SDP

chill001

#30501 Re: SDP

Post by chill001 »

cadburry wrote:Nemam ih. Da li ti misliš da je više ili manje bošnjaka ubijeno od ruke nebošnjaka? Ista stvar i za ostale pobrojane. I koja je poenta ovih gluposti?
Srba u Bosni je po cenzusu 1931. bilo 1,028,139. Dok ih je 1948. bilo 1,136,116.

U periodu od 1945-1948 iz Bosne se u Vojvodinu preselilo oko 70,000 Srba.

Prema tome odakle izvlacite tu cifru od 750,000 ubijenih Srba? Navedite dokaze i izvore.

Znam da je ranije bilo milion i po samo u Jasenovcu... :roll:
cadburry

#30502 Re: SDP

Post by cadburry »

chill001 wrote:
cadburry wrote:Nemam ih. Da li ti misliš da je više ili manje bošnjaka ubijeno od ruke nebošnjaka? Ista stvar i za ostale pobrojane. I koja je poenta ovih gluposti?
Srba u Bosni je po cenzusu 1931. bilo 1,028,139. Dok ih je 1948. bilo 1,136,116.

Prema tome odakle izvlacite tu cifru od 750,000 ubijenih Srba? Navedite dokaze i izvore.

Ja nit postavljam te cifre nit ih znam, nit me zanimaju, nit ih smaram bitnim za bilo šta. Samo uočavam priglupe bljuvotine nacionalista. Cijela priča je na fonu "više Bošnjaka je ubijeno nego Srba", pa eto ko bio bi vakat da se to poravna. :roll:
pemanapemani

#30503 Re: SDP

Post by pemanapemani »

cadburry wrote:
chill001 wrote:

Ja nit postavljam te cifre nit ih znam, nit me zanimaju, nit ih smaram bitnim za bilo šta. Samo uočavam priglupe bljuvotine nacionalista. Cijela priča je na fonu "više Bošnjaka je ubijeno nego Srba", pa eto ko bio bi vakat da se to poravna. :roll:
Na ovim prostorima, svako je ubijao svakoga u posljednjih sto godina.
Bez relativiziranja, najbolje je da se uzme cifra od milion sa sve tri strane.
Srba u ustancima, I i II svjetskom ratu, Jasenovcu i raznim jamama, milion.
Hrvata, na različitim frontovima, Blaiburgu i domovinskom ratu, milion.
Bošnjaka, posljedice aneksije AU, I i II svjetski rat, 11 genocida (po Smailu Čekiću), agresija na BiH, milion.

Znači, svi po milion i mirna Bosna. Raseljenih još po milion ili dva i svi će biti sretni.

Susjedi po EU standardima, komšije po stabilizaciji i pridruživanju, a nas ko jebe, jer ne jebemo ni sami sebe.

Izvori? Koga briga za izvore. Oni su zagađeni i naplaćuje se posjeta.
wolf07

#30504 Re: SDP

Post by wolf07 »

Sta god ko mislio cinjenica je da je bosnajcki nacionalni korpus ipak bio predmet najvecih i najbezobzirnijih manipulcija. Dokaz, prvo i osnovno je to da se nacionalno nisi MOGAO izjasniti kao Bosnjak ili kao Musliman sve do 1971.g. Iz navedenog slijedi da kad to nekome treba jednostavno kaze "ovdje je 1931. ili 1951.g. bilo XY Srba ili Hrvata a Bosnjaka/Muslimana nije bilo zglave". Kad ih je trebalo klat onda je dovoljno bilo da Italijani okrenu glavu na drugu stranu i puste vojvodu Pavla Djurisica da potamani sve u Foci, Cajnicu.... Takodje, ni 1992.g. nije bilo plaho raspitivanja da li se neki Meho mozda izjasnio godinu dana ranije kao Jugosloven, arkanovci dodju skinu mu gace i njegova nacionalnost je (kao i sudbina) vec odredjena. Muslimani nisu zabiljezili nikakav prirodni prirast izmedju dva popisa (1971. i 1981.g.) sto je van pameti ali je tako trebalo Beogradu. I sad mi neko truni neke gluposti o strukturi stanovnstva u BiH, strukturi zrtava i slicno. Srbima kad god je kroz istoriju trebalo bosnjacke zrtve prikazu kao srpske i hajmo dalje, optuzi Bosnjake da su kolaborirali s ustasama, nijemcima, crvenim kmerima i tamilskim tigrovima pa onda opet prvom prilikom uzmi za noz i pokolji.

