Cijene stanova All about

Ekonomija, biznis, dionice, posao, (ne)zaposlenost...

Moderator: anex

Post Reply
Alfons Kauders

#3051 Re: Cijene stanova All about

Post by Alfons Kauders »

jazzer wrote:
filter74 wrote:
Ne vadi se vise, sviju ti
Ne začatavaj temu ako nemaš ništa pametno da kažeš.
A ovo o cemu ti pises je pametno? Pa podjebava te raja sve vrijeme a ti se ufur'o da ozbiljno polemises. :lol: :lol:

Papak s Mojmila :)
Pa sto si bolan sjebac furke... :D
jazzer

#3052 Re: Cijene stanova All about

Post by jazzer »

Alfons Kauders wrote:Pa sto si bolan sjebac furke... :D
E jebi ga, bas vam sjeba ceif.. halalite :)
filter74

#3053 Re: Cijene stanova All about

Post by filter74 »

Cigani i prosjaci u eljitnom djelu grada, mada je pod nadzorom bivsih visokih zvjerski komunistickog rezima. :shock:
Znaci zato je bitna sigurnosna agencija, da niko ne prosi po ulazu.
Sad već zajebavaš - pa sam sebi p.... k..... hm, odgovori ... :lol:
A ovo o cemu ti pises je pametno? Pa podjebava te raja sve vrijeme a ti se ufur'o da ozbiljno polemises. :lol: :lol:
Papak s Mojmila
Nije bolan raja, nego papci :lol: :lol: :lol: Znam ja te seljačke fazone.
madner

#3054 Re: Cijene stanova All about

Post by madner »

Krvim ovog jezzera, elitnji sigurnosni sistemi u sigurnim djelovima grada gdje zivi samo eljita su mogli postati i puno vise. :D
gidra

#3055 Re: Cijene stanova All about

Post by gidra »

filter74 wrote:
Cigani i prosjaci u eljitnom djelu grada, mada je pod nadzorom bivsih visokih zvjerski komunistickog rezima. :shock:
Znaci zato je bitna sigurnosna agencija, da niko ne prosi po ulazu.
Sad već zajebavaš - pa sam sebi p.... k..... hm, odgovori ... :lol:
Papak s Mojmila
Nije bolan raja, nego papci :lol: :lol: :lol: Znam ja te seljačke fazone.
naguzila te žena i uzela ti stan u centru grada, ali razumijem ženu, valjalo je sa takvim kompleksašem živjeti kojem je eto sada životni uspjeh imati svoje prizemlje u zetovoj kući na području MZ Logavina :lol: ... i sad raja sa foruma papci :lol:
Last edited by gidra on 15/04/2013 15:22, edited 1 time in total.
jazzer

#3056 Re: Cijene stanova All about

Post by jazzer »

filter74 wrote:Nije bolan raja, nego papci :lol: :lol: :lol: Znam ja te seljačke fazone.
Svaka cast, pronicljiviji si nego sam mislio. Provalio si ih sviju a oni misle da tebe zajebavaju.

Kapa dole majstore. :thumbup:
madner

#3057 Re: Cijene stanova All about

Post by madner »

Ma majstorski nas je izdriblo :D
otherside

#3058 Re: Cijene stanova All about

Post by otherside »

filter postavio koordinate a onda se javili svi koji ne pripadaju zadatom skupu :D
pratim :D
Alhemicarkaa

#3059 Re: Cijene stanova All about

Post by Alhemicarkaa »

Đe ste papci. Nije definisana brzina prelaska putanje tako da si u glavnoj ulici za 15 minuta. Čisto da vidim kojem skupu pripadam :mrgreen:
otherside

#3060 Re: Cijene stanova All about

Post by otherside »

Alhemicarkaa wrote:Đe ste papci. Nije definisana brzina prelaska putanje tako da si u glavnoj ulici za 15 minuta. Čisto da vidim kojem skupu pripadam :mrgreen:
ti si nekad bila u elitnom naselju. sad si samo blizu elite :D
Alhemicarkaa

#3061 Re: Cijene stanova All about

Post by Alhemicarkaa »

