Frizure, sve što ste željeli,a nemate, kakve volite, savjeti

Sve o kulinarstvu, o uređenju stana, o modi...

Moderator: anex

Post Reply
zubi

#3051 Re: Frizure, sve što ste željeli,a nemate, kakve volite, sav

Post by zubi »

Michun wrote:@muhanata, poklanjam ti svoju choks :D iz ljubavi prema sebi :lol:

EDIT: evo nasla sam prodavca na ebay koji kutiju sa postarinom prodaje za 6 funti
http://www.ebay.co.uk/itm/170935790050? ... 1497.l2649

Hvala :-D
graue_maus

#3052 Re: Frizure, sve što ste željeli,a nemate, kakve volite, sav

Post by graue_maus »

Partizzanka wrote:za sve one koje se jos nisu ofarbale (niti oknile) a imaju pokoju sijedu ... savejt frizerke (koji ja nisam znala do neki dan)
malo farbe u tvojoj prirodnoj boji ili malo svjetlijoj ili kojoj vec ... namazes tanko na onaj jedan obicni cesljic za kosu i pocesljas se i drzis malo i dobijes nesto ala pramenovi ali to nisu

to je za one koje fakat imaju pokoju sijedu
:roll: a sta cemo mi sa malo vise sjedih ...
Nisrin

#3053 Re: Frizure, sve što ste željeli,a nemate, kakve volite, sav

Post by Nisrin »

Image

Image

Dobar fazon! :)

Image

Ova mi se pletenica svidja, naucila sam tehniku ali svejedno mi izgleda jadno, jer mi je kosa tanka :D Nekako "premrsava" bude :D
crvenkapica555

#3054 Re: Frizure, sve što ste željeli,a nemate, kakve volite, sav

Post by crvenkapica555 »

Je l moze neko da mi kaze kako da ojacam i progustim kosu? Opada puno, dlaka mi je mekana i sjajna, kao ova nova kosa koja mi raste od ricinusovog ulja, ali hocu malo da je ucvrstim. Pozz
Partizzanka

#3055 Re: Frizure, sve što ste željeli,a nemate, kakve volite, sav

Post by Partizzanka »

sivi misu - ne znam :( mozda mozes probati ovaj fazon ali nemoj me kasnije ubiti :)

nisrin - kako on drzi kosu ovako uvrnutu cime???
kod mene ne moze ni carapa ni carapa u pundja fazonu (jeste vidjele to???)
nista!!!
Michun

#3056 Re: Frizure, sve što ste željeli,a nemate, kakve volite, sav

Post by Michun »

crvenkapica555 wrote:Je l moze neko da mi kaze kako da ojacam i progustim kosu? Opada puno, dlaka mi je mekana i sjajna, kao ova nova kosa koja mi raste od ricinusovog ulja, ali hocu malo da je ucvrstim. Pozz
ojacati kosu mozes samo pjenom ili lakom ili sl. sredstvima do sljedeceg pranja. nema tog lijeka, hrane ili sredstva kojim ces promjeniti teksturu kose.
Woman

#3057 Re: Frizure, sve što ste željeli,a nemate, kakve volite, sav

Post by Woman »

imal koja ovdje da je bijela?? ne plava- ona žućkasto plava, treba mi najbjelja moguća kosa. pa da mi kažete kako ste to postigle.
Cholina_Lokica

#3058 Re: Frizure, sve što ste željeli,a nemate, kakve volite, sav

Post by Cholina_Lokica »

Woman wrote:imal koja ovdje da je bijela?? ne plava- ona žućkasto plava, treba mi najbjelja moguća kosa. pa da mi kažete kako ste to postigle.
To mozes jedino blajhovanjem... I to samo i iskljucivo frizer da ti radi. To mi je grozna boja, uradis to, onda sljedece farbanje, izrastak bude zut ostatak bijel, grozno izgleda.
Michun

#3059 Re: Frizure, sve što ste željeli,a nemate, kakve volite, sav

Post by Michun »

Cholina_Lokica wrote:
Woman wrote:imal koja ovdje da je bijela?? ne plava- ona žućkasto plava, treba mi najbjelja moguća kosa. pa da mi kažete kako ste to postigle.
To mozes jedino blajhovanjem... I to samo i iskljucivo frizer da ti radi. To mi je grozna boja, uradis to, onda sljedece farbanje, izrastak bude zut ostatak bijel, grozno izgleda.
znam da me se ne pita ali ovom se bojom postara osoba... :D
Woman

#3060 Re: Frizure, sve što ste željeli,a nemate, kakve volite, sav

Post by Woman »

a ne izgleda tako ružno kao što zvuči, obećavam. gwen stefani je u nekoliko prilika imala baš takvu boju kakvu želim. da znam postavljat slike sad bih postavila jednu. pitala ja jednu frizerku, kaže ona moraš to postepeno, trebaće ti jedno 6-8 mjeseci i puuno farbanja da to postigneš. ako je baš tako, onda odustajem.
Michun

