Ilidža - Sa Igmana pogledat' je lijepo!

Lokalna dešavanja, politički život, medijska scena, sve o glavnom gradu BiH i okolini od jutra do mraka.

Moderators: Benq, O'zone

Locked
DELEGACIJA

#3051 Re: Ilidža - Sa Igmana pogledat' je lijepo!

Post by DELEGACIJA »

FOČANSKI PROPISI wrote:Pozivam sve one koji su razočarani,koji su navijali za Željka Komšića, da glasaju za BNS,u nas se ne možete razočarati,jer mi i ne postojimo.
Je li moguće da ostale stranke (mislim na članstvo) se ne uključuju u ovaj vid komunikacije ili nemaju m.da za ovako nešto. :-) :-) :-)
Vjerovatno su naučili na pripremljena pitanja i odgovore, mislim da je to vrijeme definitivno PROŠLO.
Što se tiče tvoje "nepostojeće" stranke i tvoje srčanosti (gdje nekima smeta, a što li, često se pitam) RESPECT i naklon moj imaš za sada.
A ostali (mislim na stranke), javite se i deklarišite se, igra u "rukavicama" je pri kraju :run:
Ali mislim da je današnju situaciju na Ilidži NEMOGUĆE braniti kao što su legalizacija, infrastruktura, nesposobnost, voćnjak, vodovod, pravljenjem svetaca od bivših načelnika, netransparentnost u potrošnji, rezime provedenih programa sa početka mandata, mito, korupcija, bahatost, šutnja (ko p.čke) ostalih sudionika u vlasti općine, neinformiranost građana............ :bih: :bih: :bih: :bih: :bih: :bih:
Sokrates_ba

#3052 Re: Ilidža - Sa Igmana pogledat' je lijepo!

Post by Sokrates_ba »

DELEGACIJA wrote:
FOČANSKI PROPISI wrote:Pozivam sve one koji su razočarani,koji su navijali za Željka Komšića, da glasaju za BNS,u nas se ne možete razočarati,jer mi i ne postojimo.
Je li moguće da ostale stranke (mislim na članstvo) se ne uključuju u ovaj vid komunikacije ili nemaju m.da za ovako nešto. :-) :-) :-)
Vjerovatno su naučili na pripremljena pitanja i odgovore, mislim da je to vrijeme definitivno PROŠLO.
Što se tiče tvoje "nepostojeće" stranke i tvoje srčanosti (gdje nekima smeta, a što li, često se pitam) RESPECT i naklon moj imaš za sada.
A ostali (mislim na stranke), javite se i deklarišite se, igra u "rukavicama" je pri kraju :run:
Ali mislim da je današnju situaciju na Ilidži NEMOGUĆE braniti kao što su legalizacija, infrastruktura, nesposobnost, voćnjak, vodovod, pravljenjem svetaca od bivših načelnika, netransparentnost u potrošnji, rezime provedenih programa sa početka mandata, mito, korupcija, bahatost, šutnja (ko p.čke) ostalih sudionika u vlasti općine, neinformiranost građana............ :bih: :bih: :bih: :bih: :bih: :bih:
:thumbup: :thumbup: :thumbup: :thumbup: :thumbup: :thumbup: :thumbup: :thumbup: :bih:
dzejkej

#3053 Re: Ilidža - Sa Igmana pogledat' je lijepo!

Post by dzejkej »

FOČANSKI PROPISI wrote:
PipiDugaDevetka wrote:
DELEGACIJA wrote: A i ja se ne slažem da imaju platna, gubio bi se "miris" aleje, što je loše za pluća :-D :D
Tako se ja vrlo često našalim na pijaci Ilidža, uđem u onu garažu-tezgu/prodavnicu posudim od one žene što prodaje ''poljoprivrednu gvožđariju'' zvono za kravu ili ovnove predvodnike, okrenem se prema ulici i zazvonim.

Posmatram ko i kako reaguje na poznate zvuke iz zavičaja, ljepota i širina prostora gdje kada pričaš sa komšijom ne moraš utišavati svoje decibele.

