevo za Klix.ba je kratko prokomentarisala usvojene izmjene Krivičnog zakona FBiH u Predstavničkom domu Parlamenta FBiH, kazavši da ukoliko zakon u ovom obliku bude izmijenjen može doći do dekriminalizacije krivičnog djela.
"Ukoliko navedeni prijedlog bude usvojen i u Domu naroda može doći do dekriminalizacije krivičnog djela. U tom slučaju nema krivičnog djela gdje se koristi utjecaj, osim ako nema mita ili obećanja", kazala nam je Burzić.

U praksi pravnici objašnjavaju da bi se usvajanjem izmjena ovog zakona u već postojećim slučajevima mogao primjenjivati blaži zakon. To u konačnici može dovesti do većeg broja oslobađajućih presuda u predmetima koji se odnose na trgovinu utjecajem.

ocito je poslanica iz PDA isla da sefu kukicu nadje RUPU i nasla je, to sto su se neki nakacili il su glupi il korumpirani il im noge smrde :mrgreen:
kmirsad

#30720 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by kmirsad »

sabina1 wrote:
kmirsad wrote:Izvinjavam se bolji čovjeće...vidim da barataš materijom, ali još jedno pitanje... da li to znači da smo đaba digli hampu na Denisa Gratza...vezano za ovu grupu optuženika...
Niste vi digli nikakvu hampu.

Samo ste podlegli zvaničnim izjavama onih koji se u pravo razumiju jednako kao u astronomiju.

Idemo dalje - pozdrav. :thumbup:
Razumije li se ova Burzićka šta u pravo... :?
kmirsad

#30721 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by kmirsad »

pici wrote:ja zaista ne znam pravo al ocito ni VI iz Vase Stranke ne poznajete svoje ljudstvo... da nebi isao u lov na vjestice il nesta imao protiv muhameda, da ponovim

TUŽITELJICA KS

ocito je poslanica iz PDA isla da sefu kukicu nadje RUPU i nasla je, to sto su se neki nakacili il su glupi il korumpirani il im noge smrde :mrgreen:
Dakle, Kapetanu Kuki i ostalima, nakon što je Pirička dobro "rasklamatala "zakon, treba još samo dobar i sposoban advokat.... da zbuni tužilaštvo i sudiju... :lol:
kmirsad

#30722 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by kmirsad »

biske wrote:
kmirsad wrote:Ma baš me briga šta gđa. Čudić misli... neka misli šta hoče...
Svoj sam čovjek, mislim svojom glavom... i formiram svoje stavove u skladu sa svojim, znanjima, znanjima stručnih i čestitih ljudi ukoliko zu moja mala, svojom savješću, principima i moralom...
U slučaju Denisa Gratza... moram priznati da sam zbunjen i konfuzan... zato i pozivam na sabur... :-D
izdrži kmirso. :D
evo i ezdepe promijeni stav, pa neće podržati u domu naroda. nek feđa bude isto protiv i puna šaka brade. :oops:
https://www.klix.ba/vijesti/bih/klub-sd ... /180621056
:-D :-D :-D Bravo Biske... :-D --... vidiš, kako se ipak stvari poredaju kako treba na kraju...sabura samo, sabura... dođe rješenje, kad pomisliš da je bezizlazno... ono izviri iza ćoška... :-D ... obradovao si me... a vjerujem i Pedju... :thumbup: Nemaš ništa protiv da ovo prenesem sa SDP-a i tamo kod Nas... ma nemaš.
pici

#30723 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by pici »

nemoj kasnije nismo znali nije stigo emajl :mrgreen:

O POSREDOVANJU
Advokatica Senka Nožica objašnjava ključne izmjene Zakona o Krivičnom postupku

https://www.klix.ba/vijesti/bih/advokat ... /180621068

"U starom i još aktuelnom zakonu je odredba po kojoj je svako posredovanje dužnosnika u određenim radnjama krivično djelo. Istovremeno je u starom zakonu krivično djelo ako se za to posredovanje primi novac, ili ponudi novac, ili da novac. Nova odredba tretira da je sada krivično djelo samo ukoliko se da, primi ili obeća novac. Ova odredba po kojoj je posredovanje krivično djelo bez bilo kakvog novca ili bilo kakve usluge i protivusluge, to novim izmjenama zakona više nije krivično djelo", ističe Nožica.
prije godinu...
Nožica o puštanju Zukića: Sasvim logična odluka suda

"Jedna logična odluka, a sasvim sigurno je Sud imao dobar osnov da donese dobro rješenje. Sud je u cjelosti ispoštovao odluku Ustavnog suda jer je pustio našeg branjenika na slobodu i odredio mu ove mjere na koje ukazuje Ustavni sud", zaključila je Nožica u izjavi za N1.
suma sumaru, kad vidim ove djavolje advokate kako su na strani "pravde" namaH mi toplo oko jaja :mrgreen:
Hakiz

#30724 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by Hakiz »

Zar postoji advokat koji nije đavolji?
kmirsad

#30725 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by kmirsad »

pici wrote:nemoj kasnije nismo znali nije stigo emajl :mrgreen:

O POSREDOVANJU
Advokatica Senka Nožica objašnjava ključne izmjene Zakona o Krivičnom postupku

https://www.klix.ba/vijesti/bih/advokat ... /180621068

"U starom i još aktuelnom zakonu je odredba po kojoj je svako posredovanje dužnosnika u određenim radnjama krivično djelo. Istovremeno je u starom zakonu krivično djelo ako se za to posredovanje primi novac, ili ponudi novac, ili da novac. Nova odredba tretira da je sada krivično djelo samo ukoliko se da, primi ili obeća novac. Ova odredba po kojoj je posredovanje krivično djelo bez bilo kakvog novca ili bilo kakve usluge i protivusluge, to novim izmjenama zakona više nije krivično djelo", ističe Nožica.
prije godinu...
Nožica o puštanju Zukića: Sasvim logična odluka suda

"Jedna logična odluka, a sasvim sigurno je Sud imao dobar osnov da donese dobro rješenje. Sud je u cjelosti ispoštovao odluku Ustavnog suda jer je pustio našeg branjenika na slobodu i odredio mu ove mjere na koje ukazuje Ustavni sud", zaključila je Nožica u izjavi za N1.
suma sumaru, kad vidim ove djavolje advokate kako su na strani "pravde" namaH mi toplo oko jaja :mrgreen:
:lol: Priznaj da prokuhaju... kad je lijepa Nožica u pitanju... :lol: :lol: :lol:
Hakiz wrote:Zar postoji advokat koji nije đavolji?
ja sam čuo da je bio jedan...onaj što je branio Gigu Moravca... :-D
Evo... zasad imamo stručna mišljenja gl. tužiteljice Gđe. Burzić, advokatice gđe.Nožice, stručnjaka za pravo g. Gratza...koliko vidim... 2 - 1...igra se u dva dobijena... pa proglašenje pobjednika... i poraženog...
Mene čudi da nisu pred odlazak sa političke scene, inicirali proglašenje opšte amnestije...
Last edited by kmirsad on 21/06/2018 16:00, edited 2 times in total.
Locked