Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Locked
Banksy

#3051 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by Banksy »

NKVD wrote:
Opusti se ...
Niko ovdje, provjereno, nikakve veze nema ni s Ljiljanom, ni s BPS-om, ni BOSS-om, ni Fahrom, ni Fahrinim Fahrom ...
I kakva ba islamofobija i IZ, šta ti je :lol: :lol: :lol:

Nego, dobra ideja, dobar start, dobri ljudi, pogrešna procjena, pogrešan koncept, pogrešna taktika, koalicije s pogrešnim ljudima, pa potrošiše dobru ideju bezveze. Žali bože ...
A Peđa otvorio temu pa pričamo. Nema potrebe da skačeš k'o oparen.
AmsterdamA

#3052 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by AmsterdamA »

Znam solidan broj nasih ljudi iz iseljenistva koji ce glasati za NS. Pedju bih zamolio da odgovori na stav stranke o:
1.Hoce li NS podrzati stvaranje tzv. hrvatskog entiteta u FBiH ili na nivou cijele BiH naustrb RS?
2.Da li NS podrzava ukidanje entitetskog glasanja u Parlamentu BiH?
3.3OHR do 2012 g. u BiH?
4.BiH u mirovnim misijama u svijetu?
5.Treba li privatizirati telekomunikacije u FBiH te energetski sektor u cijeloj BiH?
6.Da li cete podrzati uvodnje imovinskog cenzusa za ratne vojne invalide i demobilisane borce?
Hvala
vee-jay

#3053 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by vee-jay »

buzzer wrote:..... cuvas tu poziciju laganjem protiv opozicije.
:lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
:thumbup: :thumbup: :thumbup:
buzzer

#3054 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by buzzer »

seln wrote:
buzzer wrote: Skini se ti lijepo selnu sa osunecenog. Ko je na zadatku, ja ili ti, moze se fino utvrditi prebrojavanjem postova na ovoj temi. A ti si na mene kivan zato sto si ispusio u prosloj diskusiji, kad si mi na kraju hinjski predlagao "da se udruzimo i udarimo na anamoonog".
Jadna je NS sa takvim clanovima....
ove radnje iz prve recenice mozes sa ukucanima prakticirati.
Treba li jos dokaza? To sto se nas dvojica glozimo ok, ali zasto mi spominjes ukucane?
ja se s tobom ne glozim, dapace taj mi glagol nije poznat. presao si svaku granicu pristojne diskusije i izvolio opisivati genitalije i predlagati izvjesne radnje u svezi s istim, pa sam te upozorio da, kad vec nisi naucio da takvi "argumenti" nemaju mjesta u ozbiljnoj dikusiji, trebas vjezbati kod kuce.
ovdje bi trebao argumentirano diskutirati.
Tako kao ti? makar priblizno. porjeklo bojana bajica normalnim ljudima ne sugeira da je isti cetnik. u rudom je 21.12.1941. osnovana prva proleterska narodnooslobodilacka udarna brigada. mozda bojan, pored navjernickog imena, bastini i tamo neki antifasizam.
danas si se javio da das podrsku strucnjaku koji bajicu ne moze oprostiti mjesto rodjenja.
Ne, vec da tebi kazem da se ne rugas nikome, jer si i sam ruglo. ostalo je zapisano u kojem trenutku si se ukljucio u dikusiju o nasoj stranci.
a upravo je sarkazam i nista vise bio moj prijedlog "da se udruzimo i udarimo na anamoonog".
Naravno, posto nije uspjelo, sad se vadimo na sarkazam. nemam se ja potrebe vaditi, sve je zapisano i citljivo.
lagumdzijina sdp i ne zasluzuje bolje od tebe.
Mozda bi i bilo tako da sam clan SDP-a. Ili bilo koje stranke.
A za tebe sam siguran da su te iz neke najurili - zbog zagadjivanja zraka.[/quote]
uvjerljivo k'o real khanove diplome.

sad bi na ovom mjestu citat canka bio idealan, ali se kosi s pravilima, pa necu...eto vas, kupujte televizije, kupujte reisa, kupujte sve sto se narodnim parama kupiti moze, a gazdi valja...
buzzer

#3055 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by buzzer »

vee-jay wrote:
buzzer wrote:..... cuvas tu poziciju laganjem protiv opozicije.
:lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
:thumbup: :thumbup: :thumbup:
jedine koja je zrtvovala ucesce u vlasti zbog principa. nema mjesta smajlijima.
ahuseino

#3056 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by ahuseino »

Ova je tema otisla niz bradinu u rikverc vrlo brzo.

Ima li moderacije da pomete ovo sta?

