X FACTOR Adria

TV i novinske vijesti, vaši komentari, vaše teme...

Moderator: anex

Post Reply
Skyfox

#3051 Re: X FACTOR Adria

Post by Skyfox »

Jedino Severina, ostali nabrojani... onako.
StupskaBitanga

#3052 Re: X FACTOR Adria

Post by StupskaBitanga »

Valjda idu tom logikom privlačenja gledalaca i ko je medijski interesantan
dragan.s

#3053 Re: X FACTOR Adria

Post by dragan.s »

Meni voditelji tu i nisu nešto bitni. Ne sjećam se ni ko su bili u prošlom serijalu. Slažem se da Ivanoviću tu definitivno nije mjesto.
Što se žirija tiče, oni su ujedno i mentori kandidatima pa je po meni važno da budu stručni. Zato mi je suludo da jedna Karleuša bude tamo, a kamoli da nekome bude mentor. Severina jeste pop pjevačica (mada u zadnje vrijeme sve više turbofolk), ali je prilično tanka vokalno. Scenski nastup je druga stvar. Marija Šerifović bi bila pravi izbor, ali čisto sumnjam da će se toga prihvatiti jer trenutno živi u Americi. Dino Merlin bi takođe bio dobar izbor i sigurno bi imao zanimljive komentare.
Ali, kao što neko reče, produkcija će se vjerovatno voditi za gledanošću i tražiti nekoga ko je gledaocima zanimljiv. A usto je i slobodan toliko vremena koliko traje takmičenje.
StupskaBitanga

#3054 Re: X FACTOR Adria

Post by StupskaBitanga »

Ako je mogla biti Emina Jahović koja je evidentno svoju stolicu u prošlom serijalu faktički kupila ja apsolutno ne vidim razlog zašto ne bi Karleuša
Također ni Severina ništa nije bolja od nje
Malo guzice, malo sisa roke koke i opleti
Čisti show-bizz
Samo doduše Karleuša nema javni xx filmić i tu je prednost nad Severinom
daky585

#3055 Re: X FACTOR Adria

Post by daky585 »

Meni je presmiješno da Dino Merlin i Marija Šerifović sjede pored ove dvije koje ni na plejbeku ne zvuče dobro (pogotovo Karleuša).
Partizzanka

#3056 Re: X FACTOR Adria

Post by Partizzanka »

hoces reci tu je severinina prednost nad karleusom?

jedina severinina kvaliteta je filmic
ona jeste harizmaticna ali time ne moze pomoci kandidatima niti ima osnove da ONA nekome kaze da zna ili ne zna pjevati

po meni i jelena onda komotno moze u ziri
daky585

#3057 Re: X FACTOR Adria

Post by daky585 »

Nisam rekao da pjeva dobro, jer ne pjeva, ali sa Karleušom se niko ne može porediti. To je priča za sebe. Dino i Marija u ok, ali ove dvije bi bile čist promašaj. Jedino bi povećale gledanost a to je valjda najbitnije televizijama.
Zeljoooo

#3058 Re: X FACTOR Adria

Post by Zeljoooo »

Dino ako bude mentor moze svoje kandidate nauciti kako da copaju pjesme.
Better Man

#3059 Re: X FACTOR Adria

Post by Better Man »

Jelena Karleuša i Severina nemaju pojma o pjevanju i obje su klasične turbofolk pevaljke, koje su karijeru gradile golotinjom. Ako su ovo kandidati za žiri, tj. mentore, onda je to jako slabo, jer ima daleko boljih pjevača i pjevačica, koji bi mogli biti mentori u pravom smislu riječi.
Better Man

#3060 Re: X FACTOR Adria

Post by Better Man »

......
Nigella

#3061 Re: X FACTOR Adria

Post by Nigella »

Po meni je sve to isfurano već, prošla sezona koju je radio Pink je ispala cirkus pravi, tako da vjerujem da će sve naredne isto tako završiti, takmičari "popularni" dok traje show i onda kud koji mili moji nogu u dupe, i onaj koji pobjedi završi na sudu da bi dobio ono što mu je obećano.
StupskaBitanga

#3062 Re: X FACTOR Adria

Post by StupskaBitanga »

Better Man wrote:Jelena Karleuša i Severina nemaju pojma o pjevanju i obje su klasične turbofolk pevaljke, koje su karijeru gradile golotinjom. Ako su ovo kandidati za žiri, tj. mentore, onda je to jako slabo, jer ima daleko boljih pjevača i pjevačica, koji bi mogli biti mentori u pravom smislu riječi.
pjevanje ovdje nije prioritet za to služi Voice
cenecimoveocino

#3063 Re: X FACTOR Adria

Post by cenecimoveocino »

:-)
MTV

#3064 Re: X FACTOR Adria

Post by MTV »

Od nepouzdanih izvora sa drugih foruma spominje se pocetak X Factor Adria za 22.mart. Kao i da RTL na jesen priprema Big Brother, cak i kviz kolo srece koje je isao 90-tih na HRT.

Napominjem nepouzdani izvor sa dva foruma.
daky585

#3065 Re: X FACTOR Adria

Post by daky585 »

A još se ni ne zna ko će u BiH emitovati X factor.

