djaba.. ono je nazalost njihov maximum.. malo bi i vladu okrivio.. covjek nema taktike uopste za onu ekipu..Eborg wrote:Ja to gledam da su se borili. Stvarno ne znaju previše i kondicijski su grozni ali makar su se trudili, to poštujem. Nije bilo zajebancije kao prije.
N.K. Čelik Zenica
Moderators: Charuga, Tomahawk11
-
Djubre_
#3051 Re: N.K. Čelik Zenica
-
Eborg
#3052 Re: N.K. Čelik Zenica
Ne znam šta bih ti rekao. Igrali smo taj neki 3-5-2 pa i 5-4-1 sistem pa nas nije baš išlo. Koliko sam upratio protiv Željezničara je bilo klasično 4-4-2.
Teško je uigrati tek skrpljenu a i limitiranu ekipu za ovako malo vremena. Funkcioniše protiv Busovače, Viteza i sličnih ekipa a onda kada dođe iole ozbiljniji protivnik to ne ide baš kako je zamišljeno.
Žao mi je što Travančić nikako da posloži neke stvari u glavi. Ima potencijal da bude recimo kao Višća pa možda čak i više ali nikako da napravi klik u glavi da treba igrati konzistentnije i ozbiljnije.
Teško je uigrati tek skrpljenu a i limitiranu ekipu za ovako malo vremena. Funkcioniše protiv Busovače, Viteza i sličnih ekipa a onda kada dođe iole ozbiljniji protivnik to ne ide baš kako je zamišljeno.
Žao mi je što Travančić nikako da posloži neke stvari u glavi. Ima potencijal da bude recimo kao Višća pa možda čak i više ali nikako da napravi klik u glavi da treba igrati konzistentnije i ozbiljnije.
- ultima_palabra
#3053 Re: N.K. Čelik Zenica
Šteta što niste imali Vladu dok ste imali iole bolje igrače... da on ima Purića i Vršajevića mislim da bi bio bar u prvih 5.
-
Eborg
#3054 Re: N.K. Čelik Zenica
I ja tako mislim. Imao je Čelik u zadnjih par godina nekoliko zaista dobrih igrača ali treneri teško da su mogli biti gori.
Luka Bilobrk, Dario Purić, Avdija Vršajević, Adnan Zahirović, Emir Hadžić, Dario Damjanović, Vedin Musić, Semjon Milošević, Emir Obuća itd.
Ovo su samo zadnje 2 sezone.
U svakom slučaju, očekujem remont ekipe na polusezoni. Velika podrška Jagodiću ne smije izostati.
Luka Bilobrk, Dario Purić, Avdija Vršajević, Adnan Zahirović, Emir Hadžić, Dario Damjanović, Vedin Musić, Semjon Milošević, Emir Obuća itd.
Ovo su samo zadnje 2 sezone.
U svakom slučaju, očekujem remont ekipe na polusezoni. Velika podrška Jagodiću ne smije izostati.
-
Djubre_
#3055 Re: N.K. Čelik Zenica
Puric i Vrsajevic su jedna velika klasa za trenutne igrace.. i kad ti odu takvi, a dodju losiji.. nemas sto ocekivati, osim neke zlatne sredine.. Kroz kup nesto mogu da izvuku, i nadaju se nekim pojacanjima.. a u ligi, neka se bore da ostanu gdje jesu.. Kajkut je nekada bio golgeter.. sad je skoro pa nula jedna.. Jasmin Mesanovic, ima potencijala, ali on sam ne moze nista da napravi..
-
Mustang1
#3056 Re: N.K. Čelik Zenica
Kajkut ovakav kakav je za 10 klasa je bolji od svih ostalih .. Zeljo je bio katastrofa ali je i takav bolji od nas .. Ofsajd i ako je bio bio je minimalan i mozda jeste greska ali vaditi se na to i davati onakve izjave je osim neprofesionalno smijesno ..
