BiH-Luxemburg / Francuska-BiH

Fudbal/nogomet, Premijer liga, Liga prvaka, svjetska i evropska prvenstva...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

Locked
oldschool

#3051 Re: BiH-Luxemburg / Francuska-BiH

Post by oldschool »

Samo smetao Pjaniću, peljao loptu, ništa konkretno, svaka mu čast za ostale utakmice ali je večeras podbacio, protiv ovakvih reprezentacija se mora igrati brzo, svaka šansa se mora iskoristiti, nismo mi Njemačka, Brazil, Argentina da pravimo 10 i više 100% šansi. Rahimić ne može ganjati naturalizovane Francuze, prespor, trebao je Zahirović od starta igrati, ali desi se greška, tri puta je Menez pao da ga nijedan naš igrač ne dotakne i svaki put nam daje žuti, sve im je bilo jasno, na desnoj strani ništa nije pokazao, prelazi na lijevu i pravi dar-mar, Sušić ne reaguje, greška, ali svaka im čast i na ovome. To su nam greške bile, treba priznati, nadam se da ćemo imati više sreće u baražu. :)
k3ngur

#3052 Re: BiH-Luxemburg / Francuska-BiH

Post by k3ngur »

dmr wrote:Evo koeficijenata svjezih iz mog excell-a.

Nosioci:

Hrvatska 32723
Portugal 31202
Irska 28203
Ceska 27981

Nenosioci:

Turska 27601
BiH 27198
Crna Gora 22226
Estonija 20354

Evo na tv-u nesto spominju Tursku kao nosioca, umjesto Irske, ali mislim da je moja racunica tacna.
Ako je istina sve samo Portugal nemoj, dosta mi je i njih vise...
pici
Grijem se na: Ženske gHuzove
Vozim: Trajvan
Horoskop: Djevac

#3053 Re: BiH-Luxemburg / Francuska-BiH

Post by pici »

kamen spoticanja wrote:
pici wrote:Pot 1v · d · e
Rating
Portugal 7
Croatia 8
Republic of Ireland 15
Bosnia and Herzegovina 16

Pot 2v · d · e
Rating
Czech Republic 18
Turkey 19
Montenegro 33
Estonia 38

evo za baraž...znaći česi, turci, crnogorci il estonci.....
jel ovo tacno pici?
Group
Teamv · d · e
Pld W D L GF GA GD AG Pts
E Sweden 8 6 0 2 20 11 +9 8 18
H Portugal 8 5 1 2 21 12 +9 8 16
F Croatia 8 5 1 2 12 6 +6 5 16
B Republic of Ireland 8 4 3 1 10 6 +4 4 15
D Bosnia and Herzegovina 8 4 2 2 9 8 +1 4 14
I Czech Republic 8 4 1 3 12 8 +4 9 13
C Estonia 8 4 1 3 13 11 +2 7 13
G Montenegro 8 3 3 2 7 7 0 2 12
A Turkey 8 3 2 3 8 10 -2 1 11

ne računaj šveđane....al refrešali su...izgleda da nešto mute :x :evil:
suncica24

#3054 Re: BiH-Luxemburg / Francuska-BiH

Post by suncica24 »

ak81 wrote:
dmr wrote:Evo koeficijenata svjezih iz mog excell-a.

Nosioci:

Hrvatska 32723
Portugal 31202
Irska 28203
Ceska 27981

Nenosioci:

Turska 27601
BiH 27198
Crna Gora 22226
Estonija 20354

Evo na tv-u nesto spominju Tursku kao nosioca, umjesto Irske, ali mislim da je moja racunica tacna.
Ako je istina sve samo Portugal nemoj, dosta mi je i njih vise...
Ni hrvata da preko nas svoje probleme rjesavaju
Baudelaire

