Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko
-
high_volume
#30651 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko
Dennis Gratz odavno nije odgovorna osoba Naše Stranke, niti ga iko išta pita tamo, niti on hoće da bude pitan. Novinari to moraju znati.
Ovu jeftinu provokaciju puše još jeftiniji provokatori.
- kmirsad
#30652 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko
... što ne znači da ovo nije podao udarac Našoj Stranci...vjerovatno osmišljen da se zada pred izbore...high_volume wrote:Dennis Gratz odavno nije odgovorna osoba Naše Stranke, niti ga iko išta pita tamo, niti on hoće da bude pitan. Novinari to moraju znati.
Miriše na Suljagičevštinu...
-
Hakiz
#30653 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko
Svaka akcija rađa reakciju.
- Capsicum
#30654 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko
Koji vas kompleksi pucajukmirsad wrote:... što ne znači da ovo nije podao udarac Našoj Stranci...vjerovatno osmišljen da se zada pred izbore...high_volume wrote:Dennis Gratz odavno nije odgovorna osoba Naše Stranke, niti ga iko išta pita tamo, niti on hoće da bude pitan. Novinari to moraju znati.
Miriše na Suljagičevštinu...
- kmirsad
#30655 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko
Reakcija je neumjerena... Sud Časti njemu jednom... izdao ukor, pa makar bio i potpuno neopravdan... on naudio svima nama... oslobodio nam stotine kriminalaca optužnica... da zadovolji sebične osvetničke strasti i svoju mračnu stranu...Hakiz wrote:Svaka akcija rađa reakciju.
-
Hakiz
#30656 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko
Odeš da se tučeš, pa onda plačeš ako je suparnik jači. Ko te tjerao da se tučeš.kmirsad wrote:Reakcija je neumjerena... Sud Časti njemu jednom... izdao ukor, pa makar bio i potpuno neopravdan... on naudio svima nama... oslobodio nam stotine kriminalaca optužnica... da zadovolji sebične osvetničke strasti i svoju mračnu stranu...Hakiz wrote:Svaka akcija rađa reakciju.
Prije nego što su Graca maknuli sa funkcija a ostavili u stranci, trebali su analizirati kakvu štetu bi mogao da im napravi ako odluči da se sveti. I pripremiti se. Ako to nisu uradili, to je njihov problem. A meni je logično da, kada si na nekoj poziciji koja ti donosi moć, novac, osjećaj vrijednosti, bilo šta i neko te sa te pozicije makni pa sve to počneš gubiti, da ćeš se početi svetiti. To je tako ljudski.
- Capsicum
#30657 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko
Jel o ovom Gratzu pričamo?

- kmirsad
#30658 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko
Da... izgleda da je ipak trebalo umjesto ukora izreči mjeru isključenja iz stranke... GS ili PDA ili SDA ili SDP ili SBB ma bilo koja... sve su zainteresirane strane u ovoj promjeni KZ ...bi dobio federalnog poslanika... a Naša Stranka se riješila Vuka Brankovića i ostala netaknuta...Hakiz wrote:Odeš da se tučeš, pa onda plačeš ako je suparnik jači. Ko te tjerao da se tučeš.kmirsad wrote:Reakcija je neumjerena... Sud Časti njemu jednom... izdao ukor, pa makar bio i potpuno neopravdan... on naudio svima nama... oslobodio nam stotine kriminalaca optužnica... da zadovolji sebične osvetničke strasti i svoju mračnu stranu...Hakiz wrote:Svaka akcija rađa reakciju.
Prije nego što su Graca maknuli sa funkcija a ostavili u stranci, trebali su analizirati kakvu štetu bi mogao da im napravi ako odluči da se sveti. I pripremiti se. Ako to nisu uradili, to je njihov problem. A meni je logično da, kada si na nekoj poziciji koja ti donosi moć, novac, osjećaj vrijednosti, bilo šta i neko te sa te pozicije makni pa sve to počneš gubiti, da ćeš se početi svetiti. To je tako ljudski.
