Ispade Hare opet u pravu.

Post Reply
zlajaBHF

#3051 Re: Ispade Hare opet u pravu.

Post by zlajaBHF »

Komrad wrote: Jest vala... Zenicku zeljezaru je odradio momacki, opstinu vares je odradio momacki, reformu policije je odradio momacki itd...

Daj mi reci za ovih 20 godina sta je uradio kvalitetno
et lik je 20 godina u vlasti i?
Pa sta god da se kaze, ti ces reci da to nije njihova zasluga i sl...

Sta su drugi uradili??? Mene zanima zasto se bas on mrzi...stvarno ne razumijem :roll:
Bo Bo

#3052 Re: Ispade Hare opet u pravu.

Post by Bo Bo »

zlajaBHF wrote:
Komrad wrote: Jest vala... Zenicku zeljezaru je odradio momacki, opstinu vares je odradio momacki, reformu policije je odradio momacki itd...

Sta su drugi uradili??? Mene zanima zasto se bas on mrzi...stvarno ne razumijem :roll:
Ma Haris je proslost,na njega vishe ne treba racunati.A sta je uradio,i sta je imao u planu da uradi, o tome necu,jer je on proslost.

p.s.a ostali su uradili mnogo,a to je da su Harisa unistili ;-)
Komrad

#3053 Re: Ispade Hare opet u pravu.

Post by Komrad »

zlajaBHF wrote:

Ne mrzim ga...
Ali vjerovatno sto je frajer 20godina u politici i u tom vremenu se za ovaj narod nije bas mnogo toga dobrog desilo
meni opet nisu jasni oni koji ga dizu u nebesa a lik je prosjecan politicar sa nadprosjecnim talentom
nazalost nedovoljno iskoristen potencijal
Bo Bo

#3054 Re: Ispade Hare opet u pravu.

Post by Bo Bo »

Komrad wrote:
zlajaBHF wrote:

Ne mrzim ga...
Ali vjerovatno sto je frajer 20godina u politici i u tom vremenu se za ovaj narod nije bas mnogo toga dobrog desilo
meni opet nisu jasni oni koji ga dizu u nebesa a lik je prosjecan politicar sa nadprosjecnim talentom
Odgovori covjeku na prvo pitanje.Sta su drugi uradili(Zlaja,Suljo...)?
ultima_palabra

#3055 Re: Ispade Hare opet u pravu.

Post by ultima_palabra »

zlajaBHF wrote:

Ne bih rekao da se mrzi... ljude nervira kako se taj lik idealizira od strane svojih pristalica. Haris se uvijek dohvati nekih stvari koje jesu ispravne (entitetsko glasanje, slučaj Ganić, evo sad je državna imovina) i uvjerava ljude da blagostanje samo što nije došlo, dok na drugoj strani njegovi kadrovi opustošiše čitavu državu o kojoj on govori... nemoguće da se ne zapitaš da li on samo zavarava ljude dok ovi ne završe posao. Pa njegova stranka je proizvela Heću, Alkalaja, Halilovića, Alićku, Taju Silajdžića, o nižim nivoima da ne govorim :-) I SDA bi se postidila takvih imena.
udwarach

#3056 Re: Ispade Hare opet u pravu.

Post by udwarach »

Ovo ni ja ne mogu odcutati
zlajaBHF wrote: Gdje on grijesi kada prica o drzavnoj imovini, energetskom sektoru....o tome je uvijek trubio
Pa upravo je ta PRICA njegova najveca negativnost jer se radi o NAJVECEM MOGUCEM LICEMJERSTVU.

Zamisli covjeka koji je ucestvovao u onom sranju zvanom Dejtonski sporazum, koji danas ima drskosti da isti kritikuje!
Zamisli covjeka koji se sturi za cjelovitu BiH a ne komunicira sa njene dvije trecine!
Zamisli covjeka koji rasprodaju domacih resursa (naravno uz vlastitu korist) drsko naziva stranim ulaganjima!
Zamisli covjeka koji uz svo tepanje nasim intelektualnim potencijalima, za ambasadore postavlja Jasina Ravashdea, Svena Alkalaja i cjelokupnu familiju Arnaut!
Zamisli covjeka kojemu su uzdanice Orucevic, Bahtic, Heco, Jata...

Zamisli takvog politicara koji se jos uvijek prodaje za covjeka!

Haris je jos jedno perfidno pakovanje sotone u dopadljivom liku.

Nije li krajnje vrijem da se od njega izlijecimo?
zlajaBHF

#3057 Re: Ispade Hare opet u pravu.

