Ovo sija-cetnik me podsjeti na vehabiju koji je, potkraj 90-tih, na hadzdzu isao okolo po satorima hadzijama objasnjavat kako su sije klale sunije po Bosni. Sve dok nije, nekim slucajem, nabasao na hadziju Osmu Ejubovica iz Pazarica...Onda je nastao lom...helem, jedva je utekao (spas je pronasao kod drotova) a hadzija mu je spomenuo sve - od Fahda, fahdica, kopiladi mu, do kompletne Saudske loze. Citav skandal bio, protestne note se slale nasem MVP, itd, itd...solar7 wrote:Slazem se s tobom tako je bilo i sa mnom,ali nase nene i dide su u biti malo znale o tim stvarima i ne samo nene i dide i sire.Pa ko je od nasih starih nas ucio i rekaonpr.hej djeco cetnik je cetnik i nikad mu ne vjeruj prije rata jer ce va sopet ubijat ,ne nikad to ja nisam cuo prije rata od nekog,a sije ´su u zabludi i to je ocito i da ne duljim jer ja samo kazem da ih nikad nije bilo kod nas
Sirija
- salik79
#30576 Re: Sirija
-
2604570
#30577 Re: Sirija
Sta je taj tvoj sa avatara govorio o njima?salik79 wrote:2604570 wrote:@salik79 Mozel par hadisa o Ebu Bekru, Omeru i Osmanu?
Tesko ces ti kome ukazat na stranputicu ako si sljedbenik Homeinija!
Sta te zanima u vezi Ebu Bekra, Omera i Osmana?!
- bleee_sa
#30578 Re: Sirija
Ti smatraš pripadnikom Islama one koji kažu da Kur'an ima 17 hiljada ajeta?salik79 wrote:Pa malo prije rece da i ti znas, ako si mislio na Poslanika Ahmeda s.a.v.a. . Ako si mislio na nekog Ahmeda s kojim si ovce cuvao, onda halali.bleee_sa wrote:Helem, e'o ih javljaju se sami.
Jedino On zna ko je na istini, a vrijeme će pokazati...
Ti kažeš da je musliman onaj koji posumnja u bar jedno slovo Kur'ana iako znaš stav šijja u vezi Kur'ana i njegove potpunosti?
Oni na sunnetu Najboljeg što je zemljom hodio nisu muslimani?
Doduše ja sam munafik, šta ja znam.
Odo' ja ovce čuvat', halalite za spamanje teme.
- salik79
#30579 Re: Sirija
2604570 wrote:Sta je taj tvoj sa avatara govorio o njima?salik79 wrote:
Sta te zanima u vezi Ebu Bekra, Omera i Osmana?!
Da je Bogdom moj. Ako bi govorio o njima govorio bi s velikim postovanjem, kao casnim ashabima (molim te, mani mi se sada kojekakvih citata iz kojekakvih izmisljenih knjiga, kojima se vehabiti koriste kako bi ocrnili lik i djelo Imama Homeinija k.s.. Tulicevske ublehe me ne zanimaju).
-
zrakomlat
#30580 Re: Sirija
Ali ja i dalje ne razumijem zašto ljudi imaju nešto protiv šiita. Ja u životu nisam upoznao ni jednog, makar mislim da nisam, a tako je i sa većinom ovih kod nas, koji ih ne vole, tj mrze. Ko je vjernik, vjeruje za sebe. U kojoj ono suri se kaže nešto kao, meni moja-vama vaša vjera. I to je sasvim dovoljno da se zauzme neutralni stav prema njima, umjesto neprijateljskog.
