HS kablovska

TV i novinske vijesti, vaši komentari, vaše teme...

Moderator: anex

Locked
slatkis86

#3051 Re: HS kablovska

Post by slatkis86 »

shlauf wrote:Zamrla tema, izgleda svi zadovoljni sa uslugama. Ovo mi se nikako ne svidja.
ovo je postalo toliko bezobzano da ljudi vise nemajuvolje ni da psuju :( kad hs propadne ,taj dan cu pocet slavit kao svoj rodjendan
davorf
Location: lost in thought and lost in time while the seeds of life and the seeds of change were planted...

#3052 Re: HS kablovska

Post by davorf »

Obavjestenje na HS-ovoj stranici:
Poštovani korisnici,
obavještavamo Vas da će kanal HBO biti otključan svim korisnicima digitalne televizije, u petak 18.04. u periodu od 19.00 do 22.00 h. Tada ćete biti u mogućnosti gledati, premijerno, 1. nastavak serije „Igra prijestolja“ (Game of Throns).
Temeljena na uspješnoj seriji fantastičnih knjiga „Pjesma leda i vatre“ Georgea R. R. Martina, IGRA PRIJESTOLJA, nova serija od deset nastavaka kreće ovog proljeća ekskluzivno na HBO-u. IGRA PRIJESTOLJA prati kraljeve i kraljice, vitezove i otpadnike, lažljivce i plemiće u borbi za moć. David Benioff i D.B. Weiss izvršni su producenti i scenaristi serije koja je snimana u studiju „Paint Hall“ u Belfastu, u Sjevernoj Irskoj, kao i na raznim drugim lokacijama u Sjevernoj Irskoj i Malti.
18.04. je ponedjeljak :lol: :lol: Pa ni to nisu bili u stanje ispravno napisati :roll:
theprodigy

#3053 Re: HS kablovska

Post by theprodigy »

davorf wrote:Obavjestenje na HS-ovoj stranici:
Poštovani korisnici,
obavještavamo Vas da će kanal HBO biti otključan svim korisnicima digitalne televizije, u petak 18.04. u periodu od 19.00 do 22.00 h. Tada ćete biti u mogućnosti gledati, premijerno, 1. nastavak serije „Igra prijestolja“ (Game of Throns).
Temeljena na uspješnoj seriji fantastičnih knjiga „Pjesma leda i vatre“ Georgea R. R. Martina, IGRA PRIJESTOLJA, nova serija od deset nastavaka kreće ovog proljeća ekskluzivno na HBO-u. IGRA PRIJESTOLJA prati kraljeve i kraljice, vitezove i otpadnike, lažljivce i plemiće u borbi za moć. David Benioff i D.B. Weiss izvršni su producenti i scenaristi serije koja je snimana u studiju „Paint Hall“ u Belfastu, u Sjevernoj Irskoj, kao i na raznim drugim lokacijama u Sjevernoj Irskoj i Malti.
18.04. je ponedjeljak :lol: :lol: Pa ni to nisu bili u stanje ispravno napisati :roll:
svaka cast..potez za pohvalu, cak 3 sata hbo sranja besplatno..
O'zone
Globalni moderator

#3054 Re: HS kablovska

Post by O'zone »

davorf wrote:Obavjestenje na HS-ovoj stranici:
Poštovani korisnici,
Petak-Ponedjeljak oboje počinje sa slovom "P" šta sitničarite :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
vesna555

#3055 Re: HS kablovska

Post by vesna555 »

Ej ljudi,
ako ja imam dva laptopa, sto ne mogu ici na net sa oba ako sam na HS-ovom netu? Ne mislim istovremeno, vec da ja koristim svoj kompjuter i idem na net sa mog laptopa, a čoek da ide sa svog. Ako mi čoek ponese komp svoj negdje, ja nemam net na svom laptopu, vec moram zvati HS.
Ima li iko isti problem i kako je rješiv?
Hvalaaa
AfromMann

#3056 Re: HS kablovska

Post by AfromMann »

da pitas vidovitu djemilu ili da nabavis router:
http://bs.wikipedia.org/wiki/Router
davorf
Location: lost in thought and lost in time while the seeds of life and the seeds of change were planted...