Post by zlajaBHF »

Komrad wrote: Ne mrzim ga...
Narodu se nije mnogo dobrog desilo zadnjih 20 godina, ali nam nebi bilo puno bolje da nam je na vlasti bio Barack Obama, jer znamo u kakvoj smo se situaciji nasli 1992. godine.

Ono sto se meni kod njega svidja je sto ne ide na kompromis pod svaku cijenu.
Mislim da je ovo vrijeme kada trebamo cvrsto stajati kada se radi o ustavnim promjenama i ne nasjedati na pritiske sa vana, ma odakle isti dolazili. Neke stvari jednostavno ne mozemo prihvatiti ako zelimo imati drzavu zvanu BiH i za 20 godina.
Bo Bo

#3058 Re: Ispade Hare opet u pravu.

Post by Bo Bo »

zagazaga wrote:jedino sto je uradio kvalitetnije od ostalih je profilisanje dodikovog lika i djela
Ovo sto trenutno Zlaja radi,je puno kvalitetnije,od Haretovog :dance:
zlajaBHF

#3059 Re: Ispade Hare opet u pravu.

Post by zlajaBHF »

ultima_palabra wrote:Ne bih rekao da se mrzi... ljude nervira kako se taj lik idealizira od strane svojih pristalica. Haris se uvijek dohvati nekih stvari koje jesu ispravne (entitetsko glasanje, slučaj Ganić, evo sad je državna imovina) i uvjerava ljude da blagostanje samo što nije došlo, dok na drugoj strani njegovi kadrovi opustošiše čitavu državu o kojoj on govori... nemoguće da se ne zapitaš da li on samo zavarava ljude dok ovi ne završe posao. Pa njegova stranka je proizvela Heću, Alkalaja, Halilovića, Alićku, Taju Silajdžića, o nižim nivoima da ne govorim :-) I SDA bi se postidila takvih imena.

Ja mozda ne posjedujem iste informacije kao ti, pa zato imamo razlicita misljenja sto se tice nekih stvari.

Znaci slazemo se da je Hare u pravu sto se tice entitetskog glaanja, drzaven imovine, po meni NAJ BITNIJE stvari, jer se radi o buducnosti drzave. Sve ostalo je manje vazno, zar ne? Samo to sto po tim pitanjima nastupa kako treba je za mene dovoljno, da bi bio pozitivac, jer je sad period u kojem ce se rijesavati upravo te stvari.

Sto se tice imena koje si nabrojao, mozes li mi reci zasto su negativci? (Zanima me, samo zato pitam. Mozda znas nesto sto ja ne znam). Recimo sta je sa Hecom?
Bo Bo

#3060 Re: Ispade Hare opet u pravu.

Post by Bo Bo »

zagazaga wrote:mogu ti reci da jeste, dodik pizdi al' nema pokrice da kaze ''oni nas napadaju, ukidaju......''
naravno.nema vishe ko da napada,sad je sam briga ko ce stolicu klepiti(predsjedavajuci VM).
zlajaBHF

#3061 Re: Ispade Hare opet u pravu.

Post by zlajaBHF »

zagazaga wrote:mogu ti reci da jeste, dodik pizdi al' nema pokrice da kaze ''oni nas napadaju, ukidaju......''
Danas govori "oni ugrozavaju Hrvate", "oni zele destabilizaciju", "ne zele praviti vlast"

I kakva je razlika???

Cuj Silajdzic je kriv sto je Dodik tu :-)
Nass

#3062 Re: Ispade Hare opet u pravu.

Post by Nass »

ultima_palabra wrote:Ne bih rekao da se mrzi... ljude nervira kako se taj lik idealizira od strane svojih pristalica. Haris se uvijek dohvati nekih stvari koje jesu ispravne (entitetsko glasanje, slučaj Ganić, evo sad je državna imovina) i uvjerava ljude da blagostanje samo što nije došlo, dok na drugoj strani njegovi kadrovi opustošiše čitavu državu o kojoj on govori... nemoguće da se ne zapitaš da li on samo zavarava ljude dok ovi ne završe posao. Pa njegova stranka je proizvela Heću, Alkalaja, Halilovića, Alićku, Taju Silajdžića, o nižim nivoima da ne govorim I SDA bi se postidila takvih imena.
Gledajuci koliko TV1 i svi mediji pod SBiH kontrolom vec mjesecima nakon izbora neprestalno napadaju SDP i ostale probosanske snage (a evo ovdje na forumu isto rade haretovci poput NSW), a skoro pa brane i agitiraju za ovaj drugi etno-blok, i ja sam na kraju pomislila ovo sto i ultima....
ultima_palabra

#3063 Re: Ispade Hare opet u pravu.

