probudio se JasminJasmin Imamović
11 h ·
Cestitam fudbalerima i navijacima FK Slobode na pobjedi protiv NK Travnik. Drago mi je sto na stadionu nije bilo nikakvih nereda, ali sam zabrinut, sto su u toku utakmice, polupani prozori na autobusu navijaca FK Slobode, i sto snage MUP-a SBK nisu sacuvale autobus od demoliranja, nego su autobus sa navijacima zaustavili, na putu ka Tuzli, i neke od navijaca FK Slobode, pretukli, uz po mom misljenju, nepotrebnu i prekomjernu upotrebu sile. Zahvaljujem MUP ZDK i gradjanima Zenice, na humanom i korektnom odnosu prema navijacima iz Tuzle.
Gradska administracija ce pruziti besplatnu pravnu pomoc navijacima FK Slobode, i istrajati u namjeri da se ovaj slucaj istrazi do kraja, da se potpuno utvrdi cinjenicno stanje i pravilno primijeni zakon, u cilju zastite prava gradjana Tuzle, na zivot, zdravlje i slobodu kretanja. Pozivam gradjane Tuzle da danas dodju na stadion Tusanj, i srcano i korektno, u granicama zakona i drugih pravila, bodre nasu Slobodu, u vaznoj utakmici protiv FK Sarajeva.
FK Sloboda Tuzla
Moderators: Charuga, Tomahawk11
- plain vanilla
- Location: Jer ti si jedini način da pokrijem golotinju ove detinje duše...
#3051 Re: FK Sloboda Tuzla
-
Tyke
#3052 Re: FK Sloboda Tuzla
Tako se to radi. Kad najvise trebas, unistis protivnika i zgadis mu loptanje.
Idemo osvojiti KUP, taj prvi pokal u nasim virtinama smjestiti i ujedno ovaj Radnik pokopati kad vec skida gace svako kolo. Paceri pravi, zgadili su mi se, idemo sevapa zaraditi i izvesti Sarajevo ili Zelju u Evropu.
Idemo osvojiti KUP, taj prvi pokal u nasim virtinama smjestiti i ujedno ovaj Radnik pokopati kad vec skida gace svako kolo. Paceri pravi, zgadili su mi se, idemo sevapa zaraditi i izvesti Sarajevo ili Zelju u Evropu.
-
sumirprimus
#3053 Re: FK Sloboda Tuzla
Sto bi rekli ko plitak potok... 
U srijedu...
U srijedu...
- Distortion
#3054 Re: FK Sloboda Tuzla
Bravo za Slobodu
Zasluzili ste jedan trofej ove sezone i nadam se da ce to biti Kup BIH. Bravo za Jasmina koji je stao u odbranu svojih gradjana i tako treba da se ponasa. Respect!
Zasluzili ste jedan trofej ove sezone i nadam se da ce to biti Kup BIH. Bravo za Jasmina koji je stao u odbranu svojih gradjana i tako treba da se ponasa. Respect!
- plain vanilla
#3055 Re: FK Sloboda Tuzla
Jasmin se prije mjesec dana sjetio da Sloboda postoji, ali hajde, bolje ikad nego nikad. Vidim da je sad najavio da ce na Trgu Slobode biti organizovano gledanje finalne utakmice iz Bijeljine i docek fudbalera, bez obzira na rezultat.Distortion wrote:Bravo za Slobodu![]()
Hvala na lijepim zeljama, nadam se da cete nas podrzati u Europi jer kod vas igramo domace utakmice.
- SpecialOffer
#3056 Re: FK Sloboda Tuzla
A stvarno smijesnje navijace ima Sloboda, borili se za titulu nakon 1000000 godina opet podrska po 1000-2000 ljudi 
- Distortion
#3057 Re: FK Sloboda Tuzla
Blize se izbori lokalniplain vanilla wrote:Jasmin se prije mjesec dana sjetio da Sloboda postoji, ali hajde, bolje ikad nego nikad. Vidim da je sad najavio da ce na Trgu Slobode biti organizovano gledanje finalne utakmice iz Bijeljine i docek fudbalera, bez obzira na rezultat.Distortion wrote:Bravo za Slobodu![]()
Hvala na lijepim zeljama, nadam se da cete nas podrzati u Europi jer kod vas igramo domace utakmice.