Istinska sloboda!
:mrgreen:
Samo ti vrijeđaj!
Pipi ova ti je extra fora :thumbup:

a F.P. ovo je 100 % na nas racun :lol: :lol:
sad moramo Pipija povesti na road trip Jelec/Miljevina/Foca.. bice i janjaca i zvona :lol: :lol:
_Reds_

#3054 Re: Ilidža - Sa Igmana pogledat' je lijepo!

Post by _Reds_ »

dzejkej wrote:
Istinska sloboda!
:mrgreen:
Samo ti vrijeđaj![/quote]

Pipi ova ti je extra fora :thumbup:

sad moramo Pipija povesti na road trip Jelec/Miljevina/Foca.. bice i janjaca i zvona :lol: :lol:[/quote]

Nije ni Pipi daleko od tog zvuka. Mozda je rodjen ovdje, ali ocigledno da dobro poznaje i razlikuje te zvukove.
DELEGACIJA

#3055 Re: Ilidža - Sa Igmana pogledat' je lijepo!

Post by DELEGACIJA »

Ma ako su janjci u pitanju.........i tata bi sine..... ni zvona ne smetaju :thumbup: :thumbup: :thumbup:
Ne volem

#3056 Re: Ilidža - Sa Igmana pogledat' je lijepo!

Post by Ne volem »

_Alcatraz_ wrote:
FOČANSKI PROPISI wrote:Predložio bih našem Elvisu Vreti da na sljedećoj sjednici OV uz projekat gradnje WC na Vrelu Bosne i demaskiranja kanalizacije Alibega Budnje (pogledati slike kod Sulje Memića)uradi još jednu (ko i do sada)korisnu stvar,a to je:
da zamoli svog jarana Sena(h)ida Mnemića da jednog besposličara iz općine prebaci na održavanje korita i obala naših 7 rijeka (potoka)tokom cijele godine
Pa, valjda smo turistička oaza kako on često veli.
Kad si vec kod rijeka samo da napomenem da je npr. za rijeku Dobrinju je u prosloj i ovoj godini od "slivova" prema opcini upuceno oko 700.000KM, a nije ni 1KM od toga ulozena DO SADA.

A gdje su Bosna, Željeznica, Miljacka, Zujevina, Rakovički potok, Bunički potok i Večerica. Neko umjesto prljavog vesa pere pare uz pomoc nasih rijeka. :-)
E TI SE BAŠ RAZUMIJEŠ U SVE - KO BABA U KRIV KU.RAC
AGENCIJA JE, TALIBAN, NADLEŽNA ZA VODOTOKE PRVOG REDA (BOSNA I ŽELJEZNICA)
MIN. PRIVREDE KS ZA VODOTOKE DRUGOG REDA (ZUJEVINA, TILAVA, TILAVICA, DOBRINJA, MILJACKA, BUNICA VEČERICA, TRNAVA I RAKOVIČKI POTOK)
AL ŠTA VAS BRIGA
VAS PAR PAMETNJAKOVIĆA SVE ZNA
ČUDI ME DA VAS NIJE JOŠ ANGAŽIRAO FED PAMETNJAKOVIĆ NIKŠIĆ
I POSLAO DA SA DESNICOM RADIVOJEVIĆEM DA PRAVITE DIL OKO 11 MILIJARDI, KOLIKO ŠUPLJIM STRANKAMA TREBA ZA PREDIZBORNU KAMPANJU

PS
FOČANSKI PROPISI HOĆEŠ NAS SVE ZAPOSLITI DA OVJERAVAMO ZDRAVSTVENE KNJIŽICE KAO KĆI TVOG LIDERA
HAJD UČINI TO, PA MOŽDA GLASAMO ZA OVU TVOJU ŠUPLJU STRANKU
_Alcatraz_

#3057 Re: Ilidža - Sa Igmana pogledat' je lijepo!

Post by _Alcatraz_ »

FOČANSKI PROPISI wrote:
Stari druže,piši novo pismo
Ovo prvo razumjeli nismo
Ovo je htio:

Covek je za 37 sekundi odgovorio na sva njihova predizborna obecanja

_Alcatraz_

#3058 Re: Ilidža - Sa Igmana pogledat' je lijepo!

