Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima

Škobo Habu

#30651 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima

Post by Škobo Habu »

Hafis wrote: Prvo - nisam mislio da bi i ta sredstva trebala biti upućena ''nama''. Vidiš da sam naglasio riječ ''reciprocitet'' i svakako bi negdje drugo otišla.
Kakav reciprocitet!?

Pogledaj samo koliko od svakog kreditnog zaduženja otpada na SBK Mostar, a koliko na Konjic i "Safet Mujić"?
Uzmi u obzir samo ovaj posljednji saudijski kredit.
A sad ozbiljno - nemam namjeru da ti pojašnjavam stvarnu strukturu i broj zdravstvenih usluga od strane pojedinih ustanova koje se pružaju zdravstvenim osigaranicima s područja HNŽ i šire. Ta sredstva su se mogla mnogo bolje implementirati na drugo mjesto gdje bi se ostvarila znatna društvena korist od tog ulaganja s aspekta zdravstvene zaštite. Usput, ako baš hoćeš - to drugo mjesto nije pod ingerencijama HDZ-a već pod ingerencijama probosanskih snaga kako volite ovdje reći.
Nemaš mi šta, srećom, pojašnjavati.
Zdravstvena ustanova, u kojoj si zaposlen, koncipirana je tako,da, u smislu zdravstva, bude ono što je Međugorje u duhovnom.
U SBK Mostar ćeš prije vidjeti pacijanata iz Travnika, Viteza, Prozora, Posušja, nego li Jablanice i Konjica.
Ti najbolje znaš zašto je to tako.

Sad što vama, zbog participacije, većina kantona sa hrvatskom većinom ne izmiruje obaveze, to je drugi par opanaka.
Jebi ga, stvar je nacionalnog jedinstva da stisnete zube kada situacija nije na nivou klinike Švarcvald. I to je najpreče.
Što se po stranačkoj dužnosti zapošljavaju kadrovi iz Srednje Bosne, i na taj način vrši odljev stručnog kadara iz tamošnjih kantona, pa se kuka kako je položaj Hrvata loš, to je već stvar političke nacionalne strategije, a ne stvarnog stanja prouzrokovano "majorizacijom".
Što je SBK Mostar u dugovima do guše, nije problem "pro-bosanskih" snaga, jer je, kao što znaš, u HNK zdravstvo podjeljeno po nacionalnoj liniji, pa prema tome deal je "dajte vi nama naše, a vi uzmite sebi svoje", jer ni Konjic, a ni "Safet Mujić" ne pretenduju da postanu regionalni centri koji će se brinuti o zdravlju nacije u dijapazonu od Livna do Kiseljaka, već bolnice po mjeri potrebe lokalnog stanovništva.
Jebi ga, tu je ta razlika.
I o kakvim to megalomanskim projektima u zdravstvu pričamo?
Nemoj se ljutiti, ali da mi ipak pređemo na velikosrpsku kuhinju i HDZ specijalitete...ono Komšo, Bakir, Choe, izborni zakon.....zdravstveni sustav je ipak tema o kojoj ne može baš svatko raspravljati. Još malo i doći će mi @luster, @spreča ili @mokica koju ''pametnu'' nadodati :D
O svim onim megalomanskim projektima, trenutno, u čijim ustanovama, realno gledajući, ako se nastavi ovakav trend odliva visoko-stručnih kadrova, neće imati ko da liječi pacijente.
palermo

#30652 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima

Post by palermo »

Hafis wrote:

Usput, ta ista Hrvatska je izfinancirala gradnju objekata Medicinskog fakulteta i Fakukleta zdravstvenih studija, gradnju kampusa Sveučilišrta u Mostaru i dr. I danas sudjeluje u financiranju liječenja bolesnika od bolesti koje se ne mogu liječiti u BiH.... Ne znam kako je to promaklo Indexu?...

