Sirija

Locked
ifas

#3051 Re: Sirija

Post by ifas »

stopp wrote:

Code: Select all

Ako ces lakse zaspat, onda jesam. 

A jedno jutro kad se probudis i sam sebi priznas, da sve ovo sto se desava ovim napacenim ljudima, nema veze sa njima samima niti sa njihovim zivotima, politickim ili vjerskim slobodama, ekonomskom stanju i mogucnostima,sve ce se razvedrediti i   ce ti biti na licu. 

Dotad drzi se kavkaskog emirata
A sa cim ima veze,sa sexualnom revolucijom miseva u spaniji??
Ima veze da baba saud, thani, sabah, khalifa te njihova mnogobrojna djeca ne namjeravaju zivjeti "normalnim" zivotima nego biti vladari/masoni/monarhi(monarsi kako vec).

Amerika je ovdje samo izvodjac radova koji nema moralne norme. Ni Obami, ni Hilari ni prosjecnom Amerikancu nisu smetali ni Sadam ni Gadafi a kamoli Asad za kojeg se nije znalo ni da postoji do ovog "proljeca"

Ali morali su se maknuti (sadam i gadafi) jer su postali preglasni, jer su postali prebogati, jer su poceli da arapski narod koji i dan danas (osim kad su u pitanju bajni sjajni mercedesi porschei itd) zivi u srednjem vijeku, izvode van mraka.

Tako je sada dosao red na Iran koji je poslednji mocniji rezim u ovom dijelu svijeta, a Sirija je opet tu kolateralna steta.

Ovo se ne radi zarad Islama, ovo se ne radi zarad Sirijaca, ovo se radi zbog regionalne prevlasti tj osiguranja svojih guzica pojedinih rezima. To bi i retardirana osoba shvatila, sto nisi postavljo klipove kad je khalifa batino po bahreinu narod ... sto nije njima dato 45 miliona dolara ?
Klavikula

#3052 Re: Sirija

Post by Klavikula »

Sudionici napada, članovi radikalnih skupina'' Džhebhat en Nusra'','' Front pobjede'', koji su povezani sa'' Al Kaidom'', opkoljeni su i ubijeni. Ubijeno je više od 100 plaćenika i terorista.

Pobunjenici koji su se povlačili, prema izjavama očevidaca, pale domove, pokušavajući otežati kretanje vojsci. Zbog toga su mnogi dijelovi grada obavijeni gustim dimom. Stanovnici se brzo premještaju u okolne oblasti, kako bi pobjegli od gušenja i dima.

prema nekim izvjestajima i Kurdi su potukli teroriste, zajedno sa vojskom naravno, ne bih nista da prejudiciram, al "osloboditelji" sve vise i vise gube dijelove Alepa :run:
Challenger__

#3053 Re: Sirija

Post by Challenger__ »

Ima li šta novo, osim što Ameri, Turci, šije i alevije rade o glavi gostujućim selefijskim lavovima u Siriji??

Hahahah...
Klavikula

#3054 Re: Sirija

Post by Klavikula »

stopp

#3056 Re: Sirija

Post by stopp »

Naravno da sana i advance ovakve slike i klipove zaobilaze u sirokom luku,nije sve ruzicasto.
Challenger__

#3057 Re: Sirija

Post by Challenger__ »

Prelijepa zemlja, hrabrih ljudi, svih uvjerenja i nacija. Ako se odbrane, zaslužuju naklon do zemlje.
amoninan

#3058 Re: Sirija

Post by amoninan »

Sve to po kratkom postupku kad se završi revolucija po uzoru na Chelengerovog idola Khomenija. Metak u čelo, bez suđenja. jbg, za kaj ste paradirali
Challenger__

#3059 Re: Sirija

Post by Challenger__ »

Znači, tako bi ti sa ljudima koji se bore za slobodu svoje zemlje? Možeš misliti, nisi me iznenadio. Mani se etiketa, možeš ti mnogo bolje.
amoninan

#3060 Re: Sirija

Post by amoninan »

Challenger__ wrote:Znači, tako bi ti sa ljudima koji se bore za slobodu svoje zemlje? Možeš misliti, nisi me iznenadio. Mani se etiketa, možeš ti mnogo bolje.