#3055 Re: BiH-Luxemburg / Francuska-BiH

Post by Baudelaire »

oldschool wrote:Samo smetao Pjaniću, peljao loptu, ništa konkretno, svaka mu čast za ostale utakmice ali je večeras podbacio, protiv ovakvih reprezentacija se mora igrati brzo, svaka šansa se mora iskoristiti, nismo mi Njemačka, Brazil, Argentina da pravimo 10 i više 100% šansi. Rahimić ne može ganjati naturalizovane Francuze, prespor, trebao je Zahirović od starta igrati, ali desi se greška, tri puta je Menez pao da ga nijedan naš igrač ne dotakne i svaki put nam daje žuti, sve im je bilo jasno, na desnoj strani ništa nije pokazao, prelazi na lijevu i pravi dar-mar, Sušić ne reaguje, greška, ali svaka im čast i na ovome. To su nam greške bile, treba priznati, nadam se da ćemo imati više sreće u baražu. :)
Namjestio je dvije -tri šanse, počeo nam skoro svaku akciju, a trčao je kao nikad prije. Miske, Pjanić i Medunjanin, te Lulić i Mujdža po krilima su glavni razlog što smo onako vrtili loptu oko njih.
anthraxQ
Location: sretan sam što osjećam,da nisam kao drugi,ne zatupljuju me medijima,u podsmijehu sam prvi

#3056 Re: BiH-Luxemburg / Francuska-BiH

Post by anthraxQ »

Nosioci:

Croatia
33,677
Portugal
33,226
Czech Republic
30,871
Turkey
29,447
-------------------------------------------
Republic of Ireland
25,971
Bosnia and Herzegovina
24,365
Montenegro
18,751
Estonia
17,792
Last edited by anthraxQ on 11/10/2011 23:22, edited 1 time in total.
bordo gandalf
Grijem se na: Gree Hansol 12

#3057 Re: BiH-Luxemburg / Francuska-BiH

Post by bordo gandalf »

Baraz :(

Hajde bar znamo sad ko nam je prvi golman...Begovic je usta zacepio mnogima na forumu :thumbup: :thumbup: :thumbup:
Pitarrr82

#3058 Re: BiH-Luxemburg / Francuska-BiH

Post by Pitarrr82 »

Miske je dobro pravo odigrao, steta sto u Rusiji ne igra cesce i nema kondicije za vise od 60min...
Dupli_skalp

#3059 Re: BiH-Luxemburg / Francuska-BiH

Post by Dupli_skalp »

Goblin wrote:Nemojte bezveze Spahu napadati,nista on nije kriv. Sabili su nas bili u 16,nekih 20-25 minuta a u takvoj situaciji,je samo pitanje,ko ce dati go i na kakav nacin,ko ce napraviti neki manji ili veci kiks. Francuski gol je plod njihovoga konstantnoga pritiska. Nismo uspjeli da ih odmaknemo od sesnesterca,da prebacimo igru na sredinu i da drzimo kakvu-takvu kontrolu igre.
Ocekivati,da uspijes napraviti nesto protiv Francuske u Parizu je golemo za bilo koju ekipu-Englesku,Spaniju,Njemacku,Brazil za bilo koga. Tako ,kad vidis da u Parizu,Francuska cupa bod protiv tebe je ipak nesto,pokazuje da ta ekipa ima potencijal.
Kvalifikacije se dobijaju protiv malih ekipa,nas je prvog mjesta kostao remi u Albaniji,tu smo izgubili kvalifikacije,kao sto nas je digao i vratio dvomec protiv Bjelorusa. Cak i poraz u Rumunij je bio veliki kiks.A ocekivati da sve prije toga izgubljeno vratis protiv velikana na njihovom terenu,je ipak u okvirima cuda,mada smo bili blizu ovaj put.
No,ovo je gotovo,treba dalje. Uz malo srece pri zdrijebu,imamo dobre sanse u barazu.
Srecno momci !! :bih: :bih: :bih:
slažem se.

samo da sad psihički ne padnu. to se nikako ne smije dozvoliti.
leki hz

#3060 Re: BiH-Luxemburg / Francuska-BiH

Post by leki hz »

DaBogda francuzi svaku utakmicu izgubili na EP,samo mi žao kad smo već dobili onolike žute što im nismo noge polomili
kamen spoticanja

#3061 Re: BiH-Luxemburg / Francuska-BiH

Post by kamen spoticanja »

a kenu hasagica spomenem u memoarima ako je znao da je povrijedjen i da ne moze izdrzati :x
Jack Be Nimble

#3062 Re: BiH-Luxemburg / Francuska-BiH

Post by Jack Be Nimble »

Bilo je dobro dok je trajalo, imamo sljedece kvalifikacije, kobiva nesto laksu grupu i tu mozda nesto izboriti. Ne treba Spahica ili bilo kog drugog bacati na razanj, uradili su najbolje sto su mogli i svaka im cast. Mozda je greska napravljena sto su pt 50 minute presli u bunker i nakok 70 minute svi crkli. Da nije spahic napravio penal, neko bi drugi. Jednostavno nisu imali snage da se bore 1 na 1 u zadnjih 15 minuta sto je i donjelo do penala. Da smo mozda smirili igru, drzali loptu, mozda bi i bilo nesto, medjutim pali smo psihicki i fizicki.

