SDP
- kamen spoticanja
#30626 Re: SDP
sjoooj poceli su i da tuku

- Banksy
#30627 Re: SDP
nakon viđenog u ove tri godine ovo je očekivano, to je logičan slijed ...kamen spoticanja wrote:sjoooj poceli su i da tuku![]()
![]()
-
udrch
#30628 Re: SDP
ako je ovo istina da ga je udario pred djetetom onda stvarno nemam riječi..
dotakli smo dno..
očekujem uskoro da Lagumdžija ustupi mjesto presjednika nekome poštenijem od njega i Damira, zatim da Tihić zakaže kongres i da najavi povlačenje, Radončić raspušta svoje DJL i obavljuje bratimljenje sa Selimovićima..
dotakli smo dno..
očekujem uskoro da Lagumdžija ustupi mjesto presjednika nekome poštenijem od njega i Damira, zatim da Tihić zakaže kongres i da najavi povlačenje, Radončić raspušta svoje DJL i obavljuje bratimljenje sa Selimovićima..
- kamen spoticanja
#30629 Re: SDP
avaz prenosi vijest...a onda ide ova informacija:Banksy wrote:nakon viđenog u ove tri godine ovo je očekivano, to je logičan slijed ...kamen spoticanja wrote:sjoooj poceli su i da tuku![]()
![]()
http://www.klix.ba/vijesti/bih/skaljic- ... /130909068
dakle krkachina,taslachina,tarabljenje se nastavlja
-
The BEN10
#30630 Re: SDP
udrch wrote:ako je ovo istina da ga je udario pred djetetom onda stvarno nemam riječi..
dotakli smo dno..
- ultima_palabra
#30631 Re: SDP
udrch wrote: očekujem uskoro da Lagumdžija ustupi mjesto presjednika nekome poštenijem od njega i Damira, zatim da Tihić zakaže kongres i da najavi povlačenje, Radončić raspušta svoje DJL i obavljuje bratimljenje sa Selimovićima..
- kamen spoticanja
#30632 Re: SDP
e hebi ga sad...cuj ekrema iz kuhinje...de sta realnijeultima_palabra wrote:udrch wrote: očekujem uskoro da Lagumdžija ustupi mjesto presjednika nekome poštenijem od njega i Damira, zatim da Tihić zakaže kongres i da najavi povlačenje, Radončić raspušta svoje DJL i obavljuje bratimljenje sa Selimovićima..I da se Ekrem nogira iz kuhinje...
btw ako je novi fajt zlatko protiv fahre ,ja navijam za zlatka
mada je gusinjac sabrao da telekom ne moze poklopit pa se povlaci na pocetne pozicije da na sljedece izbore udje sto manje ostecen
al losa mu je matematika...osim ako suljo tihic ne napravi novi salto mortale i jos jednom ne ozivi vec krepalog gmaza
-
udrch
#30633 Re: SDP
ja mislim da je fahro skonto da je u zadnjih godinu dana bolje dobiti bar koju kantonalnu fotelju nego ništa..
lagumdžija mu nije doa ništa..više je izgubio, nego što je dobio..u TK je na lokalnim dobro prošao, a kantonalni mu se odbor raspao..mislim da će preko kantona htjeti da nahrani svoje hijene..
lagumdžija mu nije doa ništa..više je izgubio, nego što je dobio..u TK je na lokalnim dobro prošao, a kantonalni mu se odbor raspao..mislim da će preko kantona htjeti da nahrani svoje hijene..
-
The BEN10
#30634 Re: SDP
http://www.klix.ba/vijesti/bih/skaljic- ... /130909068

Uhh, kad sad u Ava3u krenu tekstovi protiv kriminalne hobotnice...Predsjedavajući Zastupničkog doma Parlamenta FBiH i predsjednik glavnog odbora SBB-a Fehim Škaljić, kazao je danas novinarima da je njegova stranka u potpunosti nezadovoljna ulogom u Vladi FBiH svog partnera u parlamentarnoj većini SDP-a i da će to partnerstvo najvjerovatnije biti prekinuto.
-
Kama Preksutra
#30635 Re: SDP
Čuo sam da mnogi iz SDP-a se ne slažu sa zadnjim Lagumdžijinim izjavama o Siriji. Da li je to istina i kako bi moglo završiti?
