Kosarkaska reprezentacija BiH

Košarka u BiH, NBA liga, NLB liga, Euroliga,...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

Post Reply
ArthurSpooner

#3051 Re: Reprezentacija BiH

Post by ArthurSpooner »

STATISTICAL LEADERS - PLAYERS

Jusuf Nurkic

:bih:

http://u18men.fibaeurope.com/enDivB/cid ... _2012.html
Tkd

#3052 Re: Reprezentacija BiH

Post by Tkd »

Jusuf je naš Dwight :-D

Na onoj snimci što sam gledao nije dobivao dovoljno lopti ispod obruča. Kakav mu je "horuk " ? :lol:

Zamislite jednoga dana da ubija onako kao Pao ili Marc. Marc bio rupa, Zimić preko njega zakucavao, a gledaj danas. Što da i naš igrač ne napreduje u tolikoj ili većoj mjeri ako Bog da :bih:
Tomahawk11
Globalni moderator

#3053 Re: Reprezentacija BiH

Post by Tomahawk11 »

ArthurSpooner wrote:STATISTICAL LEADERS - PLAYERS

Jusuf Nurkic

:bih:

http://u18men.fibaeurope.com/enDivB/cid ... _2012.html
Stvarno je zvijer. Jedini sve cetiri double-double :thumbup:
Tomahawk11
Globalni moderator

#3054 Re: Reprezentacija BiH

Post by Tomahawk11 »

Tkd wrote:Jusuf je naš Dwight :-D

Na onoj snimci što sam gledao nije dobivao dovoljno lopti ispod obruča. Kakav mu je "horuk " ? :lol:

Zamislite jednoga dana da ubija onako kao Pao ili Marc. Marc bio rupa, Zimić preko njega zakucavao, a gledaj danas. Što da i naš igrač ne napreduje u tolikoj ili većoj mjeri ako Bog da :bih:
I ja sam to primjetio, tanki smo sa asistencijama. Jos da ima neko da ga razigra, isao bi on i do 40 :mrgreen:
Tkd

#3055 Re: Reprezentacija BiH

Post by Tkd »

Belgija je igrala zonu, pa zato mu nisu toliko lopti mogli davati. Čak je i tricu opalio onda. U sljedeća 3 meča niti jedan šut nije bio sa 6.75 upućen s njegova strane.

Nisam gledao ostale 3 utakmice jer ima bitnijih stvari od reprezentacije Bosne i Hercegovine kao Larin izbor i sličnih gluposti na tv-u, tako da ne znam kakav je napadački kad primi loptu, mislim da li je tehnički potkovan ili se samo "gura" :lol:
Tomahawk11
Globalni moderator

#3056 Re: Reprezentacija BiH

Post by Tomahawk11 »

Hajd valjda ce biti kakvih prenosa na TV. Zainteresovala me mlada repka pravo, da mi je naci vremena, otisao bi pogledati.
amoninan

#3057 Re: Reprezentacija BiH

Post by amoninan »

Rekli su ako izborimo polufinale da će prenositi.
ArthurSpooner

#3058 Re: Reprezentacija BiH

Post by ArthurSpooner »

amoninan wrote:Danas igraju Island-Finska i Crna Gora-Švedska. Pobjednici ovih duela su naši protivnici u sljedećoj rundi.
Mislim, ako ne bude iznenadjenja, da ce se u grupi F boriti BiH, Belgija, Svedska i Island.
Tkd

#3059 Re: Reprezentacija BiH

Post by Tkd »

Da, ali u Sarajevu se održaje to prvenstvo i nisi u stanju da prenose utakmice naše repke a kamoli ostale . "Ovaj program ste Vi omogućili". Fuj.

Možda bi i prenosili da igraju Hrvatska ili Srbija , ali ovako BiH, ma jok, šta će nam to .
Tomahawk11
Globalni moderator

#3060 Re: Reprezentacija BiH

Post by Tomahawk11 »

Tkd wrote:Da, ali u Sarajevu se održaje to prvenstvo i nisi u stanju da prenose utakmice naše repke a kamoli ostale . "Ovaj program ste Vi omogućili". Fuj.