Za strukturu zrtava nisu samo bitne apsolutne brojke nego i relativni omjer. Ko hoce neka cita knjigu V. Dedijera i A.Miletica "Genocid nad Muslimanima 1941.-'45."gdje fino stoji da u bivsoj Jugoslaviji (a vjerovatno i u cijeloj Evropi) u odnosu na ukupan broj stanovnika neke etnicke skupine, osim Jevreja najvise su stradali Muslimani odnosna danasnji Bosnjaci. Znam da se ovo ne svidja mnogim "umnim glavama" ali nisam ja napisao knjigu vec navedeni dvojac.
pemanapemani

#30505 Re: SDP

Post by pemanapemani »

wolf07 wrote:Sta god ko mislio cinjenica je da je bosnajcki nacionalni korpus ipak bio predmet najvecih i najbezobzirnijih manipulcija. Dokaz, prvo i osnovno je to da se nacionalno nisi MOGAO izjasniti kao Bosnjak ili kao Musliman sve do 1971.g. Iz navedenog slijedi da kad to nekome treba jednostavno kaze "ovdje je 1931. ili 1951.g. bilo XY Srba ili Hrvata a Bosnjaka/Muslimana nije bilo zglave". Kad ih je trebalo klat onda je dovoljno bilo da Italijani okrenu glavu na drugu stranu i puste vojvodu Pavla Djurisica da potamani sve u Foci, Cajnicu.... Takodje, ni 1992.g. nije bilo plaho raspitivanja da li se neki Meho mozda izjasnio godinu dana ranije kao Jugosloven, arkanovci dodju skinu mu gace i njegova nacionalnost je (kao i sudbina) vec odredjena. Muslimani nisu zabiljezili nikakav prirodni prirast izmedju dva popisa (1971. i 1981.g.) sto je van pameti ali je tako trebalo Beogradu. I sad mi neko truni neke gluposti o strukturi stanovnstva u BiH, strukturi zrtava i slicno. Srbima kad god je kroz istoriju trebalo bosnjacke zrtve prikazu kao srpske i hajmo dalje, optuzi Bosnjake da su kolaborirali s ustasama, nijemcima, crvenim kmerima i tamilskim tigrovima pa onda opet prvom prilikom uzmi za noz i pokolji.

Za strukturu zrtava nisu samo bitne apsolutne brojke nego i relativni omjer. Ko hoce neka cita knjigu V. Dedijera i A.Miletica "Genocid nad Muslimanima 1941.-'45."gdje fino stoji da u bivsoj Jugoslaviji (a vjerovatno i u cijeloj Evropi) u odnosu na ukupan broj stanovnika neke etnicke skupine, osim Jevreja najvise su stradali Muslimani odnosna danasnji Bosnjaci. Znam da se ovo ne svidja mnogim "umnim glavama" ali nisam ja napisao knjigu vec navedeni dvojac.
U pravu si.