PS draže bi mi bilo da nam Mehdi Mahdavikija igra desno krilo nego A.Vršajević
PS draže bi mi bilo da nam Mehdi Mahdavikija igra desno krilo nego A.Vršajević
- salik79
#30581 Re: Sirija
Veze ti nemas. Da ista znas znao bi da i Iranci imaju ogroman broj hafiza i svi, ali bas svi, neces vjerovati, uce identicni Kur'an kao i mi. Sam Imam Homeini je bio "kompjuteriziran Kur'anom" kako je to lijepo rekao rahmetli sejh Ahmed Didat.bleee_sa wrote:Ti smatraš pripadnikom Islama one koji kažu da Kur'an ima 17 hiljada ajeta?salik79 wrote:Pa malo prije rece da i ti znas, ako si mislio na Poslanika Ahmeda s.a.v.a. . Ako si mislio na nekog Ahmeda s kojim si ovce cuvao, onda halali.bleee_sa wrote:Helem, e'o ih javljaju se sami.
Jedino On zna ko je na istini, a vrijeme će pokazati...
Ti kažeš da je musliman onaj koji posumnja u bar jedno slovo Kur'ana iako znaš stav šijja u vezi Kur'ana i njegove potpunosti?
Oni na sunnetu Najboljeg što je zemljom hodio nisu muslimani?
Doduše ja sam munafik, šta ja znam.
Odo' ja ovce čuvat', halalite za spamanje teme.
- bleee_sa
#30582 Re: Sirija
Ne znam ja ništa. Allah azza wa jalla zna najbolje. 
- salik79
#30583 Re: Sirija
bleee_sa wrote:Ne znam ja ništa. Allah azza wa jalla zna najbolje.
U potpunosti se slazem.
-
Laprdan
#30584 Re: Sirija
Ovo sukobljavanje između muslimana nam najviše šteti. Ja sam mišljenja da u samom Iranu postoji ogroman broj istinskih vjernika koji ne sumnjaju u potpunost, savršenost i riječi Kur'ana. I koji slijede sunnet Poslanika a.s. i nisu licemjerni. Zato se moramo čuvati generalizovanja. Pa čak i ljudi koji se zovu šiitima mogu ispravno slijediti Kur'an i sunnet Poslanika a.s.. Međutim, problem je ovih koji toliko mrze muslimane i spremni su iskrivljivati činjenice i ratovati, a evo sad i stati na stranu Amerike u ovom svemu. Ja se iskreno nadam da će veliki broj muslimana iz Irana shvatiti pogrešnost podržavanja čifutske Amerike i krvoloka Assada u ovome svemu i da zbog njih nipošto ne smijemo generalizovati narod sa prostora Irana. Ja bih najviše volio da nije ubačena bubica među muslimane da se dijele na sunnite i šiite, jer bi najbolje bilo da se svi zovemo samo muslimani i tačka. Ako ne poštuješ Kur'an i sunnet - nisi musliman i ćao.
Last edited by Laprdan on 10/11/2014 00:04, edited 1 time in total.
-
T-72
#30585 Re: Sirija
https://www.youtube.com/watch?v=YAOPQEOFeGkbleee_sa wrote:Da nije ove teme nikad ne bi znao da ovol'ko šijja u Bosni ima.
buhahaha...
Last edited by T-72 on 10/11/2014 00:02, edited 2 times in total.
- bleee_sa
#30586 Re: Sirija
Da nas uputi sve zajedno amin illahi jarrabi, kako nas ovdje tako i one u Šamu.salik79 wrote:bleee_sa wrote:Ne znam ja ništa. Allah azza wa jalla zna najbolje.
U potpunosti se slazem.
- salik79
#30587 Re: Sirija
Amin, amin, amin ja-Rabb!bleee_sa wrote:Da nas uputi sve zajedno amin illahi jarrabi, kako nas ovdje tako i one u Šamu.salik79 wrote:bleee_sa wrote:Ne znam ja ništa. Allah azza wa jalla zna najbolje.
U potpunosti se slazem.
-
Laprdan
#30588 Re: Sirija
bleee_sa wrote:Da nas uputi sve zajedno amin illahi jarrabi, kako nas ovdje tako i one u Šamu.salik79 wrote:bleee_sa wrote:Ne znam ja ništa. Allah azza wa jalla zna najbolje.
U potpunosti se slazem.
