Sirija

Locked
5 0 5

#30526 Re: Sirija

Post by 5 0 5 »

PerryFred wrote: Ebu Hurejre prenosi da je Allahov Poslanik sallAllahu alejhi ve selem rekao: Crne zastave će doći iz Horasana. Niko neće biti u stanju da ih zaustavi sve dok napokon ne stignu u Eelya (Jerusalem) gdje će uzdignuti svoje zastave. (Tirmizi)
bog je inace azuran kada je u pitanju pomoc onima koji otkidaju glave drugim ljudima na njihovom kucnom pragu. ko je ba fucking ebu hurejre? :lol: :lol: :lol: :lol: lik iz bajke? :lol: :lol: :lol:
walter kurtz

#30527 Re: Sirija

Post by walter kurtz »

PerryFred wrote:
AcaLukas wrote:
Vehabizatorska logika :D

Jos jednom: Poserem ti se na kalifu koja u Rolexu naredjuje da se kolju djeca jer nose farmerke.

El-Vehab je jedno od imena Allaha dž.š. (17. El-Vehhab - Koji mnogo poklanja ).
Gospodaru moj, ponizi i uništi taguta Assada i sve arapske tagute !
Volim eksperimentirati sa halucinogenima ali na tvoj još ne naidjoh :skoljka:
luminator

#30528 Re: Sirija

Post by luminator »

PerryFred wrote: Ebu Hurejre prenosi da je Allahov Poslanik sallAllahu alejhi ve selem rekao: Crne zastave će doći iz Horasana. Niko neće biti u stanju da ih zaustavi sve dok napokon ne stignu u Eelya (Jerusalem) gdje će uzdignuti svoje zastave. (Tirmizi)
Gospodaru moj. Ukloni sa foruma i uopće iz javnosti, sve budalaše koji na forumimskim diskusijama postiraju hadise kao dokaze.
Bilki

#30529 Re: Sirija

Post by Bilki »

2604570 wrote:
Bilki wrote: vjera je samo paravan za ove kozojebe, jel znaci da je ovo ispravno sto su radili iste horde prije hiljadu i kususr godina, kozojeb bio kozojeb ostao
Zar termin kozojeb nije termin koji se koristio za cetnike skrevene godinama u sumama? Pa su se u nedostatku zena nasladjivanli na domacim zivotinjama. Za ISIL-ovce se moze reci svata toga ali da su kozojebi nikako, oni imaju toliko zena da ih i po pijacama prodaju.
sve u duhu islama, :D
salik79

#30530 Re: Sirija

Post by salik79 »

PerryFred wrote:@AcaLukas

Allahov Poslanik, sallallahu alejhi we sellem, je, na dan Bitke na Uhudu, podigao sablju i upitao prisutne ashabe: „Ko će ovo uzeti od mene?“ Ashabi počeše pružati svoje ruke prema sablji, i svako od njih je govorio: „Ja ću je uzeti.“ A Allahov Poslanik, s. a. v. s., upita: „A ko će je uzeti i dostojno je upotrijebiti?“ Ljudi se suzdržaše i, jedan po jedan, spustiše ruke.
U tom se začu glas jednoga među njima koji odvažno, odlučnim glasom, reče: „Ja ću je uzeti i dostojno ću je upotrijebiti.“ I zaista, on je tom sabljom nevjernicima glave odsijecao:
Ashab koji je na dan Bitke na Uhudu od Poslanika, s. a. v. s., uzeo sablju bio je Ebu Dudžana, čije je pravo ime Semmak ibn Harša, r. a.
Iz fetvi i predavanja šejha Muhammeda ibn Saliha el-Usejmina

