Gledali ste film, preporuĆite ga drugima

Najbolji i najgori filmovi, serije, sve o sedmoj umjetnosti...

Moderator: _BataZiv_0809

sizifinho

#30701 Re: Gledali ste film, preporuchite ga drugima 2005-2013

Post by sizifinho »

BlackSnake wrote:
gnjev wrote:Zasto tako zarko branis ovaj film ? Jel ti mozda neko od porodice statista u istom ? Ili ti je cura rekla prejak film nikad bolji nisam gledala pa sad uvjeravas sebe i sve oko sebe da je tako ?? :D :D
Praviš klasičnu zamjenu teza. Zar nisi ti taj koji je film karakterisao kao kriminalan. Ako ništa 15-ak hiljada ljudi na IMDb srećom ne misli ni blizu kao ti. Da želiš čitati, ovaj tvoj komentar kako žestoko branim film bi sam po sebi bio besmislen. Ja sam samo žestoko protiv neosnovanog pljuvanja
A to za curu, hvala ti, jer bih ti po godinama vjerovatno mogao biti otac :D
ne znam sta ti sad spominjes nekakvu zamjenu teza, kao da u ovom slucaju postoji nekakav zakon argumentacije... ti si narusio svaki postulat rekavsi covjeku da, citiram "nije dobar" i da mu nije lako, jer se ne slaze s tobom i tvojim ukusom.
A onda spominjes godine, pa ako je tako, ako si toliko star da mozes biti neciji otac- pocni se ponasati tako, mozes ti odbranit film i bez vrijedjanja.

u svakom slucaju, zodiak, iako malo losiji od Fincerovih boljih dijela, i ni blizu Se7en, idalje stoji kao odlican film. Jedina mana mu je sto je previse dug, a sve ostalo je odlicno odradjeno.

Inace, kod.Finchera najvise volim atmosferu koju stavi u film. Bas je, sto bi rekli, pipljiva.
KB9

#30702 Re: Gledali ste film, preporuchite ga drugima 2005-2013

Post by KB9 »

dezurni_ucenik wrote:
KB9 wrote:
dezurni_ucenik wrote:
Zodiac moze biti sranje samo nekome ko uziva u Fast and Furious filmovima. Nemoj se provaljivati bezveze...
zodiac je sranje, posebno spram ostalih fincherovih filmova
Idi ubij se od sramote.
jesi dosadan
markioni
Location: neocekivana sila koja se iznenada pojavljuje i rjesava stvar

#30703 Re: Gledali ste film, preporuchite ga drugima 2005-2013

Post by markioni »

http://www.imdb.com/title/tt4000870
Image
Addicted to Fresno (2015)
dezurni_ucenik

#30704 Re: Gledali ste film, preporuchite ga drugima 2005-2013

Post by dezurni_ucenik »

KB9 wrote:
dezurni_ucenik wrote:
KB9 wrote:
zodiac je sranje, posebno spram ostalih fincherovih filmova
Idi ubij se od sramote.
jesi dosadan

hvala :thumbup:
BlackSnake

#30705 Re: Gledali ste film, preporuchite ga drugima 2005-2013

Post by BlackSnake »

sizifinho wrote:
BlackSnake wrote:
gnjev wrote:Zasto tako zarko branis ovaj film ? Jel ti mozda neko od porodice statista u istom ? Ili ti je cura rekla prejak film nikad bolji nisam gledala pa sad uvjeravas sebe i sve oko sebe da je tako ?? :D :D
Praviš klasičnu zamjenu teza. Zar nisi ti taj koji je film karakterisao kao kriminalan. Ako ništa 15-ak hiljada ljudi na IMDb srećom ne misli ni blizu kao ti. Da želiš čitati, ovaj tvoj komentar kako žestoko branim film bi sam po sebi bio besmislen. Ja sam samo žestoko protiv neosnovanog pljuvanja
A to za curu, hvala ti, jer bih ti po godinama vjerovatno mogao biti otac :D
ne znam sta ti sad spominjes nekakvu zamjenu teza, kao da u ovom slucaju postoji nekakav zakon argumentacije... ti si narusio svaki postulat rekavsi covjeku da, citiram "nije dobar" i da mu nije lako, jer se ne slaze s tobom i tvojim ukusom.
A onda spominjes godine, pa ako je tako, ako si toliko star da mozes biti neciji otac- pocni se ponasati tako, mozes ti odbranit film i bez vrijedjanja.