Što se mene tiče ne mora ni jedna od naših treš televizija sa divnim kvalitetom slike, neka nam ostave RTL. :lol:
MTV

#3066 Re: X FACTOR Adria

Post by MTV »

daky585 wrote:A još se ni ne zna ko će u BiH emitovati X factor.

Što se mene tiče ne mora ni jedna od naših treš televizija sa divnim kvalitetom slike, neka nam ostave RTL. :lol:
Mislim da ce biti kao survivor. Zatamniti RTL a gledati na OBN. Mene bas briga RTL mi radi stalno :wink:
dragan.s

#3067 Re: X FACTOR Adria

Post by dragan.s »

MTV wrote: Mislim da ce biti kao survivor. Zatamniti RTL a gledati na OBN. Mene bas briga RTL mi radi stalno :wink:
Vrlo moguće da će ići to sa zatamnjenjem slike. A nemamo svi sreću da nam RTL stalno radi.
Mislim da će javni servis (BHT, FTV i RTRS) prije prenositi X faktor nego OBN. OBN već ima Grandove emisije i teško da može privući više reklama nego što ih ima sada. A bez reklama se ne isplati kupovina prava na emitovanje. A na javnom servisu nemaju ništa atraktivno od kada je završilo TLZP. Uglavnom, vidjet ćemo.
Siguran sam da će to RTL odraditi na vrhunskom nivou za razliku od lanjskog šlamperaja Pink-a.
StupskaBitanga

#3068 Re: X FACTOR Adria

Post by StupskaBitanga »

javnim servisima opadaju prihodi kako od reklama tako i od takse a umjesto da troše na ovo mogli bi kupiti koju novu kameru ili miksetu ili da ne rade sa betama poput FTV
MTV

#3069 Re: X FACTOR Adria

Post by MTV »

dragan.s wrote:
MTV wrote: Mislim da ce biti kao survivor. Zatamniti RTL a gledati na OBN. Mene bas briga RTL mi radi stalno :wink:
Vrlo moguće da će ići to sa zatamnjenjem slike. A nemamo svi sreću da nam RTL stalno radi.
Mislim da će javni servis (BHT, FTV i RTRS) prije prenositi X faktor nego OBN. OBN već ima Grandove emisije i teško da može privući više reklama nego što ih ima sada. A bez reklama se ne isplati kupovina prava na emitovanje. A na javnom servisu nemaju ništa atraktivno od kada je završilo TLZP. Uglavnom, vidjet ćemo.
Siguran sam da će to RTL odraditi na vrhunskom nivou za razliku od lanjskog šlamperaja Pink-a.
OBN ima najbolju suradnju s PRVOM i RTL. Grand ide na Prvoj i OBN. A xfactor radi PRVA u suradnji s RTLom. Tako da j ockivati na OBN kao Survivor.
Nema sanse da ide na drzavnoj TV.
dragan.s

#3070 Re: X FACTOR Adria

Post by dragan.s »

MTV wrote: OBN ima najbolju suradnju s PRVOM i RTL. Grand ide na Prvoj i OBN. A xfactor radi PRVA u suradnji s RTLom. Tako da j ockivati na OBN kao Survivor.
Nema sanse da ide na drzavnoj TV.
Ne znam kolika je baš saradnja OBN-a i Prve TV. Obadvije TV kuće imaju saradnju sa Grandom i to je koliko vidim sve.
TLZP je radila Prva TV, a u BiH je išao na javnom servisu, a ne na OBN-u. Tako da je moguće da XF bude na javnom servisu. Jedino je sigurno da neće ići na Pinku.
No, manje više je nebitno koja će od naših stanica prenositi. Bitno je da neka prenosi. A možda je i bolje da nijedna ne prenosi jer onda neće zacrnjivati RTL.
daky585

#3071 Re: X FACTOR Adria

Post by daky585 »

Sjećam se da (bar kod mene) RTL nije bio zatamnjen za vrijeme Survivora iako je išao na OBN-u.. Tako da ako OBN (možda u kombinaciji sa BN) bude emitovao X factor, onda nam možda ostave RTL. Moguće je i to sa FTV/RTRS.

Pink, dakle, odmah otpada, a vjerovatno ni Program plus (Hayat i ATV) nije zainteresovan, a ni Mreža.
MTV

#3072 Re: X FACTOR Adria

Post by MTV »

Ja karte bacam na OBN. Ako nebude izvinit cu se. :D
Zeljoooo

#3073 Re: X FACTOR Adria

Post by Zeljoooo »

ZMBT, Zvezde Granda, Pinkove Zvezdice, The Voice, X Factor... pa jebo majku rade li sta ovi ljudi na Balkanu osim sto pjevaju imaju li kakv drugi talenat :roll:
StupskaBitanga

#3074 Re: X FACTOR Adria

Post by StupskaBitanga »

pogledajte Voice na HRT
MTV

#3075 Re: X FACTOR Adria

Post by MTV »

Nije uvijek ali.

Vidjeti Zoricu Brunclik kako se svadja sa Sasom Popovicem. Neprocjenjivo. :D
Post Reply