Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Locked
kmirsad

#30626 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by kmirsad »

mayab wrote:
kmirsad wrote:Da li je Naša Stranka svjesna političkog trenutka, sudbonosnosti ovih izbora za BiH , svesno prilike koju je dobila da pobijedi na izborima i pladnog, gnijevom naroda nađubrenog izbornog tla, za sjeme Naše stranke koje treba bogato i nesebično posijati, masovne podrške koju dobiva od građana svih nacionalnosti, socijalnih i obrazovnih struktura.i s tim u vezi, ogromne odgovornosti koju je učešćem u izborima preuzela.
Da li je svjesna da smo mi, obični ljudi, armija birača, simpatizera, članova stranke... svoje i sudbine naših najdražih, povjerili vama, rukovodstvu stranke, regionalnim i gradskim odborima, kandidatima koje je stranka izabrala na svim nivoima.
Da li ste svjesni da mi od vas... ne očekujemo... nego zahtjevamo... pobjedu i da u tom cilju zahtjevamo da poduzmete sva metode i načine da cilj ostvarite... maksimalan, danonočni rad, aktivnost, hvatanje u koštac sa svim opasnostima i prijetnjama koje, siguran sam stižu, da morate zaštititi vaše birače i agitatore od osvete vladajučih stranaka koje ni u snu ne mogu sebi dozvoliti da izgube vlast, jer će isplivati sve ujdurme, korupcija, nepotizam i pljačke koje godinama sprovode pod lažnim i fingiranim okriljem zaštite nacionalnih i etničkih interesa... nad privredom, građanima... nad svim segmentima života.i za koje moraju odgovarati.
Da li ste svjesni i da li vas je strah... da ćemo. ako izgubite i prokockate izbore... a time i našu i budučnost naše djece...iz razloga površne kampanje, nedovoljne aktivnosti,nezainteresovanosti,tupog skalpela za odstanjivanje kancerogenog tkiva, zbog straha , čekanja boljeg i pravog trenutka kao što je Draža Mihajlović sa svojom armadom četnika čekao da zarati s fažistima, a onda odlučio da im se pridrući, linijom lakšeg otpora, pehlivanstva... tražiti odgovornost od vas i cijelog rukovodstva stranke na svim nivoima i svih kandidata koji nisu uspjeli proči a ugurali su se na liste.
Nema više lajkanja, šerovanja, uopštenih parola i otrcanih floskula... isteklo je vrijeme za to...
Ne optužujem... samo upozoravam i podsječam.
Vrijeme je da se prihvatimo teškog oružja, prozivamo krivce imenom i prezimenom i razjarenog bika Rudonju, Zekonju i Mudonju... uhvatimo za rogove i otjeramo u tor.
San nam nisu važni akadamici... oni poslije...
Sad nam trebaju borci, neustrašivi ratnici... jer opasan i surov neprijatelj... prelazi reku...
Dobro sročeno, podržavam!
:-D
pemanapemani

#30627 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by pemanapemani »

sabina1 wrote:
cyprus wrote:Ova tema najbolje oslikava razmaženost lijevo-liberalnog glasačkog tijela, i najbolji je pokazatelj da će desničari ovim prostorima vladati bar još 100 godina...

Idealna partija ne postoji... Partija kojoj ne možeš zamjeriti baš ništa ne postoji... Partija koja nema foteljaša i šupaka ne postoji... Niti je ikada postojala, niti će ikada takva postojati... Sve do sudnjeg dana, ne postoji promil šanse da će neka takva partija postojati...

Pomirite se sa time... Poenta glasanja i politike nije tražiti idealno i besprijekorno, nego naći ono što je najmanje loše...
Apsolutno se ne slazem s tobom iz jednog - jedinog razloga , najmanje lose ne znaci promjenu , cak i da pocnemo teoretisati oko ovoga uzecemo praktican primjer u obzir.

Jutros je Pedja Kojovic predsjednik Nase stranke gostovao na N1 , pricao je o prijedlogu izbornog zakona DF-SDP-NS koji ce podrzati SBB I SDA.

Ne ulazim u tu raspravu jer nije tema moje replike , Pedja je pricao o tome ali je naglasio kako se u slucaju turisticke zajednice KS "SDA bavi politkanstvom" kako smjenjuje sposobnog a politicki nepristrasnog direktora i slicno.