Ili se varam...
haveru, otkako si se registrovao i počeo postati na temama eteketiranje ti je sastavni dio gotovo svakog upisa.
Ne bi ja tako, ali tako je radila recimo Khomeinijeva klika kad je došla na vlast (30 hiljada tzv političkih zatvorenika je likvidirano (najmlađi je imao 13 godina - fakt) kao i ovaj režim kojeg kakve li šprdnje pretstavljaš kao nekakvog borca za čovječanstvo.

Mogu ja puno bolje, ali neću. Samo se malo zabavljam.

Čuj za slobodu zemlje, otkoga ba? Bore se za režim koji je na izdisaju, kakvu ba slobodu. Ba'ath partija i Assad nije jednako Sirija.
Challenger__

#3061 Re: Sirija

Post by Challenger__ »

amoninan wrote: haveru, otkako si se registrovao i počeo postati na temama eteketiranje ti je sastavni dio gotovo svakog upisa.
Ne bi ja tako, ali tako je radila recimo Khomeinijeva klika kad je došla na vlast (30 hiljada tzv političkih zatvorenika je likvidirano (najmlađi je imao 13 godina - fakt) kao i ovaj režim kojeg kakve li šprdnje pretstavljaš kao nekakvog borca za čovječanstvo.

Čuj za slobodu zemlje, otkoga ba? Bore se za režim koji je na izdisaju, kakvu ba slobodu. Ba'ath partija i Assad nije jednako Sirija.
1. Iran. Nisam apologeta režima, niti pojedinaca, samo sam protiv vojne intervencije na Iran. Ni manje, ni više.
2. Sirija. Već skoro dvije godine slušamo kako je "režim" na izdisaju. Da li je to Sirija ili ne, o tome govore ljudi iz Sirije, a ne ti, ja, Turska, S. Arabija ili ona evil and sick woman Hillary.
3. itd
Challenger__

#3062 Re: Sirija

Post by Challenger__ »

Jutros, uz kafu, sam sa zadovoljstvom iščitavao prepisku između tebe i Vivaldija. Uopšte mi nije smetalo to što ne dijelim tvoja zapažanja. Artikulisano misao je zadovoljstvo, slagali se sa njom ili ne. Batali sa etiketama. One su za ljude koje boli različitost, za one koji su za uniformnost i sterilizaciju mišljenja.

Za jednodimenzionalne ljude.
amoninan

#3063 Re: Sirija

Post by amoninan »

Challenger__ wrote:
amoninan wrote: haveru, otkako si se registrovao i počeo postati na temama eteketiranje ti je sastavni dio gotovo svakog upisa.

1. Iran. Nisam apologeta režima, niti pojedinaca, samo sam protiv vojne intervencije na Iran. Ni manje, ni više.
2. Sirija. Već skoro dvije godine slušamo kako je "režim" na izdisaju. Da li je to Sirija ili ne, o tome govore ljudi iz Sirije, a ne ti, ja, Turska, S. Arabija ili ona evil and sick woman Hillary.
3. itd
Ma jok, da se dešava bilo gdje, u nekoj drugoj zemlji, osim u Siriji koja je iranski saveznik priča bi bila drugačija. Mojne da se lažemo ba.

Da si iole upoznat s kapacitetima sirijskog vojno- obavještajnog aparata čudio bi se kako je uopće moguće da ustanak još traje. Sirija ej nadmašila i Pehlavijev model policijske države. Prije deceniju-dvije čak i kasnije, ovo bi trajalo otrpilike 48h, da režim idalje stoji čvrsto na svojim nogama. Al bogme ne stoji. Avijacija i oklop ih drže u igri, i pomoć Iranaca. No to je samo odgađanje....

Tvrditi kako neke splinter ćelije "vehabija" prave ovakav rusvaj, a domaći puk nema ništa s tim i to u velikom broju je blago rečeno smješno. Da je to slučaj zaista, ovo bi bilo gotovo u 2 dana.

Zanimljivo je da npr istu demagogiju je prosipao i Mubarak, i Ben Ali, i Gadafi - kako je to mali broj terorista bla, bla, bla...

