Michun wrote:@muhanata, poklanjam ti svoju choksiz ljubavi prema sebi
EDIT: evo nasla sam prodavca na ebay koji kutiju sa postarinom prodaje za 6 funti
http://www.ebay.co.uk/itm/170935790050? ... 1497.l2649
Hvala
Moderator: anex
Michun wrote:@muhanata, poklanjam ti svoju choksiz ljubavi prema sebi
EDIT: evo nasla sam prodavca na ebay koji kutiju sa postarinom prodaje za 6 funti
http://www.ebay.co.uk/itm/170935790050? ... 1497.l2649
Partizzanka wrote:za sve one koje se jos nisu ofarbale (niti oknile) a imaju pokoju sijedu ... savejt frizerke (koji ja nisam znala do neki dan)
malo farbe u tvojoj prirodnoj boji ili malo svjetlijoj ili kojoj vec ... namazes tanko na onaj jedan obicni cesljic za kosu i pocesljas se i drzis malo i dobijes nesto ala pramenovi ali to nisu
to je za one koje fakat imaju pokoju sijedu

ojacati kosu mozes samo pjenom ili lakom ili sl. sredstvima do sljedeceg pranja. nema tog lijeka, hrane ili sredstva kojim ces promjeniti teksturu kose.crvenkapica555 wrote:Je l moze neko da mi kaze kako da ojacam i progustim kosu? Opada puno, dlaka mi je mekana i sjajna, kao ova nova kosa koja mi raste od ricinusovog ulja, ali hocu malo da je ucvrstim. Pozz
To mozes jedino blajhovanjem... I to samo i iskljucivo frizer da ti radi. To mi je grozna boja, uradis to, onda sljedece farbanje, izrastak bude zut ostatak bijel, grozno izgleda.Woman wrote:imal koja ovdje da je bijela?? ne plava- ona žućkasto plava, treba mi najbjelja moguća kosa. pa da mi kažete kako ste to postigle.
znam da me se ne pita ali ovom se bojom postara osoba...Cholina_Lokica wrote:To mozes jedino blajhovanjem... I to samo i iskljucivo frizer da ti radi. To mi je grozna boja, uradis to, onda sljedece farbanje, izrastak bude zut ostatak bijel, grozno izgleda.Woman wrote:imal koja ovdje da je bijela?? ne plava- ona žućkasto plava, treba mi najbjelja moguća kosa. pa da mi kažete kako ste to postigle.
Pa dacu ti ja broj svoje frizerke pa pitaj za jos jedno misljenje sto se tice procesa. Naravno, probaj ako ti cejfWoman wrote:a ne izgleda tako ružno kao što zvuči, obećavam. gwen stefani je u nekoliko prilika imala baš takvu boju kakvu želim. da znam postavljat slike sad bih postavila jednu. pitala ja jednu frizerku, kaže ona moraš to postepeno, trebaće ti jedno 6-8 mjeseci i puuno farbanja da to postigneš. ako je baš tako, onda odustajem.

najbolja farbaLex77 wrote:Nije baš tako teško dobiti tu boju.
Mora ići blajh + Keune 1517(sa hidrogenom, naravno) i bit će bijela od prve- garant. Osim ako je kosa baš farbana u crno ili crveno. A kasnije je jako bitno da na izrast ponovno ide isti postupak, a na ostatak kose niti u ludilu nesmije više ići blajh nego samo preljev od 1517 (farba+hidrogen+regenerator).
e u tom grmu leži zec. bila sam prije nekad crvena, i još uvijek mi vrhovi (jedno 10 cenata) bacaju na crvenkasto kojom god farbom se ofarbam. da ih skratim morala bih se skroz na kratko ošišat. to NOT! čula sam i za ono skidanje boje, kolko je to sad učikovito ne znam. uglavnom, dok je kosa vako šarena ništa s njom ne mogu.Lex77 wrote:Nije baš tako teško dobiti tu boju.