#3061 Re: Frizure, sve što ste željeli,a nemate, kakve volite, sav

Post by Michun »

Woman wrote:a ne izgleda tako ružno kao što zvuči, obećavam. gwen stefani je u nekoliko prilika imala baš takvu boju kakvu želim. da znam postavljat slike sad bih postavila jednu. pitala ja jednu frizerku, kaže ona moraš to postepeno, trebaće ti jedno 6-8 mjeseci i puuno farbanja da to postigneš. ako je baš tako, onda odustajem.
Pa dacu ti ja broj svoje frizerke pa pitaj za jos jedno misljenje sto se tice procesa. Naravno, probaj ako ti cejf :)
Lounge Act

#3062 Re: Frizure, sve što ste željeli,a nemate, kakve volite, sav

Post by Lounge Act »

postavit cu ti ja slike, boja se i moze nekako postici, ali uzas je za odrzavati, cak i gwen koja ima love do krova ima zute pramenove na pojedinim slikama
Image
Image
Image
Image
Lex77

#3063 Re: Frizure, sve što ste željeli,a nemate, kakve volite, sav

Post by Lex77 »

Nije baš tako teško dobiti tu boju.
Mora ići blajh + Keune 1517(sa hidrogenom, naravno) i bit će bijela od prve- garant. Osim ako je kosa baš farbana u crno ili crveno. A kasnije je jako bitno da na izrast ponovno ide isti postupak, a na ostatak kose niti u ludilu nesmije više ići blajh nego samo preljev od 1517 (farba+hidrogen+regenerator).
plain vanilla
Location: Jer ti si jedini način da pokrijem golotinju ove detinje duše...

#3064 Re: Frizure, sve što ste željeli,a nemate, kakve volite, sav

Post by plain vanilla »

Lex77 wrote:Nije baš tako teško dobiti tu boju.
Mora ići blajh + Keune 1517(sa hidrogenom, naravno) i bit će bijela od prve- garant. Osim ako je kosa baš farbana u crno ili crveno. A kasnije je jako bitno da na izrast ponovno ide isti postupak, a na ostatak kose niti u ludilu nesmije više ići blajh nego samo preljev od 1517 (farba+hidrogen+regenerator).
najbolja farba :thumbup:
Woman

#3065 Re: Frizure, sve što ste željeli,a nemate, kakve volite, sav

Post by Woman »

e u tom grmu leži zec. bila sam prije nekad crvena, i još uvijek mi vrhovi (jedno 10 cenata) bacaju na crvenkasto kojom god farbom se ofarbam. da ih skratim morala bih se skroz na kratko ošišat. to NOT! čula sam i za ono skidanje boje, kolko je to sad učikovito ne znam. uglavnom, dok je kosa vako šarena ništa s njom ne mogu.
Woman

#3066 Re: Frizure, sve što ste željeli,a nemate, kakve volite, sav

Post by Woman »

veze s vezom wrote:Kod mene je identicna boja..koristim keune 1000 i keune 1001(pola stavim) + hidrogen 9% ,ko ima tamniji izrasTak moze i 12% hdrogen..slucajno sam naetila na ovu kombinaciju..ali boja je savrsena :thumbup:
od kojeg puta si je uspjela vakom napravit? i kakva ti je bila podloga:prirodna, tamna, svijetla...?
Lex77

#3067 Re: Frizure, sve što ste željeli,a nemate, kakve volite, sav

Post by Lex77 »

Woman wrote:
e u tom grmu leži zec. bila sam prije nekad crvena, i još uvijek mi vrhovi (jedno 10 cenata) bacaju na crvenkasto kojom god farbom se ofarbam. da ih skratim morala bih se skroz na kratko ošišat. to NOT! čula sam i za ono skidanje boje, kolko je to sad učikovito ne znam. uglavnom, dok je kosa vako šarena ništa s njom ne mogu.
Jedna mi je cura rekla da se išla farbati iz crvene u plavu i ostala bez pola kose. Ne znam u čemu je fora sa tim crvenim farbama. :?
plain vanilla
Location: Jer ti si jedini način da pokrijem golotinju ove detinje duše...