Hmh, e to je da se ubiješ, samo pet minuta mi fali da budem elita. Pih. Ali ja brzo hodam, do Velikog parka mi treba 15 minuta, je li se to broji :roll:
otherside

#3062 Re: Cijene stanova All about

Post by otherside »

Alhemicarkaa wrote:Hmh, e to je da se ubiješ, samo pet minuta mi fali da budem elita. Pih. Ali ja brzo hodam, do Velikog parka mi treba 15 minuta, je li se to broji :roll:
moras prvo papcima objasniti gdje je veliki park :D
ne pika se :D
Alhemicarkaa

#3063 Re: Cijene stanova All about

Post by Alhemicarkaa »

Čuj gdje je, kod Sarajke :razz: :lol:
filter74 wrote:[
Stan u Sarajevu je u općinama Stari Grad i Centar u krugu od 15 minuta od glavne ulice eventualno uz malo prijevoza.
Vidiš ovo, haman sam elita :dance:
Cherry-Cherry

#3064 Re: Cijene stanova All about

Post by Cherry-Cherry »

Stan u Sarajevu je u općinama Stari Grad i Centar u krugu od 15 minuta od glavne ulice eventualno uz malo prijevoza
koliko je to malo prevoza ? nekome je malo 15 minuta, nekome 5... sve je relativno. :mrgreen:
Jay Gatsby

#3065 Re: Cijene stanova All about

Post by Jay Gatsby »

Cherry-Cherry wrote:
Stan u Sarajevu je u općinama Stari Grad i Centar u krugu od 15 minuta od glavne ulice eventualno uz malo prijevoza
koliko je to malo prevoza ? nekome je malo 15 minuta, nekome 5... sve je relativno. :mrgreen:
Prosječan čovjek za 15 minuta prepješači nekih 1,5 kilometara. "Eventualno malo prijevoza" neka bude još toliko... to su najmanje 3 kilometra (u praksi, nešto više). Eh, sad zavisi odakle se krene i u kom smjeru se ide :-) Recimo, od Predsjedništva do Čengić Vile je 4 km. A do novih zgrada u Vogošći nekih 4-5 km. A može se krenuti i od Vijećnice ili hotela Holiday Inn...
novi.dan.nova.nafaka

#3066 Re: Cijene stanova All about

Post by novi.dan.nova.nafaka »

madner wrote:Ma majstorski nas je izdriblo :D
Svaka čast Madner - fino ti nama reče par stranica prije da nas troll loži. Respekt! :razz:
filter74

#3067 Re: Cijene stanova All about

Post by filter74 »

Aha, ako se ne slažete s nečijim mišljenjem, onda mora da je troll :lol: :lol: :lol:

:run:
cico x

#3068 Re: Cijene stanova All about

Post by cico x »

evo jedna dobra ponuda ko trazi mali stan ili garsonjeru...
garsonjera na k.brdu,potpuno renovirana i adaptirana,novi prozori,vrata,wc,kuhinja ,30 m2,visoko prizemlje,cijena 54.000 i predajem kljuc u ruke ;)
iamia

#3069 Re: Cijene stanova All about

Post by iamia »

KRIZA NA BH. TRŽIŠTU NEKRETNINA:
Čak 15 hiljada novoizgrađenih stanova čeka na kupce, cijene kvadrata u konstantnom padu

Srijeda | 17.04.2013.

Zbog prezasićenosti tržišta i teške ekonomske situacije, potražnja za stanovima u BiH je na vrlo niskom nivou, pa tako čak 15.000 izgrađenih stanova čeka na kupce

http://www.capital.ba/prazno-zjapi-do-1 ... ova-u-bih/
modelar82

#3070 Re: Cijene stanova All about

Post by modelar82 »

Molim va za pomoc.
treba mi informacija da li zna neko kojoj zoni pripadaju Budakovici i kolika se orjentaciono krece cijena stanova na Budakovicima.Hvala unaprijed
gidra

#3071 Re: Cijene stanova All about

Post by gidra »

modelar82 wrote:Molim va za pomoc.
treba mi informacija da li zna neko kojoj zoni pripadaju Budakovici i kolika se orjentaciono krece cijena stanova na Budakovicima.Hvala unaprijed
http://bbirealestate.ba/projekti/ispod_budakovica/
milojicabrzi

#3072 Re: Cijene stanova All about

Post by milojicabrzi »

iamia wrote:KRIZA NA BH. TRŽIŠTU NEKRETNINA:
Čak 15 hiljada novoizgrađenih stanova čeka na kupce, cijene kvadrata u konstantnom padu

Srijeda | 17.04.2013.

