Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
n+1 wrote: ↑17/09/2023 23:37
Ovih zadnjih desetak krugova su instant klasik Formule 1.
LEC je danas postao drugi vozač.
Iako jedna lasta ne cini proljece, Leclerc ce biti drugi vozac sve dok Ferrari ne isporuci pobjednicki bolid. U tom slucaju ocekujem da ce prirodna brzina i talent Leclerca odnijeti prevagu nad disciplinom i proracunatom glavom Sainza. Sjeti se pocetka prosle sezone kad je bolid bio raketa, šio je Sainza po 20 sekundi.
Potraje li stint sa dobrim bolidom nekoliko sezona, ne iskljucujem mogucnost da bi Sainz mogao cvaknuti jednu titulu na konto svojih profesorskih kvaliteta.
Ali mi je interesantna jedna cinjenica- zbog namjernog usporavanja da bi Norris bio u DRS-u i branio ga od Russella, Sainz je bog, otac, sah, mat, profesor...
Kad je Hamsta radio isto u Abu Dhabiju 2016. kako bi direktnog konkurenta za titulu izlozio napadima Vettela i na taj nacin se pokusao domoci titule, proglasavan je za prljavog vozaca
Pričalo se da je prljavo jer je tada tim tražio od njega da ubrza, a on se oglušio o naređenje, i trikovima pokušao sjebati timskog kolegu. Ako na to dodaš Hamiltonov historijat nepromišljenih poteza u situacijama kada misli da ga tim sabotira (vidi pod telemetrija i Twitter), postaje jasno zašto je stvar tako percipirana.
Situacija iz Singapura je specifična, barem meni lično, ne zbog toga što je Sainz usporio, jer to smo viđali i prije, a uostalom to je bila Ferrarijeva taktika od početka utrke, a ne nužno Sainzova brilijancija, nego zato što su se vozači iz različitih timova na pozicijama 1-2 pomagali da bi se odbranili od vozača na pozicijama 3-4. Ja se ne sjećam da se takvo šta prije desilo. Faktički game theory masterclass.
Pričalo se da je prljavo jer je tada tim tražio od njega da ubrza, a on se oglušio o naređenje, i trikovima pokušao sjebati timskog kolegu. Ako na to dodaš Hamiltonov historijat nepromišljenih poteza u situacijama kada misli da ga tim sabotira (vidi pod telemetrija i Twitter), postaje jasno zašto je stvar tako percipirana.
Situacija iz Singapura je specifična, barem meni lično, ne zbog toga što je Sainz usporio, jer to smo viđali i prije, a uostalom to je bila Ferrarijeva taktika od početka utrke, a ne nužno Sainzova brilijancija, nego zato što su se vozači iz različitih timova na pozicijama 1-2 pomagali da bi se odbranili od vozača na pozicijama 3-4. Ja se ne sjećam da se takvo šta prije desilo. Faktički game theory masterclass.
Pa tim (Paddy Lowe) mu je davao naredbu koja mu direktno steti. Legitimno je bilo ne poslusati. Narocito kad uzmes cijelu 2016. u kontekst, zamjenu osoblja u garazama i cudne kvarove samo u Hamiltonovoj garazi.
Kad Sainz odjebe box jer debili iz Ferrarija ne citaju dobro utrku, ista ti je stvar u pitanju.
A telemetrija je bas blow over the proportion, Jenson je objasnio da objavljeno na twitteru svakako i nije tacno
Situacija iz Singapura se moze sumirati u onoj Srdjanovoj od sinoc (nije originalno njegova ali je on prenosi): Sainz je vozio dovoljno sporo da bi pobijedio
Paja i Srki na SK1 - za komentarisanje kao da svi skupa sjedimo u kafani i gledamo
Hrvati na SK1 - ko voli tehničke informacije i sitne pojedinosti, plus činjenice
Sky/F1 TV - ko voli britanske vozače jer samo o njima i pričaju
Pa tim (Paddy Lowe) mu je davao naredbu koja mu direktno steti. Legitimno je bilo ne poslusati. Narocito kad uzmes cijelu 2016. u kontekst, zamjenu osoblja u garazama i cudne kvarove samo u Hamiltonovoj garazi.
Kad Sainz odjebe box jer debili iz Ferrarija ne citaju dobro utrku, ista ti je stvar u pitanju.
A telemetrija je bas blow over the proportion, Jenson je objasnio da objavljeno na twitteru svakako i nije tacno
Situacija iz Singapura se moze sumirati u onoj Srdjanovoj od sinoc (nije originalno njegova ali je on prenosi): Sainz je vozio dovoljno sporo da bi pobijedio
Pa i za Sainza se govorilo da je pakaš i babin sin kad ne posluša naredbu.
DaysleepeR wrote: ↑19/09/2023 13:59
Paja i Srki na SK1 - za komentarisanje kao da svi skupa sjedimo u kafani i gledamo
Hrvati na SK1 - ko voli tehničke informacije i sitne pojedinosti, plus činjenice
Ne znam kako možete gledati komentatore koji govore Verstapen i Hemilton.
DaysleepeR wrote: ↑19/09/2023 13:59
Misliš na hrvate?
Max i jeste Verstapen, nije Ferštapen, vrlo je lako naći na youtube kako čovjek izgovara vlastito prezime.
Hemilton jeste nepravilno.
Hahahha
Mada se slazem sa @DaysleepeR da su nijansu ili dvije bolje tehnicki potkovani i da prije neke stvari ukapiraju od Paje i Srleta. Ali zato zvuce ko dokumentarac kojeg je odabrao Đelo Hadžiselimović
HRT je imao nenadmasnu ekipu (ili se bar tako sjecam jer sam bio mlad, isto sam mislio i za Bahu, pa kad je krenuo ponovo prenosit skonto sam koliki je odroncic on ) Blazicko, Novak i onaj Jergovic tehnicki potkovani lik sto je radio nesto u F1, pa se kasnije izofiralo da je slagao...sta vec bi
Znaci direktiva 0 bodova.
Pobjednici dana Norris i Piastri, gubitnici dana Russel i Sainz. Ovaj put su slušali ekipu i izgubili, bolji budu kada su buntovnici
problemnatravunu wrote: ↑24/09/2023 08:19
Nijednog komentara, jel moguće da niko nije ustao da gleda trku u 7 ujutro ?
Šta reći za Pereza i njegov potez, kad je zaostajao cijeli krug, naspram Mclarena bez upozorenje ili kazne? I onda upozerenje za Leclerca nakon preticanja Russela!!