"Majstori" parkiranja
Moderators: _BataZiv_0809, anex
- quasar
#3051 Re: "Majstori" parkiranja
Ma reklamni je spot, jasno, ali steta sto nije stvarno.
- novi.dan.nova.nafaka
-
zonbirile
#3053 Re: "Majstori" parkiranja
-------------------------------
ako je ono proširenje kod EPBiH,stvarno je hinjaluk.Ono ima znak,proširenje šatro,za koji autobus,za što.Pošto su usrali u zakonu,našli novu lokaciju za pljačku.
- novi.dan.nova.nafaka
#3054 Re: "Majstori" parkiranja
Da, zonbi, to je to proširenje. Inače, nedavno je postavljen znak da je zabranjeno parkirati, ali baš je zavučen, dole na samom ulazu, ispod jednog drugog znaka - skoro da je u krošnji drveta...zonbirile wrote: -------------------------------
ako je ono proširenje kod EPBiH,stvarno je hinjaluk.Ono ima znak,proširenje šatro,za koji autobus,za što.Pošto su usrali u zakonu,našli novu lokaciju za pljačku.
- madnessa
#3055 Re: "Majstori" parkiranja
ma niko se ne bi bunio da parkiraju na prosirenju. cijela desna traka postane parking i skakala bih od srece da sam mogla svojim ocima vidjeti kako nekog pauk odvozi. da smo naopak narod mi je bilo jasno, ali i javasluk se oteo kontroli. 
- Sunrise00
#3056 Re: "Majstori" parkiranja
Alfa159-1.7Turbo wrote:@Sunrise...
Pa generalno gledajuci uski, i konkretno kod mene slucaj ovih dana,podzemne garza u kojoj sam parkiran nije bas prilagodjena LHD autima...kako god okrenes,jedva se od zida izvucem,doduse sad imam bolje mjesto...
Nego,ako si usamljena,javi se za kaficu...heheh..ili blicaj ako vidis bih tablice...
ovo je vise zezancija na racun better mana i njegovog poredjenja svega sa londonom
ja za godinu dana u uk nisam bosanca vidjela
-
zonbirile
#3057 Re: "Majstori" parkiranja
------------------------------------------novi.dan.nova.nafaka wrote:Da, zonbi, to je to proširenje. Inače, nedavno je postavljen znak da je zabranjeno parkirati, ali baš je zavučen, dole na samom ulazu, ispod jednog drugog znaka - skoro da je u krošnji drveta...zonbirile wrote: -------------------------------
nova čeka, a EPBiH se zamandalili kao SFOR,a tolika raja dolaze.Da nisu u talu.Samo neka kažu,koji qurac od autobusa tamo staje.U gradu sa haosom u saobraćaju,ne tolerisati 10 parking mjesta je idiotizam,drumsko razbojništvo.
- testovi
- quasar
#3059 Re: "Majstori" parkiranja
U pravu si. "Zmaj" cini mi se.
- testovi
-
maxell_sarajevo
#3061 Re: "Majstori" parkiranja
Dijasporac iz Austrije, nije parkirao nego se malo provozao setalistem i zelenom povrsinom.

- madnessa
#3062 Re: "Majstori" parkiranja
a nikad ih nisi vidio kako parkiraju u cijeloj desnoj traci? samo nastave da se nizu na one na prosirenju...zonbirile wrote:------------------------------------------novi.dan.nova.nafaka wrote:Da, zonbi, to je to proširenje. Inače, nedavno je postavljen znak da je zabranjeno parkirati, ali baš je zavučen, dole na samom ulazu, ispod jednog drugog znaka - skoro da je u krošnji drveta...zonbirile wrote: -------------------------------
nova čeka, a EPBiH se zamandalili kao SFOR,a tolika raja dolaze.Da nisu u talu.Samo neka kažu,koji qurac od autobusa tamo staje.U gradu sa haosom u saobraćaju,ne tolerisati 10 parking mjesta je idiotizam,drumsko razbojništvo.
-
baja
#3063 Re: "Majstori" parkiranja
moja mahalamaxell_sarajevo wrote:Dijasporac iz Austrije, nije parkirao nego se malo provozao setalistem i zelenom povrsinom.
ovde je inače haos kako su napravili ovu novu zgradu...od postavljanja svih silnih instalacija i bušenja asfalta isti je propo samo tako (na oba kraka ulice)
dijaspora no comment
-
Alfa159-1.7Turbo
#3064 Re: "Majstori" parkiranja
Sunrise00 wrote:Alfa159-1.7Turbo wrote:@Sunrise...
Pa generalno gledajuci uski, i konkretno kod mene slucaj ovih dana,podzemne garza u kojoj sam parkiran nije bas prilagodjena LHD autima...kako god okrenes,jedva se od zida izvucem,doduse sad imam bolje mjesto...
Nego,ako si usamljena,javi se za kaficu...heheh..ili blicaj ako vidis bih tablice...![]()
![]()
ovo je vise zezancija na racun better mana i njegovog poredjenja svega sa londonom![]()
ja za godinu dana u uk nisam bosanca vidjelaosim jednog sto je psovao na notting hillu
i jedne zene kod koju znam otprije
nisam ni znala da nas ima
kako si se navikao voziti na pogresnoj strani ulice
Pa,imas u Londonu one bosnace sto rade u ambasadi..hehehe...