Možda bi i prenosili da igraju Hrvatska ili Srbija , ali ovako BiH, ma jok, šta će nam to .
Gdje ce, bitniji je prenos Srbija - CG, vaterpolo za 3. mjesto, da se ne pokvari hatar, yebo to sto igraju nasa djeca :oops: Trebalo je organizovati prenos iz Laktasa kad je reprezentacija Srbije igrala skoro prijateljsku.
Tkd

#3061 Re: Reprezentacija BiH

Post by Tkd »

Bio je prenos mislim, ali na jednom drugom kanalu :D
Tomahawk11
Globalni moderator

#3062 Re: Reprezentacija BiH

Post by Tomahawk11 »

Tkd wrote:Bio je prenos mislim, ali na jednom drugom kanalu :D
To me i ne cudi. I neka je. Oni ionako izdisu za tom reprezentacijom. Piche flash vijesti na ekranu: Srpska reprezentacija na OI u ovom, u onom....srpski reprezentativac....i tako u krug. Jah, spomenuli su i Mekica kad je ispao :oops: Onako usput, ko da je sa Fidzija :mrgreen:
Mene zanima sta hoce ova nasa televizija, ima BHT im FTV, pa zar se nisu mogli dogovoriti da prenose ovu djecu? Perspektivniji tim nismo imali, mora se dati paznja kad je nesto uspjesno, ako nam dolazi generacija koja bi mogla napraviti nesto vise, daj da se vidi, daj da dobije priliku da bude sto bolje. Yok, nasi bilmezi nemaju osjecaja :x
ArthurSpooner

#3063 Re: Reprezentacija BiH

Post by ArthurSpooner »

Koga vise briga za njih? (mislim RSovce)...pustimo ih i gledamo svoja posla :bih:
Tomahawk11
Globalni moderator

#3064 Re: Reprezentacija BiH

Post by Tomahawk11 »

ArthurSpooner wrote:Koga vise briga za njih? (mislim RSovce)...pustimo ih i gledamo svoja posla :bih:
Ma i ja to kazem, nek prenose po cijeli dan sta im srcu milo. Ne mozes ih natjerati da prenose, iako su dio BiH. Mene interesuje sto BHT i FTV ne poduzimaju nista za promociju naseg sporta, a daj da im se plati pretplata?
ArthurSpooner

#3065 Re: Reprezentacija BiH

Post by ArthurSpooner »

Vjeruj da i mene to interesuje....
It_is_a_Leclerc

#3066 Re: Reprezentacija BiH

Post by It_is_a_Leclerc »

Vidim da ste nešto o ovim "domaćim izdajnicima" koji idu igrati za susjedne zemlje, pisali. Što se toga tiče moje mišljenje je slijedeće. Naime, nikog ne treba tjerati i moliti da igra za BiH. Igranje za reprezentaciju ove zemlje je privilegija. Oni koji je se odreknu mogu svoju sreću tražiti u drugim zemljama, i u tome nema nikakvih problema. Ova zemlja se nikad nije oslanjala na izdajnike i razno-razne prelivode. Preživjeli smo i bez njih, kad nismo imali jednog do dva dobra igrača, pa ćemo valjda preživjeti i sa ovim mladim i vrlo talentovanim generacijama koji već nabijaju komplekse kojekakvim Markotama i Bogdanović-Omerhodžićima.

Kad se određene igrači srpske i hrvatske narodnosti ne pozove u reprezentaciju onda plaču i nariču kako ih majoriziraju, tjeraju, i slično. Kad ih pozovu, onda s visoka kažu kako "ovo nije njihova reprezentacija". Pa nek' se u konačnici odluče...

A što se tiče BHT-a, oni su sve rekli prenošenjem nekog tamo waterpoloa umjesto utakmice SAD-Španija u košarci.
Tkd

#3067 Re: Reprezentacija BiH

Post by Tkd »

Licemjerstvo na visokom nivou ;-)
Mr. Brightside

#3068 Re: Reprezentacija BiH

Post by Mr. Brightside »

na kojem sam ja onda kanalu gledao košarku :-? :zoka:
Tkd

#3069 Re: Reprezentacija BiH

Post by Tkd »

Gledao si možda 2 poluvrijeme . Pardon, gledao si i prvo poluvrijeme, onih punih 2-3 sekunde ;-)
amoninan

#3070 Re: Reprezentacija BiH

Post by amoninan »

Kakva je situacija s mlađim Đedovićem? Znaš li ti @neno?
Emir Sulejmanović potpisao za Olimpiju

Košarkaš juniorske reprezentacije BiH Emir Sulejmanović je nakon godinu dana igranja za mlađe selekcije KK Olimpije potpisao profesionalni ugovor sa klubom iz Ljubljane.
Ugovor sa "Zmajčekima" potpisan je na period od četiri godine. Za usluge ovog mladog talenta bili su zainteresovani mnogi timovi kao što su Malaga, Cedevita i Slovan.