Ba'ath partiji i Assadu ej odzvonilo. Da je pravi patriota kako tvrdi, napustio bi dobrovoljno zemlju i tako zaustavio njeno uništenje i potoke krvi. Ispade da ej onaj idiot Pehlavi bio veći patriot svoje zemlje i naroda nego Assad. Mogao je i on komotno godinama ratovati i ubijati i bombardovati svoj narod jer kao i Assad vojsku imao u svom džepu - ogroman broj oficira. Svašta... :D
amoninan

#3064 Re: Sirija

Post by amoninan »

Challenger__ wrote:Jutros, uz kafu, sam sa zadovoljstvom iščitavao prepisku između tebe i Vivaldija. Uopšte mi nije smetalo to što ne dijelim tvoja zapažanja. Artikulisano misao je zadovoljstvo, slagali se sa njom ili ne. Batali sa etiketama. One su za ljude koje boli različitost, za one koji su za uniformnost i sterilizaciju mišljenja.

Pa ne bi dobio etiketu da se njima obilato en koristiš, u prvom postu na stranici si etiketirao ljude. Ne lično mene, zaboli me iskreno i da jesi, ne bi se ni počešo. No kad jedan ogroman broj ljudi, a neke od njih sam imao priliku i upoznati virtuelno prije ovih dešavanja i svi su Sirijci i to veoma obrazovani a bore se u redovima FSA danas etiketiraš kao " gostujuće selefijske lavove" - aludirajući da su svi oni koji se bore protiv Assada nekakvi stranci i "strašne vehabije", onda imamo problem. Neću sigurno dozvoliti da se takvi ljudi ponižavaju i njihova krv obezvrijeđuje.
Challenger__

#3065 Re: Sirija

Post by Challenger__ »

Patriota nikada ne bi sebi dozvolio da napusti zemlju i da dopusti da sirijskim mozaikom ogrija horda unificiranih, lobotomizovanih duša i da tu, od Boga datu šarolikost, preda u ruke varvara i primitivaca od jedne dimenzije.

OK, naša viđenja su oprečna, ništa novo.
amoninan

#3066 Re: Sirija

Post by amoninan »

Challenger__ wrote:Patriota nikada ne bi sebi dozvolio da napusti zemlju i da dopusti da sirijskim mozaikom, "leopardovom kožom" ogrija horda terorista i unificiranih, lobotomizovanih duša modela "el-Saud, el-Goyim, 2012 TM" i da tu, od Boga datu šarolikost preda u ruke varvara i primitivaca od jedne dimenzije.

OK, naša viđenja su oprečna, ništa novo.
I ti meni o jednodimenzionalnosti predaješ :-)

OK. Završavamo, ni meni više nije zabavno
asurbanipal

#3067 Re: Sirija

Post by asurbanipal »

amoninan wrote:
Challenger__ wrote:Jutros, uz kafu, sam sa zadovoljstvom iščitavao prepisku između tebe i Vivaldija. Uopšte mi nije smetalo to što ne dijelim tvoja zapažanja. Artikulisano misao je zadovoljstvo, slagali se sa njom ili ne. Batali sa etiketama. One su za ljude koje boli različitost, za one koji su za uniformnost i sterilizaciju mišljenja.

Pa ne bi dobio etiketu da se njima obilato en koristiš, u prvom postu na stranici si etiketirao ljude. Ne lično mene, zaboli me iskreno i da jesi, ne bi se ni počešo. No kad jedan ogroman broj ljudi, a neke od njih sam imao priliku i upoznati virtuelno prije ovih dešavanja i svi su Sirijci i to veoma obrazovani a bore se u redovima FSA danas etiketiraš kao " gostujuće selefijske lavove" - aludirajući da su svi oni koji se bore protiv Assada nekakvi stranci i "strašne vehabije", onda imamo problem. Neću sigurno dozvoliti da se takvi ljudi ponižavaju i njihova krv obezvrijeđuje.
Ovo što vidim na klipovima u Siriji i jesu Vehabije. O kakvom ti intelektualnom kapacitetu pričaš ? Većina Vehabija koje poznajem su prije nego što su "otkrili vjeru u Boga" bili višestruki povratnici u kriminal, žešći narkomani, pivaši i džeparoši. Takvi su i ovi što se bore u Siriji, samo rat, džihad, džihad, ubij, kolji, pali. Najsmješniji su mi oni koji dođu da mi vaze o vjeri, a mjesec prije toga valjao se po podu u vlastitim izlučevinama...
Da se mene pita, sve bi ih u burad potrpao i pravac Saudijska Arabija idite onome ko vas je stvorio. Puna mi je kapa i Barčića, Imamovića, Porči, Abu Hamzi i sličnih, jedino što znaju da rade je unošenje fitne i rušenje džemata. Isto kao što ovi u Siriji ruše državu. Napravili su karikaturu od islama, pa i one karikature Poslanika s.a.v.s. više govore o pobrojanim nego na koga se odnose.
O Homeiniju sve najbolje, Dedo ih je tamanio po kratkom postupku, znao je o kakvim i čijim se miševima radi...I da, nisam šijja, ali ih izuzetno cijenim. Pogotovo kad vidim ove "sunnite", ala Zarkawi, Zawahiri, Bin Laden, Porča, Oks, Jašarević, Topalović, Imamović, Bin Baaz... :D
nemoguce vruce

