Gdje u Sarajevu kupiti mobitel?

Hardware, software, mobiteli, programiranje, internet...

Moderator: Benq

Post Reply
lider

#3051 Re: Gdje u Sarajevu kupiti mobitel?

Post by lider »

Da džaba daju telefone neko bi našao zamjerku :-) Takav smo mi narod

Meni je univerzalno generalno ok radnja. Malo su glupi i neuslužni prodavači, ali što se tiče cijena ok, a i ja sam imao sreće da su svi mobiteli koje sam kupio kod njih radili duži niz godina bez ijednog kvara i reklamacije.

U svakom slučaju bolje nego platiti duplo kod lopovskog telekoma
supercali

#3052 Re: Gdje u Sarajevu kupiti mobitel?

Post by supercali »

Ma generalno nije ok radnja cim nisu usluzni i strucni
Jedina prednost univerzalnog je cijena i to ako te potrefi mobitel bez kvarova
Ni ja nisam imao nijedan kvar kod telefona kupljenih kod njih a uzeo sam ih mozda 3-4 otprilike
malwarebyte

#3053 Re: Gdje u Sarajevu kupiti mobitel?

Post by malwarebyte »

---
Last edited by malwarebyte on 24/10/2021 23:44, edited 1 time in total.
Angel_of...

#3054 Re: Gdje u Sarajevu kupiti mobitel?

Post by Angel_of... »

Gdje naći nov Z2 bijeli u Sarajevu? Sta preporucujete? :-D
me22

#3055 Re: Gdje u Sarajevu kupiti mobitel?

Post by me22 »

Pa gdje sad da kupim mob? :sad: Procitala sam jedno 10-ak posljednjih strana i kol'ko skontah svugdje ce me zajebati :-)

BH telecom ne dolazi u obzir.

help :-?
channel10

#3056 Re: Gdje u Sarajevu kupiti mobitel?

Post by channel10 »

Angel_of... wrote:Gdje naći nov Z2 bijeli u Sarajevu? Sta preporucujete? :-D
Imas Z2 u BHT kupiti i to pojeftino. Stigli im neki dan.
skafiskafsnjak

#3057 Re: Gdje u Sarajevu kupiti mobitel?

Post by skafiskafsnjak »

channel10 wrote:
Angel_of... wrote:Gdje naći nov Z2 bijeli u Sarajevu? Sta preporucujete? :-D
Imas Z2 u BHT kupiti i to pojeftino. Stigli im neki dan.
Sta je povoljan bola ? jes ti normalan ? hahahahaha
channel10

#3058 Re: Gdje u Sarajevu kupiti mobitel?

Post by channel10 »

Potpuno normalan. Pogledaj cijene po piku novih i polovnih i uporedi sigurnost kupovine na piku i u BHT i sve ti se samo kaze.

U univerzalno je 680KM, a u BHT na mini 15 je 720, midi 30 620KM.

Ljudi cak polovne prodaju po 700 :-)
supercali

#3059 Re: Gdje u Sarajevu kupiti mobitel?

Post by supercali »

channel10 wrote:Potpuno normalan. Pogledaj cijene po piku novih i polovnih i uporedi sigurnost kupovine na piku i u BHT i sve ti se samo kaze.

U univerzalno je 680KM, a u BHT na mini 15 je 720, midi 30 620KM.

Ljudi cak polovne prodaju po 700 :-)
da samo sto si sa tim cijenama vezan za njih godinu dvije koliko vec a neko hoce mozda nov za kes bez ikakvih rata
channel10

#3060 Re: Gdje u Sarajevu kupiti mobitel?

Post by channel10 »

Pa valjda logika nalaze da sam kupac vidi da li mu odgovara ova cijena ili ne. Sta ako je ona vec korisnik BHT? Pitala je gdje moze kupiti i dobila je odgovor. Na njoj je da donese odluku. Po meni je BHT sasvim dobra opcija ako je vec njihov korisnik ili ako je vec slobodni postpaid korisnik nekog od operatera.
supercali

#3061 Re: Gdje u Sarajevu kupiti mobitel?

Post by supercali »

pa cisto sumnjam da bi pitala gdje kupiti ako je bht korisnik i na pretplati
pa nije retard da skonta da je cijena povoljnija uz mini midi maxi i ostale pakete
channel10

#3062 Re: Gdje u Sarajevu kupiti mobitel?

Post by channel10 »

Pitala je prije mjesec dana kada tog telefona nije bilo u ponudi BHT. Vjerovatno je dosad kupila telefon, ali eto napisao sam joj jednu od opcija ako vec dosad nije kupila. Meni brate ni iz dzepa ni u dzep. Samo pokusavam pomoci.
supercali

#3063 Re: Gdje u Sarajevu kupiti mobitel?