Ali da ipak sačekamo reakciju rukovodstva stranke... dug je dan...
Last edited by kmirsad on 20/06/2018 17:35, edited 1 time in total.
- kmirsad
#30659 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko
Capsicum wrote:Jel o ovom Gratzu pričamo?
što naravno nije opravdanje za Gratza...Kukićeva prva saradnica, inače federalna zastupnica Elzina Pirić predložila je izmjene Krivičnog zakona BiH, odnosno izmjene člana 382. Upravo po tom članu,Tužilaštvo Kantona Sarajevo optužilo je, u predmetu BOSNA, potpredsjednika SDA Asima Sarajlića, bivšeg generalnog sekretara SDA Amira Zukića, te bivšeg SDA-ovca, a danas predsjednika PDA Mirsada Kukića za krivično djelo – trgovina uticajem.
- Capsicum
#30660 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko
Mislio sam na ovo "naš zastupnik Denins Gratz" . Ne trude se baš da se distanciraju is njega.
- kmirsad
#30661 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko
Razumio sam poruku...
...Možda u vrijeme kad su ovo objavili, nisu ni znali šta je Gratz uradio...on im je bio tamo jedini poslanik... a zavjere i pučevi se po pravilu pripremaju u strogoj tajnosti...
Zar i ti... sine Brute... Nije Cezar bio kriv što mu je Brut po nalogu pokvarenih Senatora u Rimskom Senatu...zabio nož u leđa...
U svakom slučaju, ovo smatram njegovim ličnim nedjelom...
Zar i ti... sine Brute... Nije Cezar bio kriv što mu je Brut po nalogu pokvarenih Senatora u Rimskom Senatu...zabio nož u leđa...
U svakom slučaju, ovo smatram njegovim ličnim nedjelom...
-
Saka
#30662 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko
Ma to niko od zastupnika, a još manje dušebrižnika, nije skontao u tekstu zakona, dok Žurnal nije objavio kao potencijalni problem. I sad drvlje i kamenje po Gratzu. Što juče niko nije upozorio na potencijalni problem u zakonu pa da se ide amandmanski? Uostalom usvojen je samo u formi nacrta, nikakva šteta nije učinjena još.
-
olimp84
#30663 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko
jel ja jedini imam osjećaj da bi ova naša stranka poderala izbore samo da su malo prostiji? u smislu da imaju iskreniju komunikaciju sa nižim slojevima našeg društva. samo malo šminku da skinu, da su glasniji i energičniji. također, malo te ovdašnje sterilnosti im ne bi škodilo, ali samo malo
. a vala i retoriku bi mogli malo začiniti nekim provjerenim metodama koje zagrijavaju prosječnog čovjeka.
- sabina1
- Location: Ministarstvo za istraživanje ruda i gubljenje vremena.
#30664 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko
Denis Gratz je punopravni clan Nase stranke i jedini je poslanik u federalnom parlamentu koji je ustavno iznad kantona u kom Nasa stranka ima pet zastupnika.high_volume wrote:Dennis Gratz odavno nije odgovorna osoba Naše Stranke, niti ga iko išta pita tamo, niti on hoće da bude pitan. Novinari to moraju znati.
Ubjedljivo je najaktivniji federalni zastupnik u prethodne cetiri godine.
I da u okviru ove polemike oko krivicnog zakona...Denis Gratz je doktor pravnih nauka pa sam sigurna da bolje zna o cemu govori u odnosu na Cudic koja je zanimljiva ali ovaj...nije pravnica..
Naravno da je njegov stav i stav Nase stranke jer je strucan i bavi se pitanjem u okviru njegove nadleznosti.
Nigdje nisam procitala da se Gratz bavio recimo...recimo radom Muzura direktora TZ.
Last edited by sabina1 on 20/06/2018 18:32, edited 1 time in total.