- ultima_palabra
#30636 Re: SDP
Ako je istina (a garant nije) završiće se tako što mnogi više neće biti u SDP-u.Kama Preksutra wrote:Čuo sam da mnogi iz SDP-a se ne slažu sa zadnjim Lagumdžijinim izjavama o Siriji. Da li je to istina i kako bi moglo završiti?
- jon_jovi
#30637 Re: SDP
Vratile se budzetlije sa vikenda i odmah živno forum.
-
The BEN10
#30638 Re: SDP
jon_jovi wrote:Vratile se budzetlije sa vikenda i odmah živno forum.
-
wolf07
#30639 Re: SDP
Ne znam sto se cudite oko ovog slucaja sa Helezom, kad onaj supak pijan napravi udes i pokusa da umakne s lica mjesta (Kurtes ili kako se vec zove) i onda ta prica potone u mrak, zasto vam je cudno ovo sa Helezom.
Sad imam jedno pitanje, zamislite da su se desila ova dva slucaja prije nekoliko godina dok je Haris sjedio u Predsjednistvu funkcionerima iz njegove stranke, recimo Heci i Belkicu!
Hajde sad probajte zamislit koju kolicinu pjene oko usta bio imao onaj Zlatkov kerber u "60 minuta".
Sad imam jedno pitanje, zamislite da su se desila ova dva slucaja prije nekoliko godina dok je Haris sjedio u Predsjednistvu funkcionerima iz njegove stranke, recimo Heci i Belkicu!
Hajde sad probajte zamislit koju kolicinu pjene oko usta bio imao onaj Zlatkov kerber u "60 minuta".
-
lacrima
#30640 Re: SDP
Ministar saobraćaja ZDK vozi pijan službeno auto, uhapšen, nakon 15 minuta pušten. Nikom ništa.wolf07 wrote:Ne znam sto se cudite oko ovog slucaja sa Helezom, kad onaj supak pijan napravi udes i pokusa da umakne s lica mjesta (Kurtes ili kako se vec zove) i onda ta prica potone u mrak, zasto vam je cudno ovo sa Helezom.
Ministar unutrašnjih poslova FBiH vozi pijan službeno auto, izazove udes, premijer najavi njegovu smjenu, nakon toga se ušuti. Nikom ništa.
Ministar za boračka pitanja FBiH izazove tuču u kafani, udari oca pred kćerkom od 3 godine. Nikom ništa.
Sad zamislite da je ovo 2008. godina, premijer je Nedžad Branković a kadrovi su SDA. 60 minuta u punom jeku. Avaz počinje halabuku na doskorašnje finansijere. Portali vrve tražeći smjenu svih mogućih kadrova SDA.
Da ne spominjem privatizaciju Autocesta Federacije od strane braće Grimm i slučaj "Unipromet" koji kao da je Voldemort pa se ne smije spominjati.
-
Innovation
#30641 Re: SDP
Blokada KS po svaku cijenu.
Kaze Fazlija, sto nisu digli kredit za place.

Kaze Fazlija, sto nisu digli kredit za place.
- ultima_palabra
#30642 Re: SDP
A ko da spominje to sve, kad su svima orasi u džepovima... a raja oguglala.lacrima wrote:Ministar saobraćaja ZDK vozi pijan službeno auto, uhapšen, nakon 15 minuta pušten. Nikom ništa.wolf07 wrote:Ne znam sto se cudite oko ovog slucaja sa Helezom, kad onaj supak pijan napravi udes i pokusa da umakne s lica mjesta (Kurtes ili kako se vec zove) i onda ta prica potone u mrak, zasto vam je cudno ovo sa Helezom.
Ministar unutrašnjih poslova FBiH vozi pijan službeno auto, izazove udes, premijer najavi njegovu smjenu, nakon toga se ušuti. Nikom ništa.
Ministar za boračka pitanja FBiH izazove tuču u kafani, udari oca pred kćerkom od 3 godine. Nikom ništa.
Sad zamislite da je ovo 2008. godina, premijer je Nedžad Branković a kadrovi su SDA. 60 minuta u punom jeku. Avaz počinje halabuku na doskorašnje finansijere. Portali vrve tražeći smjenu svih mogućih kadrova SDA.
Da ne spominjem privatizaciju Autocesta Federacije od strane braće Grimm i slučaj "Unipromet" koji kao da je Voldemort pa se ne smije spominjati.