-
Eborg
#3057 Re: N.K. Čelik Zenica
Koliko god sudija (teoretski) bio protiv tebe, kvalitetom se to može nadvladati. Svirat će brate svaki kontakt ali zavući ćeš ako ništa jedan gol na kvalitet ako si baš bolji. Mi smo imali 3 konkretna šuta na gol (realno, nije ni Željezničar bio ništa bolji).
Zato ja ne volim te priče o sudijama. Čitao sam mišljenja psihologa koji kažu da imaju dva načina odnosa prema porazu:
1) distancirat ćeš se od tima a kod prvog uspjeha se identifikovati sa istim (tzv derbi-navijači);
2) poraz ćeš lično doživjeti i to će te mučiti ali ćeš upravo u psihološkom kontekstu "mentalne higijene" gledati da svališ neuspjeh na sudiju, loš teren, nevrijeme, prodanu utakmicu i slično a vrlo rijetko ćeš priznati da je neko bio lošiji jer to udara na fundamente tvoje ljubavi prema klubu koji je za tebe najbolji.
Dakle, sve je to normalno.
Trenirati, trenirati i trenirati!
Zato ja ne volim te priče o sudijama. Čitao sam mišljenja psihologa koji kažu da imaju dva načina odnosa prema porazu:
1) distancirat ćeš se od tima a kod prvog uspjeha se identifikovati sa istim (tzv derbi-navijači);
2) poraz ćeš lično doživjeti i to će te mučiti ali ćeš upravo u psihološkom kontekstu "mentalne higijene" gledati da svališ neuspjeh na sudiju, loš teren, nevrijeme, prodanu utakmicu i slično a vrlo rijetko ćeš priznati da je neko bio lošiji jer to udara na fundamente tvoje ljubavi prema klubu koji je za tebe najbolji.
Dakle, sve je to normalno.
Trenirati, trenirati i trenirati!
- Partijaner
#3058 Re: N.K. Čelik Zenica
Da su nasi vodili jedno 2-3 razlike ne bi mozda bilo ovih sudijskih pogresaka, ali posto nasi igraci nisu sposobni to uraditi bilo je za ocekivati da ce biti svega od strane sudije posto je se utakmica prelamali i znao sam jednostavno da ce zeljo dati gol jer su opasni iz prekida i tako bi jbg, sad se okrenut Slaviji i probat otkinut bod.
-
Eborg
#3059 Re: N.K. Čelik Zenica
Uprava bi definitivno trebala proširiti stručni štab kondicijskim trenerom.
Jagodić (šef stručnog štaba), Japaur (asistent), Hrustanović (trener golmana), Hukić (trener-skaut) je ono što trenutno imamo, nije to dovoljno.
Treba kondicijski trener i još jedan trener zadužen za treninge. Ne znam učestvuje li Hukić uopšte na treninzima ili samo sastavlja izvještaje.
Jagodić (šef stručnog štaba), Japaur (asistent), Hrustanović (trener golmana), Hukić (trener-skaut) je ono što trenutno imamo, nije to dovoljno.
Treba kondicijski trener i još jedan trener zadužen za treninge. Ne znam učestvuje li Hukić uopšte na treninzima ili samo sastavlja izvještaje.
-
Djubre_
#3060 Re: N.K. Čelik Zenica
Kako ces voditi 2-3 razlike kad ti sudija svira preksraj u napadu (gluma), ili ofsajd koji nije postojao.. Kako ces onda dati 2-3 gola ? Kad si god imao loptu, prekidao ti je utakmicu.Partijaner wrote:Da su nasi vodili jedno 2-3 razlike ne bi mozda bilo ovih sudijskih pogresaka, ali posto nasi igraci nisu sposobni to uraditi bilo je za ocekivati da ce biti svega od strane sudije posto je se utakmica prelamali i znao sam jednostavno da ce zeljo dati gol jer su opasni iz prekida i tako bi jbg, sad se okrenut Slaviji i probat otkinut bod.