#3057 Re: HS kablovska

Post by davorf »

vesna555 wrote:Ej ljudi,
ako ja imam dva laptopa, sto ne mogu ici na net sa oba ako sam na HS-ovom netu? Ne mislim istovremeno, vec da ja koristim svoj kompjuter i idem na net sa mog laptopa, a čoek da ide sa svog. Ako mi čoek ponese komp svoj negdje, ja nemam net na svom laptopu, vec moram zvati HS.
Hvalaaa
Pogresna tema...imas na Racunari i Tehnologija temu HS internet. A evo ti link...prije nekih mjesec dana sam objasnjavao o cemu se radi...i zasto ne moze vise racunara na net preko modema, vec treba router.

http://www.sarajevo-x.com/forum/viewtop ... 5#p5364938

:mrgreen:
emirsarajevo

#3058 Re: HS kablovska

Post by emirsarajevo »

johntra wrote:Meni je našao TVSA automatski...Vratio se RTL Hrvatska i Nova na digitali, ali i dalje imam problem sa paljenjem TV-a, kao i problem sa kanalima koji nikako nemaju signal, pa mi TV na tim kanalima opet blokira...moram skontati koji su pa da ih stavim na skip...
I kod mene isto sranje ! :x
vesna555

#3059 Re: HS kablovska

Post by vesna555 »

AfromMann wrote:da pitas vidovitu djemilu ili da nabavis router:
http://bs.wikipedia.org/wiki/Router
Znam sta je router. Samo nije mi jasno što mi treba router kad ne koristim net u isto vrijeme na oba kompa, tj. ne dijelim jednu konekciju istovremeno na dva računala. To mi je nigdje veze i nikad prije nisam imala problema s tim. Uvijek smo koristili net svaki sa svog laptopa i sad mi nije jasno što odjednom ne može.
A može li kod logosofta ili telemacha? Prebacit cu se, sta cu drugo. Ne pada mi na pamet da kupujem router i izvaljujem neke pare bezveze, ako je moglo prije 3 mjeseca, moze i sad, ne razumijem sta su koji vrag to mijenjali.
vesna555

#3060 Re: HS kablovska

Post by vesna555 »

davorf wrote:
vesna555 wrote:Ej ljudi,
Hvalaaa
Pogresna tema...imas na Racunari i Tehnologija temu HS internet. A evo ti link...prije nekih mjesec dana sam objasnjavao o cemu se radi...i zasto ne moze vise racunara na net preko modema, vec treba router.

http://www.sarajevo-x.com/forum/viewtop ... 5#p5364938

:mrgreen:
Hvala ti puno na odgovoru!
AdrianMole

#3061 Re: HS kablovska

Post by AdrianMole »

Tri stvarke iz HS-a :-D

Prva stvar:
Poštovani korisnici,
nakon konstantacije da se javljaju problemi kod određenog broja korisnika, a naročito kod vlasnika Sony LCD TV prijemnika, pri skeniranju frekvencije 610 MHz, izvršeni su određeni tehnički radovi radi rješavanja tog problema, te Vas ovim putem obavještavamo da je spomenuti problem otklonjen, te da je potrebno da svi korisnici koji su imali dati problem, ponovno preskeniraju frekvenciju 610 MHz.
U slučaju da se, i nakon ponovnog skeniranja, javljaju određene teškoće, molimo Vas obratite nam se na mail: [email protected]
(sa njihovog sajta)

