Zeničani

Kulturno-politička scena, dešavanja u centralnim gradovima BiH: Zenici, Travniku, Visokom, Jajcu, Bugojnu, Tešnju, Doboju...

Moderators: _BataZiv_0809, anex

Post Reply
_BataZiv_0809
Nindža revizor
Vozim: Lancia na servisu

#3051 Re: Zeničani

Post by _BataZiv_0809 »

Amagon wrote:neću da ti kažem za ljubavna skrovišta, možda si voajer :D
Ima ih mamicu im :oops: Ocam' usro sam se ko grlica jedne prilike kad sam primijetio facu koja me posmatra iz sumarka. Doduse na vrijeme sam ga opazio, pa nije nista vidio :izet: Ali propade mi noc :lol: I to jaro nekakav hinjski osmijeh mu na njusci. Ccccc :D
Not My Idea

#3052 Re: Zeničani

Post by Not My Idea »

joj bato, kako mi ta tvoja prica lici na nekog, samo ne mogu da skontam na koga :mrgreen:
kamen spoticanja

#3053 Re: Zeničani

Post by kamen spoticanja »

_BataZiv_0809 wrote:
Amagon wrote:neću da ti kažem za ljubavna skrovišta, možda si voajer :D
Ima ih mamicu im :oops: Ocam' usro sam se ko grlica jedne prilike kad sam primijetio facu koja me posmatra iz sumarka. Doduse na vrijeme sam ga opazio, pa nije nista vidio :izet: Ali propade mi noc :lol: I to jaro nekakav hinjski osmijeh mu na njusci. Ccccc :D
Pricao mi jedan familijarni da se jedanput nasao s tetom (sad mu je supruga) na janjickoj adi...kaze kisha lije,vani pravo zivopisno kad u pola frke poce mlada da vristi...kaze lik kad sr okrenuo na prozoru iza njega lice nako bleji sta rade :D
Isao je opet al sad s punim golfom klosara da ga nadju ali nije ga bilo
_BataZiv_0809
Nindža revizor

#3054 Re: Zeničani

Post by _BataZiv_0809 »

Golf pun klošara, al' se ismijah :lol: :lol: :lol: Fakat ima tih manijaka. Ja sam jedne jedine prilike na Prašnicama skužio upaljen kombi, ali ugašenih farova. A taman krenuo na zadnje sjedište :D Nikad više Prašnice :D

Not my Idea-možda se ba znamo, a ti se kofrčiš. Nećeš da kažeš kojih si godina i generacija u gimnaziji.
Ako ništa odgovori na ovu moju temu: đe si pila sa rajom, đe si išla u mrak :lol: :lol:
dert

#3055 Re: Zeničani

Post by dert »

NMI je fino celjade :-D nemojte da je barcete , bit ce belaja :nindzastajl:
Eborg

#3056 Re: Zeničani

Post by Eborg »

Bio je onaj jedan klošar u gradu, poznat kao drkadžija kod tih ljubavnih susreta. Fino se pristavi uz auto gdje se odvija akcija i zada svoj posao.
Not My Idea

#3057 Re: Zeničani

Post by Not My Idea »

_BataZiv_0809 wrote: Ako ništa odgovori na ovu moju temu: đe si pila sa rajom, đe si išla u mrak :lol: :lol:
Nekad prije na Kamberovicu, na djecijem igralistu 1 i 2, il pored Bosne. il kod onog turskog spomenika ispod Verdija :mrgreen:

nekad u onom parku kod Tena. (to je stvarno davno bilo :lol: )
a nekad u parku kod Gatta.

nikad u zivotu nisam pila na Pojilu :-)

a vise se ne pije po parkovima, sad se u kuci sta popije i haj napolje...

et :mrgreen:

dert wrote:NMI je fino celjade :-D nemojte da je barcete , bit ce belaja :nindzastajl:
de, ko da mi smiju sta :mrgreen: :kiss:
_BataZiv_0809
Nindža revizor

#3058 Re: Zeničani

Post by _BataZiv_0809 »

Joj zaboravio sam spomenuti onaj parking iza skole na Bilimiscu :D I tu se fino cugalo, muzika se pustala, a vala bilo je i ljubavne akcije. Jednom me je tu pretresala rijamu :lol: Došli sa onim crnim Puch džipom, izveli me iz auta, sve iz dzepova na krov, a ja gledam ima li kamere sa slucajeva X :D :D
Eborg

#3059 Re: Zeničani

Post by Eborg »

Pa zar je toliko teško izdvojiti cvaju za motelčić? To jebavanje po autu mi nikad nije bilo jasno. :-)
Djubre_

#3060 Re: Zeničani

Post by Djubre_ »

Pojilo je imalo vazda dobru raju. Ono bez seljaka koji se raznesu i pjevaju sinana.. nije mnogo aktuelno bilo dok nas murija nije pocela tjerati i upadati..

