Sarajevo shopping

Sve o kulinarstvu, o uređenju stana, o modi...

Moderator: anex

Post Reply
_naida

#3051 Re: Sarajevo shoping

Post by _naida »

kojeime wrote:Mene cudi samo jedno, a to je zasto bi neko prodavao La Sportiva cipele ako nisu unistene upotrebom? Sta ce, prodati tea a kupiti neke McKinley? Svakakvih ljudi ima...
Pa i ja sam se isto pitala, pogotovo zasto ih prodati za jako male pare? Bojala sam se da nece odgovarati onome sto je prikazano na slici, obzirom da sam ih kupila od lika iz BL. Kazu da broj nije odgovarao, medjutim da se meni to desilo ja bih ih prodala mnogo skuplje. :) Ali budimo realni, dosta te neke "specificne" robe je doneseno izvana, moguce ukradeno i slicno, pa ljudi bas i ne znaju o cemu se radi. Mislim da to nije slucaj ovdje ali eto. Meni to nije bitno, vazno mi je da sam za male pare kupila ono sto mi je trebalo i da sam prezadovoljna :)
adis.p

#3052 Re: Sarajevo shoping

Post by adis.p »

Ma u duzinu, ona je taman.. al zato je malo posiroka, i mislim da je vise namjenjena starijim i debljim ljudim ;-) ;-) aa ja sam je slucajno, ono usput probao, i kad ispravim kragnu, zavratim rukave, bude bas :thumbup: :thumbup: I bas sam sutra mislio dat mami to da otkuha, al ako tako kazes.. necu. Hvala puno za savjet ;-) ;-)
Nadinka

#3053 Re: Sarajevo shoping

Post by Nadinka »

Evo novi vodic za kupivinu, 15 dnevnih torbi
http://malezensketeme.net/?p=23727
Ujedam

#3054 Re: Sarajevo shoping

Post by Ujedam »

Nadinka wrote:Evo novi vodic za kupivinu, 15 dnevnih torbi
Parfois ima divne i kvalitetne torbe! :thumbup:
rossonera

#3055 Re: Sarajevo shoping

Post by rossonera »

toffifee wrote:
Nadinka wrote:Evo novi vodic za kupivinu, 15 dnevnih torbi
Parfois ima divne i kvalitetne torbe! :thumbup:
:thumbup:
Ujedam

#3056 Re: Sarajevo shoping

Post by Ujedam »

Pa gdje će na pijaci biti original :lol:
E za original crocsice stvarno ne znam gdje možete kupiti..
LaCici

#3057 Re: Sarajevo shoping

Post by LaCici »

I ne trazim original, meni su one odvratne ali ih kontam uzeti za bolnicu kada krenem na porod jer sam cula da su pravo udobne. Namjeravam ih samo tada iskoristiti, i nikad vise.
Ujedam

#3058 Re: Sarajevo shoping

Post by Ujedam »

LaCici wrote:I ne trazim original, meni su one odvratne ali ih kontam uzeti za bolnicu kada krenem na porod jer sam cula da su pravo udobne. Namjeravam ih samo tada iskoristiti, i nikad vise.
E pa onda ti mogu preporučiti da ih uzmeš na pijaci za 10KM, ružno izgledaju i meni, ali su udobne (ovo govorim iz iskustva), pa svi mi zdravstveni radnici nosimo njih po bolnicama iz tog razloga, udobnost prije svega.
Sretno! :thumbup:
hopi

#3059 Re: Sarajevo shoping

Post by hopi »

tene muške, ima li gdje kakvih popusta, gdje najbolja ponuda, cijene, ili je sve to manje više isto?
Ali_G

#3060 Sarajevo shoping

Post by Ali_G »

Ja cuh reklamu na radiju da u Importane ima neka radnja kupis jedne patike, druge gratis. Ako bude isao, prijavi valjal:)
adis.p

#3061 Re: Sarajevo shoping

Post by adis.p »

Ali_G wrote:Ja cuh reklamu na radiju da u Importane ima neka radnja kupis jedne patike, druge gratis. Ako bude isao, prijavi valjal:)
Nisam isao, al bilo je toga na jesen moore.. bilo na skenderiji u par radnji, u BBI isto.. al zato ponuda patika, dno-dna :zoka:
adis.p