Ima li Piketa da sta odgovori?
Pedja Kojovic

#3057 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by Pedja Kojovic »

1.Hoce li NS podrzati stvaranje tzv. hrvatskog entiteta u FBiH ili na nivou cijele BiH naustrb RS?

Nasa stranka se nece zalagati za formiranje treceg entiteta.

Entitetsko glasanje ne smije biti zloupotrebljavano kao do sada. Ono treba postojati samo za vrlo mali broj, vrlo precizno odredjeni broj pitanja.

3.3OHR do 2012 g. u BiH?

Da. I duze ako treba, u ovoj ili drugoj formi.

Samo obaveze koje proizlaze iz EU i NATO clanstva.

5.Treba li privatizirati telekomunikacije u FBiH te energetski sektor u cijeloj BiH?

Mi to smatramo javnim dobrima. Mi mislimo da je privatno-javno vlasnisyvo dobro rjesenje.

6.Da li cete podrzati uvodnje imovinskog cenzusa za ratne vojne invalide i demobilisane borce?

Nasa socijalna politka se zasniva na principu "po potrebama, a ne po zaslugama".
Dakle, odgovor je da.

p.k.
seln

#3058 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by seln »

Pedja, sjecam se teme (cini mi se iz 2008), koju je neki vrijedni aktivist NS otvorio u svrhu predizborne promidzbe.
Isla je neko vrijeme dobro, ali je on ocigledno ideoloski zalutao, jer se na temu javio neki od vasih funkcionera i naklonjenim citateljima objasnio da se stavovi vrlog aktiviste na poklapaju sa zvanicnim stavovima stranke. Ofirnije od tog medijalnog katul fermana za nesretnika bilo je njegovo posipanje pepelom koje je uslijedilo.
Moje pitanje: kada ce NS poslati medijalnu zabranu promidzbe stranke tipovima kao sto je ovaj buzzer, koji je se popisao na ionako neveliki image NS, sve u svrhu lijecenja nekih privatnih kompleksa?
Real Khan

#3059 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by Real Khan »

Pedja Kojovic wrote:1.Hoce li NS podrzati stvaranje tzv. hrvatskog entiteta u FBiH ili na nivou cijele BiH naustrb RS?

Nasa stranka se nece zalagati za formiranje treceg entiteta.

Entitetsko glasanje ne smije biti zloupotrebljavano kao do sada. Ono treba postojati samo za vrlo mali broj, vrlo precizno odredjeni broj pitanja.
3.3OHR do 2012 g. u BiH?

Da. I duze ako treba, u ovoj ili drugoj formi.

Samo obaveze koje proizlaze iz EU i NATO clanstva.

Mi to smatramo javnim dobrima. Mi mislimo da je privatno-javno vlasnisyvo dobro rjesenje.

Nasa socijalna politka se zasniva na principu "po potrebama, a ne po zaslugama".
Dakle, odgovor je da.

p.k.
Stvarno mi je žao što remetim idilu, ali moram komentarisati ovo povećano... Prije svega bih savjetovao rukovodstvu Naše stranke da pročitaju Ustav BiH (ovaj 'dejtonski'), pa onda Poslovnik Predstavničkog doma Parlamentarne skupštine BiH, pa će tek onda skontati zašto im savjetujem da to pročitaju. Naime, ovaj Pedijev odgovor na najeklatantniji način pokazuje koliko je plitko poznavanje situacije u vezi entitetskog glasanja. Entitetsko glasanje se zloupotrebljava samo zato što postoji i zloupotrebljavat će se sve dok postoji. Takvo glasanje se primjenjuje na SVE u Predstavničkom domu i to nije nekakav mehanizam zaštite vitalnog interesa (koji postoji jasno definisan u Domu naroda) pa da se može ograničiti na određena pitanja ili oblasti... Dakle, to entitetsko glasanje ili postoji i zloupotrebljava se ili neće postojati i neće se zloupotrebljavati. Nema tu sredine, nego je situacija ili-ili. Da pojednostavim, entitetskim glasanjem se u pravilu odbijaju SVI zakoni, odluke, pa čak i informacije, deklaracije, amandmani itd. koji imaju za cilj da se ova država koliko-toliko uredi... Zašto? Zato što velikosrpskim zastupnicima u Parlamentarnoj skupštini BiH ne odgovara stabilna, jaka i funkcionalna država nego rade na tome da je što više oslabe na račun entiteta koji se zove genocidna tvorevina RS. Dakle, velikosrbi imaju jaku "igračku" u rukama i moje pitanje je da li ste za oduzimanje te "opasne igračke" iz "dječijih ruku"?
I da naglasim kako me boli neka stvar "što im je to Alija dao/potpisao u Dejtonu", jer to nije kvalitetan odgovor i pokušaj rješenja ovog problema. Nema nikakve koristi od priče "oni na vlasti su krivi i neka sami ispravljaju". E, pa Naša stranko, vi želite ući u strukture vlasti da nešto mijenjate...ja samo pitam kako i na koji način VI to planirate?
asadaspektakl