Ma,ima bosanaca,samo se izgleda ne kreces u tim krugovima, a vala i bolje je da i drugog svijeta upoznas...nije sad toliki broj,ali ih ima..ma ja sam doso na odmor na par mjeseci u uk..a sto se tice voznje,ma nije problem na auto putu,doduse malo je teze na loklanim cestama,jer evo ovih dana hocu u unutrasnjost krenuti malo,a gledat cu da izbjegavam maksimalno autoput,stvarno ima predvnih manjih gradica..
Za par dana cu u Liverpool i Machester,valjda ce tamo biti manje cjene i troskovi...Neki jos prijedlog za vidjeti,cujem od dosta ljudi da se isplati vidjeti Edinburgh..
-
Alfa159-1.7Turbo
#3065 Re: "Majstori" parkiranja
Alfa159-1.7Turbo wrote:Sunrise00 wrote:Alfa159-1.7Turbo wrote:@Sunrise...
Nego,ako si usamljena,javi se za kaficu...heheh..ili blicaj ako vidis bih tablice...![]()
![]()
ovo je vise zezancija na racun better mana i njegovog poredjenja svega sa londonom![]()
ja za godinu dana u uk nisam bosanca vidjelaosim jednog sto je psovao na notting hillu
i jedne zene kod koju znam otprije
nisam ni znala da nas ima
kako si se navikao voziti na pogresnoj strani ulice
Pa,imas u Londonu one bosnace sto rade u ambasadi..hehehe...
Ma,ima bosanaca,samo se izgleda ne kreces u tim krugovima, a vala i bolje je da i drugog svijeta upoznas...nije sad toliki broj,ali ih ima....a sto se tice voznje,ma nije problem na auto putu,doduse malo je teze na loklanim cestama,jer evo ovih dana hocu u unutrasnjost krenuti malo,a gledat cu da izbjegavam maksimalno autoput,stvarno ima predvnih manjih gradica..
Za par dana cu u Liverpool i Machester,valjda ce tamo biti manje cjene i troskovi...Neki jos prijedlog za vidjeti,cujem od dosta ljudi da se isplati vidjeti Edinburgh..
-
zonbirile
#3066 Re: "Majstori" parkiranja
[quote="madnessa"
---------------------------
odlično diži te,a ti jesi li ikada vidjela autobus na tom "stajalištu"
- madnessa
#3067 Re: "Majstori" parkiranja
ajd sad malo citaj sta sam pisala i pokusaj prestati forsirati samo ono sto tebe zanima. licno pricam o tome sto se parkiraju u cijeloj desnoj strani. prosirenje im bude popunjeno, pa oni nastave dalje u saobracajnoj traci i tako da auta koja pokusavaju skrenuti istovremeno iz dva pravca (svako u svoju blizu traku) to ne mogu uciniti, jer imaju samo jednu traku slobodnu. tako prodje zeleno na semaforu, a pola ljudi nije moglo skrenuti. pokusajte se ujutro voziti sa glavne ulice i skrenuti lijevo na vilsonovo i znat cete o cemu pricam. mora se propustiti saobracaj iz suprotnog pravca koji se krece pravo, stati pjesacima i jos ganjati traku kada je slobodna!zonbirile wrote: odlično diži te,a ti jesi li ikada vidjela autobus na tom "stajalištu"
vjerovatno ovo prosirenje nije toliki problem. ruku na srce ni tamo gdje staju autobusi nije nista bolje. na svakom cete vidjeti bar po jedno auto parkirano ili privremeno zaustavljeno. na cengic vili redovno komercijala stane u desnoj traci, jer ne moze od silnih auta da se iskljuci iz saobracaja i tako pravi zastoj. sad biste vi mak na konac ganjali kuda idu autobusi, a kuda ne. prosirenje je prosirenje. sada policija i pauk rade svoj posao, pa vam ni to ne valja. mrsko pashi da plati parking na onoj povrsini kod robota, u robotu ili da parkira preko puta u envera sehovica i proseta, pa ostavi ladju na sred ulice! svi bi da se voze, a niko ne bi parking da plati. e nek plati pauka!
