PC gamerske konfiguracije
Moderator: Benq
- xPaco1337
#30701 Re: PC gamerske konfiguracije
Ja sam u Fisu kupio onako mogu stati 2 monitora i još poslovni laptop zvucnici i imam prostora opet.
Ali ono kad ti treba na neku mjeru da stane u neki prostor onda stolar da ti napravi po mjeri, mene npr jebe na ovom što ima noge onako cijelom duzinom i ne mogu postolje od mikrofona ufatit da dobro zavrnem.
Ali ono kad ti treba na neku mjeru da stane u neki prostor onda stolar da ti napravi po mjeri, mene npr jebe na ovom što ima noge onako cijelom duzinom i ne mogu postolje od mikrofona ufatit da dobro zavrnem.
- dzeko1
#30702 Re: PC gamerske konfiguracije
Bio jucer u Vitezu, slaba ponuda, tj. najveci je bio 140x80, a takav mi je trenutno. Dva monitora (jedan 34-inchni, drugi 27), kuciste, zvucnici, sluske, nakupi se to zacas. Sto se tice Diaaz stolova, ne pada mi na pamet, jer je cijena tri-cetiri milje minimalno. U jysku ima onaj crni 160x80, da je 180x80 ili 200x80 odmah bi uzeo. Pisao sam lokalnom stolaru, pa cu vidjeti sta kaze.
-
kenny771
#30703 Re: PC gamerske konfiguracije
Ja sam u jysku prije 3 godine uzeo sto sa podesivom visinom i perfektan je. Bio je crni i bijeli, crni je uzasan, ostanu otisci prstiju na njemu. Uzeo sam bijeli i nemam nikakve probleme sa čišćenjem, jednom sedmično prebrišem.
Ovako izgleda ali je motorizran, Dimenzije 160 / 80, stane kućište corsair 4000D i 2 monitora od 27 inchi na monitor armu na njega bez problema.
https://jysk.ba/radna-soba/radni-stolov ... duct-intro
Eh sad stolicu nikad nisam našao da mi odgovara, na kraju uzeo neku staru foteljicu, spustio stol na najnižu visinu i tako koristim.
Ovako izgleda ali je motorizran, Dimenzije 160 / 80, stane kućište corsair 4000D i 2 monitora od 27 inchi na monitor armu na njega bez problema.
https://jysk.ba/radna-soba/radni-stolov ... duct-intro
Eh sad stolicu nikad nisam našao da mi odgovara, na kraju uzeo neku staru foteljicu, spustio stol na najnižu visinu i tako koristim.
- dzeko1
#30704 Re: PC gamerske konfiguracije
Vjerovatno ovaj.
https://jysk.ba/radna-soba/radni-stolov ... 160-bijela
Sta znam, meni ne treba ovo podesavanje visine, ali nije loša opcija za imati.
https://jysk.ba/radna-soba/radni-stolov ... 160-bijela
Sta znam, meni ne treba ovo podesavanje visine, ali nije loša opcija za imati.
-
Trippylandd
#30705 Re: PC gamerske konfiguracije
Ja sam prije 2 godine u Penny-u kupio bukovu masivnu plocu i par vecih nosaca za police. I sto sam napravio tako sto sam za zid zafarafio te nosace i na njih stavio tu plocu. Jako slicno ovome https://www.youtube.com/watch?v=EZ7JCimu3Pg
A imas verziju da umjesto tih nosaca stavis one ikea ladicare i da na njih oslonis plocu. Plocu po potrebi izbrusis, ofarbas ili lakiras.
- aditon
#30706 Re: PC gamerske konfiguracije

Evo raja završio sam sklapanje, na kraju sam sve ppnovo presložio zbog fanova i cable managementa i isplatilo se

Evo malo cable management, naravno moglo je bolje ali sam izgubio strpljenje, po kojem inače nisam ni poznat...

Još monitor uzmem i to je to. A riješio sam uzeti 1440p OLED čim skupim keš.
@mickey84
- dzeko1
#30707 Re: PC gamerske konfiguracije
Čestitke, vrhunski komp, još bi sa OLED monitorom trebalo da bude perverzija. Javi nam utiske kad kupiš, i mene zanimaju, ali još su dobro skupi.
- aditon
#30708 Re: PC gamerske konfiguracije
Asus ROG Strix OLED XG27AQDMG 27" 2K 240Hz 0.03ms
Ovo je model koji već dugo gledam, nadam se tokom naredne sedmice da ću ga kupiti.
Ovo je model koji već dugo gledam, nadam se tokom naredne sedmice da ću ga kupiti.
- ferratilis
#30709 Re: PC gamerske konfiguracije
Koliko ja znam, jedino ga Miki moze nabaviti i ceka se oko 20 dana. Svi drugi na olx-u prodaju samo maglu, a od garancije vjerovatno nema nista. Od koga kupujes?