#3060 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by asadaspektakl »

Dobro @real nemoj bas biti prestrog. Svi znamo da se NS jedino nada da pokupi par poslanickih mjesta na dva entitetska i drzavnom nivou, i to je to, pa nece oni doci u poziciju niti da podrzavaju niti da osporavaju entitetsko glasanje, i iz tog razloga imaju komociju da i ne znaju kako funkcionise niti zasto je tu.
Real Khan

#3061 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by Real Khan »

asadaspektakl wrote:Dobro @real nemoj bas biti prestrog. Svi znamo da se NS jedino nada da pokupi par poslanickih mjesta na dva entitetska i drzavnom nivou, i to je to, pa nece oni doci u poziciju niti da podrzavaju niti da osporavaju entitetsko glasanje, i iz tog razloga imaju komociju da i ne znaju kako funkcionise niti zasto je tu.
:thumbup: U pravu si...uz nekoliko mjesta u Skupštini Kantona Sarajevo to jeste neki realni maksimum do kojeg Naša stranka može dobaciti...ali ne zahvaljujući nekakvoj njihovoj spretnosti i znanju nego isključivo zato što je ljudima dosta ovih lopova što do sada vladaše. Dakle, dobiće glasove iz očaja, a meni je već sada žao tih ljudi jer će se još više razočarati u politiku kroz elementarno nepoznavanje stvari unutar NS. Jbga!
asadaspektakl

#3062 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by asadaspektakl »

Real Khan wrote:
asadaspektakl wrote:Dobro @real nemoj bas biti prestrog. Svi znamo da se NS jedino nada da pokupi par poslanickih mjesta na dva entitetska i drzavnom nivou, i to je to, pa nece oni doci u poziciju niti da podrzavaju niti da osporavaju entitetsko glasanje, i iz tog razloga imaju komociju da i ne znaju kako funkcionise niti zasto je tu.
:thumbup: U pravu si...uz nekoliko mjesta u Skupštini Kantona Sarajevo to jeste neki realni maksimum do kojeg Naša stranka može dobaciti...ali ne zahvaljujući nekakvoj njihovoj spretnosti i znanju nego isključivo zato što je ljudima dosta ovih lopova što do sada vladaše. Dakle, dobiće glasove iz očaja, a meni je već sada žao tih ljudi jer će se još više razočarati u politiku kroz elementarno nepoznavanje stvari unutar NS. Jbga!
Pa ne bas samo to, dobit ce i mozda jedno mjesto u federaciji, mozda jos jedno u malom ausvicu, i eto to je to. Ali ne vjerujem da ce se bas neko toliko razocarati u njihove ucinke, kad imaju problema da naviguju kroz medijsku scenu (sto je malo cudno za stranku s toliko umjetnika i novinara), ne treba ocekivati da ce se snaci u iole zeznutijoj okolini.

A inace hocu to pitanje da postavim Pedji: kako je moguce da s toliko ljudi kojima su mediji posao, NS konstantno salje kontradiktorne medijske poruke a ponekad dvije osobe iz iste stranke govore razlicito o istim pitanjima u isto vrijeme na dva razlicita mjesta - zadnji put, koliko ja pratim, se to desilo (i stvarno je bilo previse upadljivo) s presudom sejdic/finci? Da li se vi usaglasavate sta cete pricati u javnosti, jer ovako ispada kazaz kaze jedno, napise drugo, bajic kaze nesto trece zavisno od mjesta gdje, danis ne kaze ni prvo ni drugo ni trece nego da neku generalnu procjenu stanja, pedja je u nezavidnoj poziciji jer (bar na ovom forumu) sve te kontradikcije nadju na jednom mjestu, itd.? Mislim takvo ponasanje, cisto marketinski, ne odaje veliku ozbiljnost i konsenzus u stranci.
Last edited by asadaspektakl on 22/06/2010 09:47, edited 1 time in total.
stric

#3063 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by stric »

vidiš dragi moj Peđa kad odgovaraš iz glave ( a ne prema dokumentima ) i kad se rano probudiš ,šta se dešava.

Odgovor na koji si dao na pitanje u vezi entiteskog glasanja baš i ne stoji, jer NS u principima ustavnog uređenja predlaže uvođenje tzv. etničkog veta , koje nije baš slično entitetskom glasanju.

