Slučaj Dženan Memić

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

Locked

Vjerujete li da je poginuo nakon udara kombija?

Da
91
9%
Ne
915
91%

Total votes: 1006

Ateista

#30701 Re: Slučaj Dženan Memić

Post by Ateista »

denden wrote: 22/06/2022 17:47
Ateista wrote: 22/06/2022 08:50

To je jedna od varijanti, druga je da je direktan saucesnik ili da brani nekog bliskog.
Ako je u pitanju strah za svoju sigurnost, donekle mogu razumjeti, sto kazes ko ce je zastititi. Opet, nisam siguran da bih ja mogao sutiti toliko nakon svega, ako nista ispalio bih se vani i trazio zastitu nekog evropskog suda, ali eto za tu opciju bih je donekle mogao razumjeti.
Hajde da se malo vratiš u stvarnost.

Priča o tome da Alisa Mutap iz straha ne smije da ode ime napadača i glumi amneziju je ustvari direktan izričaj teorije zavjere koju je Muriz Memić napravio par dana nakon događaja, kad je čuo da je Alisa sanjala (što može biti proživljavanje stvarnog ranijeg događaja u snu) neko prljavo lice za razbarušenom kosom kako ju gleda iz auta.
On je zaključio da ona zna ko je to lice, ali da neće da kaže zašto što se boji. A zato što se boji zaključuje da je u pitanju neki moćnik. Zaključuje da ona navodno zato glumi amneziju.

Problem sa tom tvrdnjom je što (nakon eliminisanja Ploskića) istražni organi koji su prečešljali cio raniji život i društvo Dženana i Alise nemaju ni naznaku nikakve osobe koja bi se uklopila u taj profil. Ne postoji nijedan dokaz o bilo kome drugom na licu mjesta mimo Ljube Seferovića, Co i njegovog kombija.

Znači, pravi se teorija zavjere bez ijednog dokaza protiv djevojke koja je nesumnjivo imala potres mozga, bila u situaciji tipičnoj za nastanak psihogene amnezije, koja je i sama žrtva i koja bi prošla kao i Dženan da je udarac bio malo jači ili par cm niže.

Zato što je Murizu "bezveze" da je bez Dženana ostao tek tako, nego hoće neki zaplet, neki dublji smisao, nekog moćnika. I kao našlo se još najmanje četiri (a po Murizovim prozivanjima kroz medije i više od sto osoba) osobe da pomognu Alisi u sakrivanju stvarnog napadača.

Dakle, stvarni dokazi-nula.

Nikog osim Ljube i Co nema na licu mjesta, nijedan dokaz za bilo koga drugog.

Ali "pametna" svjetina " zna" da je Alisa pristala da štiti osobu koja je i nju pokušala ubiti, "zna" da nije u datoj situaciji mogla imati amneziju, te "zna" da je tu neki moćnik, iako nakon temeljitih istraga nikog takvog, niti uopšte drugogo mimo Ljube, nema ni na mapi.
Puno price a nista konkretno nisi rekao kao po obicaju.

To da ne smije da kaze je jedna od opcija, meni je vise vjerovatna ona da nije uopste napadnuta i da je na neki nacin saucesnik ili da stiti nekog svog.
uglavnomja

#30702 Re: Slučaj Dženan Memić

Post by uglavnomja »

mozda uopste nije bila u aleji tada?

sv lazu, i oni iz dkpt-a sto su je nasli krvavu i policajci saobracajci sto su dosli pa jedan bacio krvave pantole od njene krvi iz "neudarene" glave i jos lazu i oni izhitne sto su je prevezli i sto im je povracala u autu
i naravno lazu svi sebijini doktori koji su joj previli glavu i uradili ct zbog simptoma potresa mozga

:thumbup:
GAU8

#30703 Re: Slučaj Dženan Memić

Post by GAU8 »

Ateista wrote: 23/06/2022 10:41
denden wrote: 22/06/2022 17:47
Hajde da se malo vratiš u stvarnost.