#3062 Re: Sarajevo shoping

Post by adis.p »

Sutra budem dolazio u Sa malo hodat i mozda sta kupit.. eh sad :D gdje je doslo novih stvari.. alta, bbi, azel u titovoj, terranova, skenderija? Gdje ima kakvih akcija, popusta? ;-) ;-)

Unaprijed zahvaljujem ;-)
Ujedam

#3063 Re: Sarajevo shoping

Post by Ujedam »

adis.p wrote:Sutra budem dolazio u Sa malo hodat i mozda sta kupit.. eh sad :D gdje je doslo novih stvari.. alta, bbi, azel u titovoj, terranova, skenderija? Gdje ima kakvih akcija, popusta? ;-) ;-)

Unaprijed zahvaljujem ;-)
Eto tako sve redom obiđi :-D
Sniženja su skoro svugdje trenutno.. u Alti ima super radnji i sniženja, u Azelu isto tako.
Terranova je dobila novu kolekciju ali tamo vala nije kvalitetna roba nimalo.
A skenderija pffffffffffff nisam tamo otišla godinama iz razloga jer su im cijene duplo veće a roba bezveze!
Ja ti preporučujem Altu, imaš super muških radnji i odjela, sniženja! I azel svakako :thumbup:
adis.p

#3064 Re: Sarajevo shoping

Post by adis.p »

Ma odem do skenderije najvise zbog patika.. aa za ostalo waikiki, new yorker, iako je on malo poskup, al nadje se nekad nesto i jeftino.. pa azel.. itd xD :-D aa mlad sam ja jos za odijela, jos uvijek furam djempere, dukseve i kosulje za 'gore' :D Nego imal jos negdje da bih trebao otic, mozda nesto ima negdje zavuceno.. ;-) ;-)
hogar strasni

#3065 Re: Sarajevo shoping

Post by hogar strasni »

Sto se tice tena prije svega ko kupuje nek pripazi, doslo je dosta pljake neodkud konkretno radi se o brendu NIKE,zali boze cifre sto je izleti, moje iskustvo a i koga sam god pitao u zadnje vrijeme da je nike uzimao kazu razocarenje,nisam prije izlazio iz njih i vazda dobre,ko zna sta se sad i od kud uvozi.
Caterpillar obuci skidam kapu,jest malo poskuplja al svaki fening vrijede.
motorola01

#3066 Re: Sarajevo shoping

Post by motorola01 »

hogar strasni wrote:Sto se tice tena prije svega ko kupuje nek pripazi, doslo je dosta pljake neodkud konkretno radi se o brendu NIKE,zali boze cifre sto je izleti, moje iskustvo a i koga sam god pitao u zadnje vrijeme da je nike uzimao kazu razocarenje,nisam prije izlazio iz njih i vazda dobre,ko zna sta se sad i od kud uvozi.
Caterpillar obuci skidam kapu,jest malo poskuplja al svaki fening vrijede.
Brate iz Kine nabavljaju,nemaju odakle.KO god ih ovdje uzme,uzeo je kopiju.Oni ih kupuju po 30-ak dolara i ovdje ih tuse od 120-200KM.Pun ih PIK i naravno nase prodavnice(navodno originali :-) )Ukucaj u pretrazivac shoes from china ili cheap shoes china i izbacit ce ti nekoliko stranica iz Kine gdje mozes kupiti air max kakve god hoces za 30-ak dolara.
adis.p

#3067 Re: Sarajevo shoping

Post by adis.p »

Joj jeste vi svi bukvalni jebote.. ako pise MADE IN CHINA ne mora znacit da nije original.. Samo mi reci sto su 'madeingermany' bolje od ovih uz Kine? Po kojoj logici? :?
Ali_G

#3068 Sarajevo shoping

Post by Ali_G »

Nike su izgleda bas propale. Prije manje od godinu dana kupljene u Sport Lifeu, za cijenu koju su imale ne vrijede nimalo.
motorola01

