Dakle tu sam, imam vremena (vikend

).
Kao prvo želio bih se zahvaliti za privatne poruke, diskrecija je zagarantovana, nadam se da će vam savjeti pomoći u vašim željama za bolje, ljepše i zdravije tijelo.
Dakle, ovdje zanima pojedine forumaše (ženske naravno) kako imati guzu kao J-Lo. Dobro, malo sam možda pretjerao sa opisom J-Lo, isto kao da sam uzeo Kim Kardashian koja je masna naslage prema najnovijim informacija iz ostalih tijelova tijela ušpricala u svoj "ass". Pitanje je sada da li vjerovati tabolidima ili je to samo izmišljena priča. Uglavnom, za takve big ass djevojke genetika igra vrlo važnu uloga. No s druge strane, možete vašu stražnjicu (koristim ove izraze da se bolje razumijemo) istrenirati da će vam dosaditi muški pogledi (momci, muževi će vam biti ljubomorni, zato to ostavite za kuće

)
Morate znate da postoji jedno osnovno pravilo, a ono glasi: "there is a difference between a butt and a ass"
Za dobro oblikovane stražnjice potrebno je osim kvalitetne ishrane i vježbati. U ovom slučaju samo jednom do dvaput sedmično. Znam da mnoge djevojke, žene ne vole ići u teretanu ali ove vježbe su vrlo jednostavno i lahko izvodljive i u vašem domu. Dakle jedna vježba je popularni čučanj. Svi ste čuli za tu vježbu i svi ste je radili od osnovne, srednje škole, pa do sporta na fakultetima. Stojite i čučnete, s tim da ne dozvolite vašim petama da se dignu u zrak, dakle potpuno propadanje. Vježba je vrlo jednostavna, a najbolja je ukombinaciji sa utezima. Druga vježba je iskorak. Najbolje je da vam ubacim jednu sliku koju ćete lakše razumjeti nego da vam sada ja objašnjavam.
Ubacio bi ja svakako još dvije vježbe za noge, ali i ovo je dobro (ne odlično, odlično su još vježbi u jedan trening) za sami početak.
Mnogo sam čitao ovdje o odlično napisanim ishranama, ali problem je što samim tim usporavati vaš metabolizam. Na to utiče i posao, tj. onaj koji ne zahtjeva veliku fizičku aktivnost tipa uredski posao, prodavačice, rad u banci, školi itd. Ubacujte tzv. cheat obrok jednom do dvaput sedmično. Nemojte u njemu pretjerivati tj. da jedete sada pet kolača u pola sata, nego sasvim normalan obrok sa kalorijskim suficitom. Ako radite, zauzeti ste djecom, sapunicama itd pokušajte opet ubaciti dva do tri treninga sedmično do minimalno pola sata. Svako može u sedmici sat i pol ukupno trenirati.
Također sam mnogo toga čitao ovdje o dijetama. Oni su odličan početak, pravi pokazatelj da nešto želite mijenjati na vašem tijelu, ali ne zaboravite da proces mršanja, a pogotovo kvalitetnog mršanja (masne naslage, a ne mišići) teće malo sporije, sedmično po pola kile. Ubaciti aerobni trening, upravo ona tri treninga što sam ranije spominjao po 30 minuta (idealno je to za početak, kasnije do 40-tak minuta). Najbolji aerobni trening je brzo hodanje i to odmah nakon ustajanja na prazan stomak. Možete kombinirati aeorobni trening sa onim drugim vježabama. Nije preporučljivo isti dan.
Što se tiče same ishrane, nabrojati ću kvalitetne kompleksne ugljikohidrate, te kvalitetne proteine, a vi ih možete miješati kako želite u četiri do pet obroka, a ne dozvolite da samo dva do tri puta dnevno jedete. Bolje je imati više obroka a manje oblinih nego obrnuto.
Dakle, zobene pahuljice, odlični za doručak, riža, krompira, makarone, špagete.
Proteini, piletina, riba, teletina, puretina, skoro sve vrste mesa što imamo na naštem tržištu osim svinjetine koja je premasna, nemasni sir, jaja na sve načine.
Pokušajte vaš četvrti ili peti obrok, zavisno od mogućnosti (posao, novac) jesti samo proteine. Najbolje bi bilo pojesti 200-300 grama sira, sat vremena pred spavanje.
Malo je teže napisati neke savjete kada ne znate šta tačno zanima neke osobe. Upravo radi toga sam i napisao da mi možete napisati te privatne poruke na koje rado odgovoram jer jednostavno volim pomoći ljudima. Nisam stručnjak (nisam to studirao), ali opet sam upoznat sa ovim teoretski i u praksi. Vidio sam mnoge promjene za koji bi neki rekli da su nemoguće. Nije džabe nastao famozni citati: "No pain, no gain".