Čuj da pomuti planove nacionalističkih oligarhijaOptimus Prime wrote:
Broj SDP-ovih glasaca koji podrzava njihov odlazak u opoziciju je i vise nego minoran. Rezultat je onakav kakav jeste i to je svima potpuno jasno. Narod jednostavno ocekuje da SDP udje u vlast i koliko toliko pomuti planove nacionalistickih oligrahija. Za sad im dobro ide!
Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
- yugi
#3051 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
- AliceInChains
#3052 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
Vidim, da si zadovoljan sa Vlajkijem, Srbinezurbriggen8 wrote:Pa naravno. Samo da SDP skupi dovoljno Bosnjaka povratnika u RS pa da "izdejstvuju" i svoje predstavnike Hrvata, i to je to.Komrad wrote:Ali da li ce Hrvati u RSu imati svoje legitimne predstavnike?
- nosara
#3053 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
To bi bilo hvale vrijedno... U svakom slucaju smislenije od okretanja glave i bjezanja od cinjenice da su hrvati nekada postojali i u tom dijelu BiH, a sto forsira hadeze bagra...zurbriggen8 wrote:Pa naravno. Samo da SDP skupi dovoljno Bosnjaka povratnika u RS pa da "izdejstvuju" i svoje predstavnike Hrvata, i to je to.Komrad wrote:Ali da li ce Hrvati u RSu imati svoje legitimne predstavnike?
- Komrad
#3054 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
Ma kakav SDP ... ima HDZ jedno minitsarstvo u toj vladizurbriggen8 wrote:Pa naravno. Samo da SDP skupi dovoljno Bosnjaka povratnika u RS pa da "izdejstvuju" i svoje predstavnike Hrvata, i to je to.Komrad wrote:Ali da li ce Hrvati u RSu imati svoje legitimne predstavnike?
- AliceInChains
#3055 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
Sto bre dozvoljavamo, da nam Srbocetnik hebe kevu?
On je bre Hrvat, toliko puno, koliko i ja Srbin 
- Komrad
#3056 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
Samo sta ce nam sad..
Senad, jedan, drugi, treci, pa Kljujic, pa Lovrenovic, pa izvjesni Lasic, auuu
Ah da
Sad ce napadi... "zasto je lagumdzija prihvatio koaliciju sa kriminaliziranim HDZom"
Ah da
Sad ce napadi... "zasto je lagumdzija prihvatio koaliciju sa kriminaliziranim HDZom"
- plain vanilla
- Location: Jer ti si jedini način da pokrijem golotinju ove detinje duše...
#3057 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
mal' ti ne rekoh sta trebajuKomrad wrote:Samo sta ce nam sad..
Ah da
trebamo od moderacije traziti da nam dopusti jedan dan da kazemo sta imamo
-
detroit-mercy
#3058 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
Jel se konacno zna ko je u cijoj
.
- AliceInChains
#3059 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
Bez veze, koja vlada, jedno je sigurno: Bit' ce i nakon formiranja vlade prepoznatljivo, u kojem su se dupetu nalazili/u kojem se dupetu nalaze neki ljudi sa imenom Senaddetroit-mercy wrote:Jel se konacno zna ko je u cijoj.
-
zurbriggen8
#3060 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
Ah, tesko je se zadojenim i nepismenim, ali cu napraviti pokusaj.AliceInChains wrote:Vidim, da si zadovoljan sa Vlajkijem, Srbinezurbriggen8 wrote:Pa naravno. Samo da SDP skupi dovoljno Bosnjaka povratnika u RS pa da "izdejstvuju" i svoje predstavnike Hrvata, i to je to.Komrad wrote:Ali da li ce Hrvati u RSu imati svoje legitimne predstavnike?
1. Tolika skrb bosnjackih stranaka za Hrvate RS da ti pamet stane. Svima usta Posavine u pred- i postizborno doba. Nabrojte mi sve inicijative od "hrvatske stranke SDP" za povratak Hrvata u RS izmedju izbora. Ijedan.
2. Svi bi vi da Hrvati izvade dijelova Posavine koja je u RS iz RS. Ta kud ce Posavina ostati u RS, u entitetu u koji su svi narodi - zahvaljujuci SDP i Wolfganga - konstitutivni? Sami nemate snage ni pameti da izborite promijenjen status Srebrenice, unatoc presudi Haaga glede genocidu. A sve su bosnjacke stranke pokusale, i SBIH; SDP; SDA.
