Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima

glockov kolac

#30576 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima

Post by glockov kolac »

Problem je što herceg-bosanci kontaju da je savim ok promovisati nacističke vrijednosti. Njima su to normalne stvari. Kad ukažeš na to, onda si mudžahedin. A ima i onih kao što je kardinal Vinko Puljić, e ti su najgori.
hizo ramidovic

#30577 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima

Post by hizo ramidovic »

Humljanin wrote:
hizo ramidovic wrote:
Humljanin wrote:Opet se mudrolije bacaju... Ovo treba skupljati pa izdat knjigu bosanskih bisera sa klixa.. :mrgreen:
Тако је, брате по вери.
Уместо да се угледају на камењарске и крсташке форуме где култура дијалога, мудрост, интелигенција, толеранција и друге европске вредности напросто прште на све стране....
Pokušaj humora? :zoka:
Ма не, бре, већ указивање на чињенице...
hizo ramidovic

#30578 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima

Post by hizo ramidovic »

Hafis wrote: Hizo se vraća korenima :)
Doduše, ono lafo satira i ti folovi. al' duboko u duši kuca mehko srce Mehmed paše Sokolovića :kiss:
Тако је, јужни брате: меко срце, бритка сабља и тврда прангија...
Škobo Habu

#30579 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima

Post by Škobo Habu »

Hafis wrote:
Humljanin wrote:Opet se mudrolije bacaju... Ovo treba skupljati pa izdat knjigu bosanskih bisera sa klixa.. :mrgreen:
Ja sam već počeo s prikupljanjem ove doista neobično vrijedne i specifične lokalne povijesno-kulturološke zaostavšine, s ciljem da je sačuvam od zaborava pred ovom neumoljivom globalizacijom i posljedičnim nestajanjem tradicionalnih regionalnih kulturoloških vrijednosti.
Zbirka će se zvati ''Biseri iz trokutistana'' i imati će svoje glavne protagoniste koji su nesebično najviše i doprinijeli njenom nastanku.
Bolje naslov "Prilozi političkom konceptu majorizacije Hrvata u BiH - bošnjački crni humor u službi satanizcije progresivnih ideja Čovićeva HDZ - a".
Hafis

#30580 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima

Post by Hafis »

hizo ramidovic wrote:
Hafis wrote: Hizo se vraća korenima :)
Doduše, ono lafo satira i ti folovi. al' duboko u duši kuca mehko srce Mehmed paše Sokolovića :kiss:
Тако је, јужни брате: меко срце, бритка сабља и тврда прангија...
Tako je ikono moja. Nadaleko poznati, od Bihaća do Zvornika :thumbup:
Hafis

#30581 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima

Post by Hafis »

glockov kolac wrote:Problem je što herceg-bosanci kontaju da je savim ok promovisati nacističke vrijednosti. Njima su to normalne stvari. Kad ukažeš na to, onda si mudžahedin.
To ti je tako kad se koketira s njima :)

Vego Koče, dedera nas obasjaj svjetlom orijentalne pragmatičnosti, pa nam pojasni koje se to konkretno nacističke vrijednosti promoviraju...ili si to negdje pročitao na nekom forumu...a meni se čini da jesi. Daklem?
seln

#30582 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima

Post by seln »

Hafis wrote:
glockov kolac wrote:Problem je što herceg-bosanci kontaju da je savim ok promovisati nacističke vrijednosti. Njima su to normalne stvari. Kad ukažeš na to, onda si mudžahedin.

Vego Koče, dedera nas obasjaj svjetlom orijentalne pragmatičnosti, pa nam pojasni koje se to konkretno nacističke vrijednosti promoviraju...ili si to negdje pročitao na nekom forumu...a meni se čini da jesi. Daklem?
Ustaske pesme, zastave sa kukastim krizom, "noz zica Srebrenica", Thompusovi koncerti....
Hafis

#30583 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima

Post by Hafis »

Zar je ovaj još živ :)
seln

#30584 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima

Post by seln »

Hafis wrote:Zar je ovaj još živ :)
Uprkos naporima kvislinga.
Za ne povjerovati.
vatrogasac

#30585 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima

Post by vatrogasac »

seln wrote:
Ustaske pesme, zastave sa kukastim krizom, "noz zica Srebrenica", Thompusovi koncerti....
Sud u Požegi presudio da je ustaški pozdrav "Za dom spremni" izraz legitimiteta vlasti u Hrvatskoj
Hafis

#30586 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima

Post by Hafis »

vatrogasac wrote:
seln wrote:
Sud u Požegi presudio da je ustaški pozdrav "Za dom spremni" izraz legitimiteta vlasti u Hrvatskoj
Ne treba ni ići u tu Požegu kad su takvi.
Srećom u nas toga nema :)
seln

#30587 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima

Post by seln »