Bolje ikad nego nikad.
U Zenici cete se osjecati skoro kao domacini ako budete igrali ovdje, bar bi tako trebalo da bude. Podrske ce sigurno biti.
- Logovan
#3058 Re: FK Sloboda Tuzla
Meni čudno gdje sva ona raja što je napunila stadion kada su se izborili za ulazak u PL.SpecialOffer wrote:A stvarno smijesnje navijace ima Sloboda, borili se za titulu nakon 1000000 godina opet podrska po 1000-2000 ljudi
Čudan je ovaj naš mentalitet.
- plain vanilla
#3059 Re: FK Sloboda Tuzla
ma da, predizborna kampanja pocela. Valjda ce i vama neko pomoci, pa makar u sklopu iste. Steta je da ste u takvim problemima, a imate dobar tim.Distortion wrote: Blize se izbori lokalni![]()
Bolje ikad nego nikad.
U Zenici cete se osjecati skoro kao domacini ako budete igrali ovdje, bar bi tako trebalo da bude. Podrske ce sigurno biti.
U Tuzli ne postoji kultura odlaska na utakmice. Valjda je Sloboda predugo bila losa, ne znam, ali generacije su odrasle bez tih odlazaka na Tusanj. Tesko je to sad nauciti, odnosno ne moze preko noci. Na toj famoznoj utakmici protiv Drine, vepma vaznoj za Slobodu, bilo je 2000 ljudi. A nije TZ tako mala, preko 100.000 stanovnika.Logovan wrote: Meni čudno gdje sva ona raja što je napunila stadion kada su se izborili za ulazak u PL.Sad su drugi, u finalu su kupa, a posjeta loša.
Čudan je ovaj naš mentalitet.
- Distortion
#3060 Re: FK Sloboda Tuzla
Kod nas je situacija alarmantna. Zahvaljujuci igracima ostali smo u ligi a realno nikad gora situacija u klubu. Ljudi koji vode Zenicu nemaju razumijevanja i bjeze od ovog problema od kojeg ih boli glava. Nisu zainteresovani jer ih je pola iz okolnih sela od Nemile pa nadalje...
Ko nam garantuje da necemo ispast sljedece godine s obzirom na situaciju? NGG za Čelik se bori svim silama ali s druge strane su sljam ljudi.
Zenica ima odlicne uslove za treniranje mladih ali mislim da je nedostatak skolovanog trenerskog kadra najveci problem i uz to slabo vodjenje kluba s vrha.
Ko nam garantuje da necemo ispast sljedece godine s obzirom na situaciju? NGG za Čelik se bori svim silama ali s druge strane su sljam ljudi.
Zenica ima odlicne uslove za treniranje mladih ali mislim da je nedostatak skolovanog trenerskog kadra najveci problem i uz to slabo vodjenje kluba s vrha.
- plain vanilla
#3061 Re: FK Sloboda Tuzla
Da, bas sam pratila stanje u Celiku, proteste i saopcenje navijaca, ali koliko vidim nista se ne mijenja na bolje. Igraci se bore kao lavovi, ali nazalost, to nije dovoljno. Sramota je velika sto je vlast dopustila da propadaju veliki klubovi poput Veleza, Celika i Slobode na primjer, ali su zato isplivali klubovi koji su do jucer igrali u opcinskim ligama.Distortion wrote:Kod nas je situacija alarmantna. Zahvaljujuci igracima ostali smo u ligi a realno nikad gora situacija u klubu. Ljudi koji vode Zenicu nemaju razumijevanja i bjeze od ovog problema od kojeg ih boli glava. Nisu zainteresovani jer ih je pola iz okolnih sela od Nemile pa nadalje...
A, i mi smo nekakvi, ne znamo se zauzeti ni za sta. Samo slijezemo ramenima i pustamo da rade sta hoce.