Post by ultima_palabra »

zlajaBHF wrote:
ultima_palabra wrote:Ne bih rekao da se mrzi... ljude nervira kako se taj lik idealizira od strane svojih pristalica. Haris se uvijek dohvati nekih stvari koje jesu ispravne (entitetsko glasanje, slučaj Ganić, evo sad je državna imovina) i uvjerava ljude da blagostanje samo što nije došlo, dok na drugoj strani njegovi kadrovi opustošiše čitavu državu o kojoj on govori... nemoguće da se ne zapitaš da li on samo zavarava ljude dok ovi ne završe posao. Pa njegova stranka je proizvela Heću, Alkalaja, Halilovića, Alićku, Taju Silajdžića, o nižim nivoima da ne govorim :-) I SDA bi se postidila takvih imena.

Ja mozda ne posjedujem iste informacije kao ti, pa zato imamo razlicita misljenja sto se tice nekih stvari.

Znaci slazemo se da je Hare u pravu sto se tice entitetskog glaanja, drzaven imovine, po meni NAJ BITNIJE stvari, jer se radi o buducnosti drzave. Sve ostalo je manje vazno, zar ne? Samo to sto po tim pitanjima nastupa kako treba je za mene dovoljno, da bi bio pozitivac, jer je sad period u kojem ce se rijesavati upravo te stvari.

Sto se tice imena koje si nabrojao, mozes li mi reci zasto su negativci? (Zanima me, samo zato pitam. Mozda znas nesto sto ja ne znam). Recimo sta je sa Hecom?
Ako si u dijaspori, onda vjerovatno ni ne možeš znati neke stvari... jesu to najvažnije stvari koje si naveo, samo ne volim kad neko priča jedno, a radi drugo, a ne voli ni narod... zato su i kaznili SBiH već na drugim izborima zaredom. Ja sam glasao za SDP zato što znam da će biti isto "tvrdi" oko stvari vezanih za državu, a u isto vrijeme imaju dosta dobrih kadrova koji mogu pokrenuti neke stvari naprijed u ekonomskom smislu.

Pa koliko bi samo ova država bila u boljoj poziciji da nije bilo SDA-SBiH pogubne ekonomske politike... sad bi pitali pošto RS :roll: Da ne govorim o postizbornom podmetanju noge SDP-u...

A za Heću se vala zna... od netransparentnog poturanja partnera za energetski sektor, protežiranja interesa sumnjivih mešetara tipa Montenegro i Hamović, sumnjivog dodjeljivanja donacija ministarstva, vođenja supruge na službeni put u Kazahstan, bahatog odnosa prema javnosti, itd...
zlajaBHF

#3064 Re: Ispade Hare opet u pravu.

Post by zlajaBHF »

zagazaga wrote:
zlajaBHF wrote:
Danas govori "oni ugrozavaju Hrvate", "oni zele destabilizaciju", "ne zele praviti vlast"

I kakva je razlika???

Cuj Silajdzic je kriv sto je Dodik tu :-)
jeste, najvise svojih postupaka dodik moze pravdati silajdzicevim izjavama, a to je sve sto radi- prica bla, bla......sto neukinu entitetsko glasanje?.......
Ma daj, Dodik se uopste ne pravda, govori sto mu je volja

Entitetsko glasanje neces nikad ukinuti, ako to ne trazis, a to je jedino sto se moze.
Jer samo stranci to mogu odraditi, i niko vise!
zlajaBHF

#3065 Re: Ispade Hare opet u pravu.

Post by zlajaBHF »

ultima_palabra wrote:Ako si u dijaspori, onda vjerovatno ni ne možeš znati neke stvari... jesu to najvažnije stvari koje si naveo, samo ne volim kad neko priča jedno, a radi drugo, a ne voli ni narod... zato su i kaznili SBiH već na drugim izborima zaredom. Ja sam glasao za SDP zato što znam da će biti isto "tvrdi" oko stvari vezanih za državu, a u isto vrijeme imaju dosta dobrih kadrova koji mogu pokrenuti neke stvari naprijed u ekonomskom smislu.

Pa koliko bi samo ova država bila u boljoj poziciji da nije bilo SDA-SBiH pogubne ekonomske politike... sad bi pitali pošto RS :roll: Da ne govorim o postizbornom podmetanju noge SDP-u...