Ako dobijemo bilo koga sem Ceske, nemamo puno sansi. Jedino me interesujemo koliko smo izgubili igraca zbog zutih?
Gray

#3063 Re: BiH-Luxemburg / Francuska-BiH

Post by Gray »

BiH-x wrote:
Goblin wrote:
anthraxQ wrote: Nosioci:
Turska
Hrvatska
Portugal
Češka

jedna od ove dvije je s nama.
Auuu,pa jel'to : Orao pao ?? :? :?
Izgubili 0-1 od Janeza.

Handanovic odbranio penal u 65 minuti....a remi bi im bio dosta za prolazak u barazu

Zar bi? Estonci su imali bolji međusobni omjer, 1-1 i 3-1.
vee-jay

#3064 Re: BiH-Luxemburg / Francuska-BiH

Post by vee-jay »

miske :bih: :kiss:
jufka developer

#3065 Re: BiH-Luxemburg / Francuska-BiH

Post by jufka developer »

sve sto mogu reci je....

sjebase mi dernek
Bosanski_kralj

#3066 Re: BiH-Luxemburg / Francuska-BiH

Post by Bosanski_kralj »

kamen spoticanja wrote:a kenu hasagica spomenem u memoarima ako je znao da je povrijedjen i da ne moze izdrzati :x
Pa vidjelo se priliko intoniranja himni, kad je Hasagić bio u krupnom kadru, da mu je nos crven i natečen ko paprika babura. Ne znam je li to razlog izmjene ili neka druga povreda.
Dupli_skalp

#3067 Re: BiH-Luxemburg / Francuska-BiH

Post by Dupli_skalp »

...
Last edited by Dupli_skalp on 11/10/2011 23:28, edited 1 time in total.
Bosnolog

#3068 Re: BiH-Luxemburg / Francuska-BiH

Post by Bosnolog »

Dobra utakmica,Sudija je pomogao Francuzima ponovo,
Spahic je poklonio nepotrebno penal a kao posljedica proseravanja umjesto da izbije lpptu on nesto izvodi i gura nogu medu noge igracu u sesnestercu,....
Prvo poluvrijeme najbolja predstava nase reprezentacije do sada,drugo poluvrijeme se povukli,igra se raspala i normalno da ce mo primiti gool nakon svih onih napada.

Pitam se kada ce na nasim dresovima imati napisana imena igraca,ovo je sramota da nemaju igraci imena na svojim dresovima,....
Propustili smo dobru priliku da se direktno plasiramo.

Opet yebene sudije Francuzima pomazu veceras kao i prosle godine u kvalifikacijama za svjetsko protiv Iraca,....

Potvrdilo se ponovo da je napad najbolja odbrana,

Hvala svm momcima,znam da je Spahi veceras najteze,treba mu dati podrsku jer nas cekaju dvije teske utakmice.
Ibisevic je trebao uci u drugom poluvremenu ili nakon penala,nadam se da ce biti spreman sledecu utakmicu kao i Salihovic,...
Treba ih podrzatin kroz Baraz.

Cestitke Papetu,...... :thumbup:
topcam
Vozim: uzbrdo

#3069 Re: BiH-Luxemburg / Francuska-BiH

Post by topcam »

Lahko je biti general poslije bitke.
Dupli_skalp

#3070 Re: BiH-Luxemburg / Francuska-BiH

Post by Dupli_skalp »

alphonse kauders wrote:Dajte ba ljudi, budite jednom objektivni - penal je bio i to na liniji šesnaesterca, Spaha nespretno reagovao i to je to.
prekršaj je bio na prelazu dijela terena izvan 16ca i početka linije.

evo gledao sam neke engleske klipove i komentatori tamo se slažu da je bilo izvan, odnosno da je trebao biti samo slobodan udarac sa linije 16ca.
Bosanski_kralj

#3071 Re: BiH-Luxemburg / Francuska-BiH

Post by Bosanski_kralj »