Priča o tome da Alisa Mutap iz straha ne smije da ode ime napadača i glumi amneziju je ustvari direktan izričaj teorije zavjere koju je Muriz Memić napravio par dana nakon događaja, kad je čuo da je Alisa sanjala (što može biti proživljavanje stvarnog ranijeg događaja u snu) neko prljavo lice za razbarušenom kosom kako ju gleda iz auta.
On je zaključio da ona zna ko je to lice, ali da neće da kaže zašto što se boji. A zato što se boji zaključuje da je u pitanju neki moćnik. Zaključuje da ona navodno zato glumi amneziju.

Problem sa tom tvrdnjom je što (nakon eliminisanja Ploskića) istražni organi koji su prečešljali cio raniji život i društvo Dženana i Alise nemaju ni naznaku nikakve osobe koja bi se uklopila u taj profil. Ne postoji nijedan dokaz o bilo kome drugom na licu mjesta mimo Ljube Seferovića, Co i njegovog kombija.

Znači, pravi se teorija zavjere bez ijednog dokaza protiv djevojke koja je nesumnjivo imala potres mozga, bila u situaciji tipičnoj za nastanak psihogene amnezije, koja je i sama žrtva i koja bi prošla kao i Dženan da je udarac bio malo jači ili par cm niže.

Zato što je Murizu "bezveze" da je bez Dženana ostao tek tako, nego hoće neki zaplet, neki dublji smisao, nekog moćnika. I kao našlo se još najmanje četiri (a po Murizovim prozivanjima kroz medije i više od sto osoba) osobe da pomognu Alisi u sakrivanju stvarnog napadača.

Dakle, stvarni dokazi-nula.

Nikog osim Ljube i Co nema na licu mjesta, nijedan dokaz za bilo koga drugog.

Ali "pametna" svjetina " zna" da je Alisa pristala da štiti osobu koja je i nju pokušala ubiti, "zna" da nije u datoj situaciji mogla imati amneziju, te "zna" da je tu neki moćnik, iako nakon temeljitih istraga nikog takvog, niti uopšte drugogo mimo Ljube, nema ni na mapi.

To da ne smije da kaze je jedna od opcija, meni je vise vjerovatna ona da nije uopste napadnuta i da je na neki nacin saucesnik ili da stiti nekog svog.
Ja mislim da su se oni posvadjali, i Alisa ga je udarila, pa kada je vidjela sta je napravila, onda je i sebe zveknula.
Naisli Seferovici, zijanili se sta se desava i bubnuli u kontejner.
Onda su uzeli sipku od Alise za svaki slucaj i razgulili.
:run:
YouAreMyDestiny

#30704 Re: Slučaj Dženan Memić

Post by YouAreMyDestiny »

Eto došli smo dotle, da nije uopšte ni napadnuta. :-)
Dno dna.
td_maajka

#30705 Re: Slučaj Dženan Memić

Post by td_maajka »

uglavnomja wrote: 23/06/2022 11:12 mozda uopste nije bila u aleji tada?

sv lazu, i oni iz dkpt-a sto su je nasli krvavu i policajci saobracajci sto su dosli pa jedan bacio krvave pantole od njene krvi iz "neudarene" glave i jos lazu i oni izhitne sto su je prevezli i sto im je povracala u autu
i naravno lazu svi sebijini doktori koji su joj previli glavu i uradili ct zbog simptoma potresa mozga

Krvave pantole je bacio isti onaj sto je uslikao Dzenana kako lezi, pa nikom za to nije rekao, pa kasnije rekao da se „prepao“ i onda je dao sliku na CD-u, ne svoj mobitel da sliku izvuku vjestaci kako je inace obicaj.

Niko nije potvrdio da je uopce povracala, to je samo i iskljucivo njena izjava. Doktor iz Hitne je rekao da mislis da su se zaustavljali par sekundi jer je htjela da povrati i da su odmah nastavili dalje.

I, ukoliko ateista ili bilo ko drugi ima svoju neku teoriju, pa sta? Ima pravo. Nista manje nije vjerovatna od vaseg leteceg kombija, za sta su neki ovdje ginuli na ovim stranicama godinama.