- SpecialOffer
#3062 Re: FK Sloboda Tuzla
Ma realno kad pogledas izgleda da slabo koga zanima Sloboda kao Sloboda. Pa jedan grad, jedan klub i opet posjeta nula, nema drugog objasnjenja. Dok je Azmir tu ici ce nekako a ako on digne ruke, kljuc u bravu.
-
sumirprimus
#3063 Re: FK Sloboda Tuzla
Berite svoje brige ba.
Lako vam se sve moze ko bumerang vratit.
Lako vam se sve moze ko bumerang vratit.
- Logovan
#3064 Re: FK Sloboda Tuzla
Ma to jeste, nema kulture, generacije odrastaju bez odlaska na utakmicu, ali opet mi čudno. Klub konačno obezbijedio Europu, klub pred osvajanjem kupa, toliko stanovnika u Tuzli, plus okolina Tuzle i ne može se napuniti nijedna tribina.plain vanilla wrote: U Tuzli ne postoji kultura odlaska na utakmice. Valjda je Sloboda predugo bila losa, ne znam, ali generacije su odrasle bez tih odlazaka na Tusanj. Tesko je to sad nauciti, odnosno ne moze preko noci. Na toj famoznoj utakmici protiv Drine, vepma vaznoj za Slobodu, bilo je 2000 ljudi. A nije TZ tako mala, preko 100.000 stanovnika.
Koliko su vam karte za one dvije tribine?
-
sumirprimus
#3065 Re: FK Sloboda Tuzla
Zap 10,sjever 7
- SpecialOffer
#3066 Re: FK Sloboda Tuzla
U okolini Tuzle niko ne navija za Slobodu (mislim na okolne opstine) a jos manje da dodje na utakmicu.Logovan wrote:Ma to jeste, nema kulture, generacije odrastaju bez odlaska na utakmicu, ali opet mi čudno. Klub konačno obezbijedio Europu, klub pred osvajanjem kupa, toliko stanovnika u Tuzli, plus okolina Tuzle i ne može se napuniti nijedna tribina.plain vanilla wrote: U Tuzli ne postoji kultura odlaska na utakmice. Valjda je Sloboda predugo bila losa, ne znam, ali generacije su odrasle bez tih odlazaka na Tusanj. Tesko je to sad nauciti, odnosno ne moze preko noci. Na toj famoznoj utakmici protiv Drine, vepma vaznoj za Slobodu, bilo je 2000 ljudi. A nije TZ tako mala, preko 100.000 stanovnika.
-
SSemir
#3067 Re: FK Sloboda Tuzla
Ma u ostatku drzave stadioni krcati. Sarajevo kad igra prptiv mladosti dk, na kosevu bude 20 hiljada. Zeljo kad igra protiv rudara, trazi se karta vise...
Pa sad su ovdje dosli da se sikiraju za slobodu i broj gledalaca
-
sumirprimus
#3068 Re: FK Sloboda Tuzla
O mi smo najgori niko nas ne voli. K**** nas zaboli sloboda do smrti

- plain vanilla
#3069 Re: FK Sloboda Tuzla
za fukare 5 km, ostalo je kolega Tuzlak rekaoLogovan wrote:Ma to jeste, nema kulture, generacije odrastaju bez odlaska na utakmicu, ali opet mi čudno. Klub konačno obezbijedio Europu, klub pred osvajanjem kupa, toliko stanovnika u Tuzli, plus okolina Tuzle i ne može se napuniti nijedna tribina.plain vanilla wrote: U Tuzli ne postoji kultura odlaska na utakmice. Valjda je Sloboda predugo bila losa, ne znam, ali generacije su odrasle bez tih odlazaka na Tusanj. Tesko je to sad nauciti, odnosno ne moze preko noci. Na toj famoznoj utakmici protiv Drine, vepma vaznoj za Slobodu, bilo je 2000 ljudi. A nije TZ tako mala, preko 100.000 stanovnika.
