Sirija
-
zrakomlat
#30501 Re: Sirija
Ima li kakvih planova o formiranju Isisa, zaštitnika muslimana, u Burmi? Zna li iko šta se tamo dešava?
- Klavikula
#30502 Re: Sirija
a jbt, ovome je normalno da se danas glave rezu jer je to njegov uzor radio prije hiljadu godina. fakat previse budala se nakupilo na ovoj temi. idi se lijeci covjece.
________
takvi danas govore o moralu i ljudskim vrijednostima....
________
o tome ti ja pricam, vama je normalno podrzavati teroristicku organizaciju Nusra Front (dakle, ogranak Al Kaide za Siriju) samo zbog toga sto se bore protiv SAA. usput receno, SAA je armija medjunarodno priznate drzave.japin_mutapi wrote:meni je samo drago kada asadovi pacovi budu uništeni i kada se sirijski gradovi i sela oslobode i deratizirajuKlavikula wrote:inace se na forumu ne podrzava al qaida. savox, cool, japincek, pravdaja i ostali ni u snu ne bi podrzali njihove akcije, ma nema sanse
a isil i asadov režim si ti u pet deka
takvi danas govore o moralu i ljudskim vrijednostima....
Last edited by Klavikula on 09/11/2014 17:44, edited 1 time in total.
-
Bodkin
#30503 Re: Sirija
e ako je on obezglavio prije 1000 godina onda trebaju i ovi danas. kakva bolesna i nazadna logikaPerryFred wrote:@AcaLukas
Allahov Poslanik, sallallahu alejhi we sellem, je, na dan Bitke na Uhudu, podigao sablju i upitao prisutne ashabe: „Ko će ovo uzeti od mene?“ Ashabi počeše pružati svoje ruke prema sablji, i svako od njih je govorio: „Ja ću je uzeti.“ A Allahov Poslanik, s. a. v. s., upita: „A ko će je uzeti i dostojno je upotrijebiti?“ Ljudi se suzdržaše i, jedan po jedan, spustiše ruke.
U tom se začu glas jednoga među njima koji odvažno, odlučnim glasom, reče: „Ja ću je uzeti i dostojno ću je upotrijebiti.“ I zaista, on je tom sabljom nevjernicima glave odsijecao:
Ashab koji je na dan Bitke na Uhudu od Poslanika, s. a. v. s., uzeo sablju bio je Ebu Dudžana, čije je pravo ime Semmak ibn Harša, r. a.
Iz fetvi i predavanja šejha Muhammeda ibn Saliha el-Usejmina
Halid ibn Velid je obezglavio 70.000 persijskih ratnih zarobljenika nakon bitke kod Uleisa.
- Bilki
#30504 Re: Sirija
zrakomlat wrote:Ima li kakvih planova o formiranju Isisa, zaštitnika muslimana, u Burmi? Zna li iko šta se tamo dešava?
-
zrakomlat
#30505 Re: Sirija
Pretpostavljam da znaš u kakvom su položaju tamo muslimani, i čime su sve izloženi. I to ne od šiita, alavita i čega ti već ja znam, nego pravih ćafira, što kravi salutiraju kad je sretnu, mole se kipovima. Al jok, veći su nemuslimani ahmed i nedžad iz irana ili hodža što je na strani međunarodno priznate sirijske vlade. Da se otvori tema Ronghya muslimani u Burmi, ove halifatlije nebi navraćale nikako.Bilki wrote:zrakomlat wrote:Ima li kakvih planova o formiranju Isisa, zaštitnika muslimana, u Burmi? Zna li iko šta se tamo dešava?![]()
![]()
![]()
![]()
- Bilki
#30506 Re: Sirija
to je najbolji dokaz da je nesto truhlo u toj drzavi danskojzrakomlat wrote:Pretpostavljam da znaš u kakvom su položaju tamo muslimani, i čime su sve izloženi. I to ne od šiita, alavita i čega ti već ja znam, nego pravih ćafira, što kravi salutiraju kad je sretnu, mole se kipovima. Al jok, veći su nemuslimani ahmed i nedžad iz irana ili hodža što je na strani međunarodno priznate sirijske vlade. Da se otvori tema Ronghya muslimani u Burmi, ove halifatlije nebi navraćale nikako.Bilki wrote:zrakomlat wrote:Ima li kakvih planova o formiranju Isisa, zaštitnika muslimana, u Burmi? Zna li iko šta se tamo dešava?![]()
![]()
![]()
![]()
-
zrakomlat
#30507 Re: Sirija
Naravno. Čak ni mediji ne izvještavaju o tome. Valjda ovi naši prepisuju samo od stranaca. A ko hebe Burmu, i muslimane u njoj. Nema nafte, nema plina, nije strateško područje, nije nikome interesantna.