Post by _Alcatraz_ »

Sokrates_ba wrote:
DELEGACIJA wrote:
:thumbup: :thumbup: :thumbup: :thumbup: :thumbup: :thumbup: :thumbup: :thumbup: :bih:

SBB je tu na celu sa mladim Sinanovicem koji mijenja nikove na forumu (jedan od njih je @Vojvoda Ilidzanski). Takodjer imaju i svog PR-a @Tatina Princeza iza koje se najvjerovatnije, iako sam samo 80% siguran u to, krije gospodjica Ajla Huseinovic (lijevo na slici). Desno je, kako sam saznao, isto Ajla samo se preziva Milisic i trebalo bi da je kandidat za vijecnika, pa ako se neko lozi na plavke... :mrgreen:

Image

Ne bih znao reci zasto se oni ne javljaju nego vode "tišu-mišu" pred-predizbornu kampanju. Da li su mutavi i znaju da palamude samo medju svojom rajom ili ih je sramota...

Sto se tice SDA kadrova, mislim da ih se relativno dosta javlja (racunajuci izletnike iz opcine koji po nekada iznesu milion pozitivnih stvari koje je opcina "uradila" u proteklom periodu).

SDP? E tu ne znam sta se desava mada je i njihov sekretar mlad i zna koristiti racunar, ali mislim da i on pomno prati forum, pa bi bilo lijepo da nekada nesto pametno (u najboljem slucaju) kaze.
_Reds_

#3059 Re: Ilidža - Sa Igmana pogledat' je lijepo!

Post by _Reds_ »

Ne volem wrote:
MIN. PRIVREDE KS ZA VODOTOKE DRUGOG REDA (ZUJEVINA, TILAVA, TILAVICA, DOBRINJA, MILJACKA, BUNICA VEČERICA, TRNAVA I RAKOVIČKI POTOK)
AL ŠTA VAS BRIGA
I POSLAO DA SA DESNICOM RADIVOJEVIĆEM DA PRAVITE DIL OKO 11 MILIJARDI, KOLIKO ŠUPLJIM STRANKAMA TREBA ZA PREDIZBORNU KAMPANJU

PS
FOČANSKI PROPISI HOĆEŠ NAS SVE ZAPOSLITI DA OVJERAVAMO ZDRAVSTVENE KNJIŽICE KAO KĆI TVOG LIDERA
Prvo ramazan je, nadji si prikladniji rijecnik. Drugo, kako to sve ti znas samo ??

Trece, mene ne interesuje koliko kome treba, znam samo da ce SDA trositi pare iz budzeta za svoju kampanju, tako sto ce ih oprati kroz "projekte", ni Desnica, ni Lijevica nema veze sa Ilidzom. Tema je Ilidza i to treba da ti bude jasno.

I jos nesto pisanje velikim slovima, predstavlja deranje na forumu, i jos jedno ovako pisanje vjerovatno cete poslati na hladenje.
FOČANSKI PROPISI

#3060 Re: Ilidža - Sa Igmana pogledat' je lijepo!

Post by FOČANSKI PROPISI »

Ne volem wrote: PS
Potpuno si u pravu,nije smio kćerku zaposliti na tako visoko i odgovorno mjesto,pa valjda, mi trebamo biti vaši hizmećari do kraja života.
Vidim da si opčinjen Sejom Muharemovićem,ali moram te razočarati:
On je generalni sekratar BNS-a,a predsjednik je Edhem-Edo Bičakčić
predsjednik OO BNS-a Ilidža je Kereš Jasmir
FOČANSKI PROPISI

#3061 Re: Ilidža - Sa Igmana pogledat' je lijepo!

U dvorištu osnovne škole u Rakovici "Nasrudin hodža"pravi spomen česmu AMER ČENANOVIĆ (dohaberio 4.sa liste BNS-a)
Pitanje za Vretu:
Odeš li kad u zavičaj?
Ima li kakve veze vijeće sa ovim? ( zna li šta se radi sa opštinskim novcima?)
Pitanje za vas:
Kad nastavnici budu objašnjavali djeci o kakvoj istoriskoj ličnosti se radi,šta će reći?
_Alcatraz_

#3062 Re: Ilidža - Sa Igmana pogledat' je lijepo!

Post by _Alcatraz_ »

Ne volem wrote:
AL ŠTA VAS BRIGA

PS
Taliban znaci student ako nisi znao, a nisi.