Post by supercali »

channel10 wrote:Pitala je prije mjesec dana kada tog telefona nije bilo u ponudi BHT. Vjerovatno je dosad kupila telefon, ali eto napisao sam joj jednu od opcija ako vec dosad nije kupila. Meni brate ni iz dzepa ni u dzep. Samo pokusavam pomoci.
a ti joj odgovorio mjesec dana kasnije sa bht kad je dosao u bht :D

neprocjenjivo

preporuci i nokiu n95 nekome ko ju je trazio prije 7 godina po cijeni od 50 maraka da ne kupuje onu od 1000 :D
channel10

#3064 Re: Gdje u Sarajevu kupiti mobitel?

Post by channel10 »

supercali wrote:
channel10 wrote:Pitala je prije mjesec dana kada tog telefona nije bilo u ponudi BHT. Vjerovatno je dosad kupila telefon, ali eto napisao sam joj jednu od opcija ako vec dosad nije kupila. Meni brate ni iz dzepa ni u dzep. Samo pokusavam pomoci.
a ti joj odgovorio mjesec dana kasnije sa bht kad je dosao u bht :D

neprocjenjivo

preporuci i nokiu n95 nekome ko ju je trazio prije 7 godina po cijeni od 50 maraka da ne kupuje onu od 1000 :D
Sta je bolan neprocjenjivo? Pa nije hljeb ili ti kruh pa da se ode i odmah kupi. Jos uz to uporedjujes mjesec dana sa nekih 10 godina. Nemam rijeci.
supercali

#3065 Re: Gdje u Sarajevu kupiti mobitel?

Post by supercali »

mjesec godina 10 godina svejedno je
pitala je gdje ima jos je kasnije znaci mjesec kasnije pitala isto i rekla bht ne dolazi u obzir valjda jer nije pretplatnik ili slicno
znaci hoce za kes odmah da plati sve a da prodje jeftinije
channel10

#3066 Re: Gdje u Sarajevu kupiti mobitel?

Post by channel10 »

supercali wrote:mjesec godina 10 godina svejedno je
pitala je gdje ima jos je kasnije znaci mjesec kasnije pitala isto i rekla bht ne dolazi u obzir valjda jer nije pretplatnik ili slicno
Pogledaj ko je pitao za Z2, a ko je rekao da BHT ne dolazi u obzir :D . Hajd dobro je vise. Sve joj pise pa neka odluci, ako vec nije uzela.
semirsar

#3067 Re: Gdje u Sarajevu kupiti mobitel?

Post by semirsar »

channel10 wrote:
Pogledaj ko je pitao za Z2, a ko je rekao da BHT ne dolazi u obzir :D . Hajd dobro je vise. Sve joj pise pa neka odluci, ako vec nije uzela.
Cudim se kako jos nije skontao, al mislim se zeza se :mrgreen:
supercali

#3068 Re: Gdje u Sarajevu kupiti mobitel?

Post by supercali »

channel10 wrote:
do mene je ovo
al svejedno ako je pitala za z2 prije dolaska u bht znaci da nije racunala na bht
farisp

#3069 Re: Gdje u Sarajevu kupiti mobitel?

Post by farisp »

Imal ko iskustva s ovim?

http://www.olx.ba/profil/profioo7
Ali_G

#3070 Re: Gdje u Sarajevu kupiti mobitel?

Post by Ali_G »

Imam jedan problemcic
Htc one mini, kupljen prije godinu dana. Vec nakon mjesec dana su se na bocnim stranama javile pukotine za koje su u fontele rekli da je to mana telefona i da se desava. Pukotine su se vremenom prosirile i sad tamo kod volume tastera malo se odvojilo
U medjuvremenu se pokvarila tipka za paljenje. Da bi se tipka popravila mora se otvoriti mobitel, al ovaj serviser kaze da je moguce da mu se neki od tih dijelova polomi iako mu se to nije nikad desilo.
Sta mi je ciniti? Sta ako pukne neki dio okvira? Mob je jos u garanciji, u fontele
samoTEgledam

#3071 Re: Gdje u Sarajevu kupiti mobitel?