-
5 0 5
#30508 Re: Sirija
iz kojeg si ti vijeka?zrakomlat wrote:Pretpostavljam da znaš u kakvom su položaju tamo muslimani, i čime su sve izloženi. I to ne od šiita, alavita i čega ti već ja znam, nego pravih ćafira, što kravi salutiraju kad je sretnu, mole se kipovima. Al jok, veći su nemuslimani ahmed i nedžad iz irana ili hodža što je na strani međunarodno priznate sirijske vlade. Da se otvori tema Ronghya muslimani u Burmi, ove halifatlije nebi navraćale nikako.Bilki wrote:zrakomlat wrote:Ima li kakvih planova o formiranju Isisa, zaštitnika muslimana, u Burmi? Zna li iko šta se tamo dešava?![]()
![]()
![]()
![]()
-
zrakomlat
#30509 Re: Sirija
Ne kontam šta je smiješno.5 0 5 wrote: iz kojeg si ti vijeka?![]()
-
TT987
#30510 Re: Sirija
Siitske,alevitske,kurdske..Sto,da nisu ovi navedeni braca,da nisu ehli-sunnet?Oni,koji obozavaju Aliju r.a.,pored Allaha,koji za majku svih muslimana,Aisu r.a. govore najruznije stvari(necu da ponavljam takve idiotluke),koji pravedne halife nazivaju teroristima!Ili ova manjina sto vlada Sirijom,a ne vjeruju u Allaha,Njegove objave i sl.Ili Kurdi komunjare,koji su teska ciganija i nevjernici.Niko od navedenih,sa svojim krivim stavovima o Islamu,ne pripada nasoj grupi,rasclanite to jednom za vazda!5 0 5 wrote:koje su religije direktno upetljane u sirijskom ratu? znaci, muslimanska vojska protiv... koje?Laprdan wrote:Muslimani nikad prvi ne počinju. Ali kada ih neko već napadne treba da budu žestoki u branjenju. Afganistan, Palestina, Egipat, Sirija... milioni ubijenih nevinih muslimana.
Samo ovi ovdje srbi (AcaLukas, Novak20-djokovic, Chelindžer...) i čifuti mogu biti toliko licemjerni da sada osuđuju muslimane zato što brane svoje živote. Svjedoci smo dugogodišnjeg ubijanja muslimana u skorije vrijeme i sada kada su muslimani konačno počeli da pružaju otpor i da se brane - oni kao naglašavaju zlodjela muslimana.