s tim da je sezonska bila 50 KM
dobro, bilo je i puno utakmica, nema govora
ali, mislim da prije svega nema te kulture odlaska na stadion i da se to ne moze promijeniti preko noci
- Logovan
#3070 Re: FK Sloboda Tuzla
sumirprimus wrote:Zap 10,sjever 7
Znači nešto slično kao i kod nas. Previše i kod jednih i kod drugih, što jest jest.plain vanilla wrote: za fukare 5 km, ostalo je kolega Tuzlak rekao
s tim da je sezonska bila 50 KM
Ako se ne znaš normalno uključiti u raspravu, onda samo čitaj i šuti.SSemir wrote:Ma u ostatku drzave stadioni krcati. Sarajevo kad igra prptiv mladosti dk, na kosevu bude 20 hiljada. Zeljo kad igra protiv rudara, trazi se karta vise...
-
costacurta
#3071 Re: FK Sloboda Tuzla
98. godine Sloboda je imala najbolji i najjači tim. Buco, Sića, Karić, Joldić, Sok. Rahmetli Huka je bio trener i prva sezona zajednickog doigravanja je trebala da pripadne Slobodi.Logovan wrote:Ma to jeste, nema kulture, generacije odrastaju bez odlaska na utakmicu, ali opet mi čudno. Klub konačno obezbijedio Europu, klub pred osvajanjem kupa, toliko stanovnika u Tuzli, plus okolina Tuzle i ne može se napuniti nijedna tribina.plain vanilla wrote: U Tuzli ne postoji kultura odlaska na utakmice. Valjda je Sloboda predugo bila losa, ne znam, ali generacije su odrasle bez tih odlazaka na Tusanj. Tesko je to sad nauciti, odnosno ne moze preko noci. Na toj famoznoj utakmici protiv Drine, vepma vaznoj za Slobodu, bilo je 2000 ljudi. A nije TZ tako mala, preko 100.000 stanovnika.
Tad su navijači (ja) stajali u 5 sati ujutro ispred biletarnice u redu za karte.
To doigravanje nije odigrano i bojkotovano je zbog Veleza i Bijelog Brijega.
Kratko nakon toga Huka je poginuo i sve je krenulo nizbrdo. Kojekavi mešetari su prolazili kroz klub, zaduzivali se, prodavali, kupovali i sve pozitivno je otislo u qrac.
Bez podrške sponzora, grada i navijača ispali su iz lige 2011.
Onda je dosao Azmir i doveo Ćiru i vratise se rode. Navijači su tu, grad i hoce i neće ali nema sponzora. Onog bez cega nema buducnosti.
Eh i navijaci su se vratili ali nakon toliko godina kriminala i dalje su skeptici. Jedna od stvari koja se morala korigirati je cijena karata. Ja sam pobornik teze da je bolje staviti 5KM cijenu karata protiv Drine nego 10KM i poluprazan stadion. "Pravi navijači ce doći i podrzati klub iako je cijena preskupa" je dziberski nacin razmisljanja, pogotovo u situaciji kada se boris za svakog navijača i sponzora.
Klub je bio na sjajnom putu. Vjerovao sam da ce Azmir dati novi šmek i gradu i klubu a onda sve usra sa Drinom.
Evo dva dana daje izjave koje su kudikamo realnije i prizemnije od onih Dupla titula, 50 miliona, sponzori cekaju u redu itd.
Eto im kup, prilika za popravni al opet me niko ne može ubijediti da Drina nije deal.
Hvala na pažnji
-
Tyke
#3072 Re: FK Sloboda Tuzla
Zato imamo odlicne simpatizere, Zapad vazda popunjen, a cijena karte 10KMSpecialOffer wrote:A stvarno smijesnje navijace ima Sloboda, borili se za titulu nakon 1000000 godina opet podrska po 1000-2000 ljudi
Svoju ti brigu beri i svoje navijace nazivaj smijesnim.