Ma super, ja sam kao mostarac zaista zahvalan na takvoj pomoći Republike Hrvatske, jer na kraju krajeva od toga imaju ili mogu imati koristi svi građani Hercegovine. Uostalom, ja sam , još dok tebe nije bilo na forumu, napisao more postova o pogrešnoj politici tih pro BiH stranaka spram Mostara i hercegovine, ukazujući na to da samo politika otvaranja političćlkkog Sarajeva ka Mostaru može dovesti Bosnu i Hercegovinu u pravom smislu u Mostar.
Štaviše, ja bih dodao kao nesumljiv doprinos Hrvatske i podizanje standarda rada,uvođenju nekih drugačijih normativa mnog bliži evropskim. Bili su i dolazili neki pametni ljudi iz Hrvaztske koji su donosili znanje i iskustvo, sjetićeš se recimo prof. Čule koji je medicinski fakultet u Mostaru bio digao na jednu zavidnu razinu.

E, ono što ti ne govoriš je da su u međuvremenu sve što je došlo dobro iz Hravstke (ne ulazeći u motive) naprosto uništili ili su na putu da unište lokalni indijanci. Ja zaista ne znam kakve su vaše unutarhrvatske priče, znaš ono kad uz ribu sjedne jednonacionalno društvo i bez ograda počne muhabetiti. Ima li tu ikakve kritičke misli, kritičkog promišljanja, jer bojim se da ukoliko se uskoro ne javi na javnoj sceni, mrka kapa za vas. Pohgled iznutra često ne može da da objektivnu sliku, ali vi ste se, govorim o hercegpovačkim Hrvatima pretvporili u plemensku zajednicu koja obitava i živi po pravilima plemena, u kojem je jedino važeće pravilo da je istina ono što kaže poglavica i ljudi oko njega, zajednica u kojoj je prohodnost moguća jedino ako zadovoljavaš zavičajni kriterij (pod zavičajem se ovdje ne podrazumjeva hercegovina, nego selo ( sad jesu li to Ma.mići, Jare ili Donji Ograđenik, nebitno). A takve zajednice su dugoročno ousđene na izumiranje ili marginalizaciju.
Nemoj se ljutiti, ali da mi ipak pređemo na velikosrpsku kuhinju i HDZ specijalitete..
Ja te naravno neću ometati u tvom eglenu i pokatkad zaista visprenom snalaženju unutar ove , jel te, neprijateljske teritorije. Al tvoja nespremnost da uđeš u ozbiljnu priču je onako sama po sebi zanimljiva
pici
Grijem se na: Ženske gHuzove
Vozim: Trajvan
Horoskop: Djevac

#30653 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima

Post by pici »

GOST 24. SFF-A
Milan Bandić: Meni je u Sarajevu kao kod moje majke u Grudama

Image
veceraske gange na bascarsiji kod sebija... :thumbup: :bih:
tandmand

#30654 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima

Post by tandmand »

GOST 24. SFF-A
Milan Bandić: Meni je u Sarajevu kao kod moje majke u Grudama

Image
Još da se ostvari treći entitet u BiH, sa Sarajevom kao distriktom; bilo bi mu ne kao u Grudama, već kao u Zagrebu. :mrgreen:
2014.god.
''Još puno će Vrbasa i Bosne proteći dok građanska opcija u BiH ne zaživi'', rekao je Al Jazeeri gradonačelnik Zagreba, Milan Bandić rekavši kako se nada da će BiH uskoro biti zemlja sastavljena od tri entiteta. "Bosna i Hercegovina je zemlja tri konstitutivna naroda i, nadam se, uskoro i tri entiteta, da svako ima mogućnost da izabere svoje predstavnike", kazao je Bandić podsjetivši na slučaj člana Predsjedništva BiH Željka Komšića i na majorizaciju Hrvata u BiH.

