Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
Dupli_skalp wrote: ↑07/07/2024 16:50
trojanerska izdajnička vnago! počev od onog kvaziministra naroda i nepravde sa kolut naprijed/kolut nazad fakultetom.
Opalit ce te srce jadan ti bog
Bez veze se dižu tenzije.Sve uredno najavljeno nego treba vremena dok dođe iz guzice u glavu
Dupli_skalp wrote: ↑07/07/2024 16:50
trojanerska izdajnička vnago! počev od onog kvaziministra naroda i nepravde sa kolut naprijed/kolut nazad fakultetom.
Opalit ce te srce jadan ti bog
Bez veze se dižu tenzije.Sve uredno najavljeno nego treba vremena dok dođe iz guzice u glavu
Kad pukne puska nece niko najaviti
Samo ce se pojaviti carapasi jedno jutro
Je li tako
Sve cisto, gospodin Konakovic, doministar vanjskih poslova iz grupacije stranaka okupljenih oko HNS-a blagoslovio dolazak srbijanskih vojnika i defile kroz Bratunac i Prijedor.
Forumsko pucanstvo u ekstazi, oni prisebniji ce iskoristiti priliku da pljunu na opozicione stranke..
toska wrote: ↑07/07/2024 17:12
pa kadeti nisu vojnici
Zakon o vojsci Srbije
Član 7.
“Vojnim licima, u pogledu prava i obaveza uređenih ovim zakonom, smatraju se i državljani Republike Srbije - učenici i kadeti vojnoškolskih ustanova koji se školuju za vojne dužnosti i lica na drugom stručnom osposobljavanju za oficire i podoficire”
državna vojska koju mi plaćamo salutira spomeniku đenerala a strane vojske paradiraju regularno, bili su i iz hrvatske nedavno
milanović svako malo navrati
stranci u međuvremenu šalju oštre reakcije na tviteru
pa kadeti nisu vojnici
Zakon o vojsci Srbije
Član 7.
“Vojnim licima, u pogledu prava i obaveza uređenih ovim zakonom, smatraju se i državljani Republike Srbije - učenici i kadeti vojnoškolskih ustanova koji se školuju za vojne dužnosti i lica na drugom stručnom osposobljavanju za oficire i podoficire”
ne znam kako ovo tumačiti, ali zvanično vojnik i policajac se postaje tek sa zakletvom.
Ako je istina sto tvrdi ministar iz manjeg entiteta da po zakonu Srbije kadeti vojnih akademija jesu pripadvici vojske onda ne kontam o kakvoj rupi u zakonu se prica. I kako bas sad da su otkrili tu "rupu" kad ih je Trojka satjerala u cosak.
Velkoski wrote: ↑07/07/2024 17:18
i irelevantno je ko je na vlasti
dok se naglaba po forumima i komentarima, dok se političari prepucavaju statusima i člancima, oni hodaju kroz Prijedor
LSD wrote: ↑07/07/2024 17:17
A sto nasi kadeti ne defiluju npr. po Nisu ili Kragujevcu, pa da bude i njima copium
Aaaa da, mi nemamo ni vojnih skola ni kadeta
ma mi više nemamo utjecaj ni na BH Radiju, a kamoli čemu drugom
Pa normalno ko ce placati vojsku, kasarne, tri obroka dnevno, ko ce zayebavati sa tim i na to trositi pare...bolje praviti vikendice po Rakovici, ici na ljetovanja u Antaliju i namjestati tendere
Velkoski wrote: ↑07/07/2024 17:18
i irelevantno je ko je na vlasti
dok se naglaba po forumima i komentarima, dok se političari prepucavaju statusima i člancima, oni hodaju kroz Prijedor
LSD wrote: ↑07/07/2024 17:17
A sto nasi kadeti ne defiluju npr. po Nisu ili Kragujevcu, pa da bude i njima copium
Aaaa da, mi nemamo ni vojnih skola ni kadeta
ma mi više nemamo utjecaj ni na BH Radiju, a kamoli čemu drugom
Upravo tako.Oni svoj pasjaluk provode otvoreno a možemo samo šupljirati po forumima i prizivati OHR ili amerikance da reaguju.
Želudac mi se okrene kad vidim ko sve traži "reakciju"...od Munire što je kosti unovčila do Željka i kojekakvih udruženja
pa kadeti nisu vojnici
Zakon o vojsci Srbije
Član 7.
Znaci to je ta igra rijeci kojom Trojka pokusava objasniti "rupu u zakonu". Kadeti nisu vojnici oni su samo vojna lica.
Kontaktirali smo ministra iz RS-a, koji je pozvao kadete Vojske Srbije: Prošli smo kroz Prijedor mirno https://www.klix.ba/vijesti/bih/kontakt ... /240707054
Znaci prosli su mirno. Nikog nisu ponovo odveli u logor u Omarsku. Znaci sve je u redu.