Na kamberovicu ko se nije igrao.. pa odrastao.. i propio propusio napusio.. ljubio mazio.. nije zenicanin :)

Park kod tena.. itd..

Meni najbolje momacko to neko odnosno mlad sam bio.. vrijeme.. kada je radio sen i milenium (tapas). Ono pola folk pola rock.. ajjj pilo se do besvijesti pa onda gore paradiso tocene pive...

Sjeca li se ko hamburgera iz jumba? 1 km kada su bili.. popijes i krenes kuci navece radio svu noc.. cuvar pravio.. uzmes 2-3 i kuci..

U zadnjih par god, lindapek i oni masni bureci... uzmes dva i jogurt popijes pojedes i kuci.. ujutro sve izbacis iz sebe hehe.. ali je cejf bio..

Lasko pivo crne limenke.. pa staklene flase 0.33.. pa visko vino mostarsko itd.. 3 km.. walter plavi 1.50 km..

Romantik, gaudeamus, gimnazija..

Milenium, sen, paradiso..

Pojilo, park kod tena, pa u ten.. collegium..

Je li ko isao na partije u zeljezaru u halu?
Reactor 1,2,3 itd.. ojjj ludareeee

Sent from my SAMSUNG-SGH-I747 using Tapatalk 2
Djubre_

#3061 Re: Zenica - NOVA GODINA, gdje, sta, kako?

Post by Djubre_ »

Pa jbte ne mogu popiti 100 piva.. mogu 10-15 mali za noc.. 7-8 velikih.. nikad se ne ubijem.. imam granicu.. pricam o nabavnoj.. a u kafani mogu i stoju popit..

Hrana.. ne volim jest i pit.. pijem vise na prazan stomak.. uzmem malo samo nesto.. pomezetim haha

Eborg

#3062 Re: Zeničani

Post by Eborg »

Pa ima i sad hamburgera i chickenburgera u Evropi ali kod zapadne tribine "Bilinog polja".

A burek smrdo iz Lindapeka i danas ubije masnoćom kad se pregoni u dernečenju.
Djubre_

#3063 Re: Zeničani

Post by Djubre_ »

Fakat, sto je dobro pojesti kada ides kuci pijan.. gladan... alkohol sapere covjeka.. i gdje uzeti navece..

Edit: i da zaboravio sam spomenuti nekada prije par godina.. sendvici u romantiku.. suho meso fazoni..

Krenuli u beograd na utakmicu srbija - bih, kupili ja i jaran po 6 sendvica i u ruksak.. vratili se sa po dva ko opanak presovan..
Pojedemo ih u romantiku, caj i kuci spavati ehhh

Last edited by Djubre_ on 19/12/2013 11:32, edited 1 time in total.
zedo_m

#3064 Re: Zeničani

Post by zedo_m »

Eborg wrote:Pa zar je toliko teško izdvojiti cvaju za motelčić? To jebavanje po autu mi nikad nije bilo jasno. :-)
Il sredit gajbu za te stvari
Djubre_

#3065 Re: Zeničani

Post by Djubre_ »

Imas ti djevojaka, nece ni u kakav stan ili motelcic.. jednostavno hoce malo da se pofata.. hehe.. cejf je i u autu.. kamenolom! Cugaj na haubi, pusi, pipaj, u auto vodi, zatvori.. i kuci vozi

Eborg

#3066 Re: Zeničani

Post by Eborg »

Znam za slučaj kada se proces vanbračnog šuškanja odvijao na krovu auta pa ti vidi. :mrgreen: Osim egzibicionizma, ne vidim nikakav užitak u tome. Mlada legne i raširi noge a ti se Muzafere kupaj. Pa onda vidiš da ti se hrđa uhvatila ispod lajsne, auta dakako.
dezurni_ucenik

#3067 Re: Zeničani

Post by dezurni_ucenik »

Djubre_ wrote:Pojilo je imalo vazda dobru raju. Ono bez seljaka koji se raznesu i pjevaju sinana.. nije mnogo aktuelno bilo dok nas murija nije pocela tjerati i upadati..

Na kamberovicu ko se nije igrao.. pa odrastao.. i propio propusio napusio.. ljubio mazio.. nije zenicanin :)

Park kod tena.. itd..

Meni najbolje momacko to neko odnosno mlad sam bio.. vrijeme.. kada je radio sen i milenium (tapas). Ono pola folk pola rock.. ajjj pilo se do besvijesti pa onda gore paradiso tocene pive...

Sjeca li se ko hamburgera iz jumba? 1 km kada su bili.. popijes i krenes kuci navece radio svu noc.. cuvar pravio.. uzmes 2-3 i kuci..