- Partijaner
#3061 Re: N.K. Čelik Zenica
Znam ja sve to, vidio sam nisam corav, al da je bilo sudjenje kako treba opet nasi ne bi zabili 2-3 gola jer ne znaju, shvatite to vec jednom, sa ovom ekipom ne mozemo nesto puno napraviti, ne mogu trcat svih 90 min. to je ocigledno, pun mi je racku vise svega i sudija itd.andr0id wrote:Kako ces voditi 2-3 razlike kad ti sudija svira preksraj u napadu (gluma), ili ofsajd koji nije postojao.. Kako ces onda dati 2-3 gola ? Kad si god imao loptu, prekidao ti je utakmicu.Partijaner wrote:Da su nasi vodili jedno 2-3 razlike ne bi mozda bilo ovih sudijskih pogresaka, ali posto nasi igraci nisu sposobni to uraditi bilo je za ocekivati da ce biti svega od strane sudije posto je se utakmica prelamali i znao sam jednostavno da ce zeljo dati gol jer su opasni iz prekida i tako bi jbg, sad se okrenut Slaviji i probat otkinut bod.
-
Djubre_
#3062 Re: N.K. Čelik Zenica
Nije niko ni trazio od njih 2-3 gola, jer to je tesko protiv jednog prvaka zemlje uraditi.. Mogli su samo oni nama uvaliti 3 komada kao u kupu.. jer su nas tada baš nadigrali.
S igrom iz prvih 20 minuta, smo zasluzeno poveli sa 1:0. Da je ostala onakva igra priblizno do kraja, mozda bi se utakmica i zavrsila 1:0 sto bi nam svakako dobro bilo. Medjutim, sudije to nisu tako zeljele. Poceli su da prekidaju utakmicu na svakom dijelu terena, sto je izazvalo nervozu kod igraca. Znas kad ti je sudijska rijec ili pistaljka zadnja, a ti mu ne smijes nista reci na to, zbog sankcija koje bi uslijedile tom igracu. Sudije su radile sve sto je potrebno, da namjeste jednom klubu da dodje do poravnanja, pa poslije i pobjede.. Jednostavno se nije mahalo zastavicom kada je to trebalo, nego se mahalo kad to nije trebalo, jer tad bi mozda taj njegov klub gubio sa 2:0 vec, sto bi bilo tesko poravnati rezultat, a kamo li otici sa 3 boda kuci..
To se sinoc desavalo i na utakmici sarajevo - siroki brijeg. Ljudi jesu prvi na tabeli i pobjedili su, ali su nezadovoljni sudjenjem.. levatine 3 ofsajda greske prave..
a sto se tice celika, oni meda ne mogu.. ali igra iz prvih 20 min je nesto i pokazala, jer ni zeljo nije bio jak protivnik u ovoj utakmici..
S igrom iz prvih 20 minuta, smo zasluzeno poveli sa 1:0. Da je ostala onakva igra priblizno do kraja, mozda bi se utakmica i zavrsila 1:0 sto bi nam svakako dobro bilo. Medjutim, sudije to nisu tako zeljele. Poceli su da prekidaju utakmicu na svakom dijelu terena, sto je izazvalo nervozu kod igraca. Znas kad ti je sudijska rijec ili pistaljka zadnja, a ti mu ne smijes nista reci na to, zbog sankcija koje bi uslijedile tom igracu. Sudije su radile sve sto je potrebno, da namjeste jednom klubu da dodje do poravnanja, pa poslije i pobjede.. Jednostavno se nije mahalo zastavicom kada je to trebalo, nego se mahalo kad to nije trebalo, jer tad bi mozda taj njegov klub gubio sa 2:0 vec, sto bi bilo tesko poravnati rezultat, a kamo li otici sa 3 boda kuci..
To se sinoc desavalo i na utakmici sarajevo - siroki brijeg. Ljudi jesu prvi na tabeli i pobjedili su, ali su nezadovoljni sudjenjem.. levatine 3 ofsajda greske prave..
a sto se tice celika, oni meda ne mogu.. ali igra iz prvih 20 min je nesto i pokazala, jer ni zeljo nije bio jak protivnik u ovoj utakmici..