u svakom slucaju, zodiak, iako malo losiji od Fincerovih boljih dijela, i ni blizu Se7en, idalje stoji kao odlican film. Jedina mana mu je sto je previse dug, a sve ostalo je odlicno odradjeno.

Inace, kod.Finchera najvise volim atmosferu koju stavi u film. Bas je, sto bi rekli, pipljiva.
Naravno da me ne trebaš učiti finom ponašanju. Ne branim film, da bude jednom za svagda jasno.
Naravno da postoji argumentacija. Čitaj malo !
Gospodinu je film loš. Ok, nema problema, ali čemu glupa ponavljanja kako je katastofalan, kriminalan ? Klasična provokacija bez ikakvog osnova
Godine ? Pomenuh ih šaljivo kao odgovor na konstataciju da sam gledao film sa curom. :) I opet ... čitaj malo druže, čitaj.

@last mohicans
On je to sve fino objasnio. Potpisujem u potpunosti.
bato99

#30706 Re: Gledali ste film, preporuchite ga drugima 2005-2013

Post by bato99 »

karanana wrote:kako me nerviraju ovi marvelovi filmovi. ali ocigledno da imaju veliku publiku.
ne znam sta vide u njima. ko su fanovi? da li su to citaci stripova? sumnjam.
ma šta nerviraju :evil: ne mogu ih smisliti...ma najviše ih snimaju ja mislim za uzraste od 5 do 12 godina,nek se djeca raduju superherojima...pa i ovde ko god pohvali neki marvelov film je neki malac sigurno
sizifinho

#30707 Re: Gledali ste film, preporuchite ga drugima 2005-2013

Post by sizifinho »

BlackSnake wrote: Naravno da me ne trebaš učiti finom ponašanju. Ne branim film, da bude jednom za svagda jasno.
Gospodinu je film loš. Ok, nema problema, ali čemu glupa ponavljanja kako je katastofalan, kriminalan ? Klasična provokacija bez ikakvog osnova
Godine ? Pomenuh ih šaljivo kao odgovor na konstataciju da sam gledao film sa curom. :) I opet ... čitaj malo druže, čitaj.

@last mohicans
Pa citam ja, i bas zbog spomenutih godina (saljivo) smatram da covjek koji ima zivotnog iskustva ne bi trebao da nasjeda na provokacije. Kaze da je glup film, odron itd, okej, takvi komentare samo preskocis i kraj.
bato99 wrote:
karanana wrote:kako me nerviraju ovi marvelovi filmovi. ali ocigledno da imaju veliku publiku.
ma šta nerviraju :evil: ne mogu ih smisliti...ma najviše ih snimaju ja mislim za uzraste od 5 do 12 godina,nek se djeca raduju superherojima...pa i ovde ko god pohvali neki marvelov film je neki malac sigurno
Ne znam kakva je to izjava da se samo malcima svidjaju Marvel filmovi buduci da su likovi tih filmova osmisljenih u proslom stoljecu. Neki ljudi vole nostalgiju, zabavu i avanturu, i uzivaju u istoj uprkos godinama. Hajd ja sam mozda malac za tudje godine, ali znam ljude koji vole te filmove, imaju 40 godina.

Ako film zabavi jednu populaciju a drugu ne, to ne znaci da su filmovi djeciji. Zato i postoji vise zanrova, pa svak sebi bira sta ce gledati.
markioni

#30708 Re: Gledali ste film, preporuchite ga drugima 2005-2013

Post by markioni »

sizifinho wrote:
BlackSnake wrote: Naravno da me ne trebaš učiti finom ponašanju. Ne branim film, da bude jednom za svagda jasno.