Nakon tog Pedjinog izlaganja gotovo sam potpuno sigurna sa necu glasati za Nasu stranku.

Kada je Dino Konakovic bio premijer KS , unistio je staru TZ , formirao novu politicki itekako i podobnu i pristrasnu TZ i u nju ubacio iskljucivo politicki podobne ili poznate kadrove i danas kada je formalno van SDA (a dusom i srcem na Poljinama) Konakovic i njegovi puleni lamentiraju o nekakvoj nepravdi i politicki podobnim osobama...izuzetno licemjerno , jadno i nistavno i populisticki od strane Konakovica & Co ali to je od njih i od njega OCEKIVANO.
Ali sta se dovraga desava sa NS-om ?
Kako opoziciona stranka moze javno hvaliti bilo kakvu SDA menadjersku garnituru (jako kratak period Konakovic nije u SDA , malo duze od jednog mjeseca ramazana) koja je postavljena tu gdje jeste NA POTPUNO ISTI NACIN KOJI KRITIKUJE ?
Po zakonu.

Sabina1 ovdje mjesecima mlati kako se Nasa stranka nikada samo jednom recenicom nije ogradila od bilo kakve potencijalne koalicione saradnje sa bivsim direktorom KK Bosna Konakovic Elmedinom.

KK Bosna se vec pet-sest godina zove KK Bosna-Royal jer se fuzijom sa privatnim klubom spasila tradicija.

Po zakonu.

Zato cyprus najmanje losa rijesenja nikako ne moraju biti dobra ako se vec sada hvale postupci ranijih SDA jurisnika jer je oktobar na pragu.

A pogotovo ne mogu biti krucijalno dobra rijesenja po promjenu sistema i gubitka ono malo preostale energije za nesto.

Za bilo sta a to je ustvari nista.

Srdacan pozdrav.
:thumbup:

Iskreno sam mislio da će Peđa biti najbolji predsjednik NS do sada. Izgleda da sam se po stoti put prevario u procjenama.

Pozdrav.
sheilak

#30628 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by sheilak »

Kako se prikljuciti stranci i da se aktivno ucestvuje u njenom radu
Da napomenem do sada nisam nikad bio clan i ni na koji nacin bio aktivan u politici uopste a kamoli u nekoj stranci (r)
Banksy

#30629 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by Banksy »

sabina1 wrote:

Jutros je Pedja Kojovic predsjednik Nase stranke gostovao na N1 , pricao je o prijedlogu izbornog zakona DF-SDP-NS koji ce podrzati SBB I SDA.

Ne ulazim u tu raspravu jer nije tema moje replike , Pedja je pricao o tome ali je naglasio kako se u slucaju turisticke zajednice KS "SDA bavi politkanstvom" kako smjenjuje sposobnog a politicki nepristrasnog direktora i slicno.

Nakon tog Pedjinog izlaganja gotovo sam potpuno sigurna sa necu glasati za Nasu stranku.

Kada je Dino Konakovic bio premijer KS , unistio je staru TZ , formirao novu politicki itekako i podobnu i pristrasnu TZ i u nju ubacio iskljucivo politicki podobne ili poznate kadrove i danas kada je formalno van SDA (a dusom i srcem na Poljinama) Konakovic i njegovi puleni lamentiraju o nekakvoj nepravdi i politicki podobnim osobama...izuzetno licemjerno , jadno i nistavno i populisticki od strane Konakovica & Co ali to je od njih i od njega OCEKIVANO.
Kako opoziciona stranka moze javno hvaliti bilo kakvu SDA menadjersku garnituru (jako kratak period Konakovic nije u SDA , malo duze od jednog mjeseca ramazana) koja je postavljena tu gdje jeste NA POTPUNO ISTI NACIN KOJI KRITIKUJE ?
Po zakonu.

Sabina1 ovdje mjesecima mlati kako se Nasa stranka nikada samo jednom recenicom nije ogradila od bilo kakve potencijalne koalicione saradnje sa bivsim direktorom KK Bosna Konakovic Elmedinom.

