Nekada je bilo i u Hošeu, ali ne sjećam se da sam ih vidjao u zadnje vrijeme.quarterback wrote:trazio u konzumu i nemaGroßmeister wrote:pa meni su skroz OK, ima i 2u1, samo je nema na ovoj slici.. sve su mi dobre, mada najradije uzimam ovu Classic i ovu sa čokoladom.. jedina mana je što ih nema baš svugdje kupiti.. možeš ih naći u vispak coffee shopovima i klasovim prodavnicama.. i u Bingu (ali ne baš sve i ne baš svakom Bingu)quarterback wrote:valja ?
Inače, bolje su mi od Omcafe i Grand 3u1 kafa
BiH proizvodi (domaće je najbolje)
Moderator: anex
-
kox
#3051 Re: Bh. proizvodi široke potrošnje
-
frngla
#3052 Re: Bh. proizvodi široke potrošnje
Koja travamadesa wrote:limun trava je nesto najbolje sto sam probao ako neko zna gdje ima neka javiGroßmeister wrote:I ja se baš pitam gdje kupiti. Kod nas u Zenici ima u par marketa, i u jednom kafiću ova limeta-kiwano.. ali nigdje ove limun-trava, a svi po FB pišu da je odlična...
- Großmeister
#3053 Re: Bh. proizvodi široke potrošnje
Domaća farba za unutrašnje zidove iz Viteza.
Nije jedina iz domaće proizvodnje, tu je i Nutal (također iz Viteza) i mislim da ima Aquamark iz Zenice i neka iz Tuzle. Međutim sve ih je jako teško naći, jer prodavnice uglavnom nabavljaju uvozne.
Ovu sam kupio u RK "Stil" Vitez na Počulici.
Tražimo u prodavnicama da nabave domaće farbe, kad ih već imamo u proizvodnji!

Nije jedina iz domaće proizvodnje, tu je i Nutal (također iz Viteza) i mislim da ima Aquamark iz Zenice i neka iz Tuzle. Međutim sve ih je jako teško naći, jer prodavnice uglavnom nabavljaju uvozne.

- homega
#3054 Re: Bh. proizvodi široke potrošnje
KvaziExpert wrote:Ne otvara mi ovu sliku sa fb, ne znam koja je u pitanju, ali ima puno tih proizvodjaca u bih, milicevic i stamal kresevo, domal orasje, colorit banja luka, bauklar lukavac, ...Großmeister wrote:Domaća farba za unutrašnje zidove iz Viteza.
Kakva je razlika u kvaliteti između ovih boja nabrojanih proizvođača i uvoznih boja, onih, u nas godinama najčešće prisutnih na tržištu?
-
BIONA
#3055 Re: Bh. proizvodi široke potrošnje
I mene zanima gdje ima kupiti, inace se cesto iznerviram kad skontam kako je slaba snabdjevenost prodavnica nasim vodama, pa i kad zelis da podrzis kupovinu domaceg proizvoda oni ti sami ne dozvoljavaju!madesa wrote:
gdje kupiti u sarajevu
- karanana
-
BIONA
-
kox
#3058 Re: Bh. proizvodi široke potrošnje
Evo ja sam danas kupio 3 kante od 15l zidne boje firme GK (Glas Komerc) iz Gradačca. Kupljeno u prodavnici na Grbavici (u sklopu Željinog stadiona), cijena 20 KM po kanti.Großmeister wrote:Domaća farba za unutrašnje zidove iz Viteza.
Tražimo u prodavnicama da nabave domaće farbe, kad ih već imamo u proizvodnji!![]()
Nakon krečenja javim kakva je.
-
mekaba
#3059 Re: Bh. proizvodi široke potrošnje
kox wrote:Evo ja sam danas kupio 3 kante od 15l zidne boje firme GK (Glas Komerc) iz Gradačca. Kupljeno u prodavnici na Grbavici (u sklopu Željinog stadiona), cijena 20 KM po kanti.Großmeister wrote:Domaća farba za unutrašnje zidove iz Viteza.
Tražimo u prodavnicama da nabave domaće farbe, kad ih već imamo u proizvodnji!![]()
-
zdravisimo
#3060 Re: Bh. proizvodi široke potrošnje
Za sve one koji žele da saznaju koji su to domaći proizvodi neka posjete fb stranicu Kupuj 387. Odlična je. Svakodnevno reklamiraju sve BiH proizvode.