Druga stvar:
U prostorijama BBI centra, 04.04.2011. godine počeo je sa radom prvi M&H info pult gdje svi posjetioci mogu
dobiti detaljne informacije o uslugama koje nudi M&H Company, članica HS-HKB grupacije.
Posjetioci se u svakom trenutku mogu informisati o uslugama: analogne TV, kablovskog interneta,digitalne TV
i fiksne telefonije, kao i o načinima i uslovima priključenja istih.
Svi zainteresovani postojeći i novi korisnici, koji se odluče za neku od pomenutih usluga prijavu mogu
izvršiti lično na info pultu. Radno vrijeme Info pulta je svakim radnim danom od 09.00 do 22.00h,
a nedjeljom od 12.00 do 20.00h.
M&H Company i HS kablovska televizija, povodom otvaranja prvog info pulta, priredili su posebnu akciju za
sve korisnike koji se prijave za neku od usluga na info pultu u BBI centru.
Akcija traje do 01.05.2011. godine i tokom trajanja ove akcije, cijena priključka za sve usluge je 1 KM.Za svaki potpisani ugovor korisnike očekuju i prigodni pokloni.Za sve dodatne informacije možete kontaktirati info pult na brojeve telefona 972-111 i 972-222.(sa njihovog sajta)

Treća stvar(nezvanično):
Danas je proradila kako treba i frekvencija 354 Mhz.Na njoj su Food Network HD i Outdoor Channel HD.Tako oni zaokružuju HD ponudu na obećanih 8 kanala.Od ranije su u mreži Arte,Erste,ZDF,NG,Eurosport i Eurosport 2. Komercijalna upotreba ovih kanala vjerojatno kreće od 1.5.Testiraju se i Arenasport HD kanali ,pa će se i oni do toga datuma pridružiti pretplatnicima Arenasport paketa.
luccko

#3062 Re: HS kablovska

Post by luccko »

AdrianMole wrote:Tri stvarke iz HS-a :-D

Prva stvar:
Poštovani korisnici,
nakon konstantacije da se javljaju problemi kod određenog broja korisnika, a naročito kod vlasnika Sony LCD TV prijemnika, pri skeniranju frekvencije 610 MHz, izvršeni su određeni tehnički radovi radi rješavanja tog problema, te Vas ovim putem obavještavamo da je spomenuti problem otklonjen, te da je potrebno da svi korisnici koji su imali dati problem, ponovno preskeniraju frekvenciju 610 MHz.
U slučaju da se, i nakon ponovnog skeniranja, javljaju određene teškoće, molimo Vas obratite nam se na mail: [email protected]
(sa njihovog sajta)

Druga stvar:
U prostorijama BBI centra, 04.04.2011. godine počeo je sa radom prvi M&H info pult gdje svi posjetioci mogu
dobiti detaljne informacije o uslugama koje nudi M&H Company, članica HS-HKB grupacije.
Posjetioci se u svakom trenutku mogu informisati o uslugama: analogne TV, kablovskog interneta,digitalne TV
i fiksne telefonije, kao i o načinima i uslovima priključenja istih.
Svi zainteresovani postojeći i novi korisnici, koji se odluče za neku od pomenutih usluga prijavu mogu
izvršiti lično na info pultu. Radno vrijeme Info pulta je svakim radnim danom od 09.00 do 22.00h,
a nedjeljom od 12.00 do 20.00h.
M&H Company i HS kablovska televizija, povodom otvaranja prvog info pulta, priredili su posebnu akciju za
sve korisnike koji se prijave za neku od usluga na info pultu u BBI centru.
Akcija traje do 01.05.2011. godine i tokom trajanja ove akcije, cijena priključka za sve usluge je 1 KM.Za svaki potpisani ugovor korisnike očekuju i prigodni pokloni.Za sve dodatne informacije možete kontaktirati info pult na brojeve telefona 972-111 i 972-222.(sa njihovog sajta)

