Ja sam imo problem koji nisam umio da riješim i upravo se vraćam na Windows 7 Ultimate 64Maharadza wrote:
Kaže buraz da ih je sve skidao redom, nikakvih problema do sada!
Windows 8
Moderator: Benq
- R9..
#3051 Re: Windows 8
- R9..
#3053 Re: Windows 8
Odma na prvom restartu kod instalacije ustopa kod getting startedQler wrote:Koji problem?
Samo jednom sam procepio ali ista stvar se desi kod svakog idućeg restarta
Ako idem na shut down onda boota kasnije ali restart nikako
Ev sedmica šljaka fino ponovo..
- R9..
#3054 Re: Windows 8
..Qler wrote:Koji problem?
- Maharadza
#3055 Re: Windows 8
Skineš i probaš drugu verziju! Ali kako rekoh, ova gore što sam naveo:R9.. wrote:Odma na prvom restartu kod instalacije ustopa kod getting startedQler wrote:Koji problem?
Windows 8.1 Update 1 Pro X64 PreActivated Final
radi savršeno!
- dzemaludin007
#3056 Re: Windows 8
Maharadza, nije to ROM za Android da se probava...
Tebra reko' ako hoces a necu ponavljati vise, ako hoces original i cist Windows (bez preaktiviranih govanceta koji Boga pitaj sta nose sa sobom), skini legalnu MSDN verziju Windowsa u ISO formatu. Ako si skinuo na drugom mjestu ali i svakako uporedi Hash Code, da se uvjeris u legitimnost
Ne instalira se Windows svaki dan, vec jednom u 5-10 godina, ako si voljan promjeniti.
Tebra reko' ako hoces a necu ponavljati vise, ako hoces original i cist Windows (bez preaktiviranih govanceta koji Boga pitaj sta nose sa sobom), skini legalnu MSDN verziju Windowsa u ISO formatu. Ako si skinuo na drugom mjestu ali i svakako uporedi Hash Code, da se uvjeris u legitimnost
Ne instalira se Windows svaki dan, vec jednom u 5-10 godina, ako si voljan promjeniti.
- R9..
#3057 Re: Windows 8
Ma joj izjebo sam se danas, prvo konekcija danas.. Pa lik sa 1444 napravioMaharadza wrote:Skineš i probaš drugu verziju! Ali kako rekoh, ova gore što sam naveo:R9.. wrote:Odma na prvom restartu kod instalacije ustopa kod getting startedQler wrote:Koji problem?
Windows 8.1 Update 1 Pro X64 PreActivated Final
radi savršeno!
Pa očistio loptop unutra od prašine.. Skini osmicu instalirao nekako procepio u Windows i instalirao office i Master kolekciju drivere i reko sad lagano restart kad neće pokušam još dva tri puta instalirat osmicu uvjek na istom mjestu zasteka....
Sjetim se da imam neki mini hp loptop.. Jedva ga nađem i ponovo za čas skinem sedmicu, pa na usb... I evo je radi fino
- R9..
#3058 Re: Windows 8
Hvala druže... Vec si ranije spominjo tu verziju ali sam ja kasno pročitao tvoj post...dzemaludin007 wrote:Maharadza, nije to ROM za Android da se probava...![]()
Sto se tice formatiranja ne mogu ja ni blizu tako dugo držat isti win ja godišnje formatiram 3 ili 4 puta... Naredni format bi trebao da bude radi Windowsa 10
- dzemaludin007
#3059 Re: Windows 8
Pa sta je problem, tesko ga odbraniti od malware-a, uspori ili... ?
Najgore kad preko noci propadnu stvari koje su se godinama gradile. Ne znam kako cu se smilovati da zamjenim OS, jedino kad kupim novi laptop pa onda...