A za Heću se vala zna... od netransparentnog poturanja partnera za energetski sektor, protežiranja interesa sumnjivih mešetara tipa Montenegro i Hamović, sumnjivog dodjeljivanja donacija ministarstva, vođenja supruge na službeni put u Kazahstan, bahatog odnosa prema javnosti, itd...
Slazem se za SDP i njihovi stavovi po spomenutim pitanjima me tjesi.

Nas narod je kaznio SBiH jer su nasjeli na pricu Avaza... Od ovog ljeta sam prestao citati te novine, jer kao neutralac volim citati sve, od avaza do slobodne bosne. Ali kad ljudi u jednoj godini odu od rijeci hvale do svakodnevnog pljuvanja odredjene osobe, onda moram reci dosta....

Ja sam prosle godine nasao investitore koji su bili spremni uloziti u energetski sektor BiH, konkretno vjetrenjace na nekim lokacijama u BiH. Ljudi koje su vodili te projekte u BiH su bili, hajmo reci lopovi (barem u mojim ocima).... Znam da nisu mogli smisliti Hecu, jer im nije htjeo izací u susret....Meni je to recimo dokaz da taj Heco mozda nije lopov kakvim ga predstavljaju.
Bo Bo

#3066 Re: Ispade Hare opet u pravu.

Post by Bo Bo »

zlajaBHF wrote:
ultima_palabra wrote:Ako si u dijaspori, onda vjerovatno ni ne možeš znati neke stvari... jesu to najvažnije stvari koje si naveo, samo ne volim kad neko priča jedno, a radi drugo, a ne voli ni narod... zato su i kaznili SBiH već na drugim izborima zaredom. Ja sam glasao za SDP zato što znam da će biti isto "tvrdi" oko stvari vezanih za državu, a u isto vrijeme imaju dosta dobrih kadrova koji mogu pokrenuti neke stvari naprijed u ekonomskom smislu.

Nas narod je kaznio SBiH jer su nasjeli na pricu Avaza... Od ovog ljeta sam prestao citati te novine, jer kao neutralac volim citati sve, od avaza do slobodne bosne. Ali kad ljudi u jednoj godini odu od rijeci hvale do svakodnevnog pljuvanja odredjene osobe, onda moram reci dosta....

Ja sam prosle godine nasao investitore koji su bili spremni uloziti u energetski sektor BiH, konkretno vjetrenjace na nekim lokacijama u BiH. Ljudi koje su vodili te projekte u BiH su bili, hajmo reci lopovi (barem u mojim ocima).... Znam da nisu mogli smisliti Hecu, jer im nije htjeo izací u susret....Meni je to recimo dokaz da taj Heco mozda nije lopov kakvim ga predstavljaju.
ma daj,kako tako mozes pricat.Heco je dokazani lopov(tako FTV kaze...tacnije,prenesu ono sta im kaze centrala) :D
Bo Bo

#3067 Re: Ispade Hare opet u pravu.

Post by Bo Bo »

A sta je uradio Komsic za 4 godine,pa je dobio 350 hiljada glasova?!
zlajaBHF

#3068 Re: Ispade Hare opet u pravu.

Post by zlajaBHF »

zagazaga wrote:pa u sta je 'hare' strubio 4 godine, osim sto je ukidao ent.glasanje.....sta je cijela stranka uradila osim mnogobrojnih afera.....nista :-)

laku noc :run:
Pa Lagumdzija sad prica o evropskoj BiH, ali sigurno za 4 godine necemo biti "evropska", ali moramo raditi na tome...mozda se jednog dana ostvari san.

Srbi zele podjelu BiH i rade na tome, medjutim jos uvijek nisu uspjeli, ali se ne moze reci da nisu nista uradili po tom pitanju, iako do sad nisu uspjeli u tome.
zlajaBHF

#3069 Re: Ispade Hare opet u pravu.

Post by zlajaBHF »

Bo Bo wrote:A sta je uradio Komsic za 4 godine,pa je dobio 350 hiljada glasova?!
Dobar primjer...

Meni je Zeljko drag, medjutim kakva je razlika izmedju njega i Harisa.

Komso je bas mnogo pricao, ali sta je uradio???

Totalno se drugaciji kriteriji koriste kada pricamo o Harisu :roll:
ultima_palabra

#3070 Re: Ispade Hare opet u pravu.

Post by ultima_palabra »

zlajaBHF wrote:

Ne slažem se za Avaz... da ljudi toliko vjeruju Avazu onda bi SBB dobila izbore... također i SDA su napadali jače nego SBiH, a oni nisu doživjeli toliki krah.

