neo7 wrote:Pogodnosti kada potpises na 12/24 mjeseca su uredjaji po nizim cjenama. Koliko ja tih uredjaja mogu uzeti=? Da li mogu uzeti onaj bezicni telefon,laptop i mobilni po nizim cijenama ili samo mogu jedno od toga da uzmem ?
BHTelecom All About
Moderator: Benq
- neo7
#3051 Re: MojaTv BH telecom
- ala7
#3052 Re: MojaTv BH telecom
Ako potpises ugovor na 24mjeseca oslobodjen si placanja mjesecne naknade za terminalnu opremu,tj. stb (resiver).. Ukoliko kupis stb dobijes gratis voip adapter i adsl modem/router (koji je nakon ugovora ioanko tvoj,tako je bilo na adsl g paketima,vjerovatno i sad) ...a bezicni telefon simens gigaset c380 sam uzeo za 1KM (samo za mojatv korisnike) .. a za mobitele laptope nisam siguran,nisam nikad zainteresovan bio..neo7 wrote:Pogodnoti kada potpises na 12/24 mjeseca su uredjaji po nizim cjenama. Koliko ja tih uredjaja mogu uzeti=? Da li mogu uzeti onaj bezicni telefon,laptop i mobilni po nizim cijenama ili samo mogu jedno od toga da uzmem ?
-
baja
#3053 Re: MojaTv BH telecom
prije oko 210kBps sad 250Bubalo1 wrote:Posto je kod vas 2.10 mb kad se mjeri na speedtest brzina..a kod mene je 1.80 ..koliko vam ide download sa neta koja brzina ?
-
samm
#3054 Re: MojaTv BH telecom
da li neko zna kako se na stb-u albis stavi rezolucija 1080p , sad je automatski prepozna na 720p... hvala unaprijed
-
ZEKI-RIKI
#3055 Re: MojaTv BH telecom
koliko si cekao na prikljucak.baja wrote:ja prikljucih ovo kino, i samo mogu reci "zadovoljan sam"....![]()
dobijes i ruter (sa wi-fi) al u bridge modu, i njihovom preporukom da se ne prebacuje u ruter mod, al isprobat se moze.
cak mi je i net brzi neg prije iako bi trebalo da bude isto...prije ovog DL max 1,7mbps sad oko 2,1
STB dobar, neki albis, šaltanje kanala je sporije u odnosu na cable, al slika bolja, imas mogucnost onlajn videoteke, i neki sadrzaji se snimaju (oni zeleni iz programskog vodica)..znaci fulis tekmu dodjes kuci u 11 i fino je pristavis i odgledas...
lentefo radi i nema šuma, prekida i sl. jos da se troskovi smanje bice super.
eto od mene
ja neke 2 sedmice cekam da se bar tehnicari pojave...,uglavnom kazu ,cekaj,tehnicari ce doci...niko ne kaze,kad...na zalost.
-
baja
#3056 Re: MojaTv BH telecom
preko portala se prijavio, za cca 10 dana (s vikendom) me nazvali....malo smo se ganjali oko termina, malo bezze im ono "mozetel bit u subotu od 11 do 15 kuci?e ne mogu vala subote rad tog gubit, pa makar je ne uveo nikad. dosli 2-3 dana poslije i to je to."ZEKI-RIKI wrote:koliko si cekao na prikljucak.baja wrote:ja prikljucih ovo kino, i samo mogu reci "zadovoljan sam"....![]()
dobijes i ruter (sa wi-fi) al u bridge modu, i njihovom preporukom da se ne prebacuje u ruter mod, al isprobat se moze.
cak mi je i net brzi neg prije iako bi trebalo da bude isto...prije ovog DL max 1,7mbps sad oko 2,1
STB dobar, neki albis, šaltanje kanala je sporije u odnosu na cable, al slika bolja, imas mogucnost onlajn videoteke, i neki sadrzaji se snimaju (oni zeleni iz programskog vodica)..znaci fulis tekmu dodjes kuci u 11 i fino je pristavis i odgledas...
eto od mene
ja neke 2 sedmice cekam da se bar tehnicari pojave...,uglavnom kazu ,cekaj,tehnicari ce doci...niko ne kaze,kad...na zalost.
znaci 15 dana sve zajedno, vala bez ikakve intervencije.
Telemah mi je dojadio, jel kisa pala nema kanala (nekih il svih), a i fiksni s TV isto.
-
ZEKI-RIKI
#3057 Re: MojaTv BH telecom
valjda ce iduce sedmice...iskreno sa telemachom imam problema oko tv signala,slika na nasim kanalima mi je ocajna i samo radi toga bih volio da prikljucim moju tv...sta cu,cekacu..baja wrote:preko portala se prijavio, za cca 10 dana (s vikendom) me nazvali....malo smo se ganjali oko termina, malo bezze im ono "mozetel bit u subotu od 11 do 15 kuci?e ne mogu vala subote rad tog gubit, pa makar je ne uveo nikad. dosli 2-3 dana poslije i to je to."ZEKI-RIKI wrote:koliko si cekao na prikljucak.baja wrote:ja prikljucih ovo kino, i samo mogu reci "zadovoljan sam"....![]()
eto od mene
znaci 15 dana sve zajedno, vala bez ikakve intervencije.
Telemah mi je dojadio, jel kisa pala nema kanala (nekih il svih), a i fiksni s TV isto.
- neo7
#3058 Re: MojaTv BH telecom
zeki-raki..ja cekam skoro mjesec dana 
- ala7
#3059 Re: BIHnet primjedbe i komentari
eo trenutnog stanja.. 