Treća stvar(nezvanično):
Danas je proradila kako treba i frekvencija 354 Mhz.Na njoj su Food Network HD i Outdoor Channel HD.Tako oni zaokružuju HD ponudu na obećanih 8 kanala.Od ranije su u mreži Arte,Erste,ZDF,NG,Eurosport i Eurosport 2. Komercijalna upotreba ovih kanala vjerojatno kreće od 1.5.Testiraju se i Arenasport HD kanali ,pa će se i oni do toga datuma pridružiti pretplatnicima Arenasport paketa.
e jos da nam daju arene za 1 KM bili bi bolji od Barse :thumbup:
johntra

#3063 Re: HS kablovska

Post by johntra »

Meni je TV sinoć normala upalio, još samo da provjerim kanale koji su štopali...sad kada se pobiju HS-ovci i Telemahovci, jer i Telemach ima prostorije u BBI centru...
neno1974

#3064 Re: HS kablovska

Post by neno1974 »

AdrianMole wrote:Tri stvarke iz HS-a :-D

Danas je proradila kako treba i frekvencija 354 Mhz.Na njoj su Food Network HD i Outdoor Channel HD.

Pozdrav!

Koja je modulacija i symbol rate za ovu frekvenciju da ne lutam. Hvala unaprijed.
Tiger 033

#3065 Re: HS kablovska

Post by Tiger 033 »

Toshe 4ever wrote:
lord blackadder wrote:Jel se ono Enes siri po Malti? Mescini njegovi kopaju kanale...

Ima li habera za SK?
eh taj SK...sjecete li se tih vremena? :lol:

pricati o SK-u je ko pricati o drugu Titu i jugostalgiji :-D
Upravo tako :dance:
Kako SBB/Telemach ucenjuje manje operatere po BiH Sport Klubom

http://www.novisf.com/wbb3/digitalna-te ... rt-klubom/
Adriatic

#3066 Re: HS kablovska

Post by Adriatic »

Jah, jadan Enes.
Još ću se rasplakati.
Koja mu je sljedeća egzotična destinacija na redu da ide, od naših para?
A sve nema para.
Eneseeeeeeee gdje ćeš za praznik?
branimir stulic

#3067 Re: HS kablovska

Post by branimir stulic »

Preskenirao tako da sada imam 77 kanala na digitalnoj, 8HD... auuuuu... mraaaaaaaaaak. Boze zapitam se kako li je sada onima sto ostadose na MMDS....PS Nisam Enes
johntra

#3068 Re: HS kablovska

Post by johntra »

Nema veze...možda si Enesova žena? :lol:
O'zone
Globalni moderator

#3069 Re: HS kablovska

Post by O'zone »

johntra wrote:Nema veze...možda si Enesova žena? :lol:
:lol: :lol: :lol: :lol:
branimir stulic

#3070 Re: HS kablovska

Post by branimir stulic »

O'zone wrote:
johntra wrote:Nema veze...možda si Enesova žena? :lol:
:lol: :lol: :lol: :lol:
:lol: :lol: :lol: stvarno da se covjek up..a od smijeha... :lol: :lol: :lol:
Nego hvala Bogu dragom da se rijesih MMDS-a...
Eldinn

#3071 Re: HS kablovska

Post by Eldinn »

Jel kod vas slika na Arena sport kanalima nije preko cijelog ekrana?
O'zone
Globalni moderator

#3072 Re: HS kablovska

Post by O'zone »

Eldinn wrote:Jel kod vas slika na Arena sport kanalima nije preko cijelog ekrana?
Odavno.

Onakav kvalitet slike se očekuje kad sobnom antenom hvataš signal.
north_1987

#3073 Re: HS kablovska

Post by north_1987 »

imal ko problema da mu zvuk ide prije slike?? na obicnoj kablovskoj. koji k.
riko-ga

#3074 Re: HS kablovska

Post by riko-ga »

north_1987 wrote:imal ko problema da mu zvuk ide prije slike?? na obicnoj kablovskoj. koji k.
Nova TV vec odavno.Za ostale neznam. :x
theprodigy

#3075 Re: HS kablovska

Post by theprodigy »

jel nam veceras hbo gratis :D
Locked