FIAT KONZUMENTI
Moderators: _BataZiv_0809, anex
- mali_milojica
- Location: Hadis: Govorite istinu,pa makar bila i na vasu stetu.
#3051 Re: FIAT KONZUMENTI
U HR Jutarnji objavio da bi cijena Tipa trebala kretati od 12k € na zapadno evropskom trzistu. Posto manje vise sve zemlje EU imaju vece dadzbine i PDV,mozda bude i nesto jeftiniji kod nas.
- mali_milojica
#3052 Re: FIAT KONZUMENTI

Tipo hatchback.
On npr ima LED dnevna svjetla,sto Sedan verzija,planirana za Tursko trziste,nema cak ni uz doplatu. Vjerovatno sto HB planiran prvenstveno za bogatija,zapadnoevropska trzista.
-
isx
#3053 Re: FIAT KONZUMENTI
Šta mi treba da šteknem ajfon na muziku u stilu?
- mali_milojica
- konektovan
- Vozim: Francusku kantu
#3055 Re: FIAT KONZUMENTI
Zalosno brate, zalosno. Od kompanije, koja je nekad bila uzor, spali na to da prepakivaju tudje modele?!mali_milojica wrote:
- mali_milojica
#3056 Re: FIAT KONZUMENTI
Da dobijete predođbu o cijeni,tamo je najjeftinija Octavia 19.5k €. 1.2 TSI motor sa 110 KS.Fiat je u Italiji počeo da prima narudžbe za novi Tipo sedan, i to za dva paketa opreme: Opening Edition i Opening Edition Plus.
Cijene počinju od 14.500 eura za Tipo Opening Edition sa 1.4 benzincem od 95KS, a završavaju sa 19.900 eura za Tipo Opening Edition Plus sa 1.6 Multijet II dizelašem od 120KS. *Međutim, kupcima se na početku prodaje Tipo Opening Edition sa 1.4 benzincem od 95KS nudi po promotivnoj cijeni od 12.500 eura.
Tipo sa Opening Edition paketom u serijskoj opremi između ostalog ima i šest zračnih jastuka, ESC sa Hill Holderom, automatsku klimu, zadnje parking senzore, Bluetooth, alu felge od 16cola , svjetla za maglu, el. podizače stakala, el. retrovizore, podešavanje vozačevog sjedišta po visini...
Tipo sa Opening Edition Plus na sve navedeno između ostalog dodaje i Uconnect 5" Radio Nav sa novim navigacijskim sistemom TomTom 3D, kožni volan, tempomat, zadnju kameru, naslon za ruke, alu felge od 17 cola...
- ElRe
#3057 Re: FIAT KONZUMENTI
Tipo i Octavia mislim da ne mogu u istu recenicu. Tipo i Rapid, da.
Last edited by ElRe on 11/11/2015 18:57, edited 1 time in total.
- mali_milojica
#3058 Re: FIAT KONZUMENTI
Rapid krece od 18k €.
1.2 TSI 90 KS.
1.2 TSI 90 KS.
- ElRe
#3059 Re: FIAT KONZUMENTI
OK, onda je cijena za Tipa postena.
- mali_milojica
#3060 Re: FIAT KONZUMENTI
Tamo se prodaje samo SpaceBack koliko vidim,nema Rapida sa guzicom.
- konektovan
#3061 Re: FIAT KONZUMENTI
Meni je spaceback bas ruzan auto, guzonja moze proci.mali_milojica wrote:Tamo se prodaje samo SpaceBack koliko vidim,nema Rapida sa guzicom.
- mali_milojica
#3063 Re: FIAT KONZUMENTI
Na sajmu u LA sluzbeno predstavljen Fiat 124 Spyder.
http://www.autoweek.nl/nieuws/35094/fia ... 124-spider
http://www.autoweek.nl/nieuws/35094/fia ... 124-spider
- johntra
#3064 Re: FIAT KONZUMENTI
Meni se sviđa, pogotovo prednji dio, koji ima u sebi šmeka original varijante...
- mali_milojica
#3065 Re: FIAT KONZUMENTI
Da,tome su i tezili kako su rekli na predstavljanju. Karoserijski nijedan dio nije isti kao na Mazdi. Unutrasnjost je potpuno ista.johntra wrote:Meni se sviđa, pogotovo prednji dio, koji ima u sebi šmeka original varijante...
Sasija naravno ista,sto nije lose.
Motori nece biti isti.
Motor je za sada samo 1.4 T sa 160 KS sa rucnim ili automatskim mjenjacem sa 6 brzina.
Sastavlja se u Mazdinoj tvornici u Japanu,sto ce ipak znaciti malo jacu cijenu u EU.
Last edited by mali_milojica on 18/11/2015 11:36, edited 1 time in total.
- konektovan
- ElRe
#3067 Re: FIAT KONZUMENTI
Svidja mi se, ima dosta detalja koji podsjecaju na original.
Nadam se da ce i proizodnja u JAP donijeti pouzdanost na nivou Mazde.
Nadam se da ce i proizodnja u JAP donijeti pouzdanost na nivou Mazde.