Hafis wrote:
vatrogasac wrote:
seln wrote:
Ne treba ni ići u tu Požegu kad su takvi.
Srećom u nas toga nema :)
"U vas", u kamenjaru toga ima itekako.
"U nas" toga nema.
Pa se ti nasadi na glavu da dokazes suprotno.
BHCluster

#30588 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima

Post by BHCluster »

Image
glockov kolac

#30589 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima

Post by glockov kolac »

Hafis wrote:

Prvo, ne razumije baš najbolje šta pričaš. Ne pričam kombinaciju arhaičnog škutorizma, sarkazma u pokušaju i kvazi hrvatskog humora. Drugo, tvoje pitanje, ako sam ga dobro shvatio, potvrđuje moju tezu, čim ti trebam objasniti.

Vama i Srbima muslimani su gamad koju je poželjno istrijebiti. Dokazali ste to u ratu, poslije njega i još uvijek to dokazujete.
Hafis

#30590 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima

Post by Hafis »

glockov kolac wrote:[

Vama i Srbima muslimani su gamad koju je poželjno istrijebiti. Dokazali ste to u ratu, poslije njega i još uvijek to dokazujete.
Mada je to relativno učestala pojava, ti i očito imaš ipak još malo veći problem s šovinizmom nego što sam se navikao ovdje, i normalno da projiciraš takve zaključke o čitavim narodima u toj svojoj glavi.
Tako je i Hitler počeo projicirati ideje o Židovima, Romima...o prevarenim i nesretnim Njemcima i mogu ti reći imao je sreće u životu pa je došao na poziciju da je i u stvarnosti mogao testirati te neke svoje hipoteze.
Iskreno se nadam da se tebi neće baš toliko u životu posrećiti da dođeš u situaciju da provjeravaš te svoje hipoteze.

Sestro, ispratite pacijenta i recite ostalima da ću uzeti jednu malu stanku od 15-tak minuta. Prilično me je iznenadio ovaj slučaj :-?
Kolinda

#30591 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima

Post by Kolinda »

Hafis wrote:
hizo ramidovic wrote:
Тако је, брате по вери.
Уместо да се угледају на камењарске и крсташке форуме где култура дијалога, мудрост, интелигенција, толеранција и друге европске вредности напросто прште на све стране....
Hizo se vraća korenima :)
Još jedan od onih koji nije odolio izazovu, dugo je držao u sebi dok nije puklo 8-)
BHCluster

#30592 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima

Post by BHCluster »

Evo i dobosharka je stigla. :lol:
Image
hizo ramidovic

#30593 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima

Post by hizo ramidovic »

Kolinda wrote: Još jedan od onih koji nije odolio izazovu, dugo je držao u sebi dok nije puklo 8-)
Bravo, majstore!
Uvek je užitak čitati ovako pronicljive komentare.
Upravu si, doduše malo smo zakasnili u odnosu na vas sa povratkom veri pradedovskoj, ali kako ono kažu bolje ikad nego nikad...
Aj ca, odoh tražiti ikonu na tavanu...
dječak sa šibicama

#30594 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima

Post by dječak sa šibicama »

Zrikiju i Suljagicu treba hotel platiti, da se ko ljudi posaketaju u 4 zida, dokle vise ovo :D
Škobo Habu

#30595 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima

Post by Škobo Habu »

dječak sa šibicama wrote:Zrikiju i Suljagicu treba hotel platiti, da se ko ljudi posaketaju u 4 zida, dokle vise ovo :D
To opet nešto? Može l' link? Nisam u toku.
dječak sa šibicama

#30596 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima

Nije novo, staro, prepucavaju se na tri foruma i 4. drustvene mreze, sa sve pratiocima :D
Kolinda

#30597 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima

Post by Kolinda »

hizo ramidovic wrote:
Kolinda wrote: Još jedan od onih koji nije odolio izazovu, dugo je držao u sebi dok nije puklo 8-)
Bravo, majstore!
Uvek je užitak čitati ovako pronicljive komentare.
Upravu si, doduše malo smo zakasnili u odnosu na vas sa povratkom veri pradedovskoj, ali kako ono kažu bolje ikad nego nikad...
Aj ca, odoh tražiti ikonu na tavanu...
Svi koji imaju potrebu vratiti se (bilo čemu) nek se vrate....
Škobo Habu

#30598 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima

Post by Škobo Habu »

dječak sa šibicama wrote:Nije novo, staro, prepucavaju se na tri foruma i 4. drustvene mreze, sa sve pratiocima :D
Koji su forumi u pitanju?
dječak sa šibicama

#30599 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima

Ma otkud znam, valjda taj poskok, tviter, ne znam dalje :D ja to onako pjesnickom slobodom zaokruzio na 7 :D
Škobo Habu

#30600 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima

Post by Škobo Habu »

Nema neke velike razlike među njima dvojicom.
Post Reply