Halid ibn Velid je obezglavio 70.000 persijskih ratnih zarobljenika nakon bitke kod Uleisa.
Ko prenosi hadis? Gdje ga mozemo pronaci? Usejmin je svakako bio ljudko dno, Fahdov podguznjak koji je opravdavao sve poganluke Saudove loze. On nam i nije nesto mjerodavan. Druga stvar, ovaj hadis i da je vjerodostojan - sta zelis s time kazati?! Da je Poslanik s.a.v.a. tom sabljom sjekao nevjernicima glave?! Navedi mi jednu jedinu vjerodostojnu predaju u kojoj stoji da je Poslanik s.a.v.a. sjekao glave zarobljenicima i nevjernicima opcenito!? Takve stvari su se mogle desavati jedino u borbi. Svi znamo da hz Alija nije htio ubiti razoruzanog protivnika, koji ga je pljunuo, jer nije dozvolio da njegovim postupcima upravlja njegov ego. Zelio je da sve sto radi bude u ime Allaha dz.s., tako da ni protivnika izvan borbe nije zelio ubiti, iako je ovaj to sam svojim postupkom trazio.

Prenosi se od Ebu Hurejre, r.a., da je Poslanik, sallallahu alejhi ve sellem, rekao: “Pred Sudnji dan doći će godine prevare i obmane, kada će se lažovi smatrati istinoljubivim, a istinoljubivi ljudi lažovima, kada će ljudi vjerovati prevarantima, a neće vjerovati povjerljivim ljudima, kada će govore držati ruvejbida.” Upitali su: “Allahov Poslaniče, a ko je ruvejbida?” Odgovorio je: “To je glupak (prezren čovjek) koji će nastupati i govoriti u ime općenarodnih interesa.” (Ibn Madže, Hakim i Ahmed).

Omer radijallahu anhu, prenosi da je Allahov Poslanik sallallahu alejhi we sellem, rekao:
"Doći će vrijeme kada će svijet imati ljudske oblike ali će im srca biti poput srca pustinjskih vukova.
Prolijevaće krv, a neće se libiti od zla kojeg čine !
Ako im dadneš prisegu na vjernost - prevariće te,
a ako ti se obrate - lagaće te,
ako im se povjeriš - iznevjeriće te,
a kada ne budeš sa njima - ogovaraće te.

Djeca će im biti bezobrazna, omladina devijantna, a njihovi stari će biti poročni - neće naređivati
dobro niti će odvraćati od zla.
Biti sa njima je poniženje, a tražiti ono što je njihovo je pravo siromaštvo !
Dobri među njima je zalutao, dok je zalutali među njima dobar !
Sunnet je za njih bid'at, dok je bid'at za njih sunnet.

Onaj koji dobro među njima naređuje je sumnjiv,
fasik među njima je častan čovjek,
dok je vjernik kod njih potlačen !
Kada se ljudi počnu ponašati tako Allah će dati da njima ovladaju ljudi koji će ih ubijati
ako što prozbore,
koji će ih eksploatirati ako budu šutali,
koji će im uzimati ono što zarade ,
i koji će se nepravedno prema njima odnositi dok budu vladali njima"
(Džami'ul-Ehadis, Sujuti, br.31621.)

i

Hadis kudsijj

Ebu Hurejre, radijallahu anh, prenosi da je Allahov Poslanik, sallallahu alejhi ve sellem, rekao:

"Zaista je Uzvišeni Allah rekao:
Ko bude pokazao neprijateljstvo prema Mom prijatelju, Ja mu objavljujem rat.
Ne približi se Meni Moj rob ni sa čim Mi dražim od onog što sam mu farzom-obaveznim učinio, i
neprekidno se Moj rob Meni približava dobrovoljnim djelima (nafilama) dok ga ne zavolim.
Pa kada ga zavolim, njegov sam sluh kojim sluša, njegov sam vid kojim vidi, njegove ruke koje pruža,
njegove noge kojima ide.
A ako zatraži nešto od Mene, dat ću mu, a ako traži zaštitu od Mene, zaštitit ću ga."
Bilki

#30531 Re: Sirija

Post by Bilki »