Arbitražni spor sa Fincima u vezi nastupa Sulejmanovića za BiH

Emir Sulejmanović je za U-18 BiH debitovao tokom Šestoaprilskog turnira u Sarajevu. Nakon ovog debija iz Košarkaškog saveza Finske na adresu FIBE stiže žalba pošto je Sulejmanović već imao nastupe za tamošnju zemlju na EP (U-16, divizija B) 2011. godine.

KSBiH je tako morao ući u ovaj arbitražni spor koji još uvijek ne nudi definisanu sliku suspenzije za našeg igrača.

Spominje se pauza od godinu dana nakon koje bi sam igrač odlučio za koga bi igrao, ali pojedini raspolažu i nešto drugačijim informacijama. Bilo kako bilo, KSBiH će morati doći do jasnije slike vezane za nastupe ovog košarkaša Olimpije u našim nacionalnim selekcijama.

To ponekad zaista predstavlja pravi izazov s obzirom na veoma nejasne pravilnike FIBE.

Emir Sulejmanović, tako Evropski šampionat u Sarajevu provodi sa svojim suigračima iz tima. Na svim utakmicama Markovićevog tima sjedi na klupi, njihov je naveći navijač, ali ne ulazi u igru.

Pošto je i selekcija Finske učesnik šampionata vjerujemo da se zaista radi o klasičnoj priči slabljenja mogućeg protivnika tokom takmičenja.

Petrović i Mahmutović su u "paketu", za samo jedan dan dogovorili nastupe Sulejmanovića i Nurkića

Interesantno je to da su ovog igrača nakon primljenih informacija o njegovom talentu, u Ljubljani, još tokom prošle godine na jednom treningu juniora Olimpije posmatrali generalni sekretar KSBiH Harun Mahmutović i novi selektor A-tima Aleksandar Petrović. Na treningu je tada, kao posuđeni junior iz Krke bio i Jusuf Nurkić (Olimpija se pripremala za juniorski euroligaški turnir u Beogradu).

Momci su bili prijatno iznenađeni interesovanjem delegacije iz BiH, pogotovo činjenicom da njihov trening posmatra veliko trenersko ime Aleksandar Petrović. Tada je i dogovoren nastup ovog dvojca za našu reprezentaciju.

Možda je nepoznata činjenica da je vođena velika borba i za nastup Nurkića u našem timu sa Košarkaškim savezom Slovenije. Odlično odigrana igra i umješnost iz kancelarije KSBiH je u ovom slučaju izvojevala pobjedu i nema nikakve sumnje da će se isti takav ishod dogoditi i u slučaju Sulejmanovića i njegovog konačnog i zvaničnog nastupa za našu reprezentaciju.
IlijaLadin

#3071 Re: Reprezentacija BiH

Post by IlijaLadin »

neno#4 wrote:Znas li uopce o kojim Selimovicima se radi?
jel ovi iz pivare? neki krimosi?
Tkd

#3072 Re: Reprezentacija BiH

Post by Tkd »

Nije igrao za kadete mislim kako bi mogao trenirati više u Barci te unaprijediti svoju igru. Posljednja izjava je kao da nema sumnje da će igrati za BiH.
ArthurSpooner

#3073 Re: Reprezentacija BiH

Post by ArthurSpooner »

amoninan wrote:
Momci su bili prijatno iznenađeni interesovanjem delegacije iz BiH, pogotovo činjenicom da njihov trening posmatra veliko trenersko ime Aleksandar Petrović. Tada je i dogovoren nastup ovog dvojca za našu reprezentaciju.

Možda je nepoznata činjenica da je vođena velika borba i za nastup Nurkića u našem timu sa Košarkaškim savezom Slovenije. Odlično odigrana igra i umješnost iz kancelarije KSBiH je u ovom slučaju izvojevala pobjedu i nema nikakve sumnje da će se isti takav ishod dogoditi i u slučaju Sulejmanovića i njegovog konačnog i zvaničnog nastupa za našu reprezentaciju.
Kako mi je milo ovo procitat, jedno veliko bravo za Petrovica.

Kakav je igrac ovaj Emir?
amoninan

#3074 Re: Reprezentacija BiH

Post by amoninan »

Tkd wrote:Nije igrao za kadete mislim kako bi mogao trenirati više u Barci te unaprijediti svoju igru. Posljednja izjava je kao da nema sumnje da će igrati za BiH.
Aha, aha.. Znam da je bilo neke priče o Španiji.
Tkd

#3075 Re: Reprezentacija BiH

Post by Tkd »

Ne zna se nikada s tom omladinom, tako da ja ništa ne vjerujem dok ga ne vidim u dresu BiH.
Post Reply