KK Bosna se vec pet-sest godina zove KK Bosna-Royal jer se fuzijom sa privatnim klubom spasila tradicija.
Prisjetimo se da je Muzur na čelo Turističke zajednice stigao s DIF-a (!?!), a da je zbog njegovih nekvalifikacija Konaković štimao i mijenjao konkursne procedure, ne bi li ga ugurao na poziciju. Nevjerovatno je da Pedja to brani.
cyprus

#30630 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by cyprus »

sabina1 wrote:
cyprus wrote:Ova tema najbolje oslikava razmaženost lijevo-liberalnog glasačkog tijela, i najbolji je pokazatelj da će desničari ovim prostorima vladati bar još 100 godina...

Idealna partija ne postoji... Partija kojoj ne možeš zamjeriti baš ništa ne postoji... Partija koja nema foteljaša i šupaka ne postoji... Niti je ikada postojala, niti će ikada takva postojati... Sve do sudnjeg dana, ne postoji promil šanse da će neka takva partija postojati...

Pomirite se sa time... Poenta glasanja i politike nije tražiti idealno i besprijekorno, nego naći ono što je najmanje loše...
Apsolutno se ne slazem s tobom iz jednog - jedinog razloga , najmanje lose ne znaci promjenu , cak i da pocnemo teoretisati oko ovoga uzecemo praktican primjer u obzir.

Po zakonu.

Po zakonu.

Zato cyprus najmanje losa rijesenja nikako ne moraju biti dobra ako se vec sada hvale postupci ranijih SDA jurisnika jer je oktobar na pragu.

A pogotovo ne mogu biti krucijalno dobra rijesenja po promjenu sistema i gubitka ono malo preostale energije za nesto.

Srdacan pozdrav.
Hajd dobro, moramo se nekad i ne slagat... Pa i dijametralno suprotno :-D

Ja mislim da ti, a i mnogi drugi iz tog lijevo-liberalnog-građanskog spektra previše binarno posmatraju stvari... Ja smatram da ne postoji dobro i da ne postoji loše... Tj. da ne postoji jasna granica kod koje neko postaje dobar, a neko loš... Postoji više dobro i manje dobro... Više loše i manje loše... I milion nijansi... I cijela politička mudrost jeste prepoznati najsvjetliju nijansu, i generalno razlikovati svjetlije od tamnijih... Očekivati savršenstvo ili nešto blizu savršenstvu u politici i među ljudima generalno - vrlo je naivno...

Ako bih se i složio s tobom o jutrošnjoj izjavi Peđe Kojovića (a ne znam da li bih se složio, jer nemam dovoljno relevantnih informacija, znam samo glasine i mahalske priče), meni se to opet ne čini ni izbliza dovoljno dobar razlog da prekrižiš neku stranku, nebitno da li je riječ o NS ili nekome drugom... Jer dok tebi i hiljadama normalno orijentisanih građana smeta i jedna perka, dotle desničarskoj glasačkoj mašineriji ne smetaju ni čitave kokoške...

Također, što se tiče promjene - nije valjda da imaš iluzije da se one mogu desiti na brzinu ili jednostavnom promjenom vlasti? Za svaku osjetniju pozitivnu promjenu na društveno-ekonomskom pogledu u društvu poput našeg treba proći bar koja decenija, odnosno nekoliko izbornih mandata... Čak i kad bi došli najbolji ljudi, sa najboljom voljom i najboljom vizijom...

Nemoj se ljutiti, ali čini mi se da imaš pre pre previsoka očekivanja od politike i društva, te zbog toga smatram da ćeš vječito biti nezadovoljna...
kluz franjo

#30631 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by kluz franjo »

sabina1 wrote: ...

...
Preciziranja radi. http://ba.n1info.com/a267370/Vijesti/Vi ... akona.html
Na direktno pitanje voditeljice na kraju intervjua u vezi predstojeće sjednice kantonalne skupštine i brojnih tačaka dnevnog reda kojima se smjenjuju dosadašnji članovi NO/UO javnih preduzeća i ustanova, te na konkretno pitanje voditeljice u vezi odluke Vlade o smjeni direktora Turističke zajednice KS, Kojović kaže (min. 13:55):

"... Ja pretpostavljam sada kada je došao premijer Zolj da se u potpunosti sprovodi politika KO SDA u KS. Da se ljudi koji su eventualno postavljeni po nekim zaslugama ili ostvaruju dobre rezultate, kao što je koliko ja znam Turistička zajednica ostvaruje izuzetno povoljne rezultate finansijske i vrlo je aktivna u učešću pomaganja kulturnih događaja u KS, oni se smjenjuju. Onda kao što ste rekli i Vi imamo masovnu smjenu u skupštinama i odborima javnih preduzeća...To je dio predizborne kampanje koju SDA vodi našim novcem, odnosno budžetom KS..."