Laprdan wrote:Čuj narkomana što hoće da poistovjeti četničkog ratnog zločinca sa čovjekom koji je ujedinio muslimane da se brane od takvih kao što je krvolok Mladić i Assad.
da da price za ljude koji imaju zrno psenice umjesto mozga, sto mu se ne pridruzis kad je tako dobar
Bilki

#30532 Re: Sirija

Post by Bilki »

PerryFred wrote:
5 0 5 wrote: eve sad ce. cim rijesi palestinu. :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

Ebu Hurejre prenosi da je Allahov Poslanik sallAllahu alejhi ve selem rekao: Crne zastave će doći iz Horasana. Niko neće biti u stanju da ih zaustavi sve dok napokon ne stignu u Eelya (Jerusalem) gdje će uzdignuti svoje zastave. (Tirmizi)
sve se bojim da nece, kad covjek bolje sagleda onaj israel ima i pravo i dize bedeme, to na bliskom istoku je sve go divljak
japin_mutapi
Location: Uostalom, mislim da genocidne Kartagene treba demontirati.

#30533 Re: Sirija

Post by japin_mutapi »

Bilki

#30534 Re: Sirija

Post by Bilki »

PerryFred wrote:
Bilki wrote: sve se bojim da nece, kad covjek bolje sagleda onaj israel ima i pravo i dize bedeme, to na bliskom istoku je sve go divljak

Crne zastave se več viore Horosanom ;) .
sve kao price da to rade radi israela a poklase muslimane gdje stignu, ustvari jedini je cilj nafta koju prodaju americi za sitne novce :izet: :izet: :izet: :izet:
walter kurtz

#30535 Re: Sirija

Post by walter kurtz »

PerryFred wrote:
Bilki wrote: sve se bojim da nece, kad covjek bolje sagleda onaj israel ima i pravo i dize bedeme, to na bliskom istoku je sve go divljak

Zidovi su veći fanatici od idila tako da se ne bi kladio na tvom mjestu
cbrt

#30536 Re: Sirija

Post by cbrt »

salik79

#30537 Re: Sirija

Post by salik79 »

PerryFred wrote:

Da, a Bagdadadi je hz Mehdija, glavom i bradom :lol: :lol: :lol: Znas li ti, bolan, sta je tj. gdje je Horosan?!
salik79

#30538 Re: Sirija

Post by salik79 »

PerryFred wrote:
salik79 wrote:
Da, a Bagdadadi je hz Mehdija, glavom i bradom :lol: :lol: :lol: Znas li ti, bolan, sta je tj. gdje je Horosan?!

Bagdadija nisam ni spomenuo ;). Islamski Emirat Afganistan.

:lol: :lol: :lol: :lol: Pre-pre-prestrasno za bilo kakav komentar. Ne zna covjek bil plako il se smijo.
salik79

#30539 Re: Sirija

Post by salik79 »

Horasan se može odnositi na:

Veliki Horasan, povijesna regija koja pokriva područja današnjeg Irana, Afganistana, Turkmenistana, Uzbekistana i Tadžikistana.
Horasan (pokrajina), bivša pokrajina Irana koja je 2004. godine podijeljena na:
Sjeverni Horasan
Razavi Horasan
Južni Horasan
Horasan (grad), grad i općina u istočnoj Turskoj

Gdje je u svemu ovome "Islamski Emirat Afganistan" i ko im je Emir?! :D Ucrtaj mi taj "IEA" na karti.
Fantassin

#30540 Re: Sirija

Post by Fantassin »

PerryFred wrote:

Kao sto se tebi jedinica viorila u skoli ako si istu pohadjao. :mrgreen:
Bilki

#30541 Re: Sirija

Post by Bilki »

Fantassin wrote:
PerryFred wrote:

Kao sto se tebi jedinica viorila u skoli ako si istu pohadjao. :mrgreen:
:violina: :metla:
Laprdan