Post by samoTEgledam »

Ali_G wrote:Imam jedan problemcic
Htc one mini, kupljen prije godinu dana. Vec nakon mjesec dana su se na bocnim stranama javile pukotine za koje su u fontele rekli da je to mana telefona i da se desava. Pukotine su se vremenom prosirile i sad tamo kod volume tastera malo se odvojilo
U medjuvremenu se pokvarila tipka za paljenje. Da bi se tipka popravila mora se otvoriti mobitel, al ovaj serviser kaze da je moguce da mu se neki od tih dijelova polomi iako mu se to nije nikad desilo.
Sta mi je ciniti? Sta ako pukne neki dio okvira? Mob je jos u garanciji, u fontele
:!: :?:
Ne kontam, ako je u garanciji šta se imaš ti time srkletiti?
Ali_G

#3072 Re: Gdje u Sarajevu kupiti mobitel?

Post by Ali_G »

Znas i sam kakve su garancije koje daju ove legalne piljare. Najgore je sto oni te pukotine nisu priznali, vec je to slaba tacka telefona i jbg, takav vam grah pao.
Mene je vise strah da se mobitel ne raspadne prilikom popravka. Popravka nema veze sa tim pukotinama i to ce uci u garanciju. Da li bi mi bili duzni dati novi? Ima li neka sluzba za zastitu potrosaca?
Office_Kontrol

#3073 Re: Gdje u Sarajevu kupiti mobitel?

Post by Office_Kontrol »

Jedna pohvala za Univerzalno. Kupio sam kod njih Ledio 5 telefon (novi brand) i oštećen mu bio SIM2 slot. Danas me zvali, sutra dolazi drugi uređaj. Sve pohvale za podršku.
Ovaj Ledio 5 fantastičan telefon zaista a 200 KM košta. Displej savršen, brzina rada odlična, ne šteka a displej IPS matrica. Uredjaj je jedan od najtanjih na tržištu i izgledom liči na Sony Z3. Što je najzanimljivije iako je tanak nema pixel wave efekaz što je za mene bilo zapanjujuće. Izrađen je od plastike sa okvirom od aluminija a poklopac je matirana plastika. Također uređaj je jako lagan. Baterija je nešto ispod 3000 mAh.

Ostale specifikacije:

Display 5'' IPS LCD Gorilla Glass 3
RAM 1 GB
Procesor Mediatek MTK 6582
Dizajn - monoblok plastika + aluminij
Oficijelna garancija

Ovo nije reklama, već iskustvo na temi na koja i kreirana u tu svrhu.

P.S. Ne radim u univerzalnom već u jednoj BiH telekom kompaniji ;)
azdralovic

#3074 Re: Gdje u Sarajevu kupiti mobitel?

Post by azdralovic »

Office_Kontrol wrote:Jedna pohvala za Univerzalno. Kupio sam kod njih Ledio 5 telefon (novi brand) i oštećen mu bio SIM2 slot. Danas me zvali, sutra dolazi drugi uređaj. Sve pohvale za podršku.
Ovaj Ledio 5 fantastičan telefon zaista a 200 KM košta. Displej savršen, brzina rada odlična, ne šteka a displej IPS matrica. Uredjaj je jedan od najtanjih na tržištu i izgledom liči na Sony Z3. Što je najzanimljivije iako je tanak nema pixel wave efekaz što je za mene bilo zapanjujuće. Izrađen je od plastike sa okvirom od aluminija a poklopac je matirana plastika. Također uređaj je jako lagan. Baterija je nešto ispod 3000 mAh.

Ostale specifikacije:

Display 5'' IPS LCD Gorilla Glass 3
RAM 1 GB
Procesor Mediatek MTK 6582
Dizajn - monoblok plastika + aluminij
Oficijelna garancija

Ovo nije reklama, već iskustvo na temi na koja i kreirana u tu svrhu.

P.S. Ne radim u univerzalnom već u jednoj BiH telekom kompaniji ;)
imate li ga u ponudi? ... btw veci dio posta ti nije za ovu temu :thumbup:
quarterback

#3075 Re: Gdje u Sarajevu kupiti mobitel?

Post by quarterback »

Ali_G wrote:Znas i sam kakve su garancije koje daju ove legalne piljare. Najgore je sto oni te pukotine nisu priznali, vec je to slaba tacka telefona i jbg, takav vam grah pao.
Mene je vise strah da se mobitel ne raspadne prilikom popravka. Popravka nema veze sa tim pukotinama i to ce uci u garanciju. Da li bi mi bili duzni dati novi? Ima li neka sluzba za zastitu potrosaca?
mislim da je neka inspekcija zaduzena za to, raspitaj se malo
inspekcija jedva ceka da legne na ledja prodavnici tako da vjerujem da ce fontale biti sretan da ti izadje u susret u tom slucaju
Post Reply