- sadmire
#3063 Re: N.K. Čelik Zenica
U potpunosti s e slazem sa ovom konstatacijom. Kajkut je trenutno daleko najbolji igrac Celika, jos vjerovatno nije najspremniji, a nema s kim ni igrati.Bubalo1 wrote:Kajkut ovakav kakav je za 10 klasa je bolji od svih ostalih .. Zeljo je bio katastrofa ali je i takav bolji od nas .. Ofsajd i ako je bio bio je minimalan i mozda jeste greska ali vaditi se na to i davati onakve izjave je osim neprofesionalno smijesno ..
Dovoljno je da njega zatvore, po bokovima nema nikakve igre, ne znam jel do taktike il je zbog nedostatka iole kvalitetnog bocnog koji bi mogao probiti po boku i uputiti kvalitetan centarsut.
Onaj Kuduzovic je mozda simpatican igrac, ali sa loptom je u zavadi. A mali Markovic je jedan od boljih, al igra previse defanzivno da bi mogao nesto vise pruziti u napadu.
Sa klupe nema ko unijeti preokret i dati novu dinamiku igri, tako da se sve u svemu radi o jako limitiranoj ekipi koja jace ekipe moze pobijediti samo uz puno srece. Koje nazalost nemamo.
-
Djubre_
#3064 Re: N.K. Čelik Zenica
Kajkuta staviti u prvih 11, je isto kao i Senada Brkica da stavis... mala razlika.. Kajkut je bio dobar igrac u borcu.. davao je golove.. ali je onda uslijedio pad forme, i dosao u celik NE SPREMAN.. Znaci ima karijeru neku iza sebe kao brkic.. dovedi i brkica, on ce biti klasa za ove igrace, ali taj covjek vise ne moze da zabija kao nekada.. blaga prednost kajkuta nad brkicem SAD, je kondicija.. i godine.. nista vise 
- amoninan
#3065 Re: N.K. Čelik Zenica
Šta je s Mešanovićem, jel teža ozljeda?
Mislim da je njegov izlazak bio prelomni trenutak.
A Kajkut će proraditi dok malo dođe sebi, valjaće vam Saša sigurno. Samo malo sabura.
A Kajkut će proraditi dok malo dođe sebi, valjaće vam Saša sigurno. Samo malo sabura.
- samo_ti
#3066 Re: N.K. Čelik Zenica
Nije teza povreda. Najvjerovatnije igra protiv Slavijeamoninan wrote:Šta je s Mešanovićem, jel teža ozljeda?
Kajkut je odlican igrac, samo njemu i Mesanu tesko da ima ko da doda loptu...jbga.
Mi od vremena Šabe nemamo centralnog veznog kako treba i to je tako. Osjetimo to svake sezone.
-
Djubre_
#3067 Re: N.K. Čelik Zenica
Ja nikad da skontam ove povrede nogometasa..
Valjda clanak upitanju.. uganuo sta vec.. nije strasno.. ali kup pauzira
Valjda clanak upitanju.. uganuo sta vec.. nije strasno.. ali kup pauzira
-
Mustang1
#3068 Re: N.K. Čelik Zenica
Pocelo je .. Bit ce svega u ovom mjesecu !
-
Djubre_
#3069 Re: N.K. Čelik Zenica
Teška situacija u Čeliku
http://scsport.ba/vijest/44008?fb_comme ... 5115173786
zar je bila bolja? naravno sad slijede opet porazi na strani.. kod kuce patnja sa slabijim ekipama.. a poraz od onih iznad.. i na kraju svake utakmice bit ce komentar, imamo povredjenih igraca.. bla bla bla.. Vlado, nek ti je Bog na pomoci..
http://scsport.ba/vijest/44008?fb_comme ... 5115173786
zar je bila bolja? naravno sad slijede opet porazi na strani.. kod kuce patnja sa slabijim ekipama.. a poraz od onih iznad.. i na kraju svake utakmice bit ce komentar, imamo povredjenih igraca.. bla bla bla.. Vlado, nek ti je Bog na pomoci..
- ultima_palabra
#3070 Re: N.K. Čelik Zenica
Što Vlado otjera Kuduza?