Vjerujem za tu priču o Heći, ali to ne govori puno... možda se jednostavno nisu našli :)

P.S. Nije dobra usporedba Komšić-Silajdžić... stranka jednog nije bila na vlasti, drugoga jeste... Komšić je bio manje više ikebana.
Nass

#3071 Re: Ispade Hare opet u pravu.

Post by Nass »

zlajaBHF wrote:
Bo Bo wrote:A sta je uradio Komsic za 4 godine,pa je dobio 350 hiljada glasova?!
Dobar primjer...

Ali, ako je Haris iskreni patriota, zasto vec mjesecima od izbora SBiH-ovi mediji konstantno napadaju i miniraju SDP i ostale probosanske snage? A cak podrzavaju etno ekipu? Moze li mi to neko objasniti od ovih haretovaca?
zlajaBHF

#3072 Re: Ispade Hare opet u pravu.

Post by zlajaBHF »

ultima_palabra wrote:
Ne slažem se za Avaz... da ljudi toliko vjeruju Avazu onda bi SBB dobila izbore... također i SDA su napadali jače nego SBiH, a oni nisu doživjeli toliki krah.

Vjerujem za tu priču o Heći, ali to ne govori puno... možda se jednostavno nisu našli :)

P.S. Nije dobra usporedba Komšić-Silajdžić... stranka jednog nije bila na vlasti, drugoga jeste... Komšić je bio manje više ikebana.
Pa ako spojis glasove Silajdzica i Radoncica dobijes broj glasova koje je dobio Silajdzic na predzadnjim izborima.

Avaz je mnogo vise napadao SBiH nego SDA, kada pricamo o predizbornoj kampanji.
Fahro je isao na to da eliminise SBiH a da ide u vlast sa SDA (nije mu se ostvarilo)

Dobro, ali ne osnovu cega Komsic dobije tolike glasove, a znamo da je samo pricao
zlajaBHF

#3073 Re: Ispade Hare opet u pravu.

Post by zlajaBHF »

Nass wrote:
zlajaBHF wrote:
Dobar primjer...

Ali, ako je Haris iskreni patriota, zasto vec mjesecima od izbora SBiH-ovi mediji konstantno napadaju i miniraju SDP i ostale probosanske snage? A cak podrzavaju etno ekipu? Moze li mi to neko objasniti od ovih haretovaca?
Ponekad pogledam TV1 i nisam to primjetio.
Danas Haris rece da ce podrzati svakoga ko bude predlagao odredjene stvari...i rekao da ce oni biti opozicija.

Slazemo li se da SBiH moze uci u vlast na drzavnom nivou?
Mogu,ali nece.... Sta tebi to govori?
Ako su toliki lopovi, valjda bi sebi uzeli ministarska mjesta i nastavili krast
ultima_palabra

#3074 Re: Ispade Hare opet u pravu.

Post by ultima_palabra »

zlajaBHF wrote:
ultima_palabra wrote:

Pa ako spojis glasove Silajdzica i Radoncica dobijes broj glasova koje je dobio Silajdzic na predzadnjim izborima.

Avaz je mnogo vise napadao SBiH nego SDA, kada pricamo o predizbornoj kampanji.
Fahro je isao na to da eliminise SBiH a da ide u vlast sa SDA (nije mu se ostvarilo)

Dobro, ali ne osnovu cega Komsic dobije tolike glasove, a znamo da je samo pricao
Nisi ti to dobro vidio... Tihić je bio Gollum na zvaničnom Avazovom sajtu, ovdje su Fahrini trolovi svaki dan otvarali po jednu temu o Tihiću... Harisa kad su napadali ostavljali su bar minimum profesionalizma.

A Silajdžićevi glasovi su većinom otišli Komšiću, to se svi analitičari slažu. Komšić je dobio puno glasova zbog nepostojanja kvalitetne alternative... znam dosta ljudi kojima se nije glasalo za hrvatskog člana, ali se nisu vidjeli ni u jednom od 3 glavna bošnjačka kandidata.

A svi su primijetili nove zvijezde TV1: Vlajki, Jerinić, Čović, Sopta :run:
Nass

#3075 Re: Ispade Hare opet u pravu.

Post by Nass »

@ ZlajaBHF

Onda mi se cini da ne pratis dovoljno TV1 kao i druge njihove medije (ja znam da je portal vijesti.ba pod njihovom kontrolom, a evo spominju neki i Slobodnu Bosnu). Stalno je SDP pod paljbom, uz istovremenu afirmaciju onoga sto govori drugi blok. Svidjelo mi se sto je Haris konacno odlucio napustiti zvanicno taj etno blok, ali njegovi mediji i dalje nastavljaju isto.
Post Reply