#30542 Re: Sirija

Post by Laprdan »

salik79 wrote: Ko prenosi hadis? Gdje ga mozemo pronaci? Usejmin je svakako bio ljudko dno, Fahdov podguznjak koji je opravdavao sve poganluke Saudove loze. On nam i nije nesto mjerodavan. Druga stvar, ovaj hadis i da je vjerodostojan - sta zelis s time kazati?! Da je Poslanik s.a.v.a. tom sabljom sjekao nevjernicima glave?! Navedi mi jednu jedinu vjerodostojnu predaju u kojoj stoji da je Poslanik s.a.v.a. sjekao glave zarobljenicima i nevjernicima opcenito!? Takve stvari su se mogle desavati jedino u borbi. Svi znamo da hz Alija nije htio ubiti razoruzanog protivnika, koji ga je pljunuo, jer nije dozvolio da njegovim postupcima upravlja njegov ego. Zelio je da sve sto radi bude u ime Allaha dz.s., tako da ni protivnika izvan borbe nije zelio ubiti, iako je ovaj to sam svojim postupkom trazio.

Prenosi se od Ebu Hurejre, r.a., da je Poslanik, sallallahu alejhi ve sellem, rekao: “Pred Sudnji dan doći će godine prevare i obmane, kada će se lažovi smatrati istinoljubivim, a istinoljubivi ljudi lažovima, kada će ljudi vjerovati prevarantima, a neće vjerovati povjerljivim ljudima, kada će govore držati ruvejbida.” Upitali su: “Allahov Poslaniče, a ko je ruvejbida?” Odgovorio je: “To je glupak (prezren čovjek) koji će nastupati i govoriti u ime općenarodnih interesa.” (Ibn Madže, Hakim i Ahmed).

Omer radijallahu anhu, prenosi da je Allahov Poslanik sallallahu alejhi we sellem, rekao:
"Doći će vrijeme kada će svijet imati ljudske oblike ali će im srca biti poput srca pustinjskih vukova.

Djeca će im biti bezobrazna, omladina devijantna, a njihovi stari će biti poročni - neće naređivati

Kada se ljudi počnu ponašati tako Allah će dati da njima ovladaju ljudi koji će ih ubijati
ako što prozbore,

i

Hadis kudsijj

Ebu Hurejre, radijallahu anh, prenosi da je Allahov Poslanik, sallallahu alejhi ve sellem, rekao:

Ne približi se Meni Moj rob ni sa čim Mi dražim od onog što sam mu farzom-obaveznim učinio, i
neprekidno se Moj rob Meni približava dobrovoljnim djelima (nafilama) dok ga ne zavolim.
Pa kada ga zavolim, njegov sam sluh kojim sluša, njegov sam vid kojim vidi, njegove ruke koje pruža,
njegove noge kojima ide.
A ako zatraži nešto od Mene, dat ću mu, a ako traži zaštitu od Mene, zaštitit ću ga."
Zaista je vrijednost riječi koje si citirao ovdje ogromna. I ne mogu da vjerujem da si odjednom odlučio da postaviš argumente koji idu u prilog potlačenim muslimanima, nakon toliko negativnih stvari koje si prehodno iznio na njih.
Dao si idealan opis Assada i njegovih sljedbenika. Upravo ovi hadisi su glavni motiv svih onih mudžahida koji se bore protiv Assada i ostalih taguta.

Ali s obzirom da se da naslutiti kontekst u kojem si ovo htio predstaviti, ja bih samo spomenuo jedan jedini hadis:

"Najviše čega se bojim za moj Ummet je rječit licemjer."