Dakle, činjenica da bih ja lično neke stvari možda naglasio, koje Kojović NIJE naglasio, ne znači da je Kojović naglasio nešto drugo.

Sada konkretno. Ja mislim da svaki građanin koji preferira neku političku opciju ima pravo prije izbora znati, koje koalicione opcije su prihvatljive toj političkoj opciji.
Do izbora je 3,5 mjeseca. Dovoljno vremena da se ta pitanja i postave i na njih traži konkretan odgovor.
Ja kao potencijalni glasač Nase stranke nisam spreman prihvatiti da moj glas završi u nekoj koaliciji sa Konakovićem, Mekićem, Bukvom i kompanijom.
Kao što rekoh, ima još vremena. Od NS svakako očekujem pravovremen i jasan stav po pitanju potencijalnih koalicija.
kmirsad

#30632 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by kmirsad »

Takvo ili bilo kakvo drugo pitanje se može postaviti direktno g Kojoviću, na FB profilu NS... Pedja je pozvao sve zainteresirane da postavljaju pitanja, na koja će u direktnom obračanju odgovoriti u petak u 20 h...ja sam postavio par, a vjerojatno ću još koje...
Image

Naša stranka
17 h ·
Predsjednik Naše stranke, Predrag Kojović, odgovara na vaša pitanja!

Molimo vas da u komentarima ispod postavite sva pitanja koja vas interesuju, a vezana su za program i djelovanje Naše stranke. Odgovore ćemo, u formi video intervjua, objaviti u petak, 22.06. u 20h

Hvala!
Last edited by kmirsad on 19/06/2018 16:19, edited 2 times in total.
kmirsad

#30633 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by kmirsad »

pemanapemani wrote:
sabina1 wrote:

Po zakonu.

Po zakonu.

Srdacan pozdrav.
:thumbup:

Iskreno sam mislio da će Peđa biti najbolji predsjednik NS do sada. Izgleda da sam se po stoti put prevario u procjenama.

Pozdrav.
Koji je onda po tebi, do sada bio najbolji... :-D
kmirsad

#30634 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by kmirsad »

sheilak wrote:Kako se prikljuciti stranci i da se aktivno ucestvuje u njenom radu
Da napomenem do sada nisam nikad bio clan i ni na koji nacin bio aktivan u politici uopste a kamoli u nekoj stranci (r)
https://www.nasastranka.ba/uclani-se/
Hakiz

#30635 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by Hakiz »

pemanapemani wrote:

Pozdrav.
Nije Peđa najbolji.

Sabina (Č) je najbolja u NS-u.

Kakva je kao političarka ili partijski kadar, to je druga priča.
sheilak

#30636 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by sheilak »

kmirsad wrote:
sheilak wrote:Kako se prikljuciti stranci i da se aktivno ucestvuje u njenom radu
Hvala (r)
kmirsad

#30637 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by kmirsad »

Hakiz wrote:
pemanapemani wrote:

Pozdrav.
Nije Peđa najbolji.

Sabina (Č) je najbolja u NS-u.

Kakva je kao političarka ili partijski kadar, to je druga priča.
:shock: A Baroš... :? :lol: :lol: :lol:
kmirsad

#30638 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by kmirsad »

sheilak wrote:
kmirsad wrote:
Hvala (r)
Molim lijepo... :)
pepeljara

#30639 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by pepeljara »

Kako NS komentarise narednu vijest ?

http://zurnal.info/novost/21222/ukida-s ... ic-i-zukic

Svi znamo sta znaci ukidanje ovog zakona ?

