Paypal u Bosni i Hercegovini

Ekonomija, biznis, dionice, posao, (ne)zaposlenost...

Moderator: anex

Post Reply
drndalo

#3051 Re: Paypal u Bosni i Hercegovini

Post by drndalo »

Ako ti prebacuje automatski 1-og u mjesecu, nema provizije, kada mimo toga trazis isplatu, 5$ cini mi se...

Kad imas novac na PP racunu, s njega mozes kupovati na web-u stvari gdje se prima PP uplata, bez ikakve veze sa tvojim tekucim racunom...

Sad ja imam pitanje... Kada na PP hocu da dodam jos jednu (sekundarnu) Visa karticu, druge banke, da li se desava ista stvar kao i kod primarne, opet verifikacija kartice skidanjem 1.95$ i vracanjem istih nakon ukucavanja koda...? Bez obzira sto sam to vec radio sa prvom karticom u prvoj banci?
quarterback

#3052 Re: Paypal u Bosni i Hercegovini

Post by quarterback »

drndalo wrote:Ako ti prebacuje automatski 1-og u mjesecu, nema provizije, kada mimo toga trazis isplatu, 5$ cini mi se...

Kad imas novac na PP racunu, s njega mozes kupovati na web-u stvari gdje se prima PP uplata, bez ikakve veze sa tvojim tekucim racunom...

Sad ja imam pitanje... Kada na PP hocu da dodam jos jednu (sekundarnu) Visa karticu, druge banke, da li se desava ista stvar kao i kod primarne, opet verifikacija kartice skidanjem 1.95$ i vracanjem istih nakon ukucavanja koda...? Bez obzira sto sam to vec radio sa prvom karticom u prvoj banci?
ja sam nedavno to radio i koliko se sjecam samo sam unio karticu i odmah koristio, ono sto se ne mogu sjetiti je da li sam je slucajno nekad prije dodao pa obrisao, ipak mislim da nisam
Slo Burner
Grijem se na: Pelet
Vozim: Bembaru

#3053 Re: Paypal u Bosni i Hercegovini

Post by Slo Burner »

POzdrav, ovdje je bila prica da svakog prvog paypal automatski prebacuje na racun bez provizije, kod mene nista nije prebacilo a na paypalu pise da se placa naknada od 5 ¨dolara ako iz izvan Amerike
Slo Burner
Grijem se na: Pelet
Vozim: Bembaru

#3054 Re: Paypal u Bosni i Hercegovini

Post by Slo Burner »

KvaziExpert wrote:
1. Eligibility:
In order to receive payments into your PayPal account, you must link your US bank account or Visa credit card to your PayPal account and complete PayPal’s credit card and/or bank account verification process.
2. Automatic Transfer:
On a regular basis, PayPal will automatically transfer the amounts from your available PayPal Balance to your US bank account or Visa credit card.
The automatic transfer will occur within the first 3 days of each month, quarter, or applicable period in the country in which you reside.
There is no fee for automatic transfers to your US bank account or Visa credit card.
3. Manual Transfer and Fee:
If you do not want to wait for the automatic transfer, you may manually transfer the amounts in your available PayPal balance to your US bank account or Visa credit card.
Manual transfers to your Visa credit card will incur a $5.00 USD (or equivalent) fee.
Manual transfers to your US bank account are free.

Hvala drugar, ova tri dana su fazon :thumbup:
Mehemed
Vozim: automobil

#3055 Re: Paypal u Bosni i Hercegovini

Post by Mehemed »

Jao, u mene pare već legle, to mi je trebalo da se uhvati još koja novogodišnja akcija online i da se kupi šta, jer niti banka jedna ne radi danas a sutra znam da ne radi RF, koja mi treba, pa je tamam ovo dobro leglo danas a ne sljedeće sedmice :)
_Astra_

#3056 Re: Paypal u Bosni i Hercegovini

Post by _Astra_ »

Mehemed wrote:Jao, u mene pare već legle, to mi je trebalo da se uhvati još koja novogodišnja akcija online i da se kupi šta, jer niti banka jedna ne radi danas a sutra znam da ne radi RF, koja mi treba, pa je tamam ovo dobro leglo danas a ne sljedeće sedmice :)

Danas PP prebacio i danas ti legle?
Mehemed

#3057 Re: Paypal u Bosni i Hercegovini

Post by Mehemed »