Princip etničkog veta može se primjenjivati isključivo u parlamentarnim procedurama, i to u drugom, tj. domu naroda u dvodomno organiziranim državnom i entitetskim/regionalnim parlamentima. Osim veta na bilo koji oblik disolucija zemlje, etnički veto ne može biti neograničen, pa ga je neophodno vezati isključivo za prava zaštite etničkog kulturnog, religijskog ili nekog drugog prava izvedenog iz etničkog identiteta.

stric

:bih:
Real Khan

#3064 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by Real Khan »

stric wrote:vidiš dragi moj Peđa kad odgovaraš iz glave ( a ne prema dokumentima ) i kad se rano probudiš ,šta se dešava.

Odgovor na koji si dao na pitanje u vezi entiteskog glasanja baš i ne stoji, jer NS u principima ustavnog uređenja predlaže uvođenje tzv. etničkog veta , koje nije baš slično entitetskom glasanju.

Princip etničkog veta može se primjenjivati isključivo u parlamentarnim procedurama, i to u drugom, tj. domu naroda u dvodomno organiziranim državnom i entitetskim/regionalnim parlamentima. Osim veta na bilo koji oblik disolucija zemlje, etnički veto ne može biti neograničen, pa ga je neophodno vezati isključivo za prava zaštite etničkog kulturnog, religijskog ili nekog drugog prava izvedenog iz etničkog identiteta.

stric

E, moj @striče, sad' si tek nadrlj'o :D kad' te navale ujedati "bijesne gliste"...samo pričekaj dok se loguju buzzer, sorge_sa, kecher II i slični... Gdje ćeš, bolan nebio, dokazivati kako je p.k. fulio temu :D
ajdin.kahrovic

#3065 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by ajdin.kahrovic »

stric wrote:vidiš dragi moj Peđa kad odgovaraš iz glave ( a ne prema dokumentima ) i kad se rano probudiš ,šta se dešava.

stric

Nije da branim Pedju, ali mislim da nije napisao nista sto je u suprotnosti sa principima stranke.
7.Naša stranka smatra da u budući ustav treba ugraditi načelo etničkog veta kada je u pitanju bilo koji oblik teritorijalne disolucije zemlje. Princip etničkog veta može se primjenjivati isključivo u parlamentarnim procedurama, i to u drugom, tj. domu naroda u dvodomno organiziranim državnom i entitetskim/regionalnim parlamentima. Osim veta na bilo koji oblik disolucija zemlje, etnički veto ne može biti neograničen, pa ga je neophodno vezati isključivo za prava zaštite etničkog kulturnog, religijskog ili nekog drugog prava izvedenog iz etničkog identiteta.
Ovdje pise da ce se Nasa stranka zalagati za postojanje etnickog veta u Domu naroda, ali se nigdje ne pominje stav o entitetskom glasanju, sto ne znaci da je iskljuceno iz procedure odlucivanja.
ajdin.kahrovic

#3066 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by ajdin.kahrovic »

Real Khan wrote: Stvarno mi je žao što remetim idilu, ali moram komentarisati ovo povećano... Prije svega bih savjetovao rukovodstvu Naše stranke da pročitaju Ustav BiH (ovaj 'dejtonski'), pa onda Poslovnik Predstavničkog doma Parlamentarne skupštine BiH, pa će tek onda skontati zašto im savjetujem da to pročitaju. Naime, ovaj Pedijev odgovor na najeklatantniji način pokazuje koliko je plitko poznavanje situacije u vezi entitetskog glasanja. Entitetsko glasanje se zloupotrebljava samo zato što postoji i zloupotrebljavat će se sve dok postoji. Takvo glasanje se primjenjuje na SVE u Predstavničkom domu i to nije nekakav mehanizam zaštite vitalnog interesa (koji postoji jasno definisan u Domu naroda) pa da se može ograničiti na određena pitanja ili oblasti... Dakle, to entitetsko glasanje ili postoji i zloupotrebljava se ili neće postojati i neće se zloupotrebljavati. Nema tu sredine, nego je situacija ili-ili. Da pojednostavim, entitetskim glasanjem se u pravilu odbijaju SVI zakoni, odluke, pa čak i informacije, deklaracije, amandmani itd. koji imaju za cilj da se ova država koliko-toliko uredi... Zašto? Zato što velikosrpskim zastupnicima u Parlamentarnoj skupštini BiH ne odgovara stabilna, jaka i funkcionalna država nego rade na tome da je što više oslabe na račun entiteta koji se zove genocidna tvorevina RS. Dakle, velikosrbi imaju jaku "igračku" u rukama i moje pitanje je da li ste za oduzimanje te "opasne igračke" iz "dječijih ruku"?
I da naglasim kako me boli neka stvar "što im je to Alija dao/potpisao u Dejtonu", jer to nije kvalitetan odgovor i pokušaj rješenja ovog problema. Nema nikakve koristi od priče "oni na vlasti su krivi i neka sami ispravljaju". E, pa Naša stranko, vi želite ući u strukture vlasti da nešto mijenjate...ja samo pitam kako i na koji način VI to planirate?
1. Za prvi markirani dio, mislim da nisi upravu. Trenutno situacija jeste takva kao sto si je opisao, ali Pedja govori o mogucim izmjenama Ustava koje ce NS inicirati/podrzati, a ne o trenutnoj situaciji. U takvim jednim izmjenama, entitetsko glasanje se moze ograniciti na odredjeni broj pitanja kada se za tim mehanizmom moze posegnuti, odnosno odrediti slucajeve kada je potrebna podrska 1/3 entiteta i slucajeve kada nije potrebna. Takvo nesto je uradjeno za pokratenjem veta za zastitu vitalnog nacionalnog interesa u Domu naroda u tacki 10.d) Amandmana II na Ustav BiH iz 2006. godine (koji nazalost nije usvojen) gdje je tacno odredjeno za koja pitanja se moze pozvati na ovo pravo.

