Demokratska fronta Željko Komšić
-
VjecitiStudent
#30551 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
Ne mere, mora Željko na još jedne predsjedničke izbore
-
MensurM
#30552 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
Zašto to misliš?Obrezani Ajvar wrote:nakon što se objave rezultati izbora mogu se slobodno rasformirat ko stranka
-
starisalko
#30553 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
Zna li ko jel istina ili proturanje suplje,da je 5 poslanika DF u KS napustilo DF.Navodno ce u utorak zvanicno objaviti razlog izlaska.
- Truba
- Grijem se na: Plin i struju
- Horoskop: Vodolija
#30554 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
i ovi kljuc u bravu???
predlazem ukidanje izbora u bih ionako nista nema smisla
predlazem ukidanje izbora u bih ionako nista nema smisla
-
elk
#30555 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
Spustanje na zemlju,ocekivano.zeljko je potrosen politicar,nema nista od njega.svadjalacka narav,sujeta,cak i nedostatak pameti,podzic itd ce ga kostati.
na narednim izborima tesko da ce df preci izborni prag,mozda u par kantona.ali ako se ozbiljno i posteno(daj boze,ali ne vjerujem) ujedini ljevica.ili ovo barem ovo sto se predstavlja kao ljevica.onda
na narednim izborima tesko da ce df preci izborni prag,mozda u par kantona.ali ako se ozbiljno i posteno(daj boze,ali ne vjerujem) ujedini ljevica.ili ovo barem ovo sto se predstavlja kao ljevica.onda
-
mario001
#30556 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
Da, ali samo 2starisalko wrote:Zna li ko jel istina ili proturanje suplje,da je 5 poslanika DF u KS napustilo DF.Navodno ce u utorak zvanicno objaviti razlog izlaska.
-
putokaz1
#30557 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
Kud odoše?
- malakh
- Location: šeher rajvosa - http://aqicn.org/city/bosnia-herzegovin ... s-embassy/
- Grijem se na: ćumur
- Vozim: opel vektru
#30558 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
ne bi me čudilo da pindžo napusti df nakon izbornog debakla u trnovu. pare za kampanju im davali na kapaljku i kružile su priče da će poslije izbora to gore biti razjebano...
df propada, df strmoglavo propada. poplašen i koalicija ih je koštala glasova gdje u pozadini stoji pohlepa i neorganizovanost i to je samo vrh ledenog brijega, jer kada nezadovoljni investitori počnu napuštati stranku tada slijedi debakl gori od ovoga. željko je glup, on je ispričana priča i ako makar malo želi dobro svojoj stranci onda bi trebao promijeniti, prije svega kontraobavještajno predsjedništvo, pa onda ostale niže strukture, ali apsolutno sve promijeniti i na funkcije dovesti nove, mlađe ljude, i onda da novi ljudi kroz df jasno definiraju ljevicu u bosni i hercegovini i pokrenu proces ujedinjenja ljevice.
ako ćemo realno, šta podzic, miletić i alispahić znaju o ljevici, šta hanka ili maja galas znaju o modernoj stranci, šta policijski vrh zna o upravljanju strankom??? to su politički diletanti i uhljebi koji samo sebe gledaju i njih ne interesuje niti stranka, niti članovi, niti država i dok je tako sudbina dfa se okončava već na sljedećim.
naravno i željko bi mogao u zasluženu penziju, makar što se tiče predsjedničke funkcije. davno je izgubio konce i neka bude počasni član stranke i neka makar sačuva ideju koja je nastala stvaranjem dfa.
df propada, df strmoglavo propada. poplašen i koalicija ih je koštala glasova gdje u pozadini stoji pohlepa i neorganizovanost i to je samo vrh ledenog brijega, jer kada nezadovoljni investitori počnu napuštati stranku tada slijedi debakl gori od ovoga. željko je glup, on je ispričana priča i ako makar malo želi dobro svojoj stranci onda bi trebao promijeniti, prije svega kontraobavještajno predsjedništvo, pa onda ostale niže strukture, ali apsolutno sve promijeniti i na funkcije dovesti nove, mlađe ljude, i onda da novi ljudi kroz df jasno definiraju ljevicu u bosni i hercegovini i pokrenu proces ujedinjenja ljevice.
ako ćemo realno, šta podzic, miletić i alispahić znaju o ljevici, šta hanka ili maja galas znaju o modernoj stranci, šta policijski vrh zna o upravljanju strankom??? to su politički diletanti i uhljebi koji samo sebe gledaju i njih ne interesuje niti stranka, niti članovi, niti država i dok je tako sudbina dfa se okončava već na sljedećim.
naravno i željko bi mogao u zasluženu penziju, makar što se tiče predsjedničke funkcije. davno je izgubio konce i neka bude počasni član stranke i neka makar sačuva ideju koja je nastala stvaranjem dfa.