- kamen spoticanja
#30643 Re: SDP
nije bas bio uhapsen...samo legitimisan nakon cega su oba policajca degradirana na niza radna mjestalacrima wrote:Ministar saobraćaja ZDK vozi pijan službeno auto, uhapšen, nakon 15 minuta pušten. Nikom ništa.wolf07 wrote:Ne znam sto se cudite oko ovog slucaja sa Helezom, kad onaj supak pijan napravi udes i pokusa da umakne s lica mjesta (Kurtes ili kako se vec zove) i onda ta prica potone u mrak, zasto vam je cudno ovo sa Helezom.
kad smo kod njega zanimljivo je da isti ipak nije dozivio kraj mandata...naime njemu i njegovom prijatelju ,tadasnjem premijeru kantona,vlastita stranka je izglasala nepovjerenje pa su smjenjeni...a nezvanicno razlog je taj da je pomenuti ministar nakon nekih tendera za lokalne puteve kupio keshom dva stana u zenici za nekoliko dana i da vozi dzipa kojeg je dobio na poklon od jednog zenickog "privrednika i neimara"
ono sto je zanimljivo za istog je i to da se lik uglavnom nije trijeznio,pa se prepricava belaj koji je napravio u Novom Sadu za vrijeme novosadskog sajma privrede...tamo je ZDK imao svoj stand a pomenuti bivsi ministar je u nekoj pijanci napravio belaj i valjda pokusao da udari Ivicu Dacica...poslije ga je osiguranje valjda isamaralo
dakle fina neka raja
- Banksy
#30644 Re: SDP
U moru najgore poslijeratne korupcije, kriminala i bezakonja u koje su ogrezli, to je ipak najgore naslijeđe koje nam SDP ostavlja - to da možeš šta hoćeš, šta ti na pamet padne, a da nikome za to ne odgovaraš, ni zakonu, ni bogu ni ljudima, i da te niko za to ne propituje.ultima_palabra wrote: A ko da spominje to sve, kad su svima orasi u džepovima... a raja oguglala.
U vrijeme SDA terora, kakva god da je ta banda bila, postojalo je kod njih neko suzdržavanje, neki strah da će se pojaviti na naslovnicama, da će ih mediji i civilno društvo oprati, da će se na TV-u o njima pričati mjesecima, da će ih rodbina olajavati, da će ih možda na ulici neki nezadovljnik pljunuti, da će im dijete zlostavljati u školi, ukratko, da će ipak postojati neka konsekvenca, neka bar sitna kazna za ono što rade. Pa i sudski procesi, ako su bili montirani ili unaprijed dogovoreni, bilo ih je, kakvih-takvih, morali su ako ništa jednom sedmično na sud, a danas ih uopće i nema.
Ovi danas, oni su sasvim spustili pragove, kad ukradu pitaju jel vam to žao što vi ne možete, kad postave brata za direktora kažu jel treba rodbina da mi se smije što sam nesposoban, kad izigravaju zakon kažu znamo da je bezakonje, ali nam se žuri, kad bježe s mjesta udesa, kad tuku u kući i u kafanama onda se ne javljaju na telefone, kad nam lažu u lice lažu s gromoglasnim smijehom, a mi, mi smo oguglali, poravnili, nepovratno deprimirani i ubijeni u pojam.
To je ono najgore što nam ostavljaju u amanet, pragove spuštene do dna i totalni izostanak bilo kakve odgovornosti za bilo koje i bilo kakvo počinjeno nedjelo.
Oni koji dođu nakon njih, koji god bili, mogu i trebaju i hoće reći u čemu je problem, kako su ovi prije nas, mi smo za njih sveci ...
- ultima_palabra
#30645 Re: SDP
Ukratko, postojalo je uvjerenje da neko, negdje ima dobre namjere... sad je samo trka da se nagrabi što više stvari iz kuće koja gori, o gašenju niko ne razmišlja.
- Banksy
#30646 Re: SDP
Tačno. I što je najgore, to se usvaja kao prihvatljiv, skoro poželjan obrazac i model ponašanja.
A kad se bezakonje i nesankcioniranje bezakonja ustanovi kao model, jadan je onaj koji ga jednom bude pokušao iskorijeniti ...
A kad se bezakonje i nesankcioniranje bezakonja ustanovi kao model, jadan je onaj koji ga jednom bude pokušao iskorijeniti ...
-
wolf07
#30647 Re: SDP
Upravo tako!!!Banksy wrote:U moru najgore poslijeratne korupcije, kriminala i bezakonja u koje su ogrezli, to je ipak najgore naslijeđe koje nam SDP ostavlja - to da možeš šta hoćeš, šta ti na pamet padne, a da nikome za to ne odgovaraš, ni zakonu, ni bogu ni ljudima, i da te niko za to ne propituje.ultima_palabra wrote: A ko da spominje to sve, kad su svima orasi u džepovima... a raja oguglala.