-
mekaba
#3062 Re: Bh. proizvodi široke potrošnje
Hvala za info,upao u grupu i jos mojih 30 tak prijateljazdravisimo wrote:Za sve one koji žele da saznaju koji su to domaći proizvodi neka posjete fb stranicu Kupuj 387. Odlična je. Svakodnevno reklamiraju sve BiH proizvode.![]()
- karanana
#3063 Re: Bh. proizvodi široke potrošnje
uzeo ovciji zadnji put. stavio ga u vodu da malo voda pokupi sol. nakon mozda 24 sata hocu da izvadim sir iz vode, ja u chasu kad tamo nidje sira. istopio se u vodi i napravila se surutka.groove wrote:
odlican.
-
kox
#3064 Re: Bh. proizvodi široke potrošnje
Majstori koji su krečili su zadovoljni, kažu da dobro pokriva. Malo je rjeđa pa se više troši, ali je znatno jeftinija od drugih tako da se i finansijski isplati.mekaba wrote:kox wrote:Evo ja sam danas kupio 3 kante od 15l zidne boje firme GK (Glas Komerc) iz Gradačca. Kupljeno u prodavnici na Grbavici (u sklopu Željinog stadiona), cijena 20 KM po kanti.Großmeister wrote:Domaća farba za unutrašnje zidove iz Viteza.
![]()
Kakva je god nasha je
- Boateng
#3065 Re: Bh. proizvodi široke potrošnje
Rijetko kad da bude dobar. Uglavnom bude previše mehak i ima čudan miris.groove wrote:
odlican.
- madesa
#3066 Re: Bh. proizvodi široke potrošnje
nesto najruznije sto sam probaogroove wrote:
odlican.
-
StupskaBitanga
#3067 Re: Bh. proizvodi široke potrošnje
Pa ima ona visocka farba orca bude u penny na akciji za 19
-
groove
#3068 Re: Bh. proizvodi široke potrošnje
ovaj je bio tvrd. na mirisu nista neobicno. mozda za neciji ukus preslan ali meni to odgovara.Boateng wrote:Rijetko kad da bude dobar. Uglavnom bude previše mehak i ima čudan miris.groove wrote:
odlican.
-
groove
#3069 Re: Bh. proizvodi široke potrošnje
nisam vidio ovaj ovciji a i njega bih probao.karanana wrote:
uzeo ovciji zadnji put. stavio ga u vodu da malo voda pokupi sol. nakon mozda 24 sata hocu da izvadim sir iz vode, ja u chasu kad tamo nidje sira. istopio se u vodi i napravila se surutka.
mozda ima kakav strucnjak ovdje da nam objasni zbog cega se istopio?
-
groove
#3070 Re: Bh. proizvodi široke potrošnje

ovdje je dobar ovaj kajmak i sir ali paprika je bila previse mehka.
- saiks
#3071 Re: Bh. proizvodi široke potrošnje
Ako ne zaboravim,uslikat cu sta sam nasao u poljoradovom dimljenom siru
- bach
#3072 Re: Bh. proizvodi široke potrošnje
Gdje ima kupiti Celvik vodu u Kantonu Sarajevo?

-
groove
#3073 Re: Bh. proizvodi široke potrošnje
auuu,saiks wrote:Ako ne zaboravim,uslikat cu sta sam nasao u poljoradovom dimljenom siru
hajde napisi o cemu se radi.
-
kox
#3074 Re: Bh. proizvodi široke potrošnje
Znam da postoji ta Orca iako nisam znao gdje je proizvode ali ova GK iz Gradačca je bila jedina naša boja u ovoj prodavnici, a razlika je 1km što i nije puno.StupskaBitanga wrote:Pa ima ona visocka farba orca bude u penny na akciji za 19
- saiks
#3075 Re: Bh. proizvodi široke potrošnje
Velika sijeda dlaka,unutra,u siru,mislim kad bi drzao dlaku,da bi sir visio kako ju je upakovalogroove wrote:auuu,saiks wrote:Ako ne zaboravim,uslikat cu sta sam nasao u poljoradovom dimljenom siru
hajde napisi o cemu se radi.