_Astra_ wrote:
Mehemed wrote:Jao, u mene pare već legle, to mi je trebalo da se uhvati još koja novogodišnja akcija online i da se kupi šta, jer niti banka jedna ne radi danas a sutra znam da ne radi RF, koja mi treba, pa je tamam ovo dobro leglo danas a ne sljedeće sedmice :)

Danas PP prebacio i danas ti legle?
Yep, tako je u 3-4 posljednje isplate
stefag40

#3058 Re: Paypal u Bosni i Hercegovini

Post by stefag40 »

Istina tako i meni RF banka
nardawg

#3059 Re: Paypal u Bosni i Hercegovini

Post by nardawg »

Imam jedno pitanje, ne znam ima li smisla:
Pojavljuje mi se greska pri unosenju kartice:
You have entered an invalid number or partial credit card or debit card number. Please check your entry and try again.
Nisam siguran jesam li dobro shvatio, ali negdje na temi sam vidio da treba prije unosenja na PP "aktivirati" karticu na bankomatu ili banci, tj. da prvo podignem nesto para sa kartice pa da onda pokusam opet sa registracijom...
dinooh

#3060 Re: Paypal u Bosni i Hercegovini

Post by dinooh »

nardawg wrote:Imam jedno pitanje, ne znam ima li smisla:
Pojavljuje mi se greska pri unosenju kartice:
You have entered an invalid number or partial credit card or debit card number. Please check your entry and try again.
Nisam siguran jesam li dobro shvatio, ali negdje na temi sam vidio da treba prije unosenja na PP "aktivirati" karticu na bankomatu ili banci, tj. da prvo podignem nesto para sa kartice pa da onda pokusam opet sa registracijom...
dovoljno je da se samo stanje na kartici provjeri da bi se aktivirala. I za paypal moras imati minimalno 2$ na kartici
nardawg

#3061 Re: Paypal u Bosni i Hercegovini

Post by nardawg »

E super,ima para na kartici, idem skoknut do bankomata :D
Hvala
pajero

#3062 Re: Paypal u Bosni i Hercegovini

Post by pajero »

Skoro pa svaki mjesec me nesto zeza na PP.

Ovaj put sam novac dobio u € krajem decembra. U $ mi je taj iznos pokazivao na PayPal balance ali ne i na Available balance tako da nisam dobio automatski transfer. Sve ovo nagadjam jer sam vec 02.01. poslao mail da vidim zasto nisam dobio automatski novac? Jos nisam dobio odgovor. Onda sam u valutama dodao i opciju € tako da se taj iznos pokazao i na Available. Onda 04.01. odlucim da halalim 10-15$ i mauelno prebacim novac ali...Stalno dobijam ovu poruku:

We're sorry. There's been an intermittent communication problem. Please try again later.

I tako i danas...Juce sam poslao novi mail ali jos nema odgovora. Neki prijedlog? :evil:
ivmilicevic

#3063 Re: Paypal u Bosni i Hercegovini

Post by ivmilicevic »

Ima li netko iskustva sa Visa poklon karticama? Vidim da je mogu izvaditi u hypo banci, samo je problem sto nije nadoplativa. Jeli moguće izvaditi mastercard prepaid refresh karticu ili nešto slično kod nas?
ODB

#3064 Re: Paypal u Bosni i Hercegovini

Post by ODB »

paypal ne prihvata master ako se ne varam ili je to za maestro
Mehemed

#3065 Re: Paypal u Bosni i Hercegovini

Post by Mehemed »

Maestro ne prihvata a Mastercard prihvata
elvisone

#3066 Re: Paypal u Bosni i Hercegovini

Post by elvisone »

LJudovi imam jedno pitanje naime ja sam iz BiH i odskora imam paypal e sad mene zanima jedna stvar cuo sam da novac koji mi neko uplati mora da lezi 30 dana i da svakog prvog automatski se prebacuje na moju viza karticu e sad me zanima ako mi neko na primjer uplati 15 januara i novac stoji 30 dana to je 15 februar a meni na racun bi leglo 1 marta znaci prakticno mjesec ipo bih morao cekati dali je to tako ili kako vec to funkcionise. Ja znam da se moze dici prije ali da platim 5 dolara ali nije mi bas milo davati toliki novac jer primam malu sumu. hvala u naprijed
quarterback