#3068 Re: Frizure, sve što ste željeli,a nemate, kakve volite, sav

Post by plain vanilla »

Lex77 wrote:
Woman wrote:
Jedna mi je cura rekla da se išla farbati iz crvene u plavu i ostala bez pola kose. Ne znam u čemu je fora sa tim crvenim farbama. :?
i ja sam iz crvene presla u plavo
huja me uhvatila jer nisam mogla nafarbati kosu..posto cesto perem kosu, 2 sedmice ima neke boje, a onda samo nesto turundji :evil:

i pozalim se frizerki, ona meni kaze-hajd da ti izvucem pramenove... i ispadnem sva sharena, nema kakvih pramenova nije bilo, od tamnocrvenih do bijelih, ma predivno nesto...
kad se pojavio izrastak, uzmem plavu farbu, pa pomalo razmutim s hidrogenom, i malo se pocesljam..i tako nekoliko puta...i ondaK se skroz pocnem farbati u plavo :mrgreen:
delirium.sa

#3069 Re: Frizure, sve što ste željeli,a nemate, kakve volite, sav

Post by delirium.sa »

Woman wrote:
Imam istu situaciju, farbala se u crveno godinama, sad imam jedno 10 cm narandzaste kose, ovo gore je nesto zlacano plavo, ali jako lijepo se preljeva i super izgleda :D pricala sam sa frizerkom, rekla je da mogu u plavo preci tim dekolorom da ne blajham :D
Michun

#3070 Re: Frizure, sve što ste željeli,a nemate, kakve volite, sav

Post by Michun »

trazim sampon za tanku kosu - nasla sam da je kerastase neki zeleni sad kao najbolji i phyto (revitalizing shampoo) ima super komentare. neko koristio? jel kerastase samo ima kod sabica? cijene? hvala
rinna0304

#3071 Re: Frizure, sve što ste željeli,a nemate, kakve volite, sav

Post by rinna0304 »

Jel mi moze neko preporuciti neki figaro za kosu al da nije skup? ne planiram ga cesto koristiti pa mi ne treba neki extra super ugl da je veca ona sipka.. hvala
zamzija

#3072 Re: Frizure, sve što ste željeli,a nemate, kakve volite, sav

Post by zamzija »

Michun wrote:trazim sampon za tanku kosu - nasla sam da je kerastase neki zeleni sad kao najbolji i phyto (revitalizing shampoo) ima super komentare. neko koristio? jel kerastase samo ima kod sabica? cijene? hvala
Ja sam koristila kerastase za masno vlasište i suhe vrhove šampon + masku, i nikad mi kosa nije bolje izgledala
Ali sam koristila prije nekoliko godina bio šampon oko 35 KM...ali mi je trajao dosta dugo

Sada koristim La Biosthetique i isto tako sam zadovoljna...jesi li to isprobala ?
Odlične maske imaju i šampone :)
http://www.labiosthetique.com/english/p ... flege.html
zamzija

#3073 Re: Frizure, sve što ste željeli,a nemate, kakve volite, sav

Post by zamzija »

rinna0304 wrote:Jel mi moze neko preporuciti neki figaro za kosu al da nije skup? ne planiram ga cesto koristiti pa mi ne treba neki extra super ugl da je veca ona sipka.. hvala
Najbolje ti je kupi Rowentu i to u Interexu ili Robotu ( u ostalim radnjama je skuplje i po 10 - 15 KM) a ima različite dodatke i deblje i tanje pa možeš mijenjati. I prije korištenja obavezno stavi heat protector - zaštita od topline, da ti ne isuši previše kosu :)
Michun

#3074 Re: Frizure, sve što ste željeli,a nemate, kakve volite, sav

Post by Michun »

zamzija wrote:
Michun wrote:trazim sampon za tanku kosu - nasla sam da je kerastase neki zeleni sad kao najbolji i phyto (revitalizing shampoo) ima super komentare. neko koristio? jel kerastase samo ima kod sabica? cijene? hvala
Ja sam koristila kerastase za masno vlasište i suhe vrhove šampon + masku, i nikad mi kosa nije bolje izgledala
Ali sam koristila prije nekoliko godina bio šampon oko 35 KM...ali mi je trajao dosta dugo

Sada koristim La Biosthetique i isto tako sam zadovoljna...jesi li to isprobala ?
Odlične maske imaju i šampone :)
http://www.labiosthetique.com/english/p ... flege.html
nisam draga, hvala na preporuci.
pogledacu. gdje kupujes?
Amy-Mia

#3075 Re: Frizure, sve što ste željeli,a nemate, kakve volite, sav

Post by Amy-Mia »

kad sam bila plava, imala sam pepeljastu nijansu. nekad je bila boja grafit, proizvodio je koleston. stavi se jedno cenat-dva grafita u farbu i hidrogen i dobije najljepša pepeljasta boja.
a ima i onaj fazon sa borovnicama. skuhaju se borovnice i onda se sa tom vodom ispere kosa. poslije šampona i regenratora se stavlja i ta voda od borovnica se ne ispire. takođe veoma dobro ubija žutu boju :)
Post Reply