#3069 Re: Sarajevo shoping

Post by motorola01 »

adis.p wrote:Joj jeste vi svi bukvalni jebote.. ako pise MADE IN CHINA ne mora znacit da nije original.. Samo mi reci sto su 'madeingermany' bolje od ovih uz Kine? Po kojoj logici? :?
Druze ti si bukvalan :)

http://www.chinaclothingshoes.com/Nike- ... Shoes.html

Eto pa proberi.Ovo sam na brzinu pronasao.Ima ih i ispod 30 dolara.Ovo je preskupo za kopiju.

edit:evo ti prave stranice :wink: : http://shoes.china-direct-buy.com/

Zato kad krenete u kupovinu patika i nadjete ono sto vam se svidja,dobro upamtite kako se zovu patike i lagano kuci na net i nadjite ih na nike.com,ebay,com,footlocker.com,zappos.com i uporedite cijene.Ako mozete i narucite iz inostranstva da vam neko donose jer kod nas su u ogromnom postotku kopije.
Last edited by motorola01 on 23/03/2012 23:49, edited 2 times in total.
motorola01

#3070 Re: Sarajevo shoping

Post by motorola01 »

Ali_G wrote:Nike su izgleda bas propale. Prije manje od godinu dana kupljene u Sport Lifeu, za cijenu koju su imale ne vrijede nimalo.
Nisu one propale,nego su ti prodali kopiju ;),ali nisi jedini...
adis.p

#3071 Re: Sarajevo shoping

Post by adis.p »

motorola01 wrote:
adis.p wrote:Joj jeste vi svi bukvalni jebote.. ako pise MADE IN CHINA ne mora znacit da nije original.. Samo mi reci sto su 'madeingermany' bolje od ovih uz Kine? Po kojoj logici? :?

Eto pa proberi.Ovo sam na brzinu pronasao.Ima ih i ispod 30 dolara.Ovo je preskupo za kopiju.
Prvo, to nije Nike, to je kinez.. ii ako ne mozes prepoznat da su 'fuš', ondaa.. nezz. A drugo, sve vece kompanije u svijetu imaju bruku svojih tih nekih poslovnica po Kini, Tajvanu, Indoneziji.. i ne znam vise ni sam gdje. Razlog tome najvise je najjeftinija radna snaga.. tako da to gdje su proizvedene, nista ne mora da znaci. :wink:
motorola01

#3072 Re: Sarajevo shoping

Post by motorola01 »

adis.p wrote:
motorola01 wrote:

Prvo, to nije Nike, to je kinez.. ii ako ne mozes prepoznat da su 'fuš', ondaa.. nezz. A drugo, sve vece kompanije u svijetu imaju bruku svojih tih nekih poslovnica po Kini, Tajvanu, Indoneziji.. i ne znam vise ni sam gdje. Razlog tome najvise je najjeftinija radna snaga.. tako da to gdje su proizvedene, nista ne mora da znaci. :wink:
Ja tebi jedno,a ti nesto sasvim drugo pricas.Samo nastavi gdje si stao,a mene zaobidji :wink:
Ali_G

#3073 Sarajevo shoping

Post by Ali_G »

motorola01 wrote:
Ali_G wrote:Nike su izgleda bas propale. Prije manje od godinu dana kupljene u Sport Lifeu, za cijenu koju su imale ne vrijede nimalo.
I Sport Life prodaje kopiju? Ima li gdje da je provjereno?
kojeime

#3074 Re: Sarajevo shoping

Post by kojeime »

Ali_G wrote:
motorola01 wrote:
I Sport Life prodaje kopiju? Ima li gdje da je provjereno?
Merell cipele tipa gojzerica za snijeg i kisu, model koji moze i za planinu, kupljene u Sport life, od prvog dana pustaju vodu. Sada ove Nike. Ja izbjegavam Sport life vec odavno, sada sam samo dobio potvrdu ispravnosti svoje odluke.

Nike mozda u Nike prodavnici u Titovoj. Intersport u Merkatorima, oni bi po meni mogli imati originale.

Ali vise ni u jednu prodavnicu se ne moze biti siguran...
Last edited by kojeime on 24/03/2012 01:13, edited 1 time in total.
Ali_G

#3075 Sarajevo shoping

Post by Ali_G »

Jedini garant bi mogao biti ako imaju one naljepnice na vratima da su oficijelni za ovu sezonu ili da na stranici nadjes da su na listi.
Post Reply