#3068 Re: Sirija

Post by nemoguce vruce »

Sije su veci neprijatelji islamu i Sunitima nego Zidovi. To je pokazala historija. Ovo prepucavanje izmedju Sija i Cionista je obicna lakrdija. To su dva oka u jednoj glavi.
asurbanipal

#3069 Re: Sirija

Post by asurbanipal »

nemoguce vruce wrote:Sije su veci neprijatelji islamu i Sunitima nego Zidovi. To je pokazala historija. Ovo prepucavanje izmedju Sija i Cionista je obicna lakrdija. To su dva oka u jednoj glavi.
Evo ga, još jedan. Meni je historija nešto drugo pokazala, očito ne učimo iz istih knjiga... :D
deer_hunter

#3070 Re: Sirija

Post by deer_hunter »

nemoguce vruce wrote:Sije su veci neprijatelji islamu i Sunitima nego Zidovi. To je pokazala historija. Ovo prepucavanje izmedju Sija i Cionista je obicna lakrdija. To su dva oka u jednoj glavi.
da, inače se šije raznose među sunitima i ruše im vjerske objekte u Iraku.ili je obrnuto?? :shock:
Klavikula

#3071 Re: Sirija

Post by Klavikula »

amoninan wrote:Ma jok, da se dešava bilo gdje, u nekoj drugoj zemlji, osim u Siriji koja je iranski saveznik priča bi bila drugačija. Mojne da se lažemo ba.

Da si iole upoznat s kapacitetima sirijskog vojno- obavještajnog aparata čudio bi se kako je uopće moguće da ustanak još traje. Sirija ej nadmašila i Pehlavijev model policijske države. Prije deceniju-dvije čak i kasnije, ovo bi trajalo otrpilike 48h, da režim idalje stoji čvrsto na svojim nogama. Al bogme ne stoji. Avijacija i oklop ih drže u igri, i pomoć Iranaca. No to je samo odgađanje....

Tvrditi kako neke splinter ćelije "vehabija" prave ovakav rusvaj, a domaći puk nema ništa s tim i to u velikom broju je blago rečeno smješno. Da je to slučaj zaista, ovo bi bilo gotovo u 2 dana.

Zanimljivo je da npr istu demagogiju je prosipao i Mubarak, i Ben Ali, i Gadafi - kako je to mali broj terorista bla, bla, bla...

Ba'ath partiji i Assadu ej odzvonilo. Da je pravi patriota kako tvrdi, napustio bi dobrovoljno zemlju i tako zaustavio njeno uništenje i potoke krvi. Ispade da ej onaj idiot Pehlavi bio veći patriot svoje zemlje i naroda nego Assad. Mogao je i on komotno godinama ratovati i ubijati i bombardovati svoj narod jer kao i Assad vojsku imao u svom džepu - ogroman broj oficira. Svašta... :D
izgleda da si zaboravio da "osloboditelji" vode gerilski nacin ratovanja, tehnika je nemocna protiv gerile, nebrojeno primjera, pa cak i najjace svjetske armije nisu mogle pobjediti gerilce, a sirijska vojska ne spada u red najjacih, iako je jako dobra vojska.
amoninan

#3072 Re: Sirija

Post by amoninan »

Klavikula wrote:
amoninan wrote:Ma jok, da se dešava bilo gdje, u nekoj drugoj zemlji, osim u Siriji koja je iranski saveznik priča bi bila drugačija. Mojne da se lažemo ba.