S druge strane, niko se nije trudio (ili je ostalo na pokušajima pojedinaca koji su marginalizirani od tadašnjih elita) da se izgradi nacionalna svijest. Mislim na period kada su formirane moderne nacije.
Kada su zajahali velikosrbi i velikohrvati (posljednjih 100 godina) ta mogućnost se drastično smanjila.
Možemo se pozivati na religijski faktor koliko hoćemo, ali primjer Albanije i Turske nas demantuje.
wolf07

#30506 Re: SDP

Post by wolf07 »

Pa ne znam bas da nije bilo pokusaja. Recimo, najblizi tome da definise bosnjacke politicke interese bjese Spaho, ali znamo kako je zavrsio. Osim toga, ne treba zaboraviti ni Husein-kapetana koji je jos u prvoj polovini 19.vijeka imao prilicno jasan stav o tome ko je, sta je i kome pripada, znamo i za njega kako je zavrsio. A u novijoj istoriji imamo Džemala Bijedica i Hamdiju Pozderca, obojicu je "pojela" revolucija na ovaj ili onaj nacin tako da.... Sve u svemu, ima tu jos imena ali najbitnija stvar u svemu je ta da su Bosnjaci masovno isli za Tursku od momenta kad je Otomanska imperija pocela da se povlaci iz Evrope. Naravno, prvi koji su digli sidro su bili pravi etnicki Turci i bogatiji/obrazovaniji slojevi bosnjackog stanovnistva, na to dodaj da je i sama Turska povremeno sjekla bosnjacke glave koje se malo podignu (vidjeti sta je radio Omer-pasa Latas u 17.vijeku u okolini Tuzle i drugih BH gradova). Kad se sve sabere i oduzme, dobro je da Bosnjaka uopste ima, bar u Bosni - ma kako to ironicno zvucalo.

I da se vratimo temi - SDP! Ako ova stranka treba da bude oslonac Bosnjacima u narednom periodu - tesko Bosnjacima.

:bih:
Mastermind30

#30507 Re: SDP

Post by Mastermind30 »

Image

Uploaded with ImageShack.us

Divi ovog Ljiljana
vee-jay

#30508 Re: SDP

Post by vee-jay »

Mastermind30 wrote:Image

Divi ovog Ljiljana
Tito :thumbup:
Danguba

#30509 Re: SDP

Post by Danguba »

wolf07 wrote:Sta god ko mislio cinjenica je da je bosnajcki nacionalni korpus ipak bio predmet najvecih i najbezobzirnijih manipulcija. Dokaz, prvo i osnovno je to da se nacionalno nisi MOGAO izjasniti kao Bosnjak ili kao Musliman sve do 1971.g. Iz navedenog slijedi da kad to nekome treba jednostavno kaze "ovdje je 1931. ili 1951.g. bilo XY Srba ili Hrvata a Bosnjaka/Muslimana nije bilo zglave". Kad ih je trebalo klat onda je dovoljno bilo da Italijani okrenu glavu na drugu stranu i puste vojvodu Pavla Djurisica da potamani sve u Foci, Cajnicu.... Takodje, ni 1992.g. nije bilo plaho raspitivanja da li se neki Meho mozda izjasnio godinu dana ranije kao Jugosloven, arkanovci dodju skinu mu gace i njegova nacionalnost je (kao i sudbina) vec odredjena. Muslimani nisu zabiljezili nikakav prirodni prirast izmedju dva popisa (1971. i 1981.g.) sto je van pameti ali je tako trebalo Beogradu. I sad mi neko truni neke gluposti o strukturi stanovnstva u BiH, strukturi zrtava i slicno. Srbima kad god je kroz istoriju trebalo bosnjacke zrtve prikazu kao srpske i hajmo dalje, optuzi Bosnjake da su kolaborirali s ustasama, nijemcima, crvenim kmerima i tamilskim tigrovima pa onda opet prvom prilikom uzmi za noz i pokolji.