- sabina1
#30665 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko
Capsicum wrote:Jel o ovom Gratzu pričamo?
Da , da , o tom.
Koji su to licemjeri...
- sabina1
#30666 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko
A zasto je Denis Gratz "Vuk Brankovic" kmirsade ?kmirsad wrote:.. a Naša Stranka se riješila Vuka Brankovića i ostala netaknuta...
Unaprijed vam hvala na odgovoru
Ps. Kada bolje razmislim vi ste ipak upravu iako to zapravo niste htjeli reci , historija je dokazala da Vuk Brankovic nikada nije izdao Srbe na Kosovu vec da je uz Vlatka Vukovica jedini izvojevao pobjedu na svom krilu.
- kmirsad
#30667 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko
Istorija je naučna kategorija i služi istoričarima da vode akademske diskusije.koje treba da posluže dokazivanju opravdanost poteza onih koji su ih angažovali, tj unajmili.sabina1 wrote:A zasto je Denis Gratz "Vuk Brankovic" kmirsade ?kmirsad wrote:.. a Naša Stranka se riješila Vuka Brankovića i ostala netaknuta...
Unaprijed vam hvala na odgovoru![]()
Ps. Kada bolje razmislim vi ste ipak upravu iako to zapravo niste htjeli reci , historija je dokazala da Vuk Brankovic nikada nije izdao Srbe na Kosovu vec da je uz Vlatka Vukovica jedini izvojevao pobjedu na svom krilu.
Istoriju uglavnom pišu pobjednici. Poraženi imaju neku drugu naučno dokazanu svoju istoriju...Eto... četnici oslobodioci i antifašisti...
Važno je šta guslari pjevaju, epske narodne... to ostaje da živi u narodu...
A naravno da sam pročitao da neki istoričari tvrde i iznose dokaze da Vuk nije Lazu izdao Muratu... drugi opet to niječu i takođe iznose svoje naučne dokaze... ko će ga znati... krhko je znanje... niko ništa ne zna...
Znam da ovajpotez dr,sci. Gratza, taman da je on lično napisao Rimsko pravo, neče doprinjeti popularnosti Našoj Stranci, naprotiv, da će joj značajno naškoditi...Slažemo li se bar sa ovom mojom tvrdnjom...
Last edited by kmirsad on 20/06/2018 18:56, edited 1 time in total.
-
high_volume
#30668 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko
Ja mislim da je Dennis Gratz svojom voljom napustio sve stranačke funkcije, nije ga nijedan organ NS primorao, niti mu je osporavano članstvo u stranci. Sad je na njemu principijelnost i korektnost prema kolegama i članovima sa kojima je uspostavljao stranku, na njemu je odgovor na pitanje biti šupak koji guzicom zatvara vrata, ili dosljedan pravilima pristojnog ponašanja, suzbijajući prejaku sujetu i krijući plač razmaženog djeteta kad mu se oduzme igračka.Hakiz wrote:Prije nego što su Graca maknuli sa funkcija a ostavili u stranci, trebali su analizirati kakvu štetu bi mogao da im napravi ako odluči da se sveti. I pripremiti se. Ako to nisu uradili, to je njihov problem. A meni je logično da, kada si na nekoj poziciji koja ti donosi moć, novac, osjećaj vrijednosti, bilo šta i neko te sa te pozicije makni pa sve to počneš gubiti, da ćeš se početi svetiti. To je tako ljudski.
A lešinari kruže....