- mali_milojica
-
citroen xm
#3070 Re: FIAT KONZUMENTI
Izgleda sasvim korektno za klasu kojoj pripada.
- mali_milojica
#3071 Re: FIAT KONZUMENTI
U Spaniji promo cijena novog Tipa 9999 €,u Poljskoj 45 000 zlota cca 10 500 €.
-
Proposition Joe
#3073 Re: FIAT KONZUMENTI
Uzeo ljetos Fiat Punto mk2 Classic, benzin 1.2 od 60 ks i time se pridruzio Fiat klubu. U pocetku bilo sve ok ali kako je jesen isla i s njom hladnija jutra pojavljivao mi se problem sa paljenjem. Dakle, ujutro kad se spusti oko 0 stepeni temperature, meni odvergla 2-3 puta pa tek onda upali... Kako je vrijeme odmicalo i sve vise hladnih jutara bilo (a realno nije bilo uopste ozbiljnih minusa) problem je dolazio sve vise do izrazaja. Majstor mi rece da je problem oko brave, te da trebam da malo "pogodim" sa kljucem kada palim. Ok, al zasto samo kad je hladno? Uglavnom, prosli vikend sam zaglavio u jednom selu na planini, gdje sam i prenocio i naravno ujutro nema teorije da upali. Nakon visestrukog verglanja pocela mi se gasiti kontrolna ploca i verglanje je prestajalo sto znaci da sam akumulatoru dusu izvukao. Sutradan mi jedan tu jedan lokalni majstor pogledao i kaze da je do akumulatora, da mi treba jaci i da nece biti problema. Napomenuti moram da mi se par puta desilo da se gasio servo a rijec je bilo o kracim voznjama. U tim situacijama ugasim auto i ponovo upalim i sve OK.
Problem nisam rijesio, koristim trenutno drugi auto, ali me zanima vase misljenje da li se moze zakljuciti o cemu se radi na osnovu iznad navedenog opisa? Meni nekako nelogicno da bude brava, akumulator mi je svakako kupiti, naravno jaci tj. prije svega jace udarne snage. Koji akumulator uzeti i koje snage ? Ovo sa servom, jel vjerovatno da je posljedica slabog napajanja?
Problem nisam rijesio, koristim trenutno drugi auto, ali me zanima vase misljenje da li se moze zakljuciti o cemu se radi na osnovu iznad navedenog opisa? Meni nekako nelogicno da bude brava, akumulator mi je svakako kupiti, naravno jaci tj. prije svega jace udarne snage. Koji akumulator uzeti i koje snage ? Ovo sa servom, jel vjerovatno da je posljedica slabog napajanja?
- johntra
#3074 Re: FIAT KONZUMENTI
Sa servom vrlo lako može biti do napona, jer su se mnogi zalijetali pa kontali da je do letve volana, a ono bio napon...probaj uzeti jači, pa vidi hoće li se dešavati...meni je logično da je akumulator, jer je bio dobar dok je bio toplije, a malo manji minusi su ga samo dotukli...
-
zdruzdjo
#3075 Re: FIAT KONZUMENTI
Akumulator!!!!!Proposition Joe wrote:Uzeo ljetos Fiat Punto mk2 Classic, benzin 1.2 od 60 ks i time se pridruzio Fiat klubu. U pocetku bilo sve ok ali kako je jesen isla i s njom hladnija jutra pojavljivao mi se problem sa paljenjem. Dakle, ujutro kad se spusti oko 0 stepeni temperature, meni odvergla 2-3 puta pa tek onda upali... Kako je vrijeme odmicalo i sve vise hladnih jutara bilo (a realno nije bilo uopste ozbiljnih minusa) problem je dolazio sve vise do izrazaja. Majstor mi rece da je problem oko brave, te da trebam da malo "pogodim" sa kljucem kada palim. Ok, al zasto samo kad je hladno? Uglavnom, prosli vikend sam zaglavio u jednom selu na planini, gdje sam i prenocio i naravno ujutro nema teorije da upali. Nakon visestrukog verglanja pocela mi se gasiti kontrolna ploca i verglanje je prestajalo sto znaci da sam akumulatoru dusu izvukao. Sutradan mi jedan tu jedan lokalni majstor pogledao i kaze da je do akumulatora, da mi treba jaci i da nece biti problema. Napomenuti moram da mi se par puta desilo da se gasio servo a rijec je bilo o kracim voznjama. U tim situacijama ugasim auto i ponovo upalim i sve OK.
Prije par sedmica stilo dizel, ista prica kad je hladno pocelo. Palio je on na prvu ali vidio sam da je sporije vergla i duze treba grijacima.
Jedno jutro mi je prijavio gresku na alternatoru pa odmah iza nje "loose connection", pa ocistim kleme.......
Samo sto je meni popalilo jos more gresaka pored serva. Cak i abs i asr.
Odmah odem i kupim drugi akumulator jer je bilo vrijeme za to.
Odmah mi je ugasio sve greske i nastavio raditi najnormalnije. Brze zavergla, grijaci ugriju puno brze.