Ja mu iskljucim sve sto ne koristim, da ne drlja bezveze, neke servise, System Restore (da ne zauzima mjesto na HDDu i to zna fino uzeti po par GB-a) jer nikad u zivotu to nisam koristio, i ostale za*ebancije se podese, zaboravio sam vise. Sve leti kao i prvog dana, nikakve razlike. Brises junk fajlove redovno, defragmentacija, cuvanje od malwarea, instaliranje samo programa koji trebaju, po mogucnosti ne one koji dosta opterecuju system, trazis blazu alternativu ako postoji (npr CorelDRAW, Photoshop...imam malo starije i to Portable verzije)...i to je recep stabilnog OS-a godinama.
Ja mu iskljucim sve sto ne koristim, da ne drlja bezveze, neke servise, System Restore (da ne zauzima mjesto na HDDu i to zna fino uzeti po par GB-a) jer nikad u zivotu to nisam koristio, i ostale za*ebancije se podese, zaboravio sam vise. Sve leti kao i prvog dana, nikakve razlike. Brises junk fajlove redovno, defragmentacija, cuvanje od malwarea, instaliranje samo programa koji trebaju, po mogucnosti ne one koji dosta opterecuju system, trazis blazu alternativu ako postoji (npr CorelDRAW, Photoshop...imam malo starije i to Portable verzije)...i to je recep stabilnog OS-a godinama.
- R9..
#3060 Re: Windows 8
Ma sve to isto radim, al nabere se često nekih programa pa nekad imam osjećaj da je malo usporio i Odma formatdzemaludin007 wrote:Pa sta je problem, tesko ga odbraniti od malware-a, uspori ili... ?Najgore kad preko noci propadnu stvari koje su se godinama gradile. Ne znam kako cu se smilovati da zamjenim OS, jedino kad kupim novi laptop pa onda...
![]()
A sve bitne stvari svakako držim na externim diskovima pa mi nije problem nabacit novu sedmicu... Ali eto izgleda da je sa osmicom problem neki postojao..
Danas sam ga sredio kilu prašine sam izvadio iz laptopa
- Maharadza
#3061 Re: Windows 8
Ama govorim da nije možda skinuo "felš" .iso ili KMS nije uredan ili je bootabilni DVD/usb stick zakazao, a nije mi se jednom desilo da moram novu instalaciju/ISO tražiti po torrentima jer je prvobitna zakazala!dzemaludin007 wrote:Maharadza, nije to ROM za Android da se probava...![]()
- R9..
#3062 Re: Windows 8
Ma skidam sa privatnih trackera i čitam komentare.. Kod drugih je sve šljaka la.. Međutim negdje na asusovom forumu nadjo da je puno ljudi sa Asus rog loptopom imalo isti problem...Maharadza wrote:Ama govorim da nije možda skinuo "felš" .iso ili KMS nije uredan ili je bootabilni DVD/usb stick zakazao, a nije mi se jednom desilo da moram novu instalaciju/ISO tražiti po torrentima jer je prvobitna zakazala!dzemaludin007 wrote:Maharadza, nije to ROM za Android da se probava...![]()
- Maharadza
#3063 Re: Windows 8
stipu to, šta sam se i ja tako znao načitati "works like a charm", "no problems here" itd. i nakon što ga instaliram - 99 problems...mada ne bi bilo interesantno da je drugačije!R9.. wrote:Ma skidam sa privatnih trackera i čitam komentare.. Kod drugih je sve šljaka la.. Međutim negdje na asusovom forumu nadjo da je puno ljudi sa Asus rog loptopom imalo isti problem...Maharadza wrote:Ama govorim da nije možda skinuo "felš" .iso ili KMS nije uredan ili je bootabilni DVD/usb stick zakazao, a nije mi se jednom desilo da moram novu instalaciju/ISO tražiti po torrentima jer je prvobitna zakazala!dzemaludin007 wrote:Maharadza, nije to ROM za Android da se probava...![]()
Štaviše, čak sam jednom skinuo ISTI ISO ponovo a nakon što je prvobitni pravio probleme kod instalacije! Ali zato ovaj novi proradio i instalacija prošla bez problema! Valjda neka greška prilikom prvog skidanja sa torrenata ili sl. ko će ga znati!