Sto se tice agencije tacno je sve to, ali kada su u pitanju rijeke tipa dobrinje i sl. Opcina od te agencije dobija pare da raspodjeli na uredjenje korita rijeka, a iz opcinskog budzeta se izdvajaju sredstva za upade u privatne posjede i sl., a to mozes pitati i nacelnika i opcinske organe ilidzanskog (NE)REDA. Svake godine, pa i ove Opcina rasporedjuje sredstva za uredjenje korita, medjutim ta sredstva su preusmjerena na neku drugu PREDIZBORNU stranu.

Posto pokusavas da budes pametnjakovic veci od svih, bolje pitaj @FOCANSKI PROPISI da te zaposli da skupljas lisce ispod sljive posto za branje sljiva vjerovatno (zbog svoje filozofije) nisi sposoban, a ovjeru pecata prepusti pametnjakovicima :mrgreen:
_Alcatraz_

#3063 Re: Ilidža - Sa Igmana pogledat' je lijepo!

Post by _Alcatraz_ »

Uz dobru njegu Velika aleja na Ilidži može opstati još 30 godina

http://www.dnevniavaz.ba/vijesti/saraje ... odina.html

Image

Da hoce bar ovaj link iz Dnevnog Avaza postati @Vojvoda Ilidzanski i @Tatina Princeza nego i taj njihov SBB predizborni materijal moram ja postati.
DELEGACIJA

#3064 Re: Ilidža - Sa Igmana pogledat' je lijepo!

Post by DELEGACIJA »

Ne volem wrote:
_Alcatraz_ wrote:
FOČANSKI PROPISI wrote:Predložio bih našem Elvisu Vreti da na sljedećoj sjednici OV uz projekat gradnje WC na Vrelu Bosne i demaskiranja kanalizacije Alibega Budnje (pogledati slike kod Sulje Memića)uradi još jednu (ko i do sada)korisnu stvar,a to je:
da zamoli svog jarana Sena(h)ida Mnemića da jednog besposličara iz općine prebaci na održavanje korita i obala naših 7 rijeka (potoka)tokom cijele godine
Pa, valjda smo turistička oaza kako on često veli.
Kad si vec kod rijeka samo da napomenem da je npr. za rijeku Dobrinju je u prosloj i ovoj godini od "slivova" prema opcini upuceno oko 700.000KM, a nije ni 1KM od toga ulozena DO SADA.

A gdje su Bosna, Željeznica, Miljacka, Zujevina, Rakovički potok, Bunički potok i Večerica. Neko umjesto prljavog vesa pere pare uz pomoc nasih rijeka. :-)
AL ŠTA VAS BRIGA

PS
EEEEE ovo mi liči na SDA riječnik, pa bez obzira ko je za šta odgovoran.
ČIJI JE KADAR U AGENCIJAMA :? :? :? Opravdanja za "uređenje" korita NEMA....
A po ovoj tvojoj priči privilegovano mjesto na budžet imaju samo osobe koje su rod vladajućoj garnituri :dance: :dance:
e alal ti vjera
DELEGACIJA

#3065 Re: Ilidža - Sa Igmana pogledat' je lijepo!

Post by DELEGACIJA »

FOČANSKI PROPISI wrote:U dvorištu osnovne škole u Rakovici "Nasrudin hodža"pravi spomen česmu AMER ČENANOVIĆ (dohaberio 4.sa liste BNS-a)
Pitanje za Vretu:
Odeš li kad u zavičaj?
Pitanje za vas:
Kad nastavnici budu objašnjavali djeci o kakvoj istoriskoj ličnosti se radi,šta će reći?
O mrtvima sve najbolje
Ali ovi što na njegovo ime (ne znam zbog čega) žele još poena, nek im služi na čast :bih: :bih:
jon_jovi

#3066 Re: Ilidža - Sa Igmana pogledat' je lijepo!

Post by jon_jovi »

FOČANSKI PROPISI wrote:U dvorištu osnovne škole u Rakovici "Nasrudin hodža"pravi spomen česmu AMER ČENANOVIĆ (dohaberio 4.sa liste BNS-a)
Pitanje za Vretu:
Odeš li kad u zavičaj?
Pitanje za vas:
Još samo malo, još jedno sto godina dok mi ne dobijemo svoju općinu pa nam takvi neće moći truniti
_Reds_

#3067 Re: Ilidža - Sa Igmana pogledat' je lijepo!