- bleee_sa
#30589 Re: Sirija
Laprdan wrote:Ovo sukobljavanje između muslimana nam najviše šteti. Ja sam mišljenja da u samom Iranu postoji ogroman broj istinskih vjernika koji ne sumnjaju u potpunost, savršenost i riječi Kur'ana. I koji slijede sunnet Poslanika a.s. i nisu licemjerni. Zato se moramo čuvati generalizovanja. Pa čak i ljudi koji se zovu šiitima mogu ispravno slijediti Kur'an i sunnet Poslanika a.s.. Međutim, problem je ovih (kao salik79) koji toliko mrze muslimane i spremni su iskrivljivati činjenice i ratovati, a evo sad i stati na stranu Amerike u ovom svemu. Ja se iskreno nadam da će veliki broj muslimana iz Irana shvatiti pogrešnost podržavanja čifutske Amerike i krvoloka Assada u ovome svemu i da zbog njih nipošto ne smijemo generalizovati narod sa prostora Irana. Ja bih najviše volio da nije ubačena bubica među muslimane da se dijele na sunnite i šiite, jer bi najbolje bilo da se svi zovemo samo muslimani i tačka. Ako ne poštuješ Kur'an i sunnet - nisi musliman i ćao.
I jesmo svi muslimani, samo neki na istini, a neki nažalost u zabludi.
-
zrakomlat
#30590 Re: Sirija
Ali to nek bude problem onih kojih su u zabludi i manje će biti problema. Nije naše da sudimo ikome ni određujemo kvalitetu i ispravnost vjere.bleee_sa wrote:Laprdan wrote:Ovo sukobljavanje između muslimana nam najviše šteti. Ja sam mišljenja da u samom Iranu postoji ogroman broj istinskih vjernika koji ne sumnjaju u potpunost, savršenost i riječi Kur'ana. I koji slijede sunnet Poslanika a.s. i nisu licemjerni. Zato se moramo čuvati generalizovanja. Pa čak i ljudi koji se zovu šiitima mogu ispravno slijediti Kur'an i sunnet Poslanika a.s.. Međutim, problem je ovih (kao salik79) koji toliko mrze muslimane i spremni su iskrivljivati činjenice i ratovati, a evo sad i stati na stranu Amerike u ovom svemu. Ja se iskreno nadam da će veliki broj muslimana iz Irana shvatiti pogrešnost podržavanja čifutske Amerike i krvoloka Assada u ovome svemu i da zbog njih nipošto ne smijemo generalizovati narod sa prostora Irana. Ja bih najviše volio da nije ubačena bubica među muslimane da se dijele na sunnite i šiite, jer bi najbolje bilo da se svi zovemo samo muslimani i tačka. Ako ne poštuješ Kur'an i sunnet - nisi musliman i ćao.
-
Laprdan
#30591 Re: Sirija
Upravo. Svaki će pojedinac odgovarati. Može se desiti neko ko se smatra šiitom da je bolje praktikovao Kur'an i sunnet od nekog ko se smatra sunnijem i obratno. Tako da je ta podjela izmišljena. Ali, jedina stvar koja je pogrešna od strane tih ljudi u Iraku i Iranu je što su stali na stranu čifutske Amerike i krvoloka Assada. I oni pojedinci koji ratuju protiv muslimana koji žele uspostaviti Šerijat - želje su im sumnjive i sami sebe svrstavaju u grupu licemjera.bleee_sa wrote:Laprdan wrote:Ovo sukobljavanje između muslimana nam najviše šteti. Ja sam mišljenja da u samom Iranu postoji ogroman broj istinskih vjernika koji ne sumnjaju u potpunost, savršenost i riječi Kur'ana. I koji slijede sunnet Poslanika a.s. i nisu licemjerni. Zato se moramo čuvati generalizovanja. Pa čak i ljudi koji se zovu šiitima mogu ispravno slijediti Kur'an i sunnet Poslanika a.s.. Međutim, problem je ovih koji toliko mrze muslimane i spremni su iskrivljivati činjenice i ratovati, a evo sad i stati na stranu Amerike u ovom svemu. Ja se iskreno nadam da će veliki broj muslimana iz Irana shvatiti pogrešnost podržavanja čifutske Amerike i krvoloka Assada u ovome svemu i da zbog njih nipošto ne smijemo generalizovati narod sa prostora Irana. Ja bih najviše volio da nije ubačena bubica među muslimane da se dijele na sunnite i šiite, jer bi najbolje bilo da se svi zovemo samo muslimani i tačka. Ako ne poštuješ Kur'an i sunnet - nisi musliman i ćao.