A ostavit' ću tebi da provjeriš je li vjerodostojan, ali ako pronađeš da jeste da bar razmisliš o njegovom značenju. :)
walter kurtz

#30543 Re: Sirija

Post by walter kurtz »

PerryFred wrote:
salik79 wrote:Horasan se može odnositi na:

Veliki Horasan, povijesna regija koja pokriva područja današnjeg Irana, Afganistana, Turkmenistana, Uzbekistana i Tadžikistana.
Sjeverni Horasan
Razavi Horasan
Južni Horasan

Gdje je u svemu ovome "Islamski Emirat Afganistan" i ko im je Emir ?! :D Ucrtaj mi taj "IEA" na karti.
Emir Islamskog Emirata Afganistan je Muhammed Mula Omar.
(Ameri) kako su dosli, tako ce i otici ;).
Ovaj još u Afganistanu Amerika je otvorila još nekoliko aktuelnijih ratišta u medjuvremenu
Bodkin

#30544 Re: Sirija

Post by Bodkin »

jebote ovim nekim upisima bi se trebala sipa pozabaviti :shock: i to ne samo sipa
Chisum

#30545 Re: Sirija

Post by Chisum »

:lol: :lol: :lol: :lol:

Kakve su ovo komicne bajke i basne ovdje???

Ovi lojavi babuni u trofrtaljkama, sto opce s kozama i prodaju zene na pijacama ne mogose s kurdskim nanama izaci na kraj kako treba, a kao s Izraelom bi ratovali? :lol: :lol:

Ova tema sve vise podsjeca na one imbecilne vehabijske forume gdje se otvaraju teme tipa "Imam jedno pitanje. Cuo sam da neki govore da su nekada, kao, postojali dinosaurusi..." :lol:
Klavikula

#30546 Re: Sirija

Post by Klavikula »

PerryFred wrote:
Fantassin wrote: Kao sto se tebi jedinica viorila u skoli ako si istu pohadjao. :mrgreen:
Nisam ucio maternji jezik u skoli ;) .
becka struja sigurno. domaci mozgojebi su umjereniji.
salik79

#30547 Re: Sirija

Post by salik79 »

PerryFred wrote:
salik79 wrote:Horasan se može odnositi na:

Sjeverni Horasan
Razavi Horasan
Južni Horasan

Gdje je u svemu ovome "Islamski Emirat Afganistan" i ko im je Emir ?! :D Ucrtaj mi taj "IEA" na karti.
Emir Islamskog Emirata Afganistan je Muhammed Mula Omar.
(Ameri) kako su dosli, tako ce i otici ;).
Gdje se nalazi taj "IAE", na koji nacin je Mula Omar proglasen Emirom "IAE", gdje im je prijestolnica i gdje im se Emir nalazi (sjediste)?
salik79

#30548 Re: Sirija

Post by salik79 »

Klavikula wrote:
PerryFred wrote:
Fantassin wrote: Kao sto se tebi jedinica viorila u skoli ako si istu pohadjao. :mrgreen:
Nisam ucio maternji jezik u skoli ;) .
becka struja sigurno. domaci mozgojebi su umjereniji.
Ovaj je malo juznije, kod konjusara :D
cbrt

#30549 Re: Sirija

Post by cbrt »

I opet Nawa
https://www.youtube.com/watch?v=9Gc0E5TPVP4
https://www.youtube.com/watch?v=yCE7TR-goSU
https://www.youtube.com/watch?v=cqUcCpyjOBE
https://www.youtube.com/watch?v=zElfGNttG5I

Navodno je i Tigar pristigao severno od Sheikh Meskina i pokušava da odblokira brigadu 82 koja je pod opsadom
salik79

#30550 Re: Sirija

Post by salik79 »