-
zonbirile
#3068 Re: "Majstori" parkiranja
---------------------------------------------------madnessa wrote:ajd sad malo citaj sta sam pisala i pokusaj prestati forsirati samo ono sto tebe zanima. licno pricam o tome sto se parkiraju u cijeloj desnoj strani. prosirenje im bude popunjeno, pa oni nastave dalje u saobracajnoj traci i tako da auta koja pokusavaju skrenuti istovremeno iz dva pravca (svako u svoju blizu traku) to ne mogu uciniti, jer imaju samo jednu traku slobodnu. tako prodje zeleno na semaforu, a pola ljudi nije moglo skrenuti. pokusajte se ujutro voziti sa glavne ulice i skrenuti lijevo na vilsonovo i znat cete o cemu pricam. mora se propustiti saobracaj iz suprotnog pravca koji se krece pravo, stati pjesacima i jos ganjati traku kada je slobodna!zonbirile wrote: odlično diži te,a ti jesi li ikada vidjela autobus na tom "stajalištu"![]()
vjerovatno ovo prosirenje nije toliki problem. ruku na srce ni tamo gdje staju autobusi nije nista bolje. na svakom cete vidjeti bar po jedno auto parkirano ili privremeno zaustavljeno. na cengic vili redovno komercijala stane u desnoj traci, jer ne moze od silnih auta da se iskljuci iz saobracaja i tako pravi zastoj. sad biste vi mak na konac ganjali kuda idu autobusi, a kuda ne. prosirenje je prosirenje. sada policija i pauk rade svoj posao, pa vam ni to ne valja. mrsko pashi da plati parking na onoj povrsini kod robota, u robotu ili da parkira preko puta u envera sehovica i proseta, pa ostavi ladju na sred ulice! svi bi da se voze, a niko ne bi parking da plati. e nek plati pauka!
he,he ti bi da dokažeš suprotno po cijenu laganja.Nikad,ali nikad red nije da se ne može skrenuti,jer je daleko od semafora.Zašto ono proširenje za "svemirsku" bus liniju ne pretvoriti u parkiranje.Uostalom ne radi se parkiranju,postoji li još znak sa samo jednom dijagonalnom crvenom crtom na plavoj podlozi.
- atko
- madnessa
#3070 Re: "Majstori" parkiranja
ja u klin, ti u drvo. o prosirenju ti ne govorim nista nego o saobracajnoj traci i daj vise pocni citati. za prosirenje bi se moglo iznaci rjesenje da se moze parkirati, ali s obzirom da se po ovom frljavom zakonu bez znaka zabrane zaustavljanja i parkiranja ovim na ulici skoro nista ne moze morao se znak postaviti. to sto je stajaliste uletjelo pod "zabranu" jeste mozda nefer, ali vala da se nema gdje parkirati nije istina i samim tim ovih par parkirnih mjesta nije veliki problem. od toliko prostora u envera sehovica, kolodvorskoj, grbavici i samim parkinzima u blizini ti zapeo za dva-tri mjesta. tuga ziva!zonbirile wrote: ---------------------------------------------------
he,he ti bi da dokažeš suprotno po cijenu laganja.Nikad,ali nikad red nije da se ne može skrenuti,jer je daleko od semafora.Zašto ono proširenje za "svemirsku" bus liniju ne pretvoriti u parkiranje.Uostalom ne radi se parkiranju,postoji li još znak sa samo jednom dijagonalnom crvenom crtom na plavoj podlozi.
-
vnm
#3071 Re: "Majstori" parkiranja
redovno parkiraju u desnoj traci mimo prosirenja.
-
sinergija
#3073 Re: "Majstori" parkiranja
ja bih za ovakve seljobere napravio jednu zemljanu povrsinu da mogu do mile volje da parkiraju u kaljuzi.maxell_sarajevo wrote:
da se osjecaju kao na selu, odakle su pretpostavljam i dosli u urbanu sredinu.
-
zonbirile
#3074 Re: "Majstori" parkiranja
-----------------------------------------madnessa wrote:ja u klin, ti u drvo. o prosirenju ti ne govorim nista nego o saobracajnoj traci i daj vise pocni citati. za prosirenje bi se moglo iznaci rjesenje da se moze parkirati, ali s obzirom da se po ovom frljavom zakonu bez znaka zabrane zaustavljanja i parkiranja ovim na ulici skoro nista ne moze morao se znak postaviti. to sto je stajaliste uletjelo pod "zabranu" jeste mozda nefer, ali vala da se nema gdje parkirati nije istina i samim tim ovih par parkirnih mjesta nije veliki problem. od toliko prostora u envera sehovica, kolodvorskoj, grbavici i samim parkinzima u blizini ti zapeo za dva-tri mjesta. tuga ziva!zonbirile wrote: ---------------------------------------------------
quote="madnessa"
toliko o čitanju-tvome.Znači diži te u traci,pusti proširenje.A po kojem osnovu se kod amiđe Oruča (Robot) parkira,pa i iza Šerbe i svih onih kafiča,samo 200m nizvodno od "strašne" raskrsnice koju principesa ne može savladati.Koji je idiotluk onaj taxi štand i gdje taxisti normalno uleću iz zabrane na raskrsnicu i svi tako okrenuti, a i drotovim se okreču da ne vide.U Koševskoj znak zabrane parkiranja ,evo sad će godina od kuće prvog Gazije do Mamčeta,a taxisti i dalje na mjestu.Kod Nagiba,BH Telecom ne može saobraćati od mušterija i to ulaze na znak zabrane,ali i drotovi vole burek.I tako,dalje i tako,dalje,javi i ti neku nebulozu.
-
misaoni
#3075 Re: "Majstori" parkiranja
Evo jedna svakodnevna sa Dolac Malte. Mislim da nema mjesta ni za jedno auto vise na trotoaru