- shiljak
#3064 Re: Windows 8
Microsoft office 2013 - nakon izmjene hardvera trazi ponovo aktivaciju.. naravno ne radi crack, ni onaj koji inace radi bez problema. Ima li neka caka?
Znam da bi moglo sa reinstall možda, ali nije to to 
- friskyoreo
#3065 Re: Windows 8
Pozdrav. Imam laptop sljedece konfiguracije: Processor: Intel(R) Core(TM)2 Duo CPU P8400 @ 2.26GHz 2.27 GHz Installed memory (RAM): 3.00 GB (2.87 GB usable) i trenutno sam na Windows 7. Nisam pretjerano zadovoljan performansama, pogotovo kad otvaram neke "teze" stranice na internetu, laptop se bas optereti i blokira.
Da li ce brze i bolje raditi na Windows 8.1? Nisam neki pretjerano zahtjevan korisnik, uglavnom laptop koristim za surfanje, ponekad skype i to je to.
Hvala
Da li ce brze i bolje raditi na Windows 8.1? Nisam neki pretjerano zahtjevan korisnik, uglavnom laptop koristim za surfanje, ponekad skype i to je to.
Hvala
-
The BEN10
#3066 Re: Windows 8
Ta mašina druže ne bi smjela trznuti pri otvaranju ni jedne web stranice na svijetu. Jal se kakvi(je)h baja nakupilo, jal je nešto drugo u pitanju - nabavi CCleaner pa ga pusti da sredi situaciju...friskyoreo wrote:Pozdrav. Imam laptop sljedece konfiguracije: Processor: Intel(R) Core(TM)2 Duo CPU P8400 @ 2.26GHz 2.27 GHz Installed memory (RAM): 3.00 GB (2.87 GB usable) i trenutno sam na Windows 7. Nisam pretjerano zadovoljan performansama, pogotovo kad otvaram neke "teze" stranice na internetu, laptop se bas optereti i blokira.
Hvala
- friskyoreo
#3067 Re: Windows 8
Imam onaj advanced system care pro instaliran i redovito cistim. Bitdefender mi je antivirus, i mislim da nemam te gamadi po racunaru.The BEN10 wrote:Ta mašina druže ne bi smjela trznuti pri otvaranju ni jedne web stranice na svijetu. Jal se kakvi(je)h baja nakupilo, jal je nešto drugo u pitanju - nabavi CCleaner pa ga pusti da sredi situaciju...friskyoreo wrote:Pozdrav. Imam laptop sljedece konfiguracije: Processor: Intel(R) Core(TM)2 Duo CPU P8400 @ 2.26GHz 2.27 GHz Installed memory (RAM): 3.00 GB (2.87 GB usable) i trenutno sam na Windows 7. Nisam pretjerano zadovoljan performansama, pogotovo kad otvaram neke "teze" stranice na internetu, laptop se bas optereti i blokira.
Hvala
- mirsek
#3068 Re: Windows 8
Meni na i3 2120 steka kad skrolam facebook, kad su ga natrpali sa video klipovima i flashom.friskyoreo wrote:Imam onaj advanced system care pro instaliran i redovito cistim. Bitdefender mi je antivirus, i mislim da nemam te gamadi po racunaru.The BEN10 wrote:Ta mašina druže ne bi smjela trznuti pri otvaranju ni jedne web stranice na svijetu. Jal se kakvi(je)h baja nakupilo, jal je nešto drugo u pitanju - nabavi CCleaner pa ga pusti da sredi situaciju...friskyoreo wrote:Pozdrav. Imam laptop sljedece konfiguracije: Processor: Intel(R) Core(TM)2 Duo CPU P8400 @ 2.26GHz 2.27 GHz Installed memory (RAM): 3.00 GB (2.87 GB usable) i trenutno sam na Windows 7. Nisam pretjerano zadovoljan performansama, pogotovo kad otvaram neke "teze" stranice na internetu, laptop se bas optereti i blokira.