''Treći entitet nije baš stvar kojoj trebaju pljeskati Hrvati. Ali, to je nužno zlo. Ako ne možemo osigurati Hrvatima da izaberu svog predstavnika... Pa tko je izabrao Željka Komšića dva mandata? U kojoj zemlji na svijeti vam predstavnici drugog naroda mogu izabrati vašeg predstavnika'', upitao je Bandić.
Mirza007

#30655 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima

Post by Mirza007 »

Banditic nije ocigledno stigao procitati Ustav BiH u pauzi klepanja love iz zagrebackog gradskog budzeta. Koliko me za to zaboli qrac, toliko mi se i upali lijevo jaje zbog ove izjave.
vatrogasac

#30656 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima

Post by vatrogasac »

tandmand wrote:
2014.god.
''Još puno će Vrbasa i Bosne proteći dok građanska opcija u BiH ne zaživi'', rekao je Al Jazeeri gradonačelnik Zagreba, Milan Bandić rekavši kako se nada da će BiH uskoro biti zemlja sastavljena od tri entiteta. "Bosna i Hercegovina je zemlja tri konstitutivna naroda i, nadam se, uskoro i tri entiteta, da svako ima mogućnost da izabere svoje predstavnike", kazao je Bandić podsjetivši na slučaj člana Predsjedništva BiH Željka Komšića i na majorizaciju Hrvata u BiH.

''Treći entitet nije baš stvar kojoj trebaju pljeskati Hrvati. Ali, to je nužno zlo. Ako ne možemo osigurati Hrvatima da izaberu svog predstavnika... Pa tko je izabrao Željka Komšića dva mandata? U kojoj zemlji na svijeti vam predstavnici drugog naroda mogu izabrati vašeg predstavnika'', upitao je Bandić.
A u kojoj se to zemlji biraju tri predsjednika pa valjda zato treba još da teče vode kroz Bosnu da bi imali jednog kao u zemljama u svijetu. Kako se svi uvaljuju na ovakvim stvarima u kontradikcije.
moa

#30657 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima

Post by moa »

Urediti drzavu na principu distrikta brcko.
BHCluster

#30658 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima

Post by BHCluster »

Evo kolega @Hafis brani Thompsona. :mrgreen:
Lincoln-Burrows

#30659 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima

Post by Lincoln-Burrows »

moa wrote:Urediti drzavu na principu distrikta brcko.
To je tako i bilo u početku zamišljeno, pratilo se kako će teći tamo situacija.
Nakon dvadesetak godina došlo se do spoznaje da taj distrikt ne može saživiti ako se u njega
ne ulupa silna para godišnje, e sad ako se ima para i hoće davat....
zrakomlat

#30660 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima

Post by zrakomlat »

Lincoln-Burrows wrote:
Nakon dvadesetak godina došlo se do spoznaje da taj distrikt ne može saživiti ako se u njega
Pa i država tako funkcioniše. Ono što je meni zanimljivo, ne znam kad sam čuo o nekim problemima u Brčkom, oko funkcionisanja vlasti, nacionalističkih zajebancija i slično. A tamo ima i naših i vaših i njihovih a vjerovatno i ostalih :D
Ili ima problema ali ih nisam registrovao na ovim internetima što pratim.
seln

#30661 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima

Post by seln »

Lincoln-Burrows wrote:
Tako funkcionira i Hrvatska.
Ulupana sila para i opet svi odose.
Škobo Habu

#30662 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima

Post by Škobo Habu »

Nije mi jasno kako se dešavaju ovakvi propusti između HDZ - a i SNSD -a, čiji politički lideri imaju tako jako savezništvo?
Na upit kako je onda ovakav odgovor mogao biti poslan u Bruxelles u Ministarstvu civilnih poslova su odgovorili kako je takav odgovor zapravo stigao iz MUP-a Republike Srpske.

"Zašto su oni to napisali mi to doista ne znamo. Možda su se zbunili, možda su imali neke primjedbe ili imaju neko mišljenje s kojim mi nismo upoznati", tumačenje je neimenovanog dužnosnika Ministarstva civilnih poslova.

