Pa govorimo o regiji a ne o centru grada.Nije IS zaobišao cijelu regiju i došao u centar grada.Padom Kobane pada i regija koja broji 192 513 stanovnika.Kikibombona wrote:To bi bila velika pobjeda i za Siriju i za sve normalne ljude.Klavikula wrote:Niko ne spominje prijedlog specijalnog izaslanika UN-a za Siriju o primirju u Alepu. iz Vlade kazu da ce ga razmotriti, dakle ima sanse. pobunjenici su u takvoj situaciji da moraju prihvatiti. SAA bi doduse ostala bez eventualne pobjede na dijelu ratista koje se najbolje moze unovciti u politickim pregovorima i gdje bi pobunjenicima mogli zadati najzesci udarac, ali i oslobodila bi silnu vojsku za druga vojista. na duze staze i s obzirom na okolnosti, mozda ovo i ne bi bila losa opcija za Siriju.
Saxxx
Daj covjece, ti ne odustajes. Ja ti predocio tacnu cifru, ti mi lupas sa nagadjanjima.
I kako mislis da u onako mali gradic stane 300 000 ljudi? Znas li koliko je to. Uz to, uzmi u obzir da u Kobaniju skoro da nema velikih nebodera.
Istina je da regija oko Kobanija broji oko 300 000 - 400 000 ljudi, ali ne i sam grad Kobani koji je dosta manji nego sto govoris.
Hahaha, cuj 460 000![]()
Moje pitanje tebi glasi, gdje su i šta rade građani Kobanea, kojih ima po popisu iz 2014., 192 513 (a sada u tom regionu živi po nekim izvorima i 460 000 građana) dok traje ova ofanziva IS-a?
`Ayn al-`Arab District (Arabic: عين العرب and Kurdish: Kobanê / ALA-LC: ‘Ayn al-‘Arab) is a Syrian district (mantiqah) administratively within the Aleppo Governorate. It fills the northeastern section of the governorate, and its northern boundary is along the Syria–Turkey border.
At the 2004 Census it had a population of 192,513.
Its administrative centre is the city of Ayn al-Arab.
http://en.wikipedia.org/wiki/Ayn_al-Arab_District