Truba wrote: ↑16/10/2023 13:18
Tigar1 wrote: ↑16/10/2023 13:13
Osuđujem Hamas i ne podržavam ni sekunde šta su uradili, ali
uvijek ima ALI
osudjujem (UMETNI), ALI (_________________________)
svaka recenica u ovom kontekstu s ALI je fejk nevažeća konstrukt spin laž ubleha i šuplja
navedite mi državu koja se ne bi branila ako se zna mjesto i subjekt radnje?
završena priča
eno srbija se bori zadnjim atomima da sahranjen slučaj vaskrsne s kosovom
te će jedna država propustiti da osveti 1300 ubojstava
200 otmica
jašta... to bi bio salto mortale i pozivnica svima da krenu jurišat na izrael
nema ali tu nikakav
Znači ti bi podržao sutra da ti u mjestu gdje živiš dođe bruka stranaca, oružjem uspostavi vlast, kažu ti fino ovo nije više tvoja kuća, ovo ovdje više nije tvoja zemlja, nemaš pravo da koristiš vodu niti resurse. Ostaješ bez posla i šaljemo te u grad udaljen odavde 100 kilometara ograđen žicom, tu ćeš živjeti kako se snađeš i ti i tvoja djeca.
Daćemo ti kakav poslić da okopavaš krompir ili pomažeš u polju, ili na farmi. Sve ovo što imaš postaje vlasništvo države. Ako se protiviš bićeš uhapšen i procesiran kao neprijatelj naše novostvorene države koju smo stvorili uz podršku naših prijatelja, JER to MORA biti tako i naše svete knjige tako kažu.
Ako se ono baš protiviš bićeš ubijen i niko za to neće odgovarati, porodica može da te zakopa tamo gdje mi odredimo, svakako ćemo taj mezaristan proglasiti za javno dobro i na njemu napraviti parking ili tržni centar kad nam bude po volji (znam iz primjera prijatelja koji mi je to u suzama objašnjavao).
Tvoja djeca će biti premještena tamo, i u tom gradu ograđenom žicom ćemo svako malo da vam zavrćemo vodu, struju, nećemo dati konvojima hrane da prođu.
Da li bi ti takvo nešto prihvatio (la) ?