Federalna televizija

TV i novinske vijesti, vaši komentari, vaše teme...

Moderator: anex

Post Reply
StupskaBitanga

#3051 Re: Federalna televizija

Post by StupskaBitanga »

i ona urednik IPP :shock:
MVeis

#3052 Re: Federalna televizija

Post by MVeis »

federalna tv je zaposlila osobe za koje nije bilo sredstava da se nastave lijeciti na klinikama za dusevne bolesnike. svi nekadasnji novinari i urednici koji su podigli i krasili tu televiziju su protjerani.
StupskaBitanga

#3053 Re: Federalna televizija

Post by StupskaBitanga »

To je naš javni servis gdje uredno ne mogu se piše sastavljeno
It_is_a_Leclerc

#3054 Re: Federalna televizija

Post by It_is_a_Leclerc »

Da li me neko može razuvjeriti u tužnom razmišljanju da FTV kao koproducent financira ovo sranje od serije "Kriza" ?! Uz dužno poštovanje, solidnim glumačkim imenima, sve fore i radnje su kopirane iz legendarne "Lud, zbunjen, normalan". Večerašnja epizoda je gotovo identična onoj epizodi LZN, kad Ivana ostane "trudna", a svi pričaju da ima išijas..
StupskaBitanga

#3055 Re: Federalna televizija

Post by StupskaBitanga »

isti je scenarista koji reciklira samog sebe
mayab

#3056 Re: Federalna televizija

Post by mayab »

Jel to sinoc opet bio Valter b S na FTV-u, ha ha ha , ne mogu vjerovati :lol: :run:
DaffyDuck

#3057 Re: Federalna televizija

Post by DaffyDuck »

It_is_a_Leclerc wrote:Da li me neko može razuvjeriti u tužnom razmišljanju da FTV kao koproducent financira ovo sranje od serije "Kriza" ?! Uz dužno poštovanje, solidnim glumačkim imenima, sve fore i radnje su kopirane iz legendarne "Lud, zbunjen, normalan". Večerašnja epizoda je gotovo identična onoj epizodi LZN, kad Ivana ostane "trudna", a svi pričaju da ima išijas..
Snimanje serije je narucio hrvatski RTL, pa su i ovi odlucili kupiti... i kao sto kaze @stupskabitanga sami sebe recikliraju :D
Shahab

#3058 Re: Federalna televizija

Post by Shahab »

U kakvu rugobu se pretvorila Duška Jurišić, a sudeći prema frizuri "a la Timošenko" totalno je pukla. Novinarka mora biti zgodna i prijatna. Osim što javnost konstantno maltretira svojim ponašanjem, odabirom tema, siledžijskim nametanjem svojih propalih ideoloških pogleda, sada nas maltretira i svojom pojavom odvratne babe. Umjesto da pruži šansu nekom mladom novinarskom talentu, ona sebično u maniru komunističkog novinara uzurpira medijski prostor. Fuj!
Banksy

#3059 Re: Federalna televizija

Post by Banksy »

Shahab wrote:
Novinarka mora biti zgodna i prijatna.
Mora li i novinar biti ''zgodan i prijatan'' ili takve moraju biti samo žene? :twisted:

Iritira te njena ''pojava odvratne babe'', a ne bodu oči Zvonko Marić, Mladen Marić ili pokojni Tijanić ili bilo koji sličan?
ultima_palabra

#3060 Re: Federalna televizija

Post by ultima_palabra »

Mladen je odavno pukotina, ali sad se haman prestao i kupati... miomiris iza njega na 100 metara :shock:
StupskaBitanga

#3061 Re: Federalna televizija

Post by StupskaBitanga »

Voditelj ne mora biti zgodan lijep savršen
Ali kod nas se griješi da ugodno popunjenu djevojku/ženu utegnu i ona sa strane ili niže dole puca
Ili imamo slučaj da kada ju snimaju ona stvarno izgleda kao bure
scooby_dooby_doo

#3062 Re: Federalna televizija

Post by scooby_dooby_doo »

mayab wrote:Jel to sinoc opet bio Valter b S na FTV-u, ha ha ha , ne mogu vjerovati :lol: :run:
po 789456. put samo na ftv. 8-)
It_is_a_Leclerc