2. Tvoje pitanje (drugi markirani dio) me podsjeca na Silajziceve parole iz 2006. o ukidanju Republike Srpske. Obojica govorite o stvarima koje su za moj pojam nemoguce, sto bi znacilo da:
a) ti znas neki tajni mehanizam ukidanja entitetskog glasanja za koji nije potrebna podrska iz RSa ili znas nacin da promijenis stav poslanika iz RSa; Siljadzic zna tajni mehanizam za ukidanje RSa
b) obojica bacate ublehe jer imate motive ocrnjivanja drugih - "nemojte glasati za njih, oni ne zele ukinuti RS i entitetsko glasanje" (u Silajdzicevom slucaju to su SDA i SDP, a u tvom NS), dajuci neobrazovanim pojedincima nadu da ukoliko stranke iz FBiH (da ne kazem probosanske stranke) podrze ukidanje RSa/entitetskog glasanja da ce ono zaista i nestati.

Ja sam u jednom postu vec govorio o entiteskom glasanju kao odgovor na tvoju bespotrebnu i preuvelicanu kritiku Nase stranke (kritika mi zbog toga sve vise i vise djeluje kao zlonamjerna) po pitanju entitetskog glasanja. Evo tog posta:
ajdin.kahrovic wrote: Jedini nacin da se ukine entitetsko glasanje je da ono postane besmisleno - da bar 5 poslanika iz RSa, od 14 ukupno, nema u cilju slabljenje BiH i jacanje RSa. Trenutno sjede takva dva poslanika (jedan iz SDA, drugi iz SBiH). Povecanje na takav nacin orjentisanih poslanika je:
1. odrziv povratak Bosnjaka i Hrvata u RS
2. glasanje Srba iz RSa za neku nenacionalisticku stranku.
Kada bi Srbi u RSu glasali za Nasa stranka-NSP koaliciju u tolikom broju da ovi osvoje 3 mjesta u Predstavnickom domu, entitetsko glasanje bi izgubilo svaki smisao, a samim tim i bilo ukinuto.

Vikanje na pregovarace oko Ustava iz RS "Ukinite entitetsko glasanje" i njihovo jos jace vikanje "Necemo", nekakve medjunarodne konferencije, novi Dejtoni, medjunarodni medijatori i sl. palci samo oduzimaju vrijeme i skrecu paznju glasaca sa pravih problema (poput ekonomije), a ni na koji nacin ne mogu doprinijeti ukidanju entitetskog glasanja.
Suti i trpi

#3067 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by Suti i trpi »

Real Khan wrote:E, pa Naša stranko, vi želite ući u strukture vlasti da nešto mijenjate...ja samo pitam kako i na koji način VI to planirate?
Ja mislim da bi bilo posteno reci da Nasa stranka ne moze ukinuti entitetsko glasanje. Nasa stranka nema nikakav mehanizam da ukine etitesko glasanje i vi to dobro znte. Entitetsko glasanje mogu ukinuti samo Srbi ili Nasa stranka ako bude imala vecinu u parlamentu RS. Ovakva bi pitanja mogli postavljat Krsmanovicu nacionalisti iz RS... 'Kako ce te i na koji nacin vratit Brcko u sastav RS'. :run: ... Mozete vi podmetat do mile volje, ali svakom normalnom covjeku, koji ima averziju prema podlostima, samo pojacavate podrsku i odlucnost da na vlast konacno dovede jednu gradjansku stranku.