Last edited by Laprdan on 10/11/2014 00:19, edited 3 times in total.
- bleee_sa
#30592 Re: Sirija
Ja nikog' protekfirio nisam, samo govorim onako, uopšteno. 
Labbaik !
Labbaik !
- Co0l
#30593 Re: Sirija
Hajte vi lijepo u dzamije,crkve,sinagoge,manastire,samostane,mektebe il gdje vec sve ne,pa tamo vazite i raspravljajte o vjeri.Ili barem nadjite prikladnu temu o religiji na ovom forumu a odjebite sa tom pricom sa ove.
-
zrakomlat
#30594 Re: Sirija
Da je u Siriji prvoj krenulo, promjene, nije bitno na koji nacin, možda bi stali ljudi na stranu is-a. Ali desili su se Afganistan, Irak, Libija. Šta je ostalo? Anarhija u najgorem obliku. Pod asadovim rezimom postoji kakvo takvo uredjenje, zakon, i to ima svoje pristalice. Nesto ko bivsa juga. Neka vrsta light diktature, ali bila je bolja od rata koji se kasnije dogodio.Laprdan wrote:Upravo. Svaki će pojedinac odgovarati. Može se desiti neko ko se smatra šiitom da je bolje praktikovao Kur'an i sunnet od nekog ko se smatra sunnijem i obratno. Tako da je ta podjela izmišljena. Ali, jedina stvar koja je pogrešna od strane tih ljudi u Iraku i Iranu je što su stali na stranu čifutske Amerike i krvoloka Assada.bleee_sa wrote:Laprdan wrote:Ovo sukobljavanje između muslimana nam najviše šteti. Ja sam mišljenja da u samom Iranu postoji ogroman broj istinskih vjernika koji ne sumnjaju u potpunost, savršenost i riječi Kur'ana. I koji slijede sunnet Poslanika a.s. i nisu licemjerni. Zato se moramo čuvati generalizovanja. Pa čak i ljudi koji se zovu šiitima mogu ispravno slijediti Kur'an i sunnet Poslanika a.s.. Međutim, problem je ovih (kao salik79) koji toliko mrze muslimane i spremni su iskrivljivati činjenice i ratovati, a evo sad i stati na stranu Amerike u ovom svemu. Ja se iskreno nadam da će veliki broj muslimana iz Irana shvatiti pogrešnost podržavanja čifutske Amerike i krvoloka Assada u ovome svemu i da zbog njih nipošto ne smijemo generalizovati narod sa prostora Irana. Ja bih najviše volio da nije ubačena bubica među muslimane da se dijele na sunnite i šiite, jer bi najbolje bilo da se svi zovemo samo muslimani i tačka. Ako ne poštuješ Kur'an i sunnet - nisi musliman i ćao.
- Kikibombona
#30595 Re: Sirija
Bore se jedinice koje imaju svoga vodju, sejha, emira.........Co0l wrote:
Prvo sebi objasni kako se nesto sto je fantomsko bori do istrebljenja pa onda nama drugima objasnjavaj.
Medju tim grupama nema nikakve koordinacije sto potvrdjuju desavanja na terenu.
Neke jedinice koje zovete FSA se u Idlibu bore do istrebljenja sa Nusrom a u Dari su braca? Sta to znaci? Znaci da jedinice iz Idliba i Dare nisu nikakva FSA, da to nije jedinstvena armija. Jer da jesu, imali bi zajednicke ciljeve i zajednicke neprijatelje. Dakle, radi se o potpuno odvojenim skupinama koje jedna sa drugom nemaju nikakve veze. Komandni lanac je potpuno razlicit.