Iz MUP-a RS-a na pitanje kako se to moglo dogoditi uopće nisu odgovorili
https://www.jutarnji.hr/vijesti/svijet/ ... o/7733697/
moa

#30663 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima

Post by moa »

Škobo Habu wrote:Nije mi jasno kako se dešavaju ovakvi propusti između HDZ - a i SNSD -a, čiji politički lideri imaju tako jako savezništvo?
Na upit kako je onda ovakav odgovor mogao biti poslan u Bruxelles u Ministarstvu civilnih poslova su odgovorili kako je takav odgovor zapravo stigao iz MUP-a Republike Srpske.

"Zašto su oni to napisali mi to doista ne znamo. Možda su se zbunili, možda su imali neke primjedbe ili imaju neko mišljenje s kojim mi nismo upoznati", tumačenje je neimenovanog dužnosnika Ministarstva civilnih poslova.

Ovo je odavno problem i ukidanje dvojnog drzavljanstva je pod moranjem.
Hafis

#30664 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima

Post by Hafis »

moa wrote:
Škobo Habu wrote:Nije mi jasno kako se dešavaju ovakvi propusti između HDZ - a i SNSD -a, čiji politički lideri imaju tako jako savezništvo?

Ovo je odavno problem i ukidanje dvojnog drzavljanstva je pod moranjem.
Da, to je izgleda pod moranje.
Evo i u ovom gore članku predviđaju tu opciju:
U Ministarstvu civilnih poslova BiH potvrdili su kako BiH i Hrvatska zapravo imaju važeći sporazum o dvojnom državljanstvu koji je potpisan 2007. a ratificiran u Predsjedništvu BiH 2011. pa građani BiH s dvojnim državljanstvom ne trebaju strahovati za svoj pravni status.
Škobo Habu

#30665 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima

Post by Škobo Habu »

Hafis wrote: Da, to je izgleda pod moranje.
U Ministarstvu civilnih poslova BiH potvrdili su kako BiH i Hrvatska zapravo imaju važeći sporazum o dvojnom državljanstvu koji je potpisan 2007. a ratificiran u Predsjedništvu BiH 2011. pa građani BiH s dvojnim državljanstvom ne trebaju strahovati za svoj pravni status.
Meni je zanimljivo da je ovima iz RS problematično dvojno državljanstvo između BiH i HR. a nije, recimo, BiH i Srbije?

Mnim da će ubrzo Čović da se sretne sa Dodikom kako bi otklonili sve nejasnoće na tom "euro - atlantskom" putu, jer ih, očito, on, prije svega, nije usaglasio sa svojim najvažnijim političkim saveznikom?
Hafis

#30666 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima

Post by Hafis »

Škobo Habu wrote:
Hafis wrote: Da, to je izgleda pod moranje.
Meni je zanimljivo da je ovima iz RS problematično dvojno državljanstvo između BiH i HR. a nije, recimo, BiH i Srbije?

Mnim da će ubrzo Čović da se sretne sa Dodikom kako bi otklonili sve nejasnoće na tom "euro - atlantskom" putu, jer ih, očito, on, prije svega, nije usaglasio sa svojim najvažnijim političkim saveznikom?
A jest. I meni je zanimljivo.
Taman sam se obradovao da će mi bez ikakvih troškova oduzeti ovo suvišno državljanstvo, kad izgleda lažna uzbuna.
General War

#30667 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima

Post by General War »

Hafis wrote: A jest. I meni je zanimljivo.
Taman sam se obradovao da će mi bez ikakvih troškova oduzeti ovo suvišno državljanstvo, kad izgleda lažna uzbuna.
A sto to dobrovoljno ne uradis? Doduse valja onda u imigraciono se javljat.
Hafis

#30668 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima

Post by Hafis »

General War wrote:
Gdje ti je to?
General War

#30669 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima

Post by General War »

Hafis wrote:
General War wrote:
Gdje ti je to?
Imas u svakom gradu, kod tebe nejblize mostar...vidi ako ima kakva slasticarna kod tebe sto drze ovi s kosova, objastnit ce ti sta ti treba.
Škobo Habu

#30670 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima

Post by Škobo Habu »

Tebi je više zanimljivije što se ne radi o tzv. političkom Sarajevu, već o bratskoj političkoj Banja Luci?
SaraFina

#30671 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima

Post by SaraFina »

Izdade se Hafisaga da i on HR dijaspora na privremenom radu i s boravkom u BiH.