@last mohicans
Pa citam ja, i bas zbog spomenutih godina (saljivo) smatram da covjek koji ima zivotnog iskustva ne bi trebao da nasjeda na provokacije. Kaze da je glup film, odron itd, okej, takvi komentare samo preskocis i kraj.
bato99 wrote:
Ne znam kakva je to izjava da se samo malcima svidjaju Marvel filmovi buduci da su likovi tih filmova osmisljenih u proslom stoljecu. Neki ljudi vole nostalgiju, zabavu i avanturu, i uzivaju u istoj uprkos godinama. Hajd ja sam mozda malac za tudje godine, ali znam ljude koji vole te filmove, imaju 40 godina.

Ako film zabavi jednu populaciju a drugu ne, to ne znaci da su filmovi djeciji. Zato i postoji vise zanrova, pa svak sebi bira sta ce gledati.
to da se svidjaju samo balavcima je nonsens. ja nikakav nisam ljubitelj ni geek junaka i likova iz stripova, jednostavno to ne pratim, ali ove godine sam izlazio iz kina sasvim zadovoljan filmovima kao takvim.naprotiv...bilo je vrlo kvalitetnih uradaka i obrazli sto bi se reklo:)
House

#30709 Re: Gledali ste film, preporuchite ga drugima 2005-2013

Post by House »

odličan :thumbup:

Image
Rampage

#30710 Re: Gledali ste film, preporuchite ga drugima 2005-2013

Post by Rampage »

sizifinho wrote:
bato99 wrote:

Jedan sam od onih koji mogu pogledati Marvel filmove, uprkos godinama:) :thumbup: Evo prije par noći sam baš uživao s djecom gledajući Ant-Mana:)
Partijaner

#30711 Re: Gledali ste film, preporuchite ga drugima 2005-2013

Post by Partijaner »

Jedan dobar francuski triler od mene.

Pour elle (2008)

http://www.imdb.com/title/tt1217637/?ref_=tt_rec_tt

Image
Superhikk

#30712 Re: Gledali ste film, preporuchite ga drugima 2005-2013

Post by Superhikk »

johnnykola wrote:Utorak:

Teško je, spusti. Baciti oko pa dijelom skontati
kako je raji u depri, HRT3 u 20.00:

Image
Nisam znao da je zasnovan na romanu "Le feu follet".Odmah poslije scene u kafeu postade mi jasno.

Odmah podsjeti na

Inače, sjajni filmovi. Odlični za razboljet se
johnnykola

#30713 Re: Gledali ste film, preporuchite ga drugima 2005-2013

Post by johnnykola »

Total depra. rekla je teta u najavi na HRT3 ovo o čemu pišeš.

Večeras na Pink Premium u ponoć:

Image
aux

#30714 Re: Gledali ste film, preporuchite ga drugima 2005-2013

Post by aux »

Image

Savrsen crtic,radnja jako zanimljiva a o vizuelnom događaju ne treba trositi rijeci,nisam neki fan crtica ali ovaj me je odusevio
drag_gost

#30717 Re: Gledali ste film, preporuchite ga drugima 2005-2013

Post by drag_gost »

Nisam se dugo upisao ovdje. Ponovo sam pogledao Tusk.

http://www.imdb.com/title/tt3099498/

Preporucujem ga, mahniti Kevin Smith i odlicni Justin Long. Uglavnom nece vas ostaviti ravnodusne ako niste gledali. :mrgreen: :mrgreen:

Inace, Zodiac je odlican stvarno. Kao sto neko napisa: "atmosfera je opipljiva". Nekome se ne svidja, nekome svidja. Ne krivite ljude sto su im razliciti ukusi. :)
Partijaner

#30718 Re: Gledali ste film, preporuchite ga drugima 2005-2013

Post by Partijaner »