MojaTv adsl
kakvo je stanje kod vas ostalih, nema primjedbi izgleda.. ??

MojaTv adsl
kakvo je stanje kod vas ostalih, nema primjedbi izgleda.. ??
-
baja
#3060 Re: MojaTv BH telecom
pa ako toliko cekas, nazovi...kad se prijavih onlajn, pise ako se niko ne javi za 7 dana, zovi 1444 (mislim il je 1422?).
ja se bas prokontavo da nazovem, al eto preduhitrise me.
ja se bas prokontavo da nazovem, al eto preduhitrise me.
- EdinH.
#3061 Re: BIHnet primjedbe i komentari
Neće se 100% plaćati jer niko ne vrši monitoring saobraćaja. Bas ce sad neko 25000 korisnika ADSL-a non-stop pratiti da vidi hoce li prekoraciti Fair-use. Samo nagrnite i skidajte koliko god hoceteala7 wrote:druze.. taj 8G je sad netflat2 paket ..maximalno mozes skinuti 316GB na tom paketu sto je 50% od ukupnog teoretsko moguceg protoka mjesecno .. a objasnjenje za teoretski moguci protok imas par stranica unazad.. tesko je dostici ~316GB ukoliko nisi freak da skidas sadrzaje jedan za drugim a za prelaz tog nekog limita ne znam,ne vjerujem da ce se naplacivati uvjeren sam 95% .. toliko od mene.. pozdravadara wrote:interesuje me kako funkcionise ova FLAT tarifa kod tolekoma ako se uopšte tako kaže...
Prije sam imao 8 giga i kako sad jesam li automaski presao na to ili ne i koliko mogu trosit?
-
theender
#3062 Re: BIHnet primjedbe i komentari
uzas,brate uzas... hajd sinoc oko 12, provjerim kad ono 34 ping,velim, fino bome fino...a sad ping 117!!!
pa necu ustajat u 12 i 1 sat u noci da igram igre...

pa necu ustajat u 12 i 1 sat u noci da igram igre...
- neo7
#3063 Re: MojaTv BH telecom
Zvao sam, kao sto sam pisao na proslih par stranica teta je rekla nesto ovako" Pa znate gospodine ova usluga se ceka 2-3 mjeseca"

-
baja
#3064 Re: MojaTv BH telecom
e jbg to je baš.....
ima opcija i da se spremis, i direkt u njih--sluzba usluge, malo frke napravis (bez da se žestiš, ono malo galame) pa ako upali-upali. u svakom slučaju, mogao bi vidjeti da'l te uopšte imaju u sistemu i šta je s tvojim nalogom (il kako se to tamo zove). a dotad ponovo svaki dan podnesi po 2-3 zahtjeva...
ta budala što se javila veze nema, nego očito kako se kome zalomi...