Jack Be Nimble wrote:Bilo je dobro dok je trajalo, imamo sljedece kvalifikacije, kobiva nesto laksu grupu i tu mozda nesto izboriti. Ne treba Spahica ili bilo kog drugog bacati na razanj, uradili su najbolje sto su mogli i svaka im cast. Mozda je greska napravljena sto su pt 50 minute presli u bunker i nakok 70 minute svi crkli. Da nije spahic napravio penal, neko bi drugi. Jednostavno nisu imali snage da se bore 1 na 1 u zadnjih 15 minuta sto je i donjelo do penala. Da smo mozda smirili igru, drzali loptu, mozda bi i bilo nesto, medjutim pali smo psihicki i fizicki.

Ako dobijemo bilo koga sem Ceske, nemamo puno sansi. Jedino me interesujemo koliko smo izgubili igraca zbog zutih?
Haj sjaši sa foruma tako ti Boga. Pa imamo još baraž igrati, a on našao o sljedećm ciklusu pričati i tamo nekim minimalnim šansama. :x
veljaca

#3072 Re: BiH-Luxemburg / Francuska-BiH

Post by veljaca »

Gray wrote:
BiH-x wrote:
Goblin wrote:[
Auuu,pa jel'to : Orao pao ?? :? :?
Izgubili 0-1 od Janeza.

Handanovic odbranio penal u 65 minuti....a remi bi im bio dosta za prolazak u barazu

Zar bi? Estonci su imali bolji međusobni omjer, 1-1 i 3-1.
Srbiji je odgovarala samo pobjeda ....
Slovenci kojima pobjeda ne znaci nista za prolaz dalje - pobijedise ..... Neki su govorili da ce ih Slovenci pustiti - ali nista od toga ...
Arminovski

#3073 Re: BiH-Luxemburg / Francuska-BiH

Post by Arminovski »

Da se pridruzim. Nema se sta prigovoriti nasim momcima. Cestitke. Nismo imali srece dovoljno. Poginuli su na terenu i briljantno igrali prvo poluvrijeme, normalno je da su se umorili. Francuzi su se branili i u drugom poluvremenu izasli svjeziji. Spahicev penal me je razocarao, nekako mi se cini da je ona njegova prgavost na koju se podosta ponosimo (neki) sada nam dosla glave... Ali opet treba biti iskren i reci da je taj gol visio u zraku vec 10-15 minuta najmanje prije penala. Da nije bilo Asmira imali bi najmanje 3 u mrezi. Ovako samo jedan. Momak je fantom. Nas Schmeichel. Sudije... ehhhh... Grijesili jesu. Ne znam da li toliko da se moze reci da su bili na strani Francuza ali definitivno nisu bili nama isli u korist. Onaj zuti Spahi je bio zato sto je mislio da nagrdi onog Francuza... :-) Papac je bio blizu drugog zutog rekose na espn-u... Ne znam...

Na kraju krajeva, tuzan i ponosan sam danas. I necu vise onu bosnom behar proberaharao... djavolja pjesma.

Sad je baraz na redu. Brinu me zuti kartoni...
odesveuhonduras
Location: Ne interesuje me vaše mišljenje o deklinaciji Edinovog prezimena. FaLa :)

#3074 Re: BiH-Luxemburg / Francuska-BiH

Post by odesveuhonduras »

hebem ti više ljepotu i ponos, i moralne pobjede...

toliko sam prazan da zaista ne znam hoću li imati ikakvog motiva da gledam utakmice baraža, totalno sam indisponiran i ne vjerujem da će me proći u ovih mjesec dana do baraža
palermo

#3075 Re: BiH-Luxemburg / Francuska-BiH

Post by palermo »

jebem li ga, ne da se sirotom napšiti vode. Igrali smo sjajno, nemoguće je očekivati da jedna Francuskaprotiv bilokoga u svijetu na svome terenu ne napravi pritisak. Penal....tja, nama ga protiv Francuza ne bi svirao.
hasagić - Begović---šteta što se povrijedi Hasagić.....ali mislim da je odsad jasno da je Begović prvi golman.....ne može se više rizikovati sa Kenom.
Šteta što je Msike izgubio snagu....i šteta povrede Mudjže, govno bi oni po desnoj strani onako prolazili da je on sotao u igru, mislim zdrav ostao.
Valjda nam se vrati u baražu. Ma mora jednom.....
Locked