- kmirsad
#30669 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko
Gratz je dobio od stranke ukor... a onda se u njemu probudila razjarena zvijer... otišao do kazamata... i pustio na slobodu sve razbojnike, sjecikese,zločince, psihopate, pedofile, serijske ubice...da se razmile po šumama... toliko je to bilo ljuto zbog ukora...high_volume wrote:Ja mislim da je Dennis Gratz svojom voljom napustio sve stranačke funkcije, nije ga nijedan organ NS primorao, niti mu je osporavano članstvo u stranci. Sad je na njemu principijelnost i korektnost prema kolegama i članovima sa kojima je uspostavljao stranku, na njemu je odgovor na pitanje biti šupak koji guzicom zatvara vrata, ili dosljedan pravilima pristojnog ponašanja, suzbijajući prejaku sujetu i krijući plač razmaženog djeteta kad mu se oduzme igračka.Hakiz wrote:Prije nego što su Graca maknuli sa funkcija a ostavili u stranci, trebali su analizirati kakvu štetu bi mogao da im napravi ako odluči da se sveti. I pripremiti se. Ako to nisu uradili, to je njihov problem. A meni je logično da, kada si na nekoj poziciji koja ti donosi moć, novac, osjećaj vrijednosti, bilo šta i neko te sa te pozicije makni pa sve to počneš gubiti, da ćeš se početi svetiti. To je tako ljudski.
A lešinari kruže....
- sabina1
#30670 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko
Ovako , historija je dokazala da Vuk Brankovic nije izdao Srbe na Kosovu , procitala sam to u vise izvora ali vam zaista ne mogu pomoci sa citiranjem izvora jer nisam historicarka po struci.kmirsad wrote:Istorijaq je naučna kategorija i slući istoričarima da vode akademske diskusije.
Važno je šta guslari pjevaju, epske narodne... to ostaje da živi u narodu...
A naravno da sam pročitao da neki istoričari tvrde i iznose dokaze da Vuk nije Lazu izdao Muratu... drugi opet to niječu i takođe iznose svoje naučne dokaze... ko će ga znati... krhko je znanje... niko ništa ne zna...
Znam da ovajpotez dr,sci. Gratza, taman da je on lično napisao Rimsko pravo, neče doprinjeti popularnosti Našoj Stranci, naprotiv, da će joj značajno naškoditi...Slažemo li se bar sa ovom mojom tvrdnjom...
Jos uvijek je nepoznato po predanjima zasto je bas Brankovic okarakterisan kao izdajnik jer on to fakticki dokazano nije bio , vjerovatno jer je jedan od rijetkih prezivjelih velikasa tog doba..ali u principu je zaista to sve cudno jer je recimo sin Kneza Lazara ratovao skupa sa Muratovim sinom Bajazitom u drugim bitkama na istoj strani a to je puno veca izdaja.
Naravno da se slazemo.
Popularnost Nasoj stranci ce opadati ako ljudi koji nisu pravnici po struci pokusavaju doktore pravnih nauka koji u javnost izlaze sa komentarima zakona nauciti pameti.
- sabina1
#30671 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko
Znaci tada mu se nije osporavalo clanstvo u stranci a sada mu se osporava jer je kao doktor pravnih nauka dao misljenje o - zakonu ????high_volume wrote:..... niti mu je osporavano članstvo u stranci......
-
Hakiz
#30672 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko
Ne branim ja Graca. Nego kažem da je normalno da kada se uđe u sukob da se takve stvari dešavaju. Možda nije lijepo, ali je normalno. Kada misliš da ti više koristi donosi istrpjeti poniženje, šutiš. Kada misliš da ti više koristi donosi osveta, svetiš se. Kada misliš da ti najviše koristi donosi princip ako ja idem dole, vučem sve za sobom, onda rušiš sve šta možeš.high_volume wrote:Ja mislim da je Dennis Gratz svojom voljom napustio sve stranačke funkcije, nije ga nijedan organ NS primorao, niti mu je osporavano članstvo u stranci. Sad je na njemu principijelnost i korektnost prema kolegama i članovima sa kojima je uspostavljao stranku, na njemu je odgovor na pitanje biti šupak koji guzicom zatvara vrata, ili dosljedan pravilima pristojnog ponašanja, suzbijajući prejaku sujetu i krijući plač razmaženog djeteta kad mu se oduzme igračka.Hakiz wrote:Prije nego što su Graca maknuli sa funkcija a ostavili u stranci, trebali su analizirati kakvu štetu bi mogao da im napravi ako odluči da se sveti. I pripremiti se. Ako to nisu uradili, to je njihov problem. A meni je logično da, kada si na nekoj poziciji koja ti donosi moć, novac, osjećaj vrijednosti, bilo šta i neko te sa te pozicije makni pa sve to počneš gubiti, da ćeš se početi svetiti. To je tako ljudski.