#3063 Re: Federalna televizija

Shahab wrote:U kakvu rugobu se pretvorila Duška Jurišić, a sudeći prema frizuri "a la Timošenko" totalno je pukla. Novinarka mora biti zgodna i prijatna. Osim što javnost konstantno maltretira svojim ponašanjem, odabirom tema, siledžijskim nametanjem svojih propalih ideoloških pogleda, sada nas maltretira i svojom pojavom odvratne babe. Umjesto da pruži šansu nekom mladom novinarskom talentu, ona sebično u maniru komunističkog novinara uzurpira medijski prostor. Fuj!
Zašto ti ne daš otkaz na radno mjesto i ne ustupiš priliku nekom mladom talentu ?! To bi bio pravi potez !
Mr. Brightside

#3064 Re: Federalna televizija

Post by Mr. Brightside »

scooby_dooby_doo wrote:
mayab wrote:Jel to sinoc opet bio Valter b S na FTV-u, ha ha ha , ne mogu vjerovati :lol: :run:
po 789456. put samo na ftv. 8-)
npr. TVSA ili TV1 imaju bolji filmski program, a ne vjerujem da imaju pola budžeta FTVa :-)
karanana

#3065 Re: Federalna televizija

Post by karanana »

evo 3 minute sam gledao i nisam izdrzao dalje da gledam odgovorite ljudima. voditelj darjan babic je nevjerovatan kako samo upada ljudima u rijec. fuj! ona gorazdanska fahrina zhdroha je mila majka za ovog pakasha. fuj!
Matijevic_Vlado
Location: Da sam prazna glava, potpuno zdrava, ne bih više ništa učio za badava..

#3066 Re: Federalna televizija

Post by Matijevic_Vlado »

nisam znao da je i ovo islo na nasoj televiziji :mrgreen: :mrgreen: krstio sam se vise puta gledajuci ovu pametnicu
StupskaBitanga

#3067 Re: Federalna televizija

Post by StupskaBitanga »

Odlično napisao Aldin Arnautović :thumbup:
mediji – utočište za poslušne neznalice?
20 godina pljačke, siromaštva i nacionalizma potpuno nas je pomelo. Vladavina neznalica i probisvjeta, naše pasivnosti, učinila je da pod teretom pokleknemo svi, i u svakom pogledu. Nema dijela društva koje se uspjelo odbraniti. Nema profesije koja je odoljela.

Ipak, u moru gadosti kroz koje svaki dan pokušavamo da plivamo jedna mi bode oči. Valjda zato što u toj gadosti boravim već 16 godina. BH novinarstvo nikada nije bilo gore a kako stvari stoje, čini se da će uspjeti oboriti i taj neslavni rekord.

Malo je profesija koje su tako nisko pale. Malo je profesija koje su današnji “profesionalci” poništili tako precizno i brutalno. Malo je profesija tako nastradalo kao što je novinarstvo u BiH. Mediji su danas u rukama nacionalista, neznalica, neradnika i hoštaplera. Pokoji izuzetak, po meni, samo potvrđuje to pravilo.

Zato, ako napišem, mnogima se neće dopasti. Ako ne napišem, zaboraviće se. A to je jedina istinska propast. Zaborav. Zato ću da pišem.

JAVNI SERVIS NERADNIKA I NEZNALICA

Večeras se na Televiziji Federacije Bosne i Hercegovine u prime-time-u prikazuje dokumentarac koji sam radio. Već od sutra nisam više zaposlenik te kuće. “Kriza”, rekao mi je šef telefonom.

A kad je kriza, prvo “otpadnu” oni, koji kao ja, nemaju stalni ugovor. I kad je kriza prvo se spašavaju oni koji su u proteklim godinama svojim neradom i neznanjem kompaniju i doveli u krizu. Zanimljiv sistem vlada u toj ogromnoj tužnoj zgradi.

Tek sada mi je jasno zašto kolege i kolegice iz Sivog doma slave kada dobiju rješenje o stalnom zaposlenju. Pa zato jer, valjda, od tog dana mogu da ne rade ništa, a da krajem mjeseca taj nerad i uredno naplate. I da, kad je kriza, prvi zadrže poslove.