Licno ne mislim da ga je ona udarila, ali sam sigurna da zna ko jeste i zbog koga suti.
uglavnomja

#30706 Re: Slučaj Dženan Memić

Post by uglavnomja »

GAU8 wrote: 23/06/2022 11:46
Ateista wrote: 23/06/2022 10:41

Ja mislim da su se oni posvadjali, i Alisa ga je udarila, pa kada je vidjela sta je napravila, onda je i sebe zveknula.
:D

Ateista

#30707 Re: Slučaj Dženan Memić

Post by Ateista »

klix wrote: 23/06/2022 11:47 Eto došli smo dotle, da nije uopšte ni napadnuta. :-)
Dno dna.
Nismo dosli do toga, to je uvijek bilo upitno.
Slazem se da je dno dna, glumiti amneziju i da si zrtva napada da nekog zastitis. :thumbup:
uglavnomja

#30708 Re: Slučaj Dženan Memić

Post by uglavnomja »

td_maajka wrote: 23/06/2022 11:56

Krvave pantole je bacio isti onaj sto je uslikao Dzenana kako lezi, pa nikom za to nije rekao, pa kasnije rekao da se „prepao“ i onda je dao sliku na CD-u, ne svoj mobitel da sliku izvuku vjestaci kako je inace obicaj.

Niko nije potvrdio da je uopce povracala, to je samo i iskljucivo njena izjava. Doktor iz Hitne je rekao da mislis da su se zaustavljali par sekundi jer je htjela da povrati i da su odmah nastavili dalje.

I, ukoliko ateista ili bilo ko drugi ima svoju neku teoriju, pa sta? Ima pravo. Nista manje nije vjerovatna od vaseg leteceg kombija, za sta su neki ovdje ginuli na ovim stranicama godinama.

Licno ne mislim da ga je ona udarila, ali sam sigurna da zna ko jeste i zbog koga suti.
jedina stvar koju memici (do sad) nisu osoprili su svjedocenja vjestaka o njenim povredama, fizickim
razderotina, nagnjecenje, istegnuce ...

plus svi policajci na licu mjesta, plus hitna, plus ljudi sa cuma ...

i onda uleti lik i kaze da ne vjeruje da je ona uopste napadnuta

:D
Last edited by uglavnomja on 23/06/2022 12:12, edited 1 time in total.
Ateista

#30709 Re: Slučaj Dženan Memić

Post by Ateista »

td_maajka wrote: 23/06/2022 11:56

Ja za razliku od mutapovaca nista ne tvrdim sa sigurnoscu, iznosim svoj utisak.
Jedino u sta sam 99,9% siguean je da alisa laze za amneziju i da se nesto krije, ostalo ostavljam otvoreno, ovih 0,1% da ne laze ostavljam samo zato sto nisam svjefok dogadjaja i ne z am nikog licno pa uvijek treba ostaviti malu mogucnost da ipak grijesim.
YouAreMyDestiny

#30710 Re: Slučaj Dženan Memić

Ateista wrote: 23/06/2022 12:07
klix wrote: 23/06/2022 11:47 Eto došli smo dotle, da nije uopšte ni napadnuta. :-)
Dno dna.
Slazem se da je dno dna, glumiti amneziju i da si zrtva napada da nekog zastitis. :thumbup:
Upitno da je napadnuta :-) e baš vam je ubleha pojela mozak :-)
uglavnomja

#30711 Re: Slučaj Dženan Memić

Post by uglavnomja »

Ateista wrote: 23/06/2022 12:11
Jedino u sta sam 99,9% siguean je da alisa laze za amneziju i da se nesto krije, ostalo ostavljam otvoreno, ovih 0,1% da ne laze ostavljam samo zato sto nisam svjefok dogadjaja i ne z am nikog licno pa uvijek treba ostaviti malu mogucnost da ipak grijesim.
hm, malo si kontadiktoran, tacnije puno, cca 99,9% si kontradiktoran

nista ne tvrdis sa sigurnoscu, ali sa 99,9% sigurnosti tvrdis nesto cemu nisi svjedok niti imas dokaze
bitangeIprinceze

#30712 Re: Slučaj Dženan Memić

Post by bitangeIprinceze »