Laprdan wrote:
salik79 wrote: Ko prenosi hadis? Gdje ga mozemo pronaci? Usejmin je svakako bio ljudko dno, Fahdov podguznjak koji je opravdavao sve poganluke Saudove loze. On nam i nije nesto mjerodavan. Druga stvar, ovaj hadis i da je vjerodostojan - sta zelis s time kazati?! Da je Poslanik s.a.v.a. tom sabljom sjekao nevjernicima glave?! Navedi mi jednu jedinu vjerodostojnu predaju u kojoj stoji da je Poslanik s.a.v.a. sjekao glave zarobljenicima i nevjernicima opcenito!? Takve stvari su se mogle desavati jedino u borbi. Svi znamo da hz Alija nije htio ubiti razoruzanog protivnika, koji ga je pljunuo, jer nije dozvolio da njegovim postupcima upravlja njegov ego. Zelio je da sve sto radi bude u ime Allaha dz.s., tako da ni protivnika izvan borbe nije zelio ubiti, iako je ovaj to sam svojim postupkom trazio.

ako što prozbore,

i

Hadis kudsijj

njegove noge kojima ide.
Zaista je vrijednost riječi koje si citirao ovdje ogromna. I ne mogu da vjerujem da si odjednom odlučio da postaviš argumente koji idu u prilog potlačenim muslimanima, nakon toliko negativnih stvari koje si prehodno iznio na njih.
Dao si idealan opis Assada i njegovih sljedbenika. Upravo ovi hadisi su glavni motiv svih onih mudžahida koji se bore protiv Assada i ostalih taguta.

Ali s obzirom da se da naslutiti kontekst u kojem si ovo htio predstaviti, ja bih samo spomenuo jedan jedini hadis:

"Najviše čega se bojim za moj Ummet je rječit licemjer."

A ostavit' ću tebi da provjeriš je li vjerodostojan, ali ako pronađeš da jeste da bar razmisliš o njegovom značenju. :)

Nisam se ni nadao da ces izvuci pouku iz svega navedenog...isto tako znam da neces skontati da se u sljedecem hadisu, kojeg cu citirati, spominju upravo oni od kojih crpis "znanje o vjeri":

Buharija i Muslim prenose hadis od ashaba Huzejfa bin el-Jemanija, koji kaže: - Ljudi su obično pitali Alejhisselama o mogućem dobru, a ja sam ga pitao o mogućem zlu za nas. „Božji Poslaniče, u džahilijjetu smo imali zlo pa nam Allah darova ovo dobro. Da li poslije ovog dobra ima kakvo zlo?!. „Da, bit će zla poslije ovog dobra" - odgovori je Alejhisselam. „A hoće li u tom zlu biti kakvog dobra" - upitah. „Hoće, ali i oko tog dobra bit će zabune". „O kakvoj zabuni je riječ" - pitao sam. „Pojavit će se ljudi koji će pozivati na pravi put, ali to neće biti moj put. Nešto od onog što će govoriti ispravno je, ali je mnogo toga će biti pogrešno" - reče Allahov Poslanik. „Da li u tome ima kakvog zla" - upitah. „Da, pojavit će se ljudi koji će kao džehennemski vratari pozivati ljude, pa ko im se odazove oni će ih tamo gurnuti"- reče Allahov Poslanik. „Opišite nam te ljude, Božji Poslaniče" - rekoh. „Oni su naše krvi i govorit će našim jezikom" - reče Alejhisselam! „Božji Poslaniče šta nam preporučuješ ako nas to zadesi!? - upitah. „Držite se džemata i imama (duhovnog i moralnog autoriteta)"!...- kazao je Allahov Poslanik.

Ali, moje je da ukazujem na vasu stranputicu, da reagiram na bolest koju zelite pripisati cistoj vjeri islamu, upravo iz razloga sto oni koji nisu upoznati s islamom ne bi stekli dojam da je ono sto vi propagirate i zaista od islama i Poslanikovog s.a.v.a. sunneta. Vi ste samo leukemija ummeta, koja nam razara tkivo, opravdavajuci to odbranom istog, ali kad-tad ovo tijelo, ovaj ummet, izborit ce se sa tom opakom bolescu i ozdraviti.
Last edited by salik79 on 09/11/2014 21:25, edited 1 time in total.
Locked