HvalaAli npr kad otvaram FB listam racunar se bas optereti (cujem po ventilatoru
) i nije mi fluidno listanje.
Neka ti facebook ne bude referenca za snagu laptopa.
- friskyoreo
#3069 Re: Windows 8
To navodim samo kao primjer gdje je najocitije. A u pravu, taj FB je nuzno zlo. I na laptopu i na mobitelu uspori sve zivo. Jos i ovaj chrome cini mi se sam je po sebi tezak za laptop. Nekada su ga reklamirali kao lightweight i najbrzi, sad imam osjecaj da je sve suprotno od toga.mirsek wrote:Meni na i3 2120 steka kad skrolam facebook, kad su ga natrpali sa video klipovima i flashom.friskyoreo wrote:Imam onaj advanced system care pro instaliran i redovito cistim. Bitdefender mi je antivirus, i mislim da nemam te gamadi po racunaru.The BEN10 wrote: Ta mašina druže ne bi smjela trznuti pri otvaranju ni jedne web stranice na svijetu. Jal se kakvi(je)h baja nakupilo, jal je nešto drugo u pitanju - nabavi CCleaner pa ga pusti da sredi situaciju...Ali npr kad otvaram FB listam racunar se bas optereti (cujem po ventilatoru
) i nije mi fluidno listanje.
Neka ti facebook ne bude referenca za snagu laptopa.
Ja sam inace zadovoljan sa 7-com, na pocetku mi je radila ekstra dobro i ekstra brzo. Sada vise ne.
- friskyoreo
#3070 Re: Windows 8
Odakle se skida ta verzija? Google me poslao na microsoftovu stranicu, tamo nekakvi djavoli subscription kodovi, nista ne kontam.dzemaludin007 wrote:Maharadza, nije to ROM za Android da se probava...![]()
- dzemaludin007
#3071 Re: Windows 8
http://msdn.microsoft.com/en-us/subscri ... 0&FileId=0
Eto vidi, koji ti treba, pa cu ti ovde postaviti magnet link ili FTP. Nadam se da me nece banovati, sve je legalno naravno.
Evo ti ovaj, vjerovatno ti taj treba:
File Name: en_windows_8.1_with_update_x64_dvd_4065090.iso
Languages: English
SHA1: 4652DC6EBFEBE02C6A63E167C36E3FAEDFB93999
magnet:?xt=urn:btih:F3EA2D2939380BB32F2B67E2E3ABABB5CD202F75
Ne koristim ja Win8 pa ne znam koja verzija je aktualna!
KOji god da skines, bitno da ti se Hash Code poklapa sa sajta, da se uvjeris u originalnost. Posle je lako 
Eto vidi, koji ti treba, pa cu ti ovde postaviti magnet link ili FTP. Nadam se da me nece banovati, sve je legalno naravno.
Ne koristim ja Win8 pa ne znam koja verzija je aktualna!
- friskyoreo
#3072 Re: Windows 8
Hvala ti puno!dzemaludin007 wrote:http://msdn.microsoft.com/en-us/subscri ... 0&FileId=0
Ne koristim ja Win8 pa ne znam koja verzija je aktualna!KOji god da skines, bitno da ti se Hash Code poklapa sa sajta, da se uvjeris u originalnost. Posle je lako
EDIT: Skontao, downloadujem. Hvala jos jednom
- friskyoreo
#3073 Re: Windows 8
Instalirao, nisam odusevljen, mozda se naviknem. 
- TheWatcher
#3074 Re: Windows 8
dali se iz add/remove treba ukloniti adobe flash player ako koristim google chrome 
- friskyoreo
#3075 Re: Windows 8
Arrrrrrrrggggggghhhhhh
Nece da prepozna fastboot na androidu. Prijavljuje gresku nesto device enumeration failed.
U iscekivanju 10tke, vracam se na 7cu, ovo je lijepo zamisljen, ali nedovrsen projekat.

U iscekivanju 10tke, vracam se na 7cu, ovo je lijepo zamisljen, ali nedovrsen projekat.