Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
studeni76 wrote: ↑22/10/2023 10:31
Jbm ga ja ako je meni ovdje nesto jasno. Ferrari se na kvalifikacijama drži tik uz Maxa, hiljaditinke su razlike po krugovima. I onda krene trka i LCL zaostaje preko 3sec u trećem krugu! Cista staza ispred i uspije vozit sporije cijelu sekundu, kako!?
Ili se Max zahebava u kvalama, daje im malo morala da misle da mogu
Red Bull ima bolje vješanje/amortizere pa tako je bliže asfaltu samim time ima bolji downforce te lakše prolazi kroz krivine a pored ovoga imaju odlično raspoređen tj.programirano dodavanje energije iz baterije usput i imaju najbolje punjenje baterije.
Ovo je ono što ih uz aerodinamiku izdvaja od ostatka timova.
Najsnažniji motor ima Ferrari ali imaju dosta mana pa će im trebati dosta snalažljivoti preko zime da smanje zaostatak za RB-om.
studeni76 wrote: ↑22/10/2023 10:31
Jbm ga ja ako je meni ovdje nesto jasno. Ferrari se na kvalifikacijama drži tik uz Maxa, hiljaditinke su razlike po krugovima. I onda krene trka i LCL zaostaje preko 3sec u trećem krugu! Cista staza ispred i uspije vozit sporije cijelu sekundu, kako!?
Ili se Max zahebava u kvalama, daje im malo morala da misle da mogu
Red Bull ima bolje vješanje/amortizere pa tako je bliže asfaltu samim time ima bolji downforce te lakše prolazi kroz krivine a pored ovoga imaju odlično raspoređen tj.programirano dodavanje energije iz baterije usput i imaju najbolje punjenje baterije.
Ovo je ono što ih uz aerodinamiku izdvaja od ostatka timova.
Najsnažniji motor ima Ferrari ali imaju dosta mana pa će im trebati dosta snalažljivoti preko zime da smanje zaostatak za RB-om.
Kako god da Ferrari napravi korak naprijed, RB će napraviti dva
Zajeba mercedes strategiju kod prvog stajanja...izgubili su makar 10 sekundi u odnosu na Maxa. Lando zajebao kad je bio prvi i otišao široko, izgubio sekundu najmanje.
sve_ovo_ja wrote: ↑22/10/2023 22:20
Zajeba mercedes strategiju kod prvog stajanja...izgubili su makar 10 sekundi u odnosu na Maxa. Lando zajebao kad je bio prvi i otišao široko, izgubio sekundu najmanje.
Nadam se da će Hamo potšprajcati štocem Tota poslije trke.
Mercedes zbog 3-4 kruga novijih guma izgubio 10 sekundi.
Hamilton bio 2s iza Norrisa, 4 ispred Maxa. Poslije 1.-og stajanja, 6-7 iz obojice.
Nekome će biti veselo na sastanku sa Tottom...