Nacionalisti su u ovih 15 godina pokazali da ne mogu ukinuti RS, iako su to neprestano obecavali. Ako se vama vise svidjaju prodavaci magle nego realni ljudi, samo naprijed, daleko ce te dogurat. Mozda jedino BPS (koji mi je 10 puta bolji od SDA i 100% BiH) ima mehanizam kako ukinuti RS :D . Steta sto se neko iz BPSa nije udostojio da odgovara na pitanja gradjana na nekom net portalu, pa da vidimo na koji ce oni nacin ukinuti RS :D . Mislim da bi relanije izgledalo obrazlozenje Novozelandjana kako ce osvojit svjetsko prvenstvo u JF :D . Ali, nije to bitno nasim nacionalistima, bitan je napadacki stav, bitno je to sto oni zele, a potpuno je nebitno sto to ne mogu ostvarit.
buzzer

#3068 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by buzzer »

seln wrote:Pedja, sjecam se teme (cini mi se iz 2008), koju je neki vrijedni aktivist NS otvorio u svrhu predizborne promidzbe.
Isla je neko vrijeme dobro, ali je on ocigledno ideoloski zalutao, jer se na temu javio neki od vasih funkcionera i naklonjenim citateljima objasnio da se stavovi vrlog aktiviste na poklapaju sa zvanicnim stavovima stranke. Ofirnije od tog medijalnog katul fermana za nesretnika bilo je njegovo posipanje pepelom koje je uslijedilo.
Moje pitanje: kada ce NS poslati medijalnu zabranu promidzbe stranke tipovima kao sto je ovaj buzzer, koji je se popisao na ionako neveliki image NS, sve u svrhu lijecenja nekih privatnih kompleksa?
malo sam duze jutros spavao, a vidim lagumdzijaner je vec na poslu. sve sa ustima punim "argumenata" od genitalija i izlucevina. majstore hoces li i danas prljavo ili ces se malo upristojiti?
seln

#3069 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by seln »

buzzer wrote:
seln wrote:Pedja, sjecam se teme (cini mi se iz 2008), koju je neki vrijedni aktivist NS otvorio u svrhu predizborne promidzbe.
malo sam duze jutros spavao, a vidim lagumdzijaner je vec na poslu. sve sa ustima punim "argumenata" od genitalija i izlucevina. majstore hoces li i danas prljavo ili ces se malo upristojiti?
tebe nisam pitao za paranoidno misljenje, dakle, ne javljaj se. Pitanje sam postavio pk i on neka odgovori ili ignorise, kao i do sada.
A ti i dalje cjelivaj oltar najcasnije skupine ljudi, niko te ne ometa.
asadaspektakl

#3070 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by asadaspektakl »

ajdin.kahrovic wrote:
Real Khan wrote: Stvarno mi je žao što remetim idilu, ali moram komentarisati ovo povećano... Prije svega bih savjetovao rukovodstvu Naše stranke da pročitaju Ustav BiH (ovaj 'dejtonski'), pa onda Poslovnik Predstavničkog doma Parlamentarne skupštine BiH, pa će tek onda skontati zašto im savjetujem da to pročitaju. Naime, ovaj Pedijev odgovor na najeklatantniji način pokazuje koliko je plitko poznavanje situacije u vezi entitetskog glasanja. Entitetsko glasanje se zloupotrebljava samo zato što postoji i zloupotrebljavat će se sve dok postoji. Takvo glasanje se primjenjuje na SVE u Predstavničkom domu i to nije nekakav mehanizam zaštite vitalnog interesa (koji postoji jasno definisan u Domu naroda) pa da se može ograničiti na određena pitanja ili oblasti... Dakle, to entitetsko glasanje ili postoji i zloupotrebljava se ili neće postojati i neće se zloupotrebljavati. Nema tu sredine, nego je situacija ili-ili. Da pojednostavim, entitetskim glasanjem se u pravilu odbijaju SVI zakoni, odluke, pa čak i informacije, deklaracije, amandmani itd. koji imaju za cilj da se ova država koliko-toliko uredi... Zašto? Zato što velikosrpskim zastupnicima u Parlamentarnoj skupštini BiH ne odgovara stabilna, jaka i funkcionalna država nego rade na tome da je što više oslabe na račun entiteta koji se zove genocidna tvorevina RS. Dakle, velikosrbi imaju jaku "igračku" u rukama i moje pitanje je da li ste za oduzimanje te "opasne igračke" iz "dječijih ruku"?
1. Za prvi markirani dio, mislim da nisi upravu. Trenutno situacija jeste takva kao sto si je opisao, ali Pedja govori o mogucim izmjenama Ustava koje ce NS inicirati/podrzati, a ne o trenutnoj situaciji. U takvim jednim izmjenama, entitetsko glasanje se moze ograniciti na odredjeni broj pitanja kada se za tim mehanizmom moze posegnuti, odnosno odrediti slucajeve kada je potrebna podrska 1/3 entiteta i slucajeve kada nije potrebna. Takvo nesto je uradjeno za pokratenjem veta za zastitu vitalnog nacionalnog interesa u Domu naroda u tacki 10.d) Amandmana II na Ustav BiH iz 2006. godine (koji nazalost nije usvojen) gdje je tacno odredjeno za koja pitanja se moze pozvati na ovo pravo.