3. Ne zborite vi o Posavini zbog Posavine, niti zbog skrbi Hrvata, vec da pokusate osujetiti zdrave demokratske snage koje zele vratiti ravnopravnost i demokraciju u FBiH.
4. Vlajki je dobio okruglo 5 000 glasova. Da su izbjegli Hrvati iz Modrice glasovali za kandidata Hrvata u predsjednistvu RS iz hrvatske stranke SDP u RS ne bi bio izabran Vlajki. Ali ´ebi ga, Zlajoglu zaboravio da kandidira takvog kandidata. Stvarno ogroman promasaj, kako mu je to samo omaklo?
A u iscekivanju uobicajenih umnih bisera od nosare, plain vanilla ocekujem sa radoscu pravdanja, jer za go for it patriots nemate muda.
- Boom71
#3061 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
Treba sacekati sa informacijama...do iduce sedmice.
I naravno pazljivo saslusati Sve sudionike,a i one koji to nisu
...
I naravno pazljivo saslusati Sve sudionike,a i one koji to nisu
- plain vanilla
#3062 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
naravno da nemam muda, zar bih trebala imati?zurbriggen8 wrote:
Ah, tesko je se zadojenim i nepismenim, ali cu napraviti pokusaj.
1. Tolika skrb bosnjackih stranaka za Hrvate RS da ti pamet stane. Svima usta Posavine u pred- i postizborno doba. Nabrojte mi sve inicijative od "hrvatske stranke SDP" za povratak Hrvata u RS izmedju izbora. Ijedan.
2. Svi bi vi da Hrvati izvade dijelova Posavine koja je u RS iz RS. Ta kud ce Posavina ostati u RS, u entitetu u koji su svi narodi - zahvaljujuci SDP i Wolfganga - konstitutivni? Sami nemate snage ni pameti da izborite promijenjen status Srebrenice, unatoc presudi Haaga glede genocidu. A sve su bosnjacke stranke pokusale, i SBIH; SDP; SDA.
3. Ne zborite vi o Posavini zbog Posavine, niti zbog skrbi Hrvata, vec da pokusate osujetiti zdrave demokratske snage koje zele vratiti ravnopravnost i demokraciju u FBiH.
4. Vlajki je dobio okruglo 5 000 glasova. Da su izbjegli Hrvati iz Modrice glasovali za kandidata Hrvata u predsjednistvu RS iz hrvatske stranke SDP u RS ne bi bio izabran Vlajki. Ali ´ebi ga, Zlajoglu zaboravio da kandidira takvog kandidata. Stvarno ogroman promasaj, kako mu je to samo omaklo?
A u iscekivanju uobicajenih umnih bisera od nosare, plain vanilla ocekujem sa radoscu pravdanja, jer za go for it patriots nemate muda.
ali pameti, za razliku od nekih, imam
boldano je za pdf vicevi
edit, kakav tipfeler, alice popravi titati i ti
Last edited by plain vanilla on 15/03/2011 14:27, edited 1 time in total.
- AliceInChains
#3063 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
Cuj vic. Tesko sa nepismenimplain vanilla wrote:naravno da nemam uda, zar bih trebala imati?zurbriggen8 wrote:
Ah, tesko je se zadojenim i nepismenim, ali cu napraviti pokusaj.
A u iscekivanju uobicajenih umnih bisera od nosare, plain vanilla ocekujem sa radoscu pravdanja, jer za go for it patriots nemate muda.![]()
ali pameti, za razliku od nekih, imam![]()
![]()
![]()
![]()
boldano je za pdf vicevi
- Optimus Prime
#3064 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
Za ogromnu vecinu postoji korelacija!yugi wrote:Čuj da pomuti planove nacionalističkih oligarhijaOptimus Prime wrote:
Broj SDP-ovih glasaca koji podrzava njihov odlazak u opoziciju je i vise nego minoran. Rezultat je onakav kakav jeste i to je svima potpuno jasno. Narod jednostavno ocekuje da SDP udje u vlast i koliko toliko pomuti planove nacionalistickih oligrahija. Za sad im dobro ide!![]()
![]()
![]()
![]()
Pa valjda im je cilj da se bore za "dobrobit građana"
Jel to sad nova "vadiona" za SDP-ovce
Nezaluzeno stecene privilegije pojedinaca ( da zare i pale) koce kompletan razvoje zemlje.