Malo me sramota kada objasnjavam ovako ocigledne, proste i jasane stvari.
- Klavikula
#30596 Re: Sirija
usraste i sefa i stanicu. nakucaste 5-6 stranica nicega.
-
Laprdan
#30597 Re: Sirija
@zrakomlat Kod muslimana vjera mora biti iznad patriotizma. Dakle, nema veze u kojoj si državi tvoj brat musliman ti je draži od sugrađanina koji nije musliman. Sjeti se samo kakav se pokolj dešavao u Palestini, a Sirija kao susjedna zemlja ništa nije učinila. Invaziju Amerikanaca na Afganistan ostale zemlje su nijemo gledale itd.
Čifuti su postavili Assada i ostale tagute da rade poslove za Izrael. Pa normalno je da se muslimani bude i neće više da sjede skrštenih ruku i čekaju da se neko igra sa njihovim životima. Po meni su trebali još mnogo ranije reagovati i nedopustiti milionske pokolje u zadnjim desetljećima.
Čifuti su postavili Assada i ostale tagute da rade poslove za Izrael. Pa normalno je da se muslimani bude i neće više da sjede skrštenih ruku i čekaju da se neko igra sa njihovim životima. Po meni su trebali još mnogo ranije reagovati i nedopustiti milionske pokolje u zadnjim desetljećima.
- Kikibombona
#30598 Re: Sirija
Upravo....Klavikula wrote:usraste i sefa i stanicu. nakucaste 5-6 stranica nicega.
Nego, Kalavikula, SAA je pretpila teske poraze u Dari. Mislim da je vec vrijeme da se pale alarmi. Pod cijenu zastoja u Damasku u Daru moraju poslati pojacanja da ne bi izgubili cijelu pokrajinu. Trebaju djelovati dok ruta prema gradu Dara nije sasvim prekinuta.
-
sarajevoxxxx
#30599 Re: Sirija
Momak u dvadesetim iz Darije.Uhapšen na režimskom vojnom punktu Es-Semurije, koji se nalazi u blizini vojnog aerodroma el-Mezzeh u Damasku.Režimski obavještajci su ga šest sati udarali i mučili.Zatim ga je jedan od oficira zavezanih očiju i ruku odveo u jedno od polja koji su se nalazili u blizini te mu ispalio metak u potiljak, a potom se udaljio misleći da ga je usmrtio.Momak je ipak preživio, uspio se osloboditi i doći do glavne saobračajnice gdje ga je neki prolaznik pokupio i ukazao mu prvu pomoć.U bolnici su doktori bili izenađeni kako je preživio, i kako metak nije oštetio niti jedan živac, kičmu ili kičmenu moždinu? Slika je napravljena nakon deset dana liječenja.Također, momak ima frakture lobanje koje su nastale udaranjem plinskom bocom, te frakture grudi i rebara nastale skakanjem po njemu.

https://www.facebook.com/Syrian.Revolut ... =1&theater

https://www.facebook.com/Syrian.Revolut ... =1&theater
- Klavikula
#30600 Re: Sirija
i ja to kontam, da nije vakat da se dole trupe salju. al opet ko ce ga znati. ne znamo mi ovdje koliki je potencijal FSA i Nusre i da li mogu ozbiljno ugroziti Damask. ako SAA ubrzo izvede kontraudar znaci da su ovi opasno zaprijetili, ako ne onda su im ovi gubici prihvatljivi.Kikibombona wrote:Upravo....Klavikula wrote:usraste i sefa i stanicu. nakucaste 5-6 stranica nicega.
Nego, Kalavikula, SAA je pretpila teske poraze u Dari. Mislim da je vec vrijeme da se pale alarmi. Pod cijenu zastoja u Damasku u Daru moraju poslati pojacanja da ne bi izgubili cijelu pokrajinu. Trebaju djelovati dok ruta prema gradu Dara nije sasvim prekinuta.
sve u svemu, sa ovim sto ima na Dari i Kuneitri SAA trenutno nije u mogucnosti da zaustavi napredovanje pobunjenika. vidjecemo.