2. Tvoje pitanje (drugi markirani dio) me podsjeca na Silajziceve parole iz 2006. o ukidanju Republike Srpske. Obojica govorite o stvarima koje su za moj pojam nemoguce, sto bi znacilo da:
a) ti znas neki tajni mehanizam ukidanja entitetskog glasanja za koji nije potrebna podrska iz RSa ili znas nacin da promijenis stav poslanika iz RSa; Siljadzic zna tajni mehanizam za ukidanje RSa
b) obojica bacate ublehe jer imate motive ocrnjivanja drugih - "nemojte glasati za njih, oni ne zele ukinuti RS i entitetsko glasanje" (u Silajdzicevom slucaju to su SDA i SDP, a u tvom NS), dajuci neobrazovanim pojedincima nadu da ukoliko stranke iz FBiH (da ne kazem probosanske stranke) podrze ukidanje RSa/entitetskog glasanja da ce ono zaista i nestati.

Ja sam u jednom postu vec govorio o entiteskom glasanju kao odgovor na tvoju bespotrebnu i preuvelicanu kritiku Nase stranke (kritika mi zbog toga sve vise i vise djeluje kao zlonamjerna) po pitanju entitetskog glasanja. Evo tog posta:
ajdin.kahrovic wrote: Jedini nacin da se ukine entitetsko glasanje je da ono postane besmisleno - da bar 5 poslanika iz RSa, od 14 ukupno, nema u cilju slabljenje BiH i jacanje RSa. Trenutno sjede takva dva poslanika (jedan iz SDA, drugi iz SBiH). Povecanje na takav nacin orjentisanih poslanika je:
1. odrziv povratak Bosnjaka i Hrvata u RS
2. glasanje Srba iz RSa za neku nenacionalisticku stranku.
Kada bi Srbi u RSu glasali za Nasa stranka-NSP koaliciju u tolikom broju da ovi osvoje 3 mjesta u Predstavnickom domu, entitetsko glasanje bi izgubilo svaki smisao, a samim tim i bilo ukinuto.

Vikanje na pregovarace oko Ustava iz RS "Ukinite entitetsko glasanje" i njihovo jos jace vikanje "Necemo", nekakve medjunarodne konferencije, novi Dejtoni, medjunarodni medijatori i sl. palci samo oduzimaju vrijeme i skrecu paznju glasaca sa pravih problema (poput ekonomije), a ni na koji nacin ne mogu doprinijeti ukidanju entitetskog glasanja.
sta vam je ljudi, ostavite se sad entitetskog glasanja i ostalih ubleha, to sad nije ni bitno...jedino sto je bitno jeste sto vise potpaliti predstavnike iz malog ausvica da sto vise drece, a medjuvremenu zavrsiti ulazak u nato...dok se ne zavrsi program pogorsavanja i radikalizacije situacije u srbiji, i ne dovedu radikali i sds na vlast u nasem ausvicu, status quo i promjena nema
buzzer

#3071 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by buzzer »