sumirprimus - vazda me jeza uhvati kad na ss.ba procitam "plitak potok"
-
maida95
#3073 Re: FK Sloboda Tuzla
samo bahato, k'o plitak potok..Tyke wrote: sumirprimus - vazda me jeza uhvati kad na ss.ba procitam "plitak potok"
- SpecialOffer
#3074 Re: FK Sloboda Tuzla
Gdje ste simpatizeri, sta ima?Tyke wrote:Zato imamo odlicne simpatizere, Zapad vazda popunjen, a cijena karte 10KMSpecialOffer wrote:A stvarno smijesnje navijace ima Sloboda, borili se za titulu nakon 1000000 godina opet podrska po 1000-2000 ljudi![]()
Svoju ti brigu beri i svoje navijace nazivaj smijesnim.
sumirprimus - vazda me jeza uhvati kad na ss.ba procitam "plitak potok"
-
bjelave
#3075 Re: FK Sloboda Tuzla
Ne kontam koja vrsta deala moze biti u pitanju? Kladionica, sta?costacurta wrote:98. godine Sloboda je imala najbolji i najjači tim. Buco, Sića, Karić, Joldić, Sok. Rahmetli Huka je bio trener i prva sezona zajednickog doigravanja je trebala da pripadne Slobodi.Logovan wrote:Ma to jeste, nema kulture, generacije odrastaju bez odlaska na utakmicu, ali opet mi čudno. Klub konačno obezbijedio Europu, klub pred osvajanjem kupa, toliko stanovnika u Tuzli, plus okolina Tuzle i ne može se napuniti nijedna tribina.plain vanilla wrote: U Tuzli ne postoji kultura odlaska na utakmice. Valjda je Sloboda predugo bila losa, ne znam, ali generacije su odrasle bez tih odlazaka na Tusanj. Tesko je to sad nauciti, odnosno ne moze preko noci. Na toj famoznoj utakmici protiv Drine, vepma vaznoj za Slobodu, bilo je 2000 ljudi. A nije TZ tako mala, preko 100.000 stanovnika.
Tad su navijači (ja) stajali u 5 sati ujutro ispred biletarnice u redu za karte.
To doigravanje nije odigrano i bojkotovano je zbog Veleza i Bijelog Brijega.
Kratko nakon toga Huka je poginuo i sve je krenulo nizbrdo. Kojekavi mešetari su prolazili kroz klub, zaduzivali se, prodavali, kupovali i sve pozitivno je otislo u qrac.
Bez podrške sponzora, grada i navijača ispali su iz lige 2011.
Onda je dosao Azmir i doveo Ćiru i vratise se rode. Navijači su tu, grad i hoce i neće ali nema sponzora. Onog bez cega nema buducnosti.
Eh i navijaci su se vratili ali nakon toliko godina kriminala i dalje su skeptici. Jedna od stvari koja se morala korigirati je cijena karata. Ja sam pobornik teze da je bolje staviti 5KM cijenu karata protiv Drine nego 10KM i poluprazan stadion. "Pravi navijači ce doći i podrzati klub iako je cijena preskupa" je dziberski nacin razmisljanja, pogotovo u situaciji kada se boris za svakog navijača i sponzora.
Klub je bio na sjajnom putu. Vjerovao sam da ce Azmir dati novi šmek i gradu i klubu a onda sve usra sa Drinom.
Evo dva dana daje izjave koje su kudikamo realnije i prizemnije od onih Dupla titula, 50 miliona, sponzori cekaju u redu itd.
Eto im kup, prilika za popravni al opet me niko ne može ubijediti da Drina nije deal.
Hvala na pažnji
Nije mi jasno kako mu se to isplati jer bi za titulu dobio nekih 300 000EU vise nego samo za plasman u Evropu. Mislim da je UEFA prosle godine, ako se dobro sjecam, tako nagradjivala sampiona.
Cisto me interesira koja racunica mora stajati iza tog deala da se isplati?
Ja ne mogu domislit i sa ovom pamecu dobacit kako mu se to moglo isplatit.
Btw, cestitke za jucer a i za sezonu svakako.
Vanila upita na drugoj temi kako je to kad te konstantno deru najnetrofejniji . Pa eto, sad se vec pomalo navikavamo iako vi bas pretjerujete.Boli tim prije sto je bas puno je 4 komada, mogli ste stat na 2