GAU8 wrote: 23/06/2022 11:46
I onda je maca pojela misa :roll:
Ateista

#30713 Re: Slučaj Dženan Memić

Post by Ateista »

uglavnomja wrote: 23/06/2022 12:19
Ateista wrote: 23/06/2022 12:11
hm, malo si kontadiktoran, tacnije puno, cca 99,9% si kontradiktoran

nista ne tvrdis sa sigurnoscu, ali sa 99,9% sigurnosti tvrdis nesto cemu nisi svjedok niti imas dokaze
Vec sam puno puta objasnio, citajuci sve ovdje, i jedne i druge strane, sve nelogicnosti koje su se desavale, nestajanje dokaza i slicno, previse tu toga smrdi, plus procjena ljudi koja me nikad u zivotu nije prevarila, te jedna od najbitnijih stvari - mutapovci botovi na zadatku, sasvim dovoljno da vidim da ona laze i da se tu nesto krije. Za bilo sta vise od toga da bih tvrdio, morao bih imati puno vise informacija od onih koje imam.
Ateista

#30714 Re: Slučaj Dženan Memić

Post by Ateista »

klix wrote: 23/06/2022 12:14
Ateista wrote: 23/06/2022 12:07

Eto nek vase teorije zavjere nisu ublehe o murizu i radoncicu, odnosno konakovicu :lol: , dodiku i tadicki, citas li ti kakve teorije zavjere vi mutapovci iznosite... :-)
YouAreMyDestiny

#30715 Re: Slučaj Dženan Memić

Ateista wrote: 23/06/2022 12:29
klix wrote: 23/06/2022 12:14

Eto nek vase teorije zavjere nisu ublehe o murizu i radoncicu, odnosno konakovicu :lol: , dodiku i tadicki, citas li ti kakve teorije zavjere vi mutapovci iznosite... :-)
Da pratiš sve od početka, shvatio bi neke stvari. Ovako ne možeš. 🤷
uglavnomja

#30716 Re: Slučaj Dženan Memić

Post by uglavnomja »

zakljucak je sljedeci -

na osnovu postova nekih forumasa o drugim aspektima slucaja kolega je dosao do 99,9% sigurnog zakljucka da alisa nema amneziju

:-D
YouAreMyDestiny

#30717 Re: Slučaj Dženan Memić

uglavnomja wrote: 23/06/2022 12:56 zakljucak je sljedeci -

na osnovu postova nekih forumasa o drugim aspektima slucaja kolega je dosao do 99,9% sigurnog zakljucka da alisa nema amneziju

Čitač čehri i čitač naslova.
Ateista

#30718 Re: Slučaj Dženan Memić

Post by Ateista »

Ne samo to nego da tu neko nesto sakriva, amnezija je samo dio kompletnog pokusaja prikrivanja sta se tu desilo.
dzolix

#30719 Re: Slučaj Dženan Memić

Post by dzolix »

Ateista wrote: 23/06/2022 14:09 Ne samo to nego da tu neko nesto sakriva, amnezija je samo dio kompletnog pokusaja prikrivanja sta se tu desilo
Moze li bilo ko dobiti amneziju.
uglavnomja

#30720 Re: Slučaj Dženan Memić

Post by uglavnomja »

Ateista wrote: 23/06/2022 14:09

Ne samo to nego da tu neko nesto sakriva, amnezija je samo dio kompletnog pokusaja prikrivanja sta se tu desilo.
ukjucujuci i varijantu da ona uopste nije napadnuta i da su svi sve slagali vezano za njene povrede :-)
ovim si i ifeta prevazisao :D

cuj neko nesto sakriva :D

ko, sta, i ZASTO?

pric'o muriz da je alisa prostitutka - tuzen (da ne ulzaimo zasto sudjenje nije zavrseno) - nikad vise nije spomenuo
pric'o muiz sebija je sve smislila, ima on i dokumentaciju - nidje vise ni sebije u prici, a kamoli dokumentacije
pric'o latic da je alijin sin ubica - platio kaznu, poklopio se
prc'o stojnic da je mutap svercer autima, lopov, ... - platio kaznu, poklopio se

i jos stotine lazi koje su pricali, neke samo jednom, neke vise puta, a koje nikad nisu na sudu spomenute

evo ti svjedocenje, ono je jedino sto je relevatno

https://www.klix.ba/vijesti/bih/emotivn ... /211014068

a sta trabunjaju po medijima, pa se poklope kad ih neko tuzi - to je za pecanje takvih kao ti, za paljenje naroda, za politicke poene ...