izgleda da si zaboravio da "osloboditelji" vode gerilski nacin ratovanja, tehnika je nemocna protiv gerile, nebrojeno primjera, pa cak i najjace svjetske armije nisu mogle pobjediti gerilce, a sirijska vojska ne spada u red najjacih, iako je jako dobra vojska.
Nisam zaboravio. Pa da nemoćna je u smislu da u potpunosti uništi gerilu. Ali da stvari drži u egalu kao npr u Aleppu ovih dana, itekako je korisna. Pogotovo što drugoj strani fali odgovarajući protuoklop i MANPAD sistemi. A o PVO tipa S300 je iluzorno i spominjati. Da bar imaju Stingere... Uostalom, upravo radi toga pobunjenici su i primorani na gerilsku taktiku. Oduzmi sirijskoj vojsci prednost u tehnici (avijacija, oklop) i stvari bi izgledale mnogo drugačije. Vidjeli smo u Libiji kako je to išlo.

Nije to Sirijska armija, ovo su ostaci sirijske armije. Mnogo je defektora, što među običnim vojnicima što oficirskim kadrom.
Klavikula

#3073 Re: Sirija

Post by Klavikula »

malo bolje obucene borce, kojih svakako ima medju teroristima, tehnika ne moze zajebati pretjerano, mozes srusiti grad citav, ali ne mozes uzeti nista dok ne zagazis cizmom, najblizi i najbolji primjer ti je Zuc iz naseg rata.

koliko sam ja uspio upratiti situaciju teroristi su rijetko gdje napredovalo, jos niti jednu pobjedu nisu upisali, dok vojska konstantno ide naprijed, razvaljuje teroriste gdje stigne. kad uzmemo prvu recenicu u obzir, namece se logican zakljucak.

to sto se ovi opet pojave na nekim mjestima, pa cim dodje vojska, malo puskaranja i bjeze, to nije pod kontrolom vojske, vec obavjestajnih sluzbi, mada ruku na srce, tesko se to moze sprijeciti, to je bit gerilskog ratovanja, iznenadjenje i pokretljivost.
amoninan

#3074 Re: Sirija

Post by amoninan »

Pa da nam na Žuč nisu stigle Crvene strijele, pregazili bi "srpska-oslobodilačka vojska" Alijine islamske teroriste.
Zanimljiva sličnost u reotirici, svaki put su u pitanju teroroisti, a hudi despoti su anđeli na braniku čovječanstva.

27 visokorangiranih vojno-obavještajnih oficira je defektiralo u teroriste. Broj običnih vojnika je teško utvrditi, jer gotovo svaki dan dolaze nove grupe. Odoše ba svi u teroriste :D

Jok, ostaće tu i sačekati avijaciju da ih pretvori u prašinu.

Usput, živjeli teroristi! :D
amoninan

#3075 Re: Sirija

Post by amoninan »

asurbanipal wrote:
amoninan wrote:

Ovo što vidim na klipovima u Siriji i jesu Vehabije. O kakvom ti intelektualnom kapacitetu pričaš ? Većina Vehabija koje poznajem su prije nego što su "otkrili vjeru u Boga" bili višestruki povratnici u kriminal, žešći narkomani, pivaši i džeparoši. Takvi su i ovi što se bore u Siriji, samo rat, džihad, džihad, ubij, kolji, pali. Najsmješniji su mi oni koji dođu da mi vaze o vjeri, a mjesec prije toga valjao se po podu u vlastitim izlučevinama...
Da se mene pita, sve bi ih u burad potrpao i pravac Saudijska Arabija idite onome ko vas je stvorio. Puna mi je kapa i Barčića, Imamovića, Porči, Abu Hamzi i sličnih, jedino što znaju da rade je unošenje fitne i rušenje džemata. Isto kao što ovi u Siriji ruše državu. Napravili su karikaturu od islama, pa i one karikature Poslanika s.a.v.s. više govore o pobrojanim nego na koga se odnose.
O Homeiniju sve najbolje, Dedo ih je tamanio po kratkom postupku, znao je o kakvim i čijim se miševima radi...I da, nisam šijja, ali ih izuzetno cijenim. Pogotovo kad vidim ove "sunnite", ala Zarkawi, Zawahiri, Bin Laden, Porča, Oks, Jašarević, Topalović, Imamović, Bin Baaz... :D
De ba, o'ladi... S Čelendžerom sam ispucao tu vrstu zabave. Navrati drugi dan kad budem raspoloženiji za zajebanciju s "visoko osvještenim i trodimenzionalnim" analitičarima.
Locked