seln wrote:
buzzer wrote:
tebe nisam pitao za paranoidno misljenje, dakle, ne javljaj se. Pitanje sam postavio pk i on neka odgovori ili ignorise, kao i do sada.
A ti i dalje cjelivaj oltar najcasnije skupine ljudi, niko te ne ometa.
prije nego me se uvuce u off topic, moram uputiti izvinjenje ostalim ucesnicima u diskusiji. povrsnim pogledom na moje postove na ovoj temi jasno se moze vidjeti da su svi moji postovi iskljucivo reakcije na neistine, tendenciozne interpretacije izjava funkcionera ns i zvanicnih dokumenata, potpuno paranoicno haluciniranje i podmetanje ns uloga kukavicjeg jajeta, trojanskog konja i slicne izdajnicke zivine. osim toga sam napisao dva pitanja pedji na samom pocetku od kojih na pola nisam dobio odgovore :) . ja, medjutim, smatram pedju insanom koji je mogao i previdjeti to pitanje i koji se je u vise navrata uljudno ispricao pitaocima za neodgovorena pitanja. i ja se ispricavam (dok sam jos dobre volje :D ) i pedji i svim ucesnicima na mom cestom off topicu isprovociranom gore navedenim aktivnostima branioca trenutnog stanja u kojem zemlja i drustvo tavore.
a jedan od tih aktivista, gorecitirani, bi mi zabranio ucesce, sto naravno postize samo suprotan efekat. ipak smo mi bosanci vrli. on mi je naime uputio pm sve sa uvredama koje nebih dijelio s vama, a na koji sam odgovarajuci rekao kako smatram ns najcasnijom skupinom ljudi u javnom zivotu bih od rata naovamo. on je dodao oltar, htijuci mi prebaciti kjafirsko obozavanje insana, sto je naravno daleko od istine. ja samo imam ogroman respekt prema ljudima koji su naustrb karijera i porodicnog zivota, a bez ikakvog materijalnog interesa, odlucili uhvatiti se u kostac sa zajednickim problemom - prijetecim raspadom drzave. skontali su, genijalno u svojoj jednostavnosti, rjesenje koje ukratko glasi - rjesavati rjesivo da bi i ono sto je trenutno nerjesivo postalo rjesivo. umjesto dosadasnjeg i od svih partija prakticiranog okrivljavanja drugih kao paravana za vlastito necinjenje, kriminal, korupciju i generalno zamrzavanje trenutnog stanja.
seln

#3072 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by seln »

Ok, jesi li olaksao glibavu dusu?
Hajd sad zacepi i pusti pedju da odgovori.
draganbl

#3073 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by draganbl »

buzzer wrote: prije nego me se uvuce u off topic ...
@buzzer
Iako se po mnogim pitanjima ne slažemo, cijenim tvoje postove i tvoje pokušaje da pronađeš rješenje za našu tešku situaciju. Ja ne mislim da je Naša stranka loš izbor, ali sam, kao i mnogi kritikovao način na koji pokušavaju da privuku glasače.
Ono što hoću da ti kažem, iz najbolje namjere, jeste sljedeće: Iako pokušavaš da se ogradiš od off topic priča i da ostaneš pribran u raspravama sa forumskim pacovima, ne uspijevaš u tome. Ja sam često bio na meti provokatora i shvatio sam da jedini dobar način da ih se otarasiš jeste - ignorisanje. Vjeruj mi, ništa manje nećeš vrijediti ako izostaviš komentar na provokaciju. Sa druge strane, ako na primitivan i nizak post odgovoriš jednako - primitivno i nisko, spuštaš se na nivo kojem definitivno ne pripadaš i izjednačavaš se sa onim sa kojim vjerovatno nisi jednak.
Pitanje za Peđu:
Kada su planirane akcije populaziracije Naše stranke u Banjaluci i kako će te akcije izgledati?
Suti i trpi

#3074 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by Suti i trpi »

buzzer wrote:ja samo imam ogroman respekt prema ljudima koji su naustrb karijera i porodicnog zivota, a bez ikakvog materijalnog interesa, odlucili uhvatiti se u kostac sa zajednickim problemom - prijetecim raspadom drzave. skontali su, genijalno u svojoj jednostavnosti, rjesenje koje ukratko glasi - rjesavati rjesivo da bi i ono sto je trenutno nerjesivo postalo rjesivo. umjesto dosadasnjeg i od svih partija prakticiranog okrivljavanja drugih kao paravana za vlastito necinjenje, kriminal, korupciju i generalno zamrzavanje trenutnog stanja.
:thumbup:

p.s. Ignorisi ove Sadik Sade Bahtice, prepucavanjem sa njima i ispoljavanjem niskih strasti, samo se spustas na njihov nivo... Na bljuvotine ne treba odgovarat!!
ajdin.kahrovic

#3075 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by ajdin.kahrovic »

Pitanje za Pedju:

Koji je stav Nase stranke u vezi sa drzavnom imovinom? Da li treba:
a) uknjiziti imovinu na drzavu, dati je na koristenje entitetima koliko im je potrebno
b) uknjiziti imovinu na entitete, dati drzavi koliko joj je potrebno
c) dio imovine uknjiziti na drzavu, a dio na entitete, u skladu sa nadleznostima i potrebama
d) nesto cetvrto
Locked