-
5 0 5
#30511 Re: Sirija
nisam znao da u 12. vijeku imate internet.zrakomlat wrote:Ne kontam šta je smiješno.5 0 5 wrote: iz kojeg si ti vijeka?![]()
- Lincoln-Burrows
#30512 Re: Sirija
Znači potrebno je likvidirati sve što ne upada u šablonu.TT987 wrote:Siitske,alevitske,kurdske..Sto,da nisu ovi navedeni braca,da nisu ehli-sunnet?Oni,koji obozavaju Aliju r.a.,pored Allaha,koji za majku svih muslimana,Aisu r.a. govore najruznije stvari(necu da ponavljam takve idiotluke),koji pravedne halife nazivaju teroristima!Ili ova manjina sto vlada Sirijom,a ne vjeruju u Allaha,Njegove objave i sl.Ili Kurdi komunjare,koji su teska ciganija i nevjernici.Niko od navedenih,sa svojim krivim stavovima o Islamu,ne pripada nasoj grupi,rasclanite to jednom za vazda!5 0 5 wrote:koje su religije direktno upetljane u sirijskom ratu? znaci, muslimanska vojska protiv... koje?Laprdan wrote:Muslimani nikad prvi ne počinju. Ali kada ih neko već napadne treba da budu žestoki u branjenju. Afganistan, Palestina, Egipat, Sirija... milioni ubijenih nevinih muslimana.
Samo ovi ovdje srbi (AcaLukas, Novak20-djokovic, Chelindžer...) i čifuti mogu biti toliko licemjerni da sada osuđuju muslimane zato što brane svoje živote. Svjedoci smo dugogodišnjeg ubijanja muslimana u skorije vrijeme i sada kada su muslimani konačno počeli da pružaju otpor i da se brane - oni kao naglašavaju zlodjela muslimana.
-
5 0 5
#30513 Re: Sirija
znaci, muslmane za koje ti ne priznajes da su muslimani.TT987 wrote:Siitske,alevitske,kurdske..Sto,da nisu ovi navedeni braca,da nisu ehli-sunnet?Oni,koji obozavaju Aliju r.a.,pored Allaha,koji za majku svih muslimana,Aisu r.a. govore najruznije stvari(necu da ponavljam takve idiotluke),koji pravedne halife nazivaju teroristima!Ili ova manjina sto vlada Sirijom,a ne vjeruju u Allaha,Njegove objave i sl.Ili Kurdi komunjare,koji su teska ciganija i nevjernici.Niko od navedenih,sa svojim krivim stavovima o Islamu,ne pripada nasoj grupi,rasclanite to jednom za vazda!5 0 5 wrote:koje su religije direktno upetljane u sirijskom ratu? znaci, muslimanska vojska protiv... koje?Laprdan wrote:Muslimani nikad prvi ne počinju. Ali kada ih neko već napadne treba da budu žestoki u branjenju. Afganistan, Palestina, Egipat, Sirija... milioni ubijenih nevinih muslimana.
-
zrakomlat
#30514 Re: Sirija
Ko smo mi? U koju me to skupinu stavljaš?I kakve veze ovo što pišeš ima sa onim što sam ja napisao?5 0 5 wrote:nisam znao da u 12. vijeku imate internet.zrakomlat wrote:Ne kontam šta je smiješno.5 0 5 wrote: iz kojeg si ti vijeka?![]()
- AcaLukas
#30515 Re: Sirija
Mislis ovog lika?PerryFred wrote:@AcaLukas
Allahov Poslanik, sallallahu alejhi we sellem, je, na dan Bitke na Uhudu, podigao sablju i upitao prisutne ashabe: „Ko će ovo uzeti od mene?“ Ashabi počeše pružati svoje ruke prema sablji, i svako od njih je govorio: „Ja ću je uzeti.“ A Allahov Poslanik, s. a. v. s., upita: „A ko će je uzeti i dostojno je upotrijebiti?“ Ljudi se suzdržaše i, jedan po jedan, spustiše ruke.
U tom se začu glas jednoga među njima koji odvažno, odlučnim glasom, reče: „Ja ću je uzeti i dostojno ću je upotrijebiti.“ I zaista, on je tom sabljom nevjernicima glave odsijecao:
Ashab koji je na dan Bitke na Uhudu od Poslanika, s. a. v. s., uzeo sablju bio je Ebu Dudžana, čije je pravo ime Semmak ibn Harša, r. a.