Pa kad idući put krene o dijaspori, da ostane upisano da je dijasporaš i "uhljebljenik HDZ" u BiH.
Hafis

#30672 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima

Post by Hafis »

Škobo Habu wrote:
Tebi je više zanimljivije što se ne radi o tzv. političkom Sarajevu, već o bratskoj političkoj Banja Luci?
Iskreno nisam ni pročitao što piše u onom članku, niti znam tko je autor, osim što sam vidio onaj pasus Minisatarsva civilnih poslova koji sam gore postavio.
Mislim, klasična fake news...inače ne bi ovdje drugačije ni osvanulo. Čuj oduzimat će Cro državljanstva jer smetaju za pristup EU...nigdje veze. To je beton, kao i sva druga dvojna državljanstva koja ljudi ovdje imaju.
Hafis

#30673 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima

Post by Hafis »

General War wrote:
Hafis wrote:
General War wrote: A sto to dobrovoljno ne uradis? Doduse valja onda u imigraciono se javljat.
Gdje ti je to?
Imas u svakom gradu, kod tebe nejblize mostar...vidi ako ima kakva slasticarna kod tebe sto drze ovi s kosova, objastnit ce ti sta ti treba.
Izgleda da operacionaliziraš sa zasterjelim podatcima.
Na žalost, rat je osim što je podijelio ljude u Mostaru, podijelio i naše domaće Albance.
Tako da u zapadnom dijelu grada žive Albanci katolici koji svi odreda imaju domovnice (ovo odgovrno tvrdim jer to znam), dok su na istočnoj strani većinom Albanci muslimani koji možda znaju kako ide s tim imigracijskim, jer nemaju domovnica, barem ne znam ni za jednog, mada je moguće da sam se prevario.

Btw.
Vremena se mijenjaju. Kad sam ja bio dijete, ali u vremenu sve do ovog rata, Albanci su imali apsolutni monopol na sve buregđinice, slastičarne, i normalno sve zlatare u Mostaru.
Danas, barem u zapadnom dijelu Mostara ne postoji niti jedna jedina slastičarna kojoj je Albanac vlasnik (isuviše prejaka domaća konkurencija), buregđinice se još i nekako drže, ali zlatare ne popuštaju još uvijek u monopolu.
General War

#30674 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima

Post by General War »

Hafis wrote:[quote="General]
Izgleda da operacionaliziraš sa zasterjelim podatcima.
Na žalost, rat je osim što je podijelio ljude u Mostaru, podijelio i naše domaće Albance.
Tako da u zapadnom dijelu grada žive Albanci katolici koji svi odreda imaju domovnice (ovo odgovrno tvrdim jer to znam), dok su na istočnoj strani većinom Albanci muslimani koji možda znaju kako ide s tim imigracijskim, jer nemaju domovnica, barem ne znam ni za jednog, mada je moguće da sam se prevario.

Btw.
Vremena se mijenjaju. Kad sam ja bio dijete, ali u vremenu sve do ovog rata, Albanci su imali apsolutni monopol na sve buregđinice, slastičarne, i normalno sve zlatare u Mostaru.
Danas, barem u zapadnom dijelu Mostara ne postoji niti jedna jedina slastičarna kojoj je Albanac vlasnik (isuviše prejaka domaća konkurencija), buregđinice se još i nekako drže, ali zlatare ne popuštaju još uvijek u monopolu.[/quote][/quote][/quote]
Izgleda da odogovaras na ono za koje i za sta ti nisam ponudio odgovor.
Hafis

#30675 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima

Post by Hafis »

A jebat ga. Upućen, informiran i elokventan...pa velim da malo istresem znanja...
Post Reply