- drug_profi
#30559 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
Ovdje desnica radi šta hoće i to ne zato što ima podršku, već samo zato što ima vojsku glasača i što ljevica uopšte ne postoji.
Ljevica je posvađana i neće se to lako zaboraviti. Trebaće nekoliko ciklusa da se povrati.
Hvala Zlatku i djelomično Željku (zato što mislim da je ŽK razvalio ovo samo radi loših procjena, nesvjestan štete).
Ljudi moji, moramo biti svjesni gdje živimo. Mladi odlaze, odlaze i stari. Ostaju samo glasači nacionalnih stranaka.
Prihvatite istinu i planirajte budućnost.
Ljevica je posvađana i neće se to lako zaboraviti. Trebaće nekoliko ciklusa da se povrati.
Hvala Zlatku i djelomično Željku (zato što mislim da je ŽK razvalio ovo samo radi loših procjena, nesvjestan štete).
Ljudi moji, moramo biti svjesni gdje živimo. Mladi odlaze, odlaze i stari. Ostaju samo glasači nacionalnih stranaka.
-
Innovation
#30560 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
SAZNAJEMO Bukva i Akšamija napustili Komšića!
-
saale
#30561 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
LJEVICA,,koja bolan ljevica stranka nosi ime DF Zeljko Komsicdrugi profil wrote:Ovdje desnica radi šta hoće i to ne zato što ima podršku, već samo zato što ima vojsku glasača i što ljevica uopšte ne postoji.
O tome sto tu nepostoji nikakva ideologija i socijalna politika mozemo razgovarati koliko hoces,,
U BOSNI NEPOSTOJI NI LJEVICA NI DESNICA, POSTOJI SAMO INTERES!
-
VjecitiStudent
#30562 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
Stranka Tope i braće Stojnić.
- ranger
#30563 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
mislis "poznatih sarajevskih ugostitelja", kako im se tepa? moj zeljko i trebas propast.VjecitiStudent wrote:Stranka Tope i braće Stojnić.
-
mario001
#30564 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
Nema ozbiljnog ugostitelja u ovom gradu da nema veze sa Komsicem, to je njegovo omiljeno mjesto.VjecitiStudent wrote:Stranka Tope i braće Stojnić.
Godinama mu je sef kabineta vlasnih kafe Tito, nista to ne cudi
- Altsa
#30565 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
nebitno je da li je ugostitelj, vulkanizer ili slasticar. Jesu li to po defaultu oni losi ljudi ? Bitno je kako ti ljudi kotiraju kod glasaca. A braca stojnic su dno dna i neshvatljivo je da ih je uopste stavio na liste. Na zalost oni nisu jedini. Bez ujedinjene ljevice nema ovdje selameta.mario001 wrote:Nema ozbiljnog ugostitelja u ovom gradu da nema veze sa Komsicem, to je njegovo omiljeno mjesto.VjecitiStudent wrote:Stranka Tope i braće Stojnić.
Last edited by Altsa on 03/10/2016 11:28, edited 1 time in total.
-
oakville
#30566 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
Ova "Fronta za pokušaj preuzimanja SDP-a iznutra" pod firmom DF je i zvanično mrtva. Preostali osnivači i oni koji su je zdušno materijalno finansirali i organizirali u zamjenu za 4godišnje pozicije se pozivaju da unovče svoja potraživanja prije neminovnog dugogodišnjeg stečaja, te da se u kratkom periodu dok još postoji iluzija da firma funkcioniše uhljebe bilo gdje. Što se besplatno skijalo - skijalo se.Alfons Kauders wrote:
Branim par pozitivnih likova u drugoj opstini i to je sve.
To sto je DF u Tuzli napravi kretenski potez je drugi par opanaka...
E sad, u Tuzli poznajem i likove koji su u vrhu lokalnog DF-a, kao i kandidata SBB za nacelnika, te mogu reci da ni jednim ni drugim ne bih dao dvije nacrtane ovce da cuvaju, uz duzno postovanje. SDP-u bi mozda i dao te dvije ovce, znajuci da ce jednu priklati radi pola kile mesa, ali ne dam Imamovicu glas. Ne dam i tacka, 16 godina jebem ti zivot, kad je on postao nacelnik ja sam bio u trecoj deceniji zivotaNe dam, a komunjarama savjetujem da sto prije shvate da ideja dozivotnog lidera koji vedri i oblaci nije tako dobra.
Pitajte Lagumdziju.
-
mario001
#30567 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
Kad pravis listu, osnovno je da stavis ugledne ljude koji ce donijeti glasove, ne znam kako se u to uklapa covjek koji svojim kafanama godinama otezava normalan zivot ljudimo u ovom gradu, Topi je ovo 3-4 stranka...Altsa wrote:ne bitno je da li je ugostitelj, vulkanizer ili slasticar. Jesu li to po defaultu oni losi ljudi ? Bitno je kako ti ljudi kotiraju kod glasaca. A braca stojnic su dno dna i neshvatljivo je da ih je uopste stavio na liste. Na zalost oni nisu jedini. Bez ujedinjene ljevice nema ovdje selameta.mario001 wrote:Nema ozbiljnog ugostitelja u ovom gradu da nema veze sa Komsicem, to je njegovo omiljeno mjesto.VjecitiStudent wrote:Stranka Tope i braće Stojnić.