Da li ste za, i zasto niste protiv ? :)

Nas glasace sve interesuje. Mislim po ovome znaci da se i dalje treba ganjati stela, i da poboljsanja nema na vidiku ? :)
Bar za sitnu buraniju na ove pozicije gdje su plate 2k+.
sabina1
Location: Ministarstvo za istraživanje ruda i gubljenje vremena.

#30640 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by sabina1 »

kluz franjo wrote: Preciziranja radi. http://ba.n1info.com/a267370/Vijesti/Vi ... akona.html
Na direktno pitanje voditeljice na kraju intervjua u vezi predstojeće sjednice kantonalne skupštine i brojnih tačaka dnevnog reda kojima se smjenjuju dosadašnji članovi NO/UO javnih preduzeća i ustanova, te na konkretno pitanje voditeljice u vezi odluke Vlade o smjeni direktora Turističke zajednice KS, Kojović kaže (min. 13:55):

"... Ja pretpostavljam sada kada je došao premijer Zolj da se u potpunosti sprovodi politika KO SDA u KS. Da se ljudi koji su eventualno postavljeni po nekim zaslugama ili ostvaruju dobre rezultate, kao što je koliko ja znam Turistička zajednica ostvaruje izuzetno povoljne rezultate finansijske i vrlo je aktivna u učešću pomaganja kulturnih događaja u KS, oni se smjenjuju. Onda kao što ste rekli i Vi imamo masovnu smjenu u skupštinama i odborima javnih preduzeća...To je dio predizborne kampanje koju SDA vodi našim novcem, odnosno budžetom KS..."
kluz franjo hvala , uštedili ste mi vrijeme :thumbup:
cyprus wrote:
Hajd dobro, moramo se nekad i ne slagat... Pa i dijametralno suprotno :-D

Ja mislim da ti, a i mnogi drugi iz tog lijevo-liberalnog-građanskog spektra previše binarno posmatraju stvari... Ja smatram da ne postoji dobro i da ne postoji loše... Tj. da ne postoji jasna granica kod koje neko postaje dobar, a neko loš... Postoji više dobro i manje dobro... Više loše i manje loše... I milion nijansi... I cijela politička mudrost jeste prepoznati najsvjetliju nijansu, i generalno razlikovati svjetlije od tamnijih... Očekivati savršenstvo ili nešto blizu savršenstvu u politici i među ljudima generalno - vrlo je naivno...

Ako bih se i složio s tobom o jutrošnjoj izjavi Peđe Kojovića (a ne znam da li bih se složio, jer nemam dovoljno relevantnih informacija, znam samo glasine i mahalske priče), meni se to opet ne čini ni izbliza dovoljno dobar razlog da prekrižiš neku stranku, nebitno da li je riječ o NS ili nekome drugom... Jer dok tebi i hiljadama normalno orijentisanih građana smeta i jedna perka, dotle desničarskoj glasačkoj mašineriji ne smetaju ni čitave kokoške...

Također, što se tiče promjene - nije valjda da imaš iluzije da se one mogu desiti na brzinu ili jednostavnom promjenom vlasti? Za svaku osjetniju pozitivnu promjenu na društveno-ekonomskom pogledu u društvu poput našeg treba proći bar koja decenija, odnosno nekoliko izbornih mandata... Čak i kad bi došli najbolji ljudi, sa najboljom voljom i najboljom vizijom...

Nemoj se ljutiti, ali čini mi se da imaš pre pre previsoka očekivanja od politike i društva, te zbog toga smatram da ćeš vječito biti nezadovoljna...
Cyprus ,

da bi se promjene ostvarile one moraju početi.
A da bi počele one moraju biti isplanirane i obznanjene.

Ljudi koji potencijalno egzistenciju ostvaruju od sistema (a jako visoka primanja u nas su kod parlamentaraca različitih nivoa plus potencijalne vlade i plus javna preduzeća , uhljebljavanja , skupštine , odobori i slično) nikada neće mijenjati sistem. Nikada.
Kozmetičke promjene su i kratkoročne i vrlo brzo potrošene.