Zato javni servis propada. Ne zbog marketinških minuta, ne zbog broja zaposlenih, ne zbog neplaćanja pretplate. Nego zbog armije neradnika i neznalica koji su uprkos jako ograničenom televizijskom znanju zauzeli prostor i pozicije na javnom servisu. A kad jednom tamo zauzmeš poziciju onda ti, radio – ne radio, svira radio.

MEDJUNARODNE UBLEHE I “BRANDOVI”

Prije par dana pijem kafu sa dvojicom kolega koje poznajem godinama. Dvojica vrsnih, nagrađivanih profesionalaca. Obojica u istom danu dali otkaz u međunarodnoj medijskoj kompaniji za koju su radili. Uprkos stalnom poslu, plati, karijeri.

Ukratko rečeno, momci, da ‘prostite, popizdili i na šefov sto spustili otkaz. Zbog neprofesionalizma i iskorištavanja. Kao u flash back-u PTSP-ovaca vratile su mi se slike iz vremena kada sam ja radio za međunarodnu televizijsku kuću.

U to vrijeme karijere i prilike su se obezbjedjivale pivatnim i porodičnim vezama ili donošenjem doručka šefici i provođenjem privatnog vremena praveći joj društvo.

Karijeristi skupljeni iz nekoliko država bili su spremni na sve. Laži, podmetanja, mobbing, nacionalizam, nisu bile rijetke pojave. Profesionalni parametri nisu igrali nikakvu ulogu. Bitno je bilo da slijepo slušaš, a ako ne, onda si u nemilosti. A nemilost je značila da ne možeš dobiti priliku, da tvojim privatnim vremenom raspolaže kompanija I da je ispravno misliti samo kako oni žele.

Ukratko, da radiš šta i kako ti se naredi, da ne pitaš mnogo i da po mogućnosti što manje razmišljaš svojom glavom. Šefovi će razmišljati za tebe pomjerajući te kao pijuna u bizarnoj igri za pozicije i moć, a ti ćeš zauzvrat dobiti dobru platu. Od novinarstva, ni traga.

Svi su se brzo prilagodili tom novom principu. Na šeficinom stolu uvijek je bilo poklona. Redakciju su napunili ljudi bez profesionalnog znanja. Neznalice i poltroni. Ključne pozicije preuzimali su ljudi bez referenci. Baš kao i na Javnom servisu u prethodnoj priči.

NOVINAR/KA MOŽEŠ BITI TI

Ništa od ovoga gore pobrojanog ne bi bilo moguće da kolege i kolegice novinari nisu zdušno prihvatili i učestvovali u “novim pravilima profesije”. Učestvovali u stvaranju odrona koje i danas svakodnevno viđamo u javnom prostoru.
Prestalo je biti važno kako pišeš, da li čitaš knjige i da li poznaješ parametre TV posla.

Prestalo je biti važno da moraš poznavati etiku, imati manire i barem minimum kulture. Prestalo je biti važno da moraš poznavati, ako ništa onda barem terminologiju svoje profesije.

Na televizijama se ne govori o kompoziciji, planovima, dinamici, uglu priče, stranama… Već uvriježeni komentari kvalitativne analize televizijskog rada su: “meni ovo nije nešto” , “fali mesa” ili “meni je ovo … onako”.

Novinar danas može biti svako. Nije važno ni obrazovanje, ni kreativnost niti poznavanje profesionalnih normi. Dovoljno je da neko sa funkcijom nekoga proglasi novinarom, ili da se jednostavno samo-proglasi. Postane novinar, producent.

Visina funkcije u BH medijima danas, obično je obrnuto proporcionalna kvalitetu rada i poznavanju struke, a direktno proporcionalna stepenu poltronstva i podaništva. Nekoliko časnih primjera na žalost samo potvrđuje ovu tužnu pojavu.

Danas se novinarstvo ne radi za javnost nego za privatnu korist novinara. Za platu koja će mu/joj omogućiti da plati kredite svog dužničkog ropstva pravdajući se egzistencijom i noseći je kao štit u svojim nečasnim akcijama.