ima opcija i da se spremis, i direkt u njih--sluzba usluge, malo frke napravis (bez da se žestiš, ono malo galame) pa ako upali-upali. u svakom slučaju, mogao bi vidjeti da'l te uopšte imaju u sistemu i šta je s tvojim nalogom (il kako se to tamo zove). a dotad ponovo svaki dan podnesi po 2-3 zahtjeva...
ta budala što se javila veze nema, nego očito kako se kome zalomi...
- ala7
#3065 Re: MojaTv BH telecom

MojaTv full

04:50 23.03.2011
Last edited by ala7 on 23/03/2011 04:50, edited 1 time in total.
- goleta
#3066 Re: MojaTv BH telecom
Pozz. za sve
Imam moja tv jos od drugog feb.Prezadovoljan sam.
Na instalaciju sam cekao oko 25 dana.
Prijavio se za promjenu paketa na full pack. od prije 15 dana
kad jutros dodjose dva momka ti si... ja sam....itddd
pruzise kabal i evo ga net......
za sada sam prezadovoljan jer sam koristio onaj
tromi bezicni i promijenio sam sve mreze na nasoj
opstini a ovo sto sam danas dobio je vrhunac svega do sada
zajedno svi ne vrijede kao telecom...
-
frndo
#3067 Re: MojaTv BH telecom
Pa zar BHtelecom pruža usluge Moja TV u rs-ugoleta wrote:Pozz. za sve
-
ZEKI-RIKI
#3068 Re: MojaTv BH telecom
ja sam se prijavio 9.03..evo zvao jutos....kazu cekaj tehnicare....sta cu,cekam...goleta wrote:Pozz. za sve
- goleta
#3069 Re: MojaTv BH telecom
Nisam iz rs-a nego TK kanton.Momci mi rekose da nemaju opreme pa rjesavaju samo nadogradnje paketa zato su meni tako brzo stigli.
- goleta
#3070 Re: MojaTv BH telecom
Zaboravih pitati kako bih mogao tu konekciju dijeliti da je recimo imam na mobitelu
-
frndo
#3071 Re: MojaTv BH telecom
Pa u pređašnjem postu si koristio rijec opstina,pa ja kontah da je rs,jer u federaciji se kaže općinagoleta wrote:Nisam iz rs-a nego TK kanton.Momci mi rekose da nemaju opreme pa rjesavaju samo nadogradnje paketa zato su meni tako brzo stigli.
- BarbaDue
#3072 Re: MojaTv BH telecom
mozda je ostalo od prije rata, i ja ponekad kazem opština nekad općina..jbg navika je cudo:Dfrndo wrote:Pa u pređašnjem postu si koristio rijec opstina,pa ja kontah da je rs,jer u federaciji se kaže općinagoleta wrote:Nisam iz rs-a nego TK kanton.Momci mi rekose da nemaju opreme pa rjesavaju samo nadogradnje paketa zato su meni tako brzo stigli.
- Better Man
#3073 Re: MojaTv BH telecom
Općina ili opština svjedno je, obje riječi se koriste u Federaciji. E sad što pojedinci odlučili da govre hrvatski općina, pa misle da je samo to ispravno u Federaciji to je njihov problem.BarbaDue wrote:mozda je ostalo od prije rata, i ja ponekad kazem opština nekad općina..jbg navika je cudo:Dfrndo wrote:Pa u pređašnjem postu si koristio rijec opstina,pa ja kontah da je rs,jer u federaciji se kaže općinagoleta wrote:Nisam iz rs-a nego TK kanton.Momci mi rekose da nemaju opreme pa rjesavaju samo nadogradnje paketa zato su meni tako brzo stigli.
- ProbuseniDolar
#3074 Re: BIHnet primjedbe i komentari
Ja sam do sad skinuo oko 46GB i sve me nesto hastra da ne izmajmunisu nesto i ne nekako nam naplate "prekoracenje". Fakat su nam uĆerali strah u kosti 
-
Mustang1
#3075 Re: BIHnet primjedbe i komentari
Ukupno 79973.17914 MB