A lešinari kruže....
Politika je ulična tuča. Tu se udara ispod pojasa, ide palčevima u oči, pa i zabija nož u leđa.
Je li stvarno mislite da kada stranka, poslodavac, ovaj-onaj nekoga povali, ovaj treba još i da kaže hvala?
To da li se sam povukao ili mu je oduzeto, ne znamo tačno. Pa, nije se jednom desilo da u sličnim situacijama čovjeku daju manje bolan izlaz. Umjesto da trpiš sramotu ako te izbacimo, sam se povuci. Ali ostati nećeš.
Takve stvari nismo mi izmislili i nisu nove.
- sabina1
#30673 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko
Hakiz wrote:
Odeš da se tučeš, pa onda plačeš ako je suparnik jači. Ko te tjerao da se tučeš.
Hakize ,
vasa analiza ljudske psihologije je apsolutno tacna ali ovdje samo donekle promjenjiva.
Zasto ?
Pa zato sto je Denis Grac imao sve vrijeme ovog svijeta da na najgori moguci nacin napada Nasu stranku , nije kandidat na izborima i nema sta izgubiti.
Zasto to nije uradio jasno je ako poslusate sve njegove dosadasnje intervjue , on se nikada nije ODREKAO NASE STRANKE (ljudi , clanova) , zapravo u vise navrata se zahvaljivao clanstvu na podrsci , on je javno kritikovao RUKOVODSTVO NASE STRANKEA a to je bitna razlika.
Bitna i u ovom vasem psiholoskom aspektu , da se desilo i ovo prvo (odricanje cijelog identiteta) vasa analiza bi bila apsolutno tacna.
Pozdrav.
- kmirsad
#30674 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko
Sabina, nisam siguran... da li to tvrdiš da je za stranku veoma korisno i dobronamjerno to što je njen član i jedan od osnivača... glasao za dekriminizaciju tog člana KZ FBiH koji je govorio o trgovini utjecajem i korupciji...
-
Hakiz
#30675 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko
Da, i meni izgleda da Grac neće da naškodi stranci nego je iskoristio priliku da pokaže kako neki drugi ljudi iz stranke mogu joj više naštetiti.sabina1 wrote:Hakiz wrote:
Odeš da se tučeš, pa onda plačeš ako je suparnik jači. Ko te tjerao da se tučeš.
Hakize ,
vasa analiza ljudske psihologije je apsolutno tacna ali ovdje samo donekle promjenjiva.
Zasto ?
Pa zato sto je Denis Grac imao sve vrijeme ovog svijeta da na najgori moguci nacin napada Nasu stranku , nije kandidat na izborima i nema sta izgubiti.
Zasto to nije uradio jasno je ako poslusate sve njegove dosadasnje intervjue , on se nikada nije ODREKAO NASE STRANKE (ljudi , clanova) , zapravo u vise navrata se zahvaljivao clanstvu na podrsci , on je javno kritikovao RUKOVODSTVO NASE STRANKEA a to je bitna razlika.
Bitna i u ovom vasem psiholoskom aspektu , da se desilo i ovo prvo (odricanje cijelog identiteta) vasa analiza bi bila apsolutno tacna.
Pozdrav.
Pa, zaboga, ako radim u firmi i imam lošeg šefa, neću rušiti firmu. Ostadoh bez prihoda. Pokušaću direktoru ili vlasnicima pokazati da taj šef nije za to mjesto.
Ako mi daju otkaz, ko zna, možda jedan dan dođem sa kalašnikovim i kašikarama i raspalim ne gledajući gdje.