Predobro napisano. :thumbup:
Sve znamo i opet glumimo BUDALE.
Havatar

#30510 Re: SDP

Post by Havatar »

Divi ovog Ljiljana
I od ovakvog ocekivati da se bori za Bosnjake . Prije ce nesto dobro za Bosnjake uciniti Dodik nego ovakvi.
elma89_

#30511 Re: SDP

Post by elma89_ »

SDP iftar u Tesnju,,sumnjam da im je post valjan(politicarima)

http://www.avaz.ba/vijesti/iz-minute-u- ... ovao-iftar
Banksy

#30512 Re: SDP

Post by Banksy »

vee-jay wrote:
Mastermind30 wrote: Divi ovog Ljiljana
Tito :thumbup:
Lažov i licemjer. Lažni Valter, veliko razočarenje.
VjecitiStudent

#30513 Re: SDP

Post by VjecitiStudent »

wolf07 wrote: ...
Muslimani nisu zabiljezili nikakav prirodni prirast izmedju dva popisa (1971. i 1981.g.) sto je van pameti ali je tako trebalo Beogradu.
...
Još kad bi to imalo uporišta u ciframa ...
1981.
Muslimani 1.630.033 39.52 %
1971.
Muslimani 1.482.430 39.57 %

Kakve li tek teorije zavjere oko ovih popisa imaju Srbi?
1981.
Srbi 1.320.738 32.02 %
1971.
Srbi 1.393.148 37.19 %
http://www.bhas.ba/tematskibilteni/demo ... a%20bh.pdf
didžej

#30514 Re: SDP

Post by didžej »

Divi ovog Ljiljana
tipovi sa ovakvom ideologijom i ovim nacinom pozdravljanja ala bosko buha su u svakoj normalnoj, demokratskoj drzavi na margini politickih zbivanja a kod nas je ovaj ni manje ni vise nego potpedsjednik fbih.
lafo bastinici komunisticke partije jugoslavije pa hop u koaliciju sa ustasama. :-)
pa tito bi ih streljao zbog toga. :lol:
ovakvi tipovi imaju dvije dijagnoze:
ili je svijest ostala zakovana u periodu drugog svjetskog rata, ili su toliki smradovi da jednu casnu borbu, ogromne zrtve i utopijsku ideologiju koriste za vlastito bogacenje.
ni po jednoj dijagnozi ne zasluzuju da budu ni blizu pozicija sa kojih se obnasa vlast.
sda smislit' ne mogu a ovi su mi cak odvratniji i od sda.
Last edited by didžej on 31/07/2013 11:40, edited 1 time in total.
Prpa.ba

#30515 Re: SDP

Post by Prpa.ba »

Dokle se doslo sa famoznom rekonstrukcijom SDP-a "od baze pa navise"? :lol: :lol:
novi.dan.nova.nafaka

#30516 Re: SDP

Post by novi.dan.nova.nafaka »

Prpa.ba wrote:Dokle se doslo sa famoznom rekonstrukcijom SDP-a "od baze pa navise"? :lol: :lol:
:lol:
Cccccc, na to smo pa zaboravili. Sad će Mudadib da nam to objasni...
VjecitiStudent wrote:Kakve li tek teorije zavjere oko ovih popisa imaju Srbi?
1981. - Srbi 1.320.738 32.02 %
1971. - Srbi 1.393.148 37.19 %
http://www.bhas.ba/tematskibilteni/demo ... a%20bh.pdf
Ma dobro, oni se ionako zbrajaju zajedno sa rusima. Tako da ih zajedno ima cca 200 miliona. :D
Banksy

#30517 Re: SDP

Post by Banksy »

didžej wrote: ovakvi tipovi imaju dvije dijagnoze:
ili je svijest ostala zakovana u periodu drugog svjetskog rata,
ili su toliki smradovi da jednu casnu borbu, ogromne zrtve i utopijsku ideologiju koriste za vlastito bogacenje.
Ako govorimo o ovima na vlasti, ovo drugo, bez iznimke.
megaman4

#30518 Re: SDP

Post by megaman4 »

didžej wrote:

Divi ovog Ljiljana
tipovi sa ovakvom ideologijom i ovim nacinom pozdravljanja ala bosko buha su u svakoj normalnoj, demokratskoj drzavi na margini politickih zbivanja a kod nas je ovaj ni manje ni vise nego potpedsjednik fbih.
lafo bastinici komunisticke partije jugoslavije pa hop u koaliciju sa ustasama. :-)
pa tito bi ih streljao zbog toga. :lol:
ovakvi tipovi imaju dvije dijagnoze:
ili je svijest ostala zakovana u periodu drugog svjetskog rata, ili su toliki smradovi da jednu casnu borbu, ogromne zrtve i utopijsku ideologiju koriste za vlastito bogacenje.
ni po jednoj dijagnozi ne zasluzuju da budu ni blizu pozicija sa kojih se obnasa vlast.
sda smislit' ne mogu a ovi su mi cak odvratniji i od sda.
kažu ima vremenski stroj u SAD-u, pa predlažem drugovima iz SDP-a tj. SKBiH, da se brže-bolje ukrcaju u isti, i da namjeste povratak u 70-te ili 80-te, možda bi tamo upalilo, ovdje više ne!

Vrijeme je da se komunizma i kod nas proglasi nakaradnom i zločinačkom ideologijom, što je i bio...milion ljudi je ubijeno u tzv. SFRJ... :evil: :evil:
ultima_palabra

#30519 Re: SDP

Post by ultima_palabra »

megaman4 wrote:Vrijeme je da se komunizma i kod nas proglasi nakaradnom i zločinačkom ideologijom, što je i bio...milion ljudi je ubijeno u tzv. SFRJ... :evil: :evil:
Jel tebi dobro?
megaman4

#30520 Re: SDP

Post by megaman4 »

ultima_palabra wrote:
megaman4 wrote:Vrijeme je da se komunizma i kod nas proglasi nakaradnom i zločinačkom ideologijom, što je i bio...milion ljudi je ubijeno u tzv. SFRJ... :evil: :evil:
Jel tebi dobro?
šta ti nije jasno? SDP=SKBiH....nigdje ovdje nema socijaldemokratije, nego se furaju na komunizam...

dobro im je Duraković rekao, da će SDP biti uskoro sahranjen...

više su štete oni napravili za ove skoro tri godine nego SDA...toliko
didžej

#30521 Re: SDP

Post by didžej »

megaman4 wrote:
ultima_palabra wrote:
Jel tebi dobro?
šta ti nije jasno? SDP=SKBiH....nigdje ovdje nema socijaldemokratije, nego se furaju na komunizam...

furaju se na komunizam ali kad su oni u pitanju, za njih je deviza "uzmi koliko ti treba" a za njihove podredjene vazi kapitalizam ali divljeg zapada, u prevodu "ti radis a jos i platu hoces".
bagra.
ultima_palabra

#30522 Re: SDP

Post by ultima_palabra »

megaman4 wrote:
ultima_palabra wrote:
Jel tebi dobro?

Pitao sam kojih milion ljudi?

A u SDP-u nema ni socijaldemokratije ni komunizma, samo IMT.
JThomas

#30523 Re: SDP

Post by JThomas »

ta furka je samo i jedino na verbalnom nivou, na djelima su pokazali u ove tri godine da je sve isto kao SDA-HDZ-SNSD-SDS...
VjecitiStudent

#30524 Re: SDP

Post by VjecitiStudent »

didžej wrote: furaju se na komunizam ali kad su oni u pitanju, za njih je deviza "uzmi koliko ti treba" a za njihove podredjene vazi kapitalizam ali divljeg zapada, u prevodu "ti radis a jos i platu hoces".
bagra.

Ama nije nikakvo 'furanje' u pitanju, već obični politički PR, pokušaj da se ispraznim simboličkim gestama pridobiju naivne narodne mase.
Pudarićev partizanski pozdrav je pri tome iskren taman koliko i proučena Fatiha Lagumdžije, Nikšića i ostalih u Srebrenici.
Prpa.ba

#30525 Re: SDP

Post by Prpa.ba »

megaman4 wrote:SDP=SKBiH....
Gluho bilo. SDP-ova ideologija je identicna SDA, SBB, SBiH, i ostaloj demokratskoj ekipi. Sa Komunistima nemaju nikakve dodirne tacke, osim sto ponekad uzmu dio folklora.
Post Reply