Mora ići blajh + Keune 1517(sa hidrogenom, naravno) i bit će bijela od prve- garant. Osim ako je kosa baš farbana u crno ili crveno. A kasnije je jako bitno da na izrast ponovno ide isti postupak, a na ostatak kose niti u ludilu nesmije više ići blajh nego samo preljev od 1517 (farba+hidrogen+regenerator).
od kojeg puta si je uspjela vakom napravit? i kakva ti je bila podloga:prirodna, tamna, svijetla...?veze s vezom wrote:Kod mene je identicna boja..koristim keune 1000 i keune 1001(pola stavim) + hidrogen 9% ,ko ima tamniji izrasTak moze i 12% hdrogen..slucajno sam naetila na ovu kombinaciju..ali boja je savrsena
Jedna mi je cura rekla da se išla farbati iz crvene u plavu i ostala bez pola kose. Ne znam u čemu je fora sa tim crvenim farbama.Woman wrote:e u tom grmu leži zec. bila sam prije nekad crvena, i još uvijek mi vrhovi (jedno 10 cenata) bacaju na crvenkasto kojom god farbom se ofarbam. da ih skratim morala bih se skroz na kratko ošišat. to NOT! čula sam i za ono skidanje boje, kolko je to sad učikovito ne znam. uglavnom, dok je kosa vako šarena ništa s njom ne mogu.Lex77 wrote:Nije baš tako teško dobiti tu boju.
i ja sam iz crvene presla u plavoLex77 wrote:Jedna mi je cura rekla da se išla farbati iz crvene u plavu i ostala bez pola kose. Ne znam u čemu je fora sa tim crvenim farbama.Woman wrote:
e u tom grmu leži zec. bila sam prije nekad crvena, i još uvijek mi vrhovi (jedno 10 cenata) bacaju na crvenkasto kojom god farbom se ofarbam. da ih skratim morala bih se skroz na kratko ošišat. to NOT! čula sam i za ono skidanje boje, kolko je to sad učikovito ne znam. uglavnom, dok je kosa vako šarena ništa s njom ne mogu.
Imam istu situaciju, farbala se u crveno godinama, sad imam jedno 10 cm narandzaste kose, ovo gore je nesto zlacano plavo, ali jako lijepo se preljeva i super izgledaWoman wrote:e u tom grmu leži zec. bila sam prije nekad crvena, i još uvijek mi vrhovi (jedno 10 cenata) bacaju na crvenkasto kojom god farbom se ofarbam. da ih skratim morala bih se skroz na kratko ošišat. to NOT! čula sam i za ono skidanje boje, kolko je to sad učikovito ne znam. uglavnom, dok je kosa vako šarena ništa s njom ne mogu.Lex77 wrote:Nije baš tako teško dobiti tu boju.
Ja sam koristila kerastase za masno vlasište i suhe vrhove šampon + masku, i nikad mi kosa nije bolje izgledalaMichun wrote:trazim sampon za tanku kosu - nasla sam da je kerastase neki zeleni sad kao najbolji i phyto (revitalizing shampoo) ima super komentare. neko koristio? jel kerastase samo ima kod sabica? cijene? hvala
Najbolje ti je kupi Rowentu i to u Interexu ili Robotu ( u ostalim radnjama je skuplje i po 10 - 15 KM) a ima različite dodatke i deblje i tanje pa možeš mijenjati. I prije korištenja obavezno stavi heat protector - zaštita od topline, da ti ne isuši previše kosurinna0304 wrote:Jel mi moze neko preporuciti neki figaro za kosu al da nije skup? ne planiram ga cesto koristiti pa mi ne treba neki extra super ugl da je veca ona sipka.. hvala
nisam draga, hvala na preporuci.zamzija wrote:Ja sam koristila kerastase za masno vlasište i suhe vrhove šampon + masku, i nikad mi kosa nije bolje izgledalaMichun wrote:trazim sampon za tanku kosu - nasla sam da je kerastase neki zeleni sad kao najbolji i phyto (revitalizing shampoo) ima super komentare. neko koristio? jel kerastase samo ima kod sabica? cijene? hvala
Ali sam koristila prije nekoliko godina bio šampon oko 35 KM...ali mi je trajao dosta dugo
Sada koristim La Biosthetique i isto tako sam zadovoljna...jesi li to isprobala ?
Odlične maske imaju i šampone![]()
http://www.labiosthetique.com/english/p ... flege.html