- ilkbahar
#30568 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
Prilicno razocarani rezultatom Df-a, pa malo da izanaliziramo izbore. Df za opstinska vijeca je osvojio prilican broj glasova, odmah iza Sda, za nacelnika prilicno malo glasova. Gdje su otisli glasovi za nacelnika glasaca koju su glasali za df kandidate za vijece? Očigledno je da Ljudi vijeruju u ideju Df-a ali ne i u kandidata za nacelnika. Veliki broj glasova preusmjeren na damira niksica. Samer Residat fula od pocetka. Glasala jesam za njega, ali iskreno mislim da je bio sta sposoban uraditi uradio bi kada mu se pruzila prilika kao ministra. On jeste jedan od pokretaca narandjaste idje, i u mnogim segmentima je ok, medjutim za ove funkcije jednostavno nije i nek se vise pomiri s tim. Df mora da dobro razmisli prilikom kandidatura za ovako bitne pozicije. Df-ovci treba nam sveza krv,
toliko omladine obrazovane i sposobne ima! Druga stvar, kad se zbroje svi glasovi ljevice: sdp, nasa stranka i df, sda bi bila pokopana za sva vremena. Zato ocekujem da za dvije godine na izborima nastupimo zajedno, jer jedino tako se moze nesto uraditi. I po hiljaditi put glasovi su se rasplinili. Na izbore izasli uglavnom stariji ljudi i omladina koja je ili placena za glasanje ili radi u drzavnoj sluzbi. Glasacki listici su masovno slikani u kabinama. Biracki spiskovi netacni, masa ljudi nije mogla da pronadje gdje treba da glasa. Sbb kandidati primjeceni na vise izbornih mjesta da se motaju oko glasaca. Uglavnom borit nam se dalje, odustajanja nema!
toliko omladine obrazovane i sposobne ima! Druga stvar, kad se zbroje svi glasovi ljevice: sdp, nasa stranka i df, sda bi bila pokopana za sva vremena. Zato ocekujem da za dvije godine na izborima nastupimo zajedno, jer jedino tako se moze nesto uraditi. I po hiljaditi put glasovi su se rasplinili. Na izbore izasli uglavnom stariji ljudi i omladina koja je ili placena za glasanje ili radi u drzavnoj sluzbi. Glasacki listici su masovno slikani u kabinama. Biracki spiskovi netacni, masa ljudi nije mogla da pronadje gdje treba da glasa. Sbb kandidati primjeceni na vise izbornih mjesta da se motaju oko glasaca. Uglavnom borit nam se dalje, odustajanja nema!
- arzuhal
#30569 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
Kako je Kovačević proš'o?
-
El_comadante
#30570 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
drugi iza Efendića ali je razlika velika. imao je oko 6.800 glasova.arzuhal wrote:Kako je Kovačević proš'o?
- madner
#30571 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
Treba biti realan, DF je imao dva izborna ciklusa i nije napravio nista sa ogromnom popularnoscu u KSu.
Meni cudi da je Residat drugi, vidio sam dosta kandidata kvalitetom ispred njega.
Inace Niksic im je ocitao lekciju iz kampanje, svaka cast.
Meni cudi da je Residat drugi, vidio sam dosta kandidata kvalitetom ispred njega.
- Streptokok
#30572 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
u čitavoj stranci nemaju jednog pristojnog i školovanog kandidata.ranger wrote:mislis "poznatih sarajevskih ugostitelja", kako im se tepa? moj zeljko i trebas propast.VjecitiStudent wrote:Stranka Tope i braće Stojnić.
-
ins
#30573 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
Nakon jučerašnjih izbora, najveći zagovaratelj ujedinjenja ljevice će postati ŽK, jer do ovog trenutka je čak i on skontao da je to jedini način da se opet dočepa najdraže fotelje u Predsjedništvu 
- Altsa
#30574 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
Residat je bio promasaj a da izbori nisu ni krenuli. Tek kada se saznaju poslanicka mjesta i koliko ih je df osvojio moci ce se reci da li su grohnuli ili nesto postigli.madner wrote:Treba biti realan, DF je imao dva izborna ciklusa i nije napravio nista sa ogromnom popularnoscu u KSu.
- madner
#30575 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
Nisu nista postigli jer su morali i mogli uzeti 1-3 opstine u KSu. Cak i taj totalni promasaj od kadra koji ih je zajebao od pocetka u KSu bi mogao proci da su napravili dogovor sa SDPom za Novo Sarajevo.