- aditon
#30710 Re: PC gamerske konfiguracije
Od Mikija sam mislio. Sve ostalo sam uzeo kod njega, a vidim da ima i ovaj monitor na stanju.ferratilis wrote: ↑17/07/2025 23:59Koliko ja znam, jedino ga Miki moze nabaviti i ceka se oko 20 dana. Svi drugi na olx-u prodaju samo maglu, a od garancije vjerovatno nema nista. Od koga kupujes?
- M416
#30711 Re: PC gamerske konfiguracije
@aditon
Sretno sa novom masinom i da je u zdravlju koristis
prije kupovine OLED monitora gdje god kupovao prvo pitaj za 3 god. burn in garancije jer su poceli i kod nas da daju pa u svakom slucaju bolje imati osiguranje na burn in kada globalno sve kompanije daju.
Sretno sa novom masinom i da je u zdravlju koristis
- pici
- Grijem se na: Ženske gHuzove
- Vozim: Trajvan
- Horoskop: Djevac
#30712 Re: PC gamerske konfiguracije
umenemi jaran uzo papir i olovku, nacrto sto sa policama, otisao stolaru, pito ga samo koji materijal, stolar sklepo, uzo za ruke i on super zadovoljan jer samo se hvali kako je on taj sto napravio i pokazuje slike. Mogu rec i da jest super sto, nemas takav nidgje kupiti a knap mu za prostor za koji je namjenjen.
Malo smo i poljeni za te stvari a extra bude i jos ti dizajner
- Averus
#30713 Re: PC gamerske konfiguracije
Koji stolar?pici wrote: ↑18/07/2025 07:23umenemi jaran uzo papir i olovku, nacrto sto sa policama, otisao stolaru, pito ga samo koji materijal, stolar sklepo, uzo za ruke i on super zadovoljan jer samo se hvali kako je on taj sto napravio i pokazuje slike. Mogu rec i da jest super sto, nemas takav nidgje kupiti a knap mu za prostor za koji je namjenjen.
Malo smo i poljeni za te stvari a extra bude i jos ti dizajner![]()
I ja nacrtao, samo mi treba neko vješt da napravi
-
Alfanum
#30714 Re: PC gamerske konfiguracije
Top. Javi kakve su temperature i buka tog modela graficke.
Sto se tice ventilatora, nemoj pretjerivati sa krivom jer imas super airflow. Meni je sve na 40-45% pod maksimalnim opterecenjem i sve je tiho i hladno.
-
vernes81
#30715 Re: PC gamerske konfiguracije
Puno drvo ili iverica ?pici wrote: ↑18/07/2025 07:23umenemi jaran uzo papir i olovku, nacrto sto sa policama, otisao stolaru, pito ga samo koji materijal, stolar sklepo, uzo za ruke i on super zadovoljan jer samo se hvali kako je on taj sto napravio i pokazuje slike. Mogu rec i da jest super sto, nemas takav nidgje kupiti a knap mu za prostor za koji je namjenjen.
- BeYaZ
#30716 Re: PC gamerske konfiguracije
@aditon
nek je hairli novi pc , i ja šmekam taj monitor već duže da uzmem
Što se tiče stola , ovo je meni jedan od najboljih dizajna koji sam našao i hoću da stolaru pošaljem da vidim kolika bi cijena bila da se napravi
https://www.ikea.com/hr/hr/p/lagkapten- ... s59417619/
nek je hairli novi pc , i ja šmekam taj monitor već duže da uzmem
Što se tiče stola , ovo je meni jedan od najboljih dizajna koji sam našao i hoću da stolaru pošaljem da vidim kolika bi cijena bila da se napravi
https://www.ikea.com/hr/hr/p/lagkapten- ... s59417619/
- aditon
#30717 Re: PC gamerske konfiguracije
@M416 @BeYaZ @Alfanum hvala ekipa
jučer sam završio sklapanje ali tek sada trebam uraditi update biosa, chpseta itd, instalaciju windowsa i overclocking cpu i gpu, i svakako ću javiti performanse i temperature. Kućište je predobro, mnogo bolje nego sam smislio..i mnogo veće i deblje nego sam zamišljao...u principu jako jednostavno je sve složiti u njemu mada moj savjet ukoliko neko bude sklapao u istom kućištu i vodeno hlađenje da prije same montaže AIO (hladnjaka) ustvari priključi prvo konektore za pumpu, fanove, rgb itd jer jednostavno ako se to ne uradi, nakon instalacije hladanjaka, isti ćete ponovo morati skinuti...ja nisam mogao uopšte prići konektorima na ploči i morao sam hladnjak skidati. I ono o čemu nisam vodio računa me koštalo vremena a to su fanovi kojih imam dosta i nisam gledao orijentaciju u koji ih postavljam što je dovelo do toga da sam skratio dužinu nekim kablovima te sam i to morao sve presložiti...zato sam tražio rgb/fan hub da to ne bih morao radi ali na kraju se isplatilo i sve je jako lijepo leglo. Još bih dodao da na ovoj RM850 corsair napojnoj su kablovi super mekani što olakšava spajanje i kabliranje posebno 24 pinskog kabla.
