Vrtlaru, bas tako, imam plac u nahorevu, postavljao sam i slike negdje ovdje, na temi. Sto se tice vode, rahmetli dedo, kada je kupio ovaj plac, dogovorio je sa covjekom cija je bila zemlja, da sa njegovog izvora, dovedemo vodu na moj plac, a to je nekih 200 m razlike, od njegove vode, do mog placa. Ja sam jos prosle godine organizovao to, zajedno sa komsijom iznajmio bager, prokopao kanal, postavio crijevo od izvora pa do basce, i to je bio zahtjevan projekat, i finansijski, sad bi trebao na mjestu gdje je izvor vode iskopati dobar rezervoar, i kupiti neku pumpu, koja ce bi izbacivati vodu, jer od izvora vode, pa do mog placa nema pada, takav teren, i bez pumpe i dobrog rezervoara nema nista. U planu je to ako mognem ove godine zavrsiti, kao i neki mali objekat na placu, ako nista neka drvena brvnarica, u koju cu se moci skloniti, ostavi alat, da ga ne vozam svaki put sa sobom.[/quote]armin_jocker wrote:vrtlar wrote:
Nasi stari su govorili da je najbolje poslije djurdjevdana sijati u basti.A sto se tice iskustva danas ga imas vise nego prosle godine.Samo polako naucices.Koliko se sjecam imas plac u Nahorevu imas li kakvu mogucnost bunar iskopati ili nesto slicno.Krompir je pozeljno minimum tri puta dok je u cvatu zaliti.Nesto moras skontati u vezi vode.
Super znaci imaces vode a za pumpu trebas uzeti onu na benzin prepostavljam da nema s truje ako ima onda sam cuo da imaju neke ruske pumpe koje se stave u bunar.Ja imam eleketricnu u bunaru ali kazu da su ove ruske jace i mogu i do 30 metara u dubinu ici.I sto se tice brvnare mozes od debala napraviti ima sume oko tebe

[/img] Gledao u Konjicu.