Naravno da se mi možemo razlikovati u očekivanjima ali ako predsjednik glavne sarajevske opozicione stranke danas kaže da je Muzur dobro radio svoj posao a taj Muzur je tu utemeljen na pepelu stare TZ gdje su istinski radnici izvisili a u novu se zaposlili isključivo podobni i poznati i taj isti Muzur je BIO IZBOR TADAŠNJEG SDA PREMIJERA KONAKOVIĆ ELMEDINA , meni je savršeno jasno šta ću očekivati u oktobru.

Naravno da ti i i ja možemo imati različite kriterije gledanja ali nemoj mi nabacivati "binaran" pogled kad sam pretrpila golemo razočarenje SDP-a 2010 gdje su ljudi samo zarad vlastitih džepova i karijera koalirali i sa crnim đavolom , a stanje u zemlji i u mom ličnom životu u poslovnom smislu , u okruženju , etici , infrastrukturi , sportu , nauci , obrazovanju , demografiji je postajalo svakim danom užasavajuće gore i za to je direktan krivac - SDA s kojom je SDP koalirao i čiji su se ostaci koalicije na nivou grada Sarajeva održali sve do oktobra 2016 godine.

A SDP su bili i Nerko i Željko i Emir i Reuf i Kurta i Murta.
Naša stranka nije ali isto kao da jeste sa ovim "ocjenama" "uspješnih menadžera konakovićevskog profila".

A to je kap u moru.

A sad spektakl , Zoran Zaev je JASAN PRIMJER OPOZICIONOG POLITIČARA KOJI JE isplanirao ono što radi danas.
On MIJENJA SISTEM.
Svaka mu čast.
Samo čekam da raspusti i razvali na bilo koji način bagru iz VMRO i on je svoj posao završio.

Sada se ipak mislim koliko-toliko razumijemo :thumbup:
Srdačan pozdrav.
pemanapemani

#30641 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by pemanapemani »

@kmirsad

Imali su i Bojan Bajic i Dennis Gratz vise dobrih nego losih poteza. Mislio sam da ce Pedja to objediniti i dici na visi nivo. Zasad nisam bas optimistican, ali vidjet cemo.

Meni je dobar i Dino Mustafic, koji nije bio predsjednik, ali covjek ima stav i to izrazito postujem.

Pokojni Boris Divkovic, jedan od osnivaca NS, je bio ljudina.

Da se razumijemo, kritike ne znace da necu glasati za NS, nego upravo suprotno. Volio bih da procitaju onaj tvoj danasnji post.
madner

#30642 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by madner »

Konakovica TZ radi puno bolje nego prosla, to je cinjenica.
Ispade da ako SDA kaze da je danas utorak NS ne smije potvrditi to. :D
kmirsad

#30643 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by kmirsad »

pemanapemani wrote:@kmirsad

Imali su i Bojan Bajic i Dennis Gratz vise dobrih nego losih poteza. Mislio sam da ce Pedja to objediniti i dici na visi nivo. Zasad nisam bas optimistican, ali vidjet cemo.

Meni je dobar i Dino Mustafic, koji nije bio predsjednik, ali covjek ima stav i to izrazito postujem.

Pokojni Boris Divkovic, jedan od osnivaca NS, je bio ljudina.

Da se razumijemo, kritike ne znace da necu glasati za NS, nego upravo suprotno. Volio bih da procitaju onaj tvoj danasnji post.
Hvala na odgovoru... :)
Siguran sam da je moj post pročitan u rukovodstvu NS-a
Nisam baš siguran da će izazvati očekivanu reakciju... ali vidjet ćemo...dug je dan... :-D
kmirsad

#30644 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by kmirsad »

madner wrote:Konakovica TZ radi puno bolje nego prosla, to je cinjenica.
Slažem se s tobom...
Ali ko se vatre opekao i dima se boji...
Ne vjeruj Danajcu, ni kad darove nosi...
sabina1
Location: Ministarstvo za istraživanje ruda i gubljenje vremena.