Monitor ću ovaj poručiti, nadam se da ga Miki zaista ima na stanju jer stoji mu na olx-u.
jučer sam završio sklapanje ali tek sada trebam uraditi update biosa, chpseta itd, instalaciju windowsa i overclocking cpu i gpu, i svakako ću javiti performanse i temperature. Kućište je predobro, mnogo bolje nego sam smislio..i mnogo veće i deblje nego sam zamišljao...u principu jako jednostavno je sve složiti u njemu mada moj savjet ukoliko neko bude sklapao u istom kućištu i vodeno hlađenje da prije same montaže AIO (hladnjaka) ustvari priključi prvo konektore za pumpu, fanove, rgb itd jer jednostavno ako se to ne uradi, nakon instalacije hladanjaka, isti ćete ponovo morati skinuti...ja nisam mogao uopšte prići konektorima na ploči i morao sam hladnjak skidati. I ono o čemu nisam vodio računa me koštalo vremena a to su fanovi kojih imam dosta i nisam gledao orijentaciju u koji ih postavljam što je dovelo do toga da sam skratio dužinu nekim kablovima te sam i to morao sve presložiti...zato sam tražio rgb/fan hub da to ne bih morao radi ali na kraju se isplatilo i sve je jako lijepo leglo. Još bih dodao da na ovoj RM850 corsair napojnoj su kablovi super mekani što olakšava spajanje i kabliranje posebno 24 pinskog kabla.
Monitor ću ovaj poručiti, nadam se da ga Miki zaista ima na stanju jer stoji mu na olx-u.
- typeOnegative
#30718 Re: PC gamerske konfiguracije
Ekstra mašinka, u zdravlju ga dugo koristio .
-
DonieBrasco
#30719 Re: PC gamerske konfiguracije
@aditon
U zdravlju ga korsitio, predobro izgleda.
U zdravlju ga korsitio, predobro izgleda.
- Chmoljo
- Administrativni siledžija u penziji
#30720 Re: PC gamerske konfiguracije
Ili mediapanvernes81 wrote: ↑18/07/2025 12:14Puno drvo ili iverica ?pici wrote: ↑18/07/2025 07:23umenemi jaran uzo papir i olovku, nacrto sto sa policama, otisao stolaru, pito ga samo koji materijal, stolar sklepo, uzo za ruke i on super zadovoljan jer samo se hvali kako je on taj sto napravio i pokazuje slike. Mogu rec i da jest super sto, nemas takav nidgje kupiti a knap mu za prostor za koji je namjenjen.
-
vernes81
#30721 Re: PC gamerske konfiguracije
DapaceChmoljo wrote: ↑18/07/2025 17:47Ili mediapanvernes81 wrote: ↑18/07/2025 12:14Puno drvo ili iverica ?pici wrote: ↑18/07/2025 07:23
umenemi jaran uzo papir i olovku, nacrto sto sa policama, otisao stolaru, pito ga samo koji materijal, stolar sklepo, uzo za ruke i on super zadovoljan jer samo se hvali kako je on taj sto napravio i pokazuje slike. Mogu rec i da jest super sto, nemas takav nidgje kupiti a knap mu za prostor za koji je namjenjen.
![]()
- pici
#30722 Re: PC gamerske konfiguracije
ne znam zavisi od tebe kolko para ces uloziti al ces sebi napraviti kompjuterski stol iz snova, sve je do maste i para.vernes81 wrote: ↑18/07/2025 12:14Puno drvo ili iverica ?pici wrote: ↑18/07/2025 07:23umenemi jaran uzo papir i olovku, nacrto sto sa policama, otisao stolaru, pito ga samo koji materijal, stolar sklepo, uzo za ruke i on super zadovoljan jer samo se hvali kako je on taj sto napravio i pokazuje slike. Mogu rec i da jest super sto, nemas takav nidgje kupiti a knap mu za prostor za koji je namjenjen.
- pici
#30723 Re: PC gamerske konfiguracije

skidate li vi onu foliju sa stakla
-
DonieBrasco
#30724 Re: PC gamerske konfiguracije
Ja je ostavim radi prasine ali opet kasnije kad je brises bude musavo jer ista se uprlja ostanu dlacice od krpe i slicno, a i staklo birsati polirati bude peglanja.
-
vernes81
#30725 Re: PC gamerske konfiguracije
Ne kupujem, a imam uslove da pravim drugima pa me onako zanima koliko naplate ivericu koliko druge materijale otprilike.pici wrote: ↑19/07/2025 12:08ne znam zavisi od tebe kolko para ces uloziti al ces sebi napraviti kompjuterski stol iz snova, sve je do maste i para.vernes81 wrote: ↑18/07/2025 12:14Puno drvo ili iverica ?pici wrote: ↑18/07/2025 07:23