U zadnjih par god, lindapek i oni masni bureci... uzmes dva i jogurt popijes pojedes i kuci.. ujutro sve izbacis iz sebe hehe.. ali je cejf bio..

Lasko pivo crne limenke.. pa staklene flase 0.33.. pa visko vino mostarsko itd.. 3 km.. walter plavi 1.50 km..

Romantik, gaudeamus, gimnazija..

Milenium, sen, paradiso..

Pojilo, park kod tena, pa u ten.. collegium..

Je li ko isao na partije u zeljezaru u halu?
Reactor 1,2,3 itd.. ojjj ludareeee

:izet: :izet: .Da da,zeljezare se nisu propustale.Bas je prostor davao neki specifican smek .Svirao je jednom Pero fULLHouse.

Romantik - skladiste putera.Kako su ga vec zvali u periodu sa pocetka 2000tih. :lol: Gaudaemus - izlazio tamo dok je picio hard techno i goa trance.Jel mislis na Milenium na Jaliji ? Hamburgeri u Jumbu su vrh bili,djacki markica.Sjecam se da je radila neka slatka crnka .Mislim na onaj Jumbo kod Galerije.Pa onda zeciji sendvici sa 10 kila kupusa u onom fast foodu kod buregdzinice Hamzic .Ne mogu se sjetiit naziva nikako,mislim da je sad tu kladionica.
Djubre_

#3068 Re: Zeničani

Post by Djubre_ »

Hahaha zvao se SEVDI. siptar ga neki drzao.. jeo redovno tu nisam isao u skolu jedem pa kafe ispijao..

Mislio sam na milenium kod pozorista dole starog kod biss tours benziske gdje je sad tapas.. jasar lepina i ostali bili obezbjedjenje..

Da u jumbu je radila fina djevojka.. dzacki!

dezurni_ucenik

#3069 Re: Zeničani

Post by dezurni_ucenik »

Djubre_ wrote:Hahaha zvao se SEVDI. siptar ga neki drzao.. jeo redovno tu nisam isao u skolu jedem pa kafe ispijao..

Mislio sam na milenium kod pozorista dole starog kod biss tours benziske gdje je sad tapas.. jasar lepina i ostali bili obezbjedjenje..

Da u jumbu je radila fina djevojka.. dzacki!

Jest Sevdi.U sendvic ti stavi 2 kolutica salame,3 kapi kecapa,i 10 kila kupusa,valjda da dobije na tezini.Hamburger-ko da si havu jeo,nikakvog ukusa i mirisa nije imao.A sendvici u Romantiku - bas zbog sudzuka imali speicifan miris.Al dobri su bili i u Gaudeamusu.ž

Ne treba zaboraviti Gatto-skroo svakog vikenda neko poznat svirao,Edo Majka,Damir Urban,Adi Lukovac,Protest ,Galerija petkom -Ofingeri svirali-

Cim se sjecas takvih mjesta,onda imas oko ili preko 30 godina . :D
Djubre_

#3070 Re: Zeničani

Post by Djubre_ »

Nemam jos 30. 28 ipo :) rano sam poceo hodati.. cugati.. do 22ge se zasitio derneka parkova stanova vikendica itd.. i prestao.. od tada ozbiljnost.. djevojke.. zene.. posao.. jbg.. tu je to..

fiko_halimic

#3071 Re: Zeničani

Post by fiko_halimic »

zna li se koga su uhapsili?
Warashii

#3072 Re: Zeničani

Post by Warashii »

Metropolis :P , koliko se sjecam i tamo je hrana bila poprilicno dobra .
Meni je iz tog vakta nekako ostao drag Belfast iako sam najvise vremena, mozda nekih 3-4 godine, proveo u Kabareu .
Djubre_

#3073 Re: Zeničani

Post by Djubre_ »

Ooo da... belfast - fenix.. kako sam njih zab..

dezurni_ucenik

#3074 Re: Zeničani

Post by dezurni_ucenik »

Djubre_ wrote:Nemam jos 30. 28 ipo :) rano sam poceo hodati.. cugati.. do 22ge se zasitio derneka parkova stanova vikendica itd.. i prestao.. od tada ozbiljnost.. djevojke.. zene.. posao.. jbg.. tu je to..

Tu smo negdje onda generacijski. :-D
Mustang1

#3075 Re: Zenica - NOVA GODINA, gdje, sta, kako?

Post by Mustang1 »

A dobro nabavna :D Ja navikao po kafanskim cijenama .. Tako kad sam prvi put otisao u neku diskoteku u Vitezu kad sam vidio cijene kupovao po flasu nisam po casu i opet manje potrosio nego da sam u Zenici po casu :D
Post Reply