U vrijeme SDA terora, kakva god da je ta banda bila, postojalo je kod njih neko suzdržavanje, neki strah da će se pojaviti na naslovnicama, da će ih mediji i civilno društvo oprati, da će se na TV-u o njima pričati mjesecima, da će ih rodbina olajavati, da će ih možda na ulici neki nezadovljnik pljunuti, da će im dijete zlostavljati u školi, ukratko, da će ipak postojati neka konsekvenca, neka bar sitna kazna za ono što rade. Pa i sudski procesi, ako su bili montirani ili unaprijed dogovoreni, bilo ih je, kakvih-takvih, morali su ako ništa jednom sedmično na sud, a danas ih uopće i nema.
Ovi danas, oni su sasvim spustili pragove, kad ukradu pitaju jel vam to žao što vi ne možete, kad postave brata za direktora kažu jel treba rodbina da mi se smije što sam nesposoban, kad izigravaju zakon kažu znamo da je bezakonje, ali nam se žuri, kad bježe s mjesta udesa, kad tuku u kući i u kafanama onda se ne javljaju na telefone, kad nam lažu u lice lažu s gromoglasnim smijehom, a mi, mi smo oguglali, poravnili, nepovratno deprimirani i ubijeni u pojam.
To je ono najgore što nam ostavljaju u amanet, pragove spuštene do dna i totalni izostanak bilo kakve odgovornosti za bilo koje i bilo kakvo počinjeno nedjelo.
Oni koji dođu nakon njih, koji god bili, mogu i trebaju i hoće reći u čemu je problem, kako su ovi prije nas, mi smo za njih sveci ...
-
Cohers
#30648 Re: SDP
Banksy wrote:U moru najgore poslijeratne korupcije, kriminala i bezakonja u koje su ogrezli, to je ipak najgore naslijeđe koje nam SDP ostavlja - to da možeš šta hoćeš, šta ti na pamet padne, a da nikome za to ne odgovaraš, ni zakonu, ni bogu ni ljudima, i da te niko za to ne propituje.ultima_palabra wrote: A ko da spominje to sve, kad su svima orasi u džepovima... a raja oguglala.
Od pet zakona, koje je vlast predvođena ZL-om donijela a koji su upućeni na ocjenu ustavnosti, pet je neustavno. U civiliziranom svijetu kršenje ustava je antidržavni čin te tako se i sankcionira. Međutim, u BiH - koja je pod najneposrednijim patronatom OUN-a - kršenje ustavom zagarantiranih ljudskih prava i osnovni sloboda, odnosno teroriziranje bh-građana javno se stimulira od strane OHR-a, EU-e, SAD-a. Stoga, visokopozicionirani niskosortni šegrt vlasti predvođene ZL-om, Neko, nije u hladnom zidanu, nego na radost Krkanu i Minerki priprema nova rušenja Ustava BiH.
-
Cohers
#30650 Re: SDP
http://www.oslobodjenje.ba/vijesti/bih/ ... sku-vecine
Naravno, vlasti predvođenoj ZL-om je hitno potrebno da neustavan (čitaj: antidržavni, teroristički!) pokušaj raspolaganja arhivom ministarstva odbrane od strane kvislinško-kriminalnog boračkog ministarstva poustavi izmjenama i dopunama "Zakona o federalnim ministarstvima i drugim tijelima federalne uprave", kako bi mogla realizirati njen kvislinško-kriminalni borački zakon, odnosno i falcificiranje arhive Ministarstva odbrane FBiH, odnosno i BiH. To što kvislinško-kriminalno boračko ministarstvo sa ministarstvom odbrane nema ama baš ikakve veze, za vlast predvođenu ZL-om je zanemarljiva činjenica taman onoliko koliko im je zanemarljiva činjenica i BiH.Veću raspravu je izazvao i nacrt izmjena i dopuna Zakona o federalnim ministarstvima i drugim tijelima federalne uprave. Iz Kluba Hrvata upozorili su da je njima neprihvatljiva odredba kojom bi se arhivska građa nekadašnje ARBiH i HVO-a objedinila pod nadzor boračkog ministarstva i to najviše zbog nepovjerenja u ministra Zukana Heleza i bojazni da će arhivska građa biti zloupotrijebljena.