- nosara
#3065 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
zurbriggen8 wrote:Ah, tesko je se zadojenim i nepismenim, ali cu napraviti pokusaj.AliceInChains wrote:Vidim, da si zadovoljan sa Vlajkijem, Srbinezurbriggen8 wrote:
Pa naravno. Samo da SDP skupi dovoljno Bosnjaka povratnika u RS pa da "izdejstvuju" i svoje predstavnike Hrvata, i to je to.
Sine, bas me nasmeja...
- KatarinaKosaca
- Location: Izmedju kurvinih sinova i pokvarenih kurvinih sinova
#3066 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
plain vanilla wrote: ali pameti, za razliku od nekih, imam:
- AliceInChains
#3067 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
Sto bijezis od pametnih ljudi? Jel' te to plainova pamet uvrijedila?KatarinaKosaca wrote:plain vanilla wrote: ali pameti, za razliku od nekih, imam:
- vee-jay
#3068 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
pa dobro morat cemo se jos malo strpiti da dobijemo koliko toliko objektivnu sliku oko svega ovoga sto se zadnjih dana desava. svakakvi scenariji su moguci, u nasem je mentalitetu da odmah idemo od najgoreg.Alfons Kauders wrote:Pa i mene brine jedna od tih drugih tema, tj. sadrzaj sporazuma.vee-jay wrote: dobro, to je sve ok. ali morat ces priznati da je, kako izgleda, SDP primoran da "bude kooperativan". zasto? ne znam. cime mu se prijeti? ne znam. ko mu prijeti? ne znam. ali jednu stvar znam: iza zatvorenih vrata je sastavljanje vlasti TEK JEDNA od tema.
zadnja recenica ti je ipak malo previse crno-bijela.
btw. @all, ne znam zasto uopste obracate paznju na neke nove clanove koji su se samo prijavili po zadatku
Naime, platformasi imaju dovoljno delegata da obore vladu i imenuju svoju - kao sto sam vec rekao, mogli su ponuditi HDZ-ovima da udju u vlast i onda ih odjebat nakon sto imenuju delegate u DN.
Tu lezi problem, sad cak i da HDZ-u daju sve pozicije koje traze, opet ne bi bili zadovoljni jer bi mogli dobiti pedalu u vladi cim se usprotive platformasima. Dakle HDZ je morao insistirati na nekom frankenstajn dokumentu koji bi im garantirao da platformasi ne mogu izglasati nepovjerenje vladi.
Kako su taj detalj rijesili samo bog zna.
jedan komentar na boldirano: jednu stvar sam u citavoj ovoj frci oko sastavljanja vlade primjetio oko SDPa: a to je da se drze demokratskih vrijednosti i ustava drzave. to znaci, ako se krece sa sastavljanjem vlade onda ona mora da sadrzi dogovor i partnerske odnose. prvenstveno se znaci radi na tome, da zajednicka vlada uspije.
- nosara
#3069 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
Nasla se, pa ko veli, "da protrcim"...AliceInChains wrote:Sto bijezis od pametnih ljudi? Jel' te to plainova pamet uvrijedila?KatarinaKosaca wrote:plain vanilla wrote: ali pameti, za razliku od nekih, imam:
- vee-jay
#3070 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
nene, kriminalizirani SDP kriminilizira HDZKomrad wrote:Samo sta ce nam sad..
Ah da
- antimobbing
- Location: Gdje je percepcija Dženeta za 2% Koruptokracije, Džehenem za 98% BiH populacije.
#3071 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
Moje neko mišljenje je da su ''svi su isti'', jer to su pojedinci koji dolaze ''iz istog naroda''.
Ne znam možda … volio bih da nisam upravu …
Međutim, ono što mogu da vidim, jeste to, da se već 15 godina ništa ne mijenja na bolje, osim trenutne tendencije pogoršavanja ekonomskog, društvenog i političkog stanja koje je sve gore iz dana u dan.
Svi igraći o kojima se na ovome forumu raspravlja, već su bili na sceni i pokazali što su imali pokazati, tako da ne očekujem nikakvu promjenu osim što vidim da može biti gore.
Promjenu svima nama možemo donijeti samo mi sami, to jeste običan čovjek, ukoliko se svi kolektivno kao narod prestanemo baviti kriminalom ''na sitno'' i uvlačiti u š…. pojedincima koji su na vlasti, jer tako sami sebi pravimo tiranine i postajemo njihovi robovi.