-
Djubre_
#3071 Re: N.K. Čelik Zenica
Nemam pojma kaze da jos nije razlog prenio celnicima kluba niti u javnosti.. Kaze da Kuduzovic nece igrati, dokle sam god ja u klubu trener.. Po mom misljenju, gledao sam ovog kuduza zadnjih par kola.. veze nema, isto izgubljen u igri.. ma da ce ga mnogi pohvaliti.. ali za mene je los igrac, kao i vecina njih koji su trenutno u celiku.. Mozda mu je sta i rekao, dok je vlado ovako reagovo.. sumnjam da je igra kuduzovica upitanju..
- Partijaner
#3072 Re: N.K. Čelik Zenica
Kad bi realno govoril Kuduz u zadnje vrijeme nije onaj igrac od ranije, nastrane simpatije i sve to ali brate ak ne igras, ako se ne zalazes ma samo tjerat pa da je ne znam ko, ja sam dobio info da je Kuduz pravio neki klan u svlacionici kako bi smjenio Vladu posto ga ovaj ostavlja na klupi radi losijih partija, sad koliko je tacno ne znam, u svakom slucaju ja podrzavam Vladu i neka ostane trener jos 5 godina, samo hamelj bacat iz Celika ko se ne bori srcem pa makar bila i nasa zenicka djeca.
-
Djubre_
#3073 Re: N.K. Čelik Zenica
Partijaner wrote:Kad bi realno govoril Kuduz u zadnje vrijeme nije onaj igrac od ranije, nastrane simpatije i sve to ali brate ak ne igras, ako se ne zalazes ma samo tjerat pa da je ne znam ko, ja sam dobio info da je Kuduz pravio neki klan u svlacionici kako bi smjenio Vladu posto ga ovaj ostavlja na klupi radi losijih partija, sad koliko je tacno ne znam, u svakom slucaju ja podrzavam Vladu i neka ostane trener jos 5 godina, samo hamelj bacat iz Celika ko se ne bori srcem pa makar bila i nasa zenicka djeca.
To i ja vidim kad ga uvede.. uopste nije onaj kuduz od ranije.. nije mi jasan nikako, kako onako ko izgubljen slucaj uleti na teren i bezveze trci za loptom.. kao mali anid travancic.. umislja lik da je ronaldo da prolazi kroz 2-3 igraca.. pa upada non stop.. daj goni te igrace..
- Partijaner
#3074 Re: N.K. Čelik Zenica
To su brate svi uvidjeli ne samo ja i ti. Previse agresivno igra da kazem prljavo, pa gotovo ko da ide na to da slomije igraca.andr0id wrote:Partijaner wrote:Kad bi realno govoril Kuduz u zadnje vrijeme nije onaj igrac od ranije, nastrane simpatije i sve to ali brate ak ne igras, ako se ne zalazes ma samo tjerat pa da je ne znam ko, ja sam dobio info da je Kuduz pravio neki klan u svlacionici kako bi smjenio Vladu posto ga ovaj ostavlja na klupi radi losijih partija, sad koliko je tacno ne znam, u svakom slucaju ja podrzavam Vladu i neka ostane trener jos 5 godina, samo hamelj bacat iz Celika ko se ne bori srcem pa makar bila i nasa zenicka djeca.
To i ja vidim kad ga uvede.. uopste nije onaj kuduz od ranije.. nije mi jasan nikako, kako onako ko izgubljen slucaj uleti na teren i bezveze trci za loptom.. kao mali anid travancic.. umislja lik da je ronaldo da prolazi kroz 2-3 igraca.. pa upada non stop.. daj goni te igrace..
Ima tu jos kandidata koje bi Sir Vlado trebao sutnuti, polahko doce sve na svoje, dosta je bilo vise mangupluka.
-
Djubre_
#3075 Re: N.K. Čelik Zenica
Jbg ja nisam upucen, ko je dovodio sve te igrace? Ko je taj skaut koji ih je birao.. Zao mi je sto je Perco otisao.. on ne bih doveo 10 igraca.. ali bih doveo 2 dobra igraca siguran sam.. Ma da je i perco sve manje u tim vodama..