Ja kad sam vidio sta je uradio sa njim pred kraj filma, mal nisam povratio sve iz sebe. :shock: :mrgreen:
Rampage

#30719 Re: Gledali ste film, preporuchite ga drugima 2005-2013

Post by Rampage »

House wrote::thumbup:

Image
Marsovac odličan, ne mora se biti Stephen Hawking da bi se shvatilo šta je "pisac" htio reći :D

Definitivno preporuke :thumbup:
azurna_obala

#30720 Re: Gledali ste film, preporuchite ga drugima 2005-2013

Post by azurna_obala »

Image

Ako ste gledali Death at a Funeral, sve će vam biti jasno...odličan :D
Izlija

#30721 Re: Gledali ste film, preporuchite ga drugima 2005-2013

Post by Izlija »

E čuj ovog sizifa star sa 40, nemoš vjerovat hahahahahaha. Marvel ili voliš ili ne, nema veze sa godinama a da ima mlađa generacija je nebi ni gledala jer smo ipak mi stariji odrasli čitajući te romane i maštali kako to i šta, sada napokon imamo priliku da isključimo mozak i uživamo u ekranizaciji naše mašte. Lično nemogu smisliti drame i slične žanrove ( isplakao sam se u životu dovoljno ) ali ih poslje gledanja nebih nikad popljuvao samo zbog žanra.
kakavdanakneiskustvu

#30722 Re: Gledali ste film, preporuchite ga drugima 2005-2013

Post by kakavdanakneiskustvu »

johnnykola wrote:Total depra. rekla je teta u najavi na HRT3 ovo o čemu pišeš.

Večeras na Pink Premium u ponoć:

Image

ovaj malikov film mogu uvijek gledati,znam ga napamet
sizifinho

#30723 Re: Gledali ste film, preporuchite ga drugima 2005-2013

Post by sizifinho »

Izlija wrote:E čuj ovog sizifa star sa 40, nemoš vjerovat hahahahahaha. Marvel ili voliš ili ne, nema veze sa godinama a da ima mlađa generacija je nebi ni gledala jer smo ipak mi stariji odrasli čitajući te romane i maštali kako to i šta, sada napokon imamo priliku da isključimo mozak i uživamo u ekranizaciji naše mašte. Lično nemogu smisliti drame i slične žanrove ( isplakao sam se u životu dovoljno ) ali ih poslje gledanja nebih nikad popljuvao samo zbog žanra.
ne kontam ti spiku sis, sta me prozivas - covjek je rekao da bavaldurija i djecurlija gledaju marvel filmove na sto sam ja rekao da to nije tako.
Potom sam rekao da mozda ja jesam balavac sa.svojih 20 i sica godina
ali neko sa 40 nije.
Zadnji put kad sam provjerio 40 je starije od 20.
Mozda i grijesim
BlackSnake

#30724 Re: Gledali ste film, preporuchite ga drugima 2005-2013

Post by BlackSnake »

drag_gost wrote:Nisam se dugo upisao ovdje. Ponovo sam pogledao Tusk.

Preporucujem ga, mahniti Kevin Smith i odlicni Justin Long. Uglavnom nece vas ostaviti ravnodusne ako niste gledali. :mrgreen: :mrgreen:

Inace, Zodiac je odlican stvarno. Kao sto neko napisa: "atmosfera je opipljiva". Nekome se ne svidja, nekome svidja. Ne krivite ljude sto su im razliciti ukusi. :)
Puknut film do daske, meni je bio dobar, ali mislim da se neće baš svakome svidjeti.
markioni

#30725 Re: Gledali ste film, preporuchite ga drugima 2005-2013

Post by markioni »

BlackSnake wrote:
drag_gost wrote:Nisam se dugo upisao ovdje. Ponovo sam pogledao Tusk.

Puknut film do daske, meni je bio dobar, ali mislim da se neće baš svakome svidjeti.
ima fakat odvratnih scena i za moj stomak ali je ok za pogledati :)
Post Reply