Smatram, da svako od nas pojedinačno, ukoliko pripada nekoj od vladajućih stranaka – umjesto našeg ''podaničkog mentaliteta uvlačenja'' - trebamo izvršiti pritisak i utjecati na ljude iz vrha svoje stranke, da opet ne postavljaju na važne pozicije u društvu dokazano korumpirane ljude koji su već napravili štetu u državi i narodu, kao što se to ovih dana radi.
Naime, svi vide da poslije svakih izbora, razne korumpirane psihopate, osobe oboljele od antisocijalnog poremećaja ličnosti (sa sumnjivim ili kupljenim diplomama) daju novac za lobiranje utjecajnim pojedincima iz Stranaka i tako, kao na pijaci, kupuju svoje pozicije.
O posljedicama djelovanja ovih ljudi sam već pisao na temi o MOBBING-u: http://www.sarajevo-x.com/forum/viewtop ... =1&t=69907
Međutim, ono što mogu da vidim, jeste to, da se već 15 godina ništa ne mijenja na bolje, osim trenutne tendencije pogoršavanja ekonomskog, društvenog i političkog stanja koje je sve gore iz dana u dan.
Svi igraći o kojima se na ovome forumu raspravlja, već su bili na sceni i pokazali što su imali pokazati, tako da ne očekujem nikakvu promjenu osim što vidim da može biti gore.
Promjenu svima nama možemo donijeti samo mi sami, to jeste običan čovjek, ukoliko se svi kolektivno kao narod prestanemo baviti kriminalom ''na sitno'' i uvlačiti u š…. pojedincima koji su na vlasti, jer tako sami sebi pravimo tiranine i postajemo njihovi robovi.
Smatram, da svako od nas pojedinačno, ukoliko pripada nekoj od vladajućih stranaka – umjesto našeg ''podaničkog mentaliteta uvlačenja'' - trebamo izvršiti pritisak i utjecati na ljude iz vrha svoje stranke, da opet ne postavljaju na važne pozicije u društvu dokazano korumpirane ljude koji su već napravili štetu u državi i narodu, kao što se to ovih dana radi.
Naime, svi vide da poslije svakih izbora, razne korumpirane psihopate, osobe oboljele od antisocijalnog poremećaja ličnosti (sa sumnjivim ili kupljenim diplomama) daju novac za lobiranje utjecajnim pojedincima iz Stranaka i tako, kao na pijaci, kupuju svoje pozicije.
O posljedicama djelovanja ovih ljudi sam već pisao na temi o MOBBING-u: http://www.sarajevo-x.com/forum/viewtop ... =1&t=69907
-
Ima Bosne_Bice Bosne
- Location: The field “Location” is too short, a minimum of 2 characters is required.
#3072 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
Koliko ja znam mentore tih "zdravih demokratskih snaga" ocekuje vise od 200 god zatvora.zurbriggen8 wrote: Ah, tesko je se zadojenim i nepismenim, ali cu napraviti pokusaj.
Dobili zbog provodjenja "zdrave demokratije" po Dretelju, Heliodromu. Stupnom Dolu, Ahmicima, i mnogim drugim mjestima...
Zdrava demokratija je svjetlosne godine daleko od tih tvojih snaga.
- AliceInChains
#3073 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
Ne ba, nismo mi svi isti. Hrvati i Srbi su navodno narod vece vrijednostiantimobbing wrote:Moje neko mišljenje je da su ''svi su isti'', jer to su pojedinci koji dolaze ''iz istog naroda''.
Ozbiljno, treba izbaciti nevladine organizacije iz zemlje, koje zagadivaju zrak sa njihovim besmislenim izpuhotinama. Gdje ste bili za vrijeme Srpskohrvatske JUGE, da nam na SRPSKOHRVATSKI jezik suflirate to smece?
- KatarinaKosaca
- Location: Izmedju kurvinih sinova i pokvarenih kurvinih sinova
#3074 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
Zaista vrijeđa. Nikada nisam srela nekoga za koga mislim da je pametan, a da istovremeno to sam o sebi kažeAliceInChains wrote:Sto bijezis od pametnih ljudi? Jel' te to plainova pamet uvrijedila?KatarinaKosaca wrote:plain vanilla wrote: ali pameti, za razliku od nekih, imam:
- plain vanilla
#3075 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
Sud BiH drugostepenom presudom oslobodio Edhema Bičakčića i Dragana Čovića