Post by _Reds_ »

jon_jovi wrote:
Pitanje za Vretu:
Odeš li kad u zavičaj?
Pitanje za vas:
Još samo malo, još jedno sto godina dok mi ne dobijemo svoju općinu pa nam takvi neće moći truniti
Hajte vala odmah, eno provedite u Rakovici referendum, ionako sam siguran da vise kostate opcinu nego sto joj pridonosite. A mozete se pripojiti i Kiseljaku, ali ne vjerujem da bi vas primili.

Kad vuces ljude za jezik, budi spreman i da ti odgovore.
Last edited by _Reds_ on 24/07/2012 22:08, edited 1 time in total.
FOČANSKI PROPISI

#3068 Re: Ilidža - Sa Igmana pogledat' je lijepo!

_Reds_ wrote:
jon_jovi wrote:
Pitanje za Vretu:
Odeš li kad u zavičaj?
Pitanje za vas:
Hajte vala odmah, eno provedite u Rakovici referendum, ionako sam siguran da vise konstate opcinu nego sto joj pridonosite. A mozete se pripojiti i Kiseljaku, ali ne vjerujem da bi vas primili.

Kad vuces ljude za jezik, budi spreman i da ti odgovore.
Za njih je i rahmetli Amer čenanović historiska ličnost
FOČANSKI PROPISI

#3069 Re: Ilidža - Sa Igmana pogledat' je lijepo!

jon_jovi wrote:
Pitanje za Vretu:
Odeš li kad u zavičaj?
Pitanje za vas:
Otkud ti ovako kasno,zar vi u Rakovici imate signal interneta?
Sokrates_ba

#3070 Re: Ilidža - Sa Igmana pogledat' je lijepo!

Post by Sokrates_ba »

FOČANSKI PROPISI wrote:
jon_jovi wrote:
Pitanje za Vretu:
Odeš li kad u zavičaj?
Pitanje za vas:
Otkud ti ovako kasno,zar vi u Rakovici imate signal interneta?
imamo internet...ne brini
_Reds_

#3071 Re: Ilidža - Sa Igmana pogledat' je lijepo!

Post by _Reds_ »

Sokrates_ba wrote: imamo internet...ne brini
Si ti Sinanovic isto ?? i ti pozivas na referendum ??
_Alcatraz_

#3072 Re: Ilidža - Sa Igmana pogledat' je lijepo!

Post by _Alcatraz_ »

FOČANSKI PROPISI wrote: Za njih je i rahmetli Amer čenanović historiska ličnost
FOČANSKI PROPISI wrote: Otkud ti ovako kasno,zar vi u Rakovici imate signal interneta?
:lol: :lol: :mrgreen: :lol: :lol: Oplakah! :lol: :lol: :mrgreen: :lol: :lol:
FOČANSKI PROPISI

#3073 Re: Ilidža - Sa Igmana pogledat' je lijepo!

dzejkej wrote:
sad moramo Pipija povesti na road trip Jelec/Miljevina/Foca.. bice i janjaca i zvona :lol: :lol:
Ne javi se ti sa kandidatom za listu?
Morali smo ubaciti igrača sa klupe,a zove se
29.KUBAT MUHAMED
dzejkej

#3074 Re: Ilidža - Sa Igmana pogledat' je lijepo!

Post by dzejkej »

FOČANSKI PROPISI wrote:
dzejkej wrote:
Ne javi se ti sa kandidatom za listu?
Morali smo ubaciti igrača sa klupe,a zove se
29.KUBAT MUHAMED
nisu nam valjda ovo zadnji izbori u zivotu :) .. bice jos prilika za prijedloge :)
fidoremilienko

#3075 Re: Ilidža - Sa Igmana pogledat' je lijepo!

Post by fidoremilienko »

@FP kako se zove vasa stranka?

Cujem kod skole u Rakovici su uradili horizontalnu signalizaciju na cesti, kruzni tok u SK zavrsen (jel')?
Locked