"neko rek'o da je neko cuo od nekoga (citaca cehri vjerovatno o.a.) da je neko rek'o ... da neko nesto sakriva "
Ateista

#30721 Re: Slučaj Dženan Memić

Post by Ateista »

dzolix wrote: 23/06/2022 15:17
Ateista wrote: 23/06/2022 14:09 Ne samo to nego da tu neko nesto sakriva, amnezija je samo dio kompletnog pokusaja prikrivanja sta se tu desilo
Moze, ali takvi slucajevi su jako rijetki, a pogotovo je mala sansa da to slucajno dobije svjedok ubistva, zar iko moze stvarno povjerovati u tu suplju?
Ateista

#30722 Re: Slučaj Dženan Memić

Post by Ateista »

uglavnomja wrote: 23/06/2022 15:22
Ateista wrote: 23/06/2022 14:09

ukjucujuci i varijantu da ona uopste nije napadnuta i da su svi sve slagali vezano za njene povrede :-)
ovim si i ifeta prevazisao :D

cuj neko nesto sakriva :D

ko, sta, i ZASTO?

pric'o muriz da je alisa prostitutka - tuzen (da ne ulzaimo zasto sudjenje nije zavrseno) - nikad vise nije spomenuo
pric'o muiz sebija je sve smislila, ima on i dokumentaciju - nidje vise ni sebije u prici, a kamoli dokumentacije
pric'o latic da je alijin sin ubica - platio kaznu, poklopio se
prc'o stojnic da je mutap svercer autima, lopov, ... - platio kaznu, poklopio se

i jos stotine lazi koje su pricali, neke samo jednom, neke vise puta, a koje nikad nisu na sudu spomenute

evo ti svjedocenje, ono je jedino sto je relevatno

https://www.klix.ba/vijesti/bih/emotivn ... /211014068

a sta trabunjaju po medijima, pa se poklope kad ih neko tuzi - to je za pecanje takvih kao ti, za paljenje naroda, za politicke poene ...

"neko rek'o da je neko cuo od nekoga (citaca cehri vjerovatno o.a.) da je neko rek'o ... da neko nesto sakriva "
Cuj ko, sta i zasto? Pa zato se i radi ovo sve da se to ne otkrije, da se to zna, nalogodavac i izvrsilac bi bili iza resetaka i ova tema sa mutapovcima botovima ne bi bila aktivna.
Ateista

#30723 Re: Slučaj Dženan Memić

Post by Ateista »

klix wrote: 23/06/2022 13:50

Rece teoreticar zavjere koji ne zna da li je muriz povezan sa fahrom, konakovicem ili dodikom i koji kontrolise tuzilastvo i sud, odreduje ko ce biti optuzen a ko pusten, samo eto ne moze da spasi tadicku od sankcija. :D
YouAreMyDestiny

#30724 Re: Slučaj Dženan Memić

Ateista wrote: 23/06/2022 15:42
klix wrote: 23/06/2022 13:50

Rece teoreticar zavjere koji ne zna da li je muriz povezan sa fahrom, konakovicem ili dodikom i koji kontrolise tuzilastvo i sud, odreduje ko ce biti optuzen a ko pusten, samo eto ne moze da spasi tadicku od sankcija. :D
Vidi se da ništa ne kontaš. Aj ća. :mrgreen:
dzolix

#30725 Re: Slučaj Dženan Memić

Post by dzolix »

Ateista wrote: 23/06/2022 15:38
dzolix wrote: 23/06/2022 15:17

Moze, ali takvi slucajevi su jako rijetki, a pogotovo je mala sansa da to slucajno dobije svjedok ubistva, zar iko moze stvarno povjerovati u tu suplju?
Znas li ti neki slucaj da je svjedok necijeg stradanja dobio amneziju.
Locked