Iz fetvi i predavanja šejha Muhammeda ibn Saliha el-Usejmina
Halid ibn Velid je obezglavio 70.000 persijskih ratnih zarobljenika nakon bitke kod Uleisa.
http://en.wikipedia.org/wiki/Muhammad_ibn_al_Uthaymeen
Isti lik koji kroji drzavu s vjernicima koji na jahtama sirom svijeta deru kokain, prostitutke i alkohol?
Vehabizatorska logika
Jos jednom: Poserem ti se na kalifu koja u Rolexu naredjuje da se kolju djeca jer nose farmerke.
-
Laprdan
#30516 Re: Sirija
Hahaha, 5 0 5 napao svog čovjeka
Eeee ko ovdje sebi uzima za pravo da pametuje. Moj zrakomlat, ne konta on to. Razmisli dobro na čijoj si ti strani - kakvih "intelektnih" individua. 
Last edited by Laprdan on 09/11/2014 18:58, edited 1 time in total.
-
T-72
#30517 Re: Sirija
Iz tvojih usta u Božije,pardon Alahove, uši , ali sumnjam da je istinasarajevoxxxx wrote:10 građana poginulo nakon novog masakra kojeg su počinile snage međunarodne koalcije u Deir Zouru!
- AcaLukas
-
2604570
#30519 Re: Sirija
Zar termin kozojeb nije termin koji se koristio za cetnike skrevene godinama u sumama? Pa su se u nedostatku zena nasladjivanli na domacim zivotinjama. Za ISIL-ovce se moze reci svata toga ali da su kozojebi nikako, oni imaju toliko zena da ih i po pijacama prodaju.Bilki wrote: vjera je samo paravan za ove kozojebe, jel znaci da je ovo ispravno sto su radili iste horde prije hiljadu i kususr godina, kozojeb bio kozojeb ostao
-
5 0 5
#30520 Re: Sirija
svog covjeka.Laprdan wrote:Hahaha, 5 0 5 napao svog čovjekaEeee ko ovdje sebi uzima za pravo da pametuje. Moj zrakomlat, ne konta on to. Razmisli dobro na čijoj si ti strani - kakvih "intelektnih" individua.
-
Laprdan
#30521 Re: Sirija
Čuj narkomana što hoće da poistovjeti četničkog ratnog zločinca sa čovjekom koji je ujedinio muslimane da se brane od takvih kao što je krvolok Mladić i Assad.
-
5 0 5
#30522 Re: Sirija
neko ko podrzava koljace i silvoatelje djece ne moze biti moralna vertikala nikome. stidi se.Laprdan wrote:Čuj narkomana što hoće da poistovjeti četničkog ratnog zločinca sa čovjekom koji je ujedinio muslimane da se brane od takvih kao što je krvolok Mladić i Assad.
- dragma
- Vozim: Pješe
#30523 Re: Sirija
Na karti označen teritiorij koji je SAA izgubila u Daraa provinciji.

Zvanično saopštenje FSA o potpunoj kontroli grada Nawe i vojne baze blizu njega.

Zvanično saopštenje FSA o potpunoj kontroli grada Nawe i vojne baze blizu njega.
-
5 0 5
#30524 Re: Sirija
eve sad ce. cim rijesi palestinu.PerryFred wrote: El-Vehab je jedno od imena Allaha dž.š. (17. El-Vehhab - Koji mnogo poklanja ).
Gospodaru moj, ponizi i uništi taguta Assada i sve arapske tagute !
-
Laprdan
#30525 Re: Sirija
Amin! Ima taj monstrum i previše dugova za džehennema, mora djelić i na ovom svijetu otkačiti. Kipe mu zlodjela na sve strane.PerryFred wrote: El-Vehab je jedno od imena Allaha dž.š. (17. El-Vehhab - Koji mnogo poklanja ).
Gospodaru moj, ponizi i uništi taguta Assada i sve arapske tagute !