Zato imamo loše programe, slabe autore, deficit mislećih profesionalaca. Redakcijama više ne trebaju novinari. Njihov posao rade prevodioci. Isto je, valjda, to. A kako to ispadne na kraju vidimo svaki dan.

BH mediji novinarstvom se već odavno ne bave radi običnih ljudi. Oni rade za brandove, klikove, političke i druge interesne grupe. Novinari danas, ovdje, više nemaju integritet i javnost to jako dobro osjeti. Svako ima “svog” novinara ili medij.

Generacija neznalica dosegla je vrtoglave uredničke visine a šteta koju prave vremenom će biti sve veća, baš kao što će poštovanje novinarske profesije biti sve manje, ako ga uopšte još ima.
http://www.aldinarnautovic.info/
Shahab

#3068 Re: Federalna televizija

Post by Shahab »

Nevjerovatno koliko su novinari umišljeni i koliko sebi umišljaju neki vanredni društveni značaj. Smiješno! Ima ovaj problema sa autoritetom. Niko njemu nije dobar, nijedna firma, nijedan šef.... Svaki šef hoće da ga se sluša i to je pravilo u svijetu. FTV je komunistički intermeco, a ovaj je anarhista koji se stalno buni i kritikuje. Neka izađe na taksi ako mu BH novinarstvo nije po volji...
montypython2000

#3069 Re: Federalna televizija

Post by montypython2000 »

Tipicno. U Sarajevu sudar tramvaja sa 40 povrijedjenih, ljudi u panici zovu rodbinu da vide jesu li zdravi i zivi a Ftv emituje 29 epizodu Masterchefa. U prekidima pomenutog smeca bujica reklama. Nigdje cak ni trake/tickera sa tom vijesti. Istovremeno na Tvsa program uzivo sa lica mjesta, na OBN vanredne vijesti sa iscrpnim izvjestajem. Koliko je ljudi zaposleno i koliki budzet Tvsa a koliki "javnog servisa". FTV TREBA UKINUTI.
StupskaBitanga

#3070 Re: Federalna televizija

Post by StupskaBitanga »

Lemana Rašić vodi Dnevnik 2 :-)
lijan

#3071 Re: Federalna televizija

Post by lijan »

MOSALJOZE

#3072 Re: Federalna televizija

Post by MOSALJOZE »

Jel ova serija Kriza treba bitI smješna ili?
It_is_a_Leclerc

#3073 Re: Federalna televizija

Kad se Enis Bešlagić prikaže na mom tv ekranu mene zapljusne takav val čistog humora, da sam ja prisiljen podhitno prebaciti na drugi kanal, kako ne bih umro od smijeha. :oops:
VjecitiStudent

#3074 Re: Federalna televizija

Post by VjecitiStudent »

Večeras u Posteno kuknjava na RAK i smanjenje marketinškog vremena, a niko da vrisne

GDJE VAM JE PROGRAM????????????????
KatarinaKosaca
Location: Izmedju kurvinih sinova i pokvarenih kurvinih sinova

#3075 Re: Federalna televizija

Post by KatarinaKosaca »

VjecitiStudent wrote:Večeras u Posteno kuknjava na RAK i smanjenje marketinškog vremena, a niko da vrisne

GDJE VAM JE PROGRAM????????????????
:thumbup:
Upravo tako. NIkad nisu napravili emisiju oko procenta obrazovnog programa, koji isto moraju imati po zakonu, učešća sportskog programa, vlastite produkcije itd. Nisu zvali predstavnike omladine, pedagoge, profesore da pitaju, kad su godinama bili produžena ruka politike (nebitno sasvim koje), nisu mislili o svojoj zakonskoj obvezi. Sada, kad se smješi pad prihoda, pored smanjenog ubira od pretplate, panika i kuku lele. Pa i genijalna ideja njihovog direktora da se pri registraciji auta plati pretplata. A i dalje puštaju reprizu serije "Bolji život"
Iako, po najavi Hadžića, ako bude išlo uz račun od struje, sistem kao u Srbiji, opet će plaćati samo pretplatnici Elektroprivrede, jer u tom slučaju Elektroprivreda HZ HB neće, izgleda učestvovati.
Post Reply