#30645 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by sabina1 »

1.) Sta je sa starom TZ i onima koji su tamo bili uposleni ?
2.) Sta znaci "radi puno bolje" to sto je pozitivna ne znaci da radi bolje ili losije , (ocekivano je valjda da odmah bude negativna???) ,kako se mjeri efekat rada TZ , povecanjem broja turista , kako znamo koliko je turista povecano bas zbog TZ , da li je "bolji rad" zbog potrosnje vise ili manje budzetskih para za promociju , koji sajmovi turizma su odrzani , na koje se odlazilo i sa kojim efektom...ovaj 1000 zasto , 1000 zato
3. Kako je Muzur tu dosao , s kojom referencama , ko je sacinjavao prijemnu komisiju , ako je valjao prije godinu dana zasto sada ne valja ? Dakle kada je priman bilo je sve ok , legitimno , jasno i transparentno a sada ga smjenjuje politika (bas mi ga je zao). Ima tu problem , oni koji su ga doveli oni ga i smjenjuju....

Kada je SDP potvrdio dane u sedmici na SDA kalendaru desio se kolaps a SDP jos uvijek se od tog nije oporavio i luta u prostoru i vremenu.

Pozdrav.
jefff

#30646 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by jefff »

Jeste se vi svi najeli kukurjeka?
pici
Grijem se na: Ženske gHuzove
Vozim: Trajvan
Horoskop: Djevac

#30647 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by pici »

kmirsad wrote:
Slažem se s tobom...

tako je...

ko se o mlijeko opece i gustera se boji
koga zmija ujede i u jogurt pusHe

:mrgreen:
kmirsad

#30648 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by kmirsad »

pici wrote:
kmirsad wrote:
Slažem se s tobom...

tako je...

ko se o mlijeko opece i gustera se boji
koga zmija ujede i u jogurt pusHe

:mrgreen:
:lol:
madner

#30649 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by madner »

Ko Kiflu pohvali, ZOI ne voli. :D
Roccohljup

#30650 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by Roccohljup »

jel ovo malo neozbiljno ovako....... :?
DVIJE STRANKE POD JEDNIM KROVOM: Gratz podržao izmjene Krivičnog zakona, Ćudić ih nazvala legalizacijom kriminala
Veliku buru u javnosti izazvalo je sinoćnje usvajanje izmjena Krivičnog zakona FBiH kojima se zakona briše krivično djelo trgovine uticajem, za koje su između ostalog optuženi i federalni zastupnici Amir Zukić, Asim Sarajlić i Mirsad Kukuć. Ipak, većina političkih stranaka i zastupnika u Parlamentu glasali su za predložene izmjene.

Politika

Prije 35 min

0

Image

Među njima je i Dennis Gratz, zastupnik Naše stranke i pravnik po struci koji kaže da je cijeli slučaj spinovan i da izmjene predstavljaju čak i poboljšanje postojećeg zakona:

"Podržao sam izmjene odredaba Krivičnog zakona koje je predložila kolegica Elzina Pirić jer smatram da je ovim izmjenama Krivični zakon poboljšan. Netačno je da se na ovaj način amnestira trgovina utjecajem. Čak je i ovom izmjenom ta odredba zadržana te je još dodatno proširena", objasnio je Gratz.

Ipak, istog mišljenja nije bila i njegova kolegica iz Naše stranke Sabina Ćudić, koja je u ime stranke osudila usvojene izmjene zakona i najavila da će se "suprotstaviti legalizaciji kriminala":

"Ove izmjene pokazuju da je kriminal instrumentalizirao Zastupnički dom. Pored toga što će pojedini biti oslobođeni optužbi za trgovinu uticajem, najgore je što su svima u budućnosti odriješene ruke da posreduju u nelegalnim radnjama jer posredovanje više nije nezakonito. Na ovaj način napravljena je rupa u zakonu kroz koju može proći cjelokupan kriminalni dio vladajuće strukture”, rekla je Sabina Ćudić, potpredsjednica Naše stranke.

Postavlja se pitanje kako je moguće da dvije odgovorne osobe ispred iste stranke zauzimaju potpuno različite stavove oko istog pitanja? Odgovor, dakako, leži u činjenici da se još prije nekoliko godina u ovoj stranci desio raskol između struje Dennisa Gratza i struje Peđe Kojovića (kojoj pripada i Ćudić). Sukob je na kraju rezultirao izopćenjem Gratza i njegovih ljudi iz stranke, tako da je on danas tek formalno član i federalni zastupnik ove stranke, što mu očigledno omogućava da, za razliku od NS, stvarima sada pristupa daleko objektivnije i bez potrebe za populizmom.
Locked