Zbog prezasićenosti tržišta i teške ekonomske situacije, potražnja za stanovima u BiH je na vrlo niskom nivou, pa tako čak 15.000 izgrađenih stanova čeka na kupce

http://www.capital.ba/prazno-zjapi-do-1 ... ova-u-bih/
Ne bih se bas slozio da postoji neka latentna kriza na trzistu nekretnina. U to bi me uvjerili tek kad bih vidio da npr. cijena kvadrata na C.Vili ili Grbavici padne na 1500 km/m2, a Stup na 1200 ili 1300 KM.

Cak naprotiv, novogradnje se ekstra dobro i brzo prodaju, Tibra na Stupu prodala 2600 stanova za par godina, kako zavrse zgradu, tako je meni se cini i rasprodana, iako dosta kupaca ne zivi u stanu, vec su u inostranstvu i sl.

Sarajevo ima konstantan priliv stanovnistva i radne snage i stalno nove generacije koje stasaju za rijesavanje stambenog pitanja, tako da se sve sto se izgradi a iole je kvalitetno i povoljno, brzo prodaje.

Nece vise biti situacija, kada je kvadrat po Sarajevu bio 900-1300 KM, to je bilo kada su prodavani naslijedjeni stanovi iz socijalizma, koje su ljudi dobijali u vlasnistvo, pa im bilo svejedno koliko ce traziti za njih.

Sada se prodaju novoizgradjeni stanovi, cija cijena kvadrata po parametrima troskovo gradnje iznosi cca 800-900 KM (sve ostalo je zarada graditelja).

Dakle, ima prostora da cijene idu 20-30% dole, ali to se nece desiti, sve dok prodaja ide koliko-toliko brzo.

Kada bi zgrade stojale neprodate 4-5 god. tada bi se mogao ocekivati i pad cijena, kao sto je npr. situacija sa Novom Vogoscom, gdje se agresivno krenulo tamo 2008/2009 sa cijenama od cca 2000 KM po kvadratu, pa je sad cijena spustena na 1500-1600 sto je blize realnosti...
Truba
Grijem se na: Plin i struju
Horoskop: Vodolija

#3073 Re: Cijene stanova All about

Post by Truba »

ja mislim da se mi moramo odreknuti one neke kako bih je nazvao kletve da moraš imati stan...
jbg ako ne možeš imati stan nije sramota biti podstanar i mijenjati lokacije kako mijenjaš posao ili kako ti odgovara

problem je što kod nas ni to nije uređeno pa nemaš prava može te istjerati u noći... svašta nešto... onda se ponižavaju ljudi koji su čitav vijek u podstanarima ( nisu za juge dobili stan mora da su šonje)

s druge strane ima priliva stanovništva ali lakše je prodati djedovinu - brdo negdje na selu i kupiti stan u tibri nego nekome s asfalta koji nema šta prodati :D

imati stan je super... nemati stan... nije nikakvo prokletstvo... možda bi mnogi koji sada imaju stanove bili u njemačkoj danskoj americi ali nisu htjeli jer imaju stan :D
nekako te veže stan za jedno mjesto....

ja bih volio imati stan na čvili, grbavici ili vojničkom...ali ne može... gledam nešto u IS... ali još uvijek mi je nedostižno
didžej

#3074 Re: Cijene stanova All about

Post by didžej »

vidim sve elita... sta bi tek rekli da imate stan na minut hoda od predsjednistva. 8-)
ne prodajem, samo se hvalim. :D
Alfons Kauders

#3075 Re: Cijene stanova All about

Post by Alfons Kauders »

didžej wrote:vidim sve elita... sta bi tek rekli da imate stan na minut hoda od predsjednistva. 8-)
ne prodajem, samo se hvalim. :D
I meni je na minut hoda... Po minute do taksija, 10 minuta u taksiju, po minute iz taksija :D
Post Reply