#3067 Re: Paypal u Bosni i Hercegovini

Post by quarterback »

elvisone wrote:LJudovi imam jedno pitanje naime ja sam iz BiH i odskora imam paypal e sad mene zanima jedna stvar cuo sam da novac koji mi neko uplati mora da lezi 30 dana i da svakog prvog automatski se prebacuje na moju viza karticu e sad me zanima ako mi neko na primjer uplati 15 januara i novac stoji 30 dana to je 15 februar a meni na racun bi leglo 1 marta znaci prakticno mjesec ipo bih morao cekati dali je to tako ili kako vec to funkcionise. Ja znam da se moze dici prije ali da platim 5 dolara ali nije mi bas milo davati toliki novac jer primam malu sumu. hvala u naprijed
mislim da ti novac legne odmah iza 1. u mjesecu ali moguce i da nije tako, ja uglavnom placam preko Paypala
Mehemed

#3068 Re: Paypal u Bosni i Hercegovini

Post by Mehemed »

elvisone wrote:LJudovi imam jedno pitanje naime ja sam iz BiH i odskora imam paypal e sad mene zanima jedna stvar cuo sam da novac koji mi neko uplati mora da lezi 30 dana i da svakog prvog automatski se prebacuje na moju viza karticu e sad me zanima ako mi neko na primjer uplati 15 januara i novac stoji 30 dana to je 15 februar a meni na racun bi leglo 1 marta znaci prakticno mjesec ipo bih morao cekati dali je to tako ili kako vec to funkcionise. Ja znam da se moze dici prije ali da platim 5 dolara ali nije mi bas milo davati toliki novac jer primam malu sumu. hvala u naprijed
Ako ti pošalje kao "paying for goods or services" naravno da ćeš morati čekati 30 dana, a ako ti pošalje "sending money to familly or friends" odmah ćeš imati novac na raspolaganju, tako je uvijek bilo
nardawg

#3069 Re: Paypal u Bosni i Hercegovini

Post by nardawg »

Koliko otprilike treba proci da pare legnu sa PP na karticu prilikom rucnog prebacivanja?
Malo me buni ovaj podatak 5-7 busines days, a poslije kad sam potvrdio slanje pise u roku od 24h oni ce pregledati transakciju, a nakon toga treba proci nekih 4 sata da prodju pare na karticu.
Kakva su vasa iskustva, koliko ste najduze a koliko najkrace cekali pri manuelnoj transakciji?
zvucnikk

#3070 Re: Paypal u Bosni i Hercegovini

Post by zvucnikk »

Ej ljudi jel zna neko (nisam do sada nikad nista narucio online) izvadio sam Raiffeisen Visa Electron karticu,i danas uplatio 20KM na nju,tj.oko 9h jutros.I sad gledam na Paypalu nema nista.Pa moze li mi ko pomoci,jel treba to tako da se ceka par sati,ili ima neka greska.
Hvala :)
dinooh

#3071 Re: Paypal u Bosni i Hercegovini

Post by dinooh »

zvucnikk wrote:Ej ljudi jel zna neko (nisam do sada nikad nista narucio online) izvadio sam Raiffeisen Visa Electron karticu,i danas uplatio 20KM na nju,tj.oko 9h jutros.I sad gledam na Paypalu nema nista.Pa moze li mi ko pomoci,jel treba to tako da se ceka par sati,ili ima neka greska.
Hvala :)
nece se ni prikazati na paypalu. Novac je na racunu u banci, a kada nesto kupujes paypal uzima sa racuna u banci.
Alkos

#3072 Re: Paypal u Bosni i Hercegovini

Post by Alkos »

PayPal balance nema veze sa stanjem računa u banci, tj. iznosom koji imaš na kartici...
Amer996

#3073 Re: Paypal u Bosni i Hercegovini

Post by Amer996 »

pozdrav da li mi neko moze rec dali mogu napraviti paypal sa maestro debit card ?
quarterback

#3074 Re: Paypal u Bosni i Hercegovini

Post by quarterback »

naravno da ne
quarterback wrote: 1. otidji u unicredit/raiffieisen, trazi da ti otvore VISA ELECTRON DEBITNU karticu (nisam ti dzaba ovo napisao velikim slovima)
2. kada dobijes karticu polozi na nju 10 KM, registruj se na paypal i unesi karticu u paypal
3. paypal ce skinuti nesto manje od 2$ sa kartice
4. trazi od banke 4 zadnja broja te transakcije, mozes i telefonom
5. unesi te brojeve u paypal da karticu verifikujes
6. paypal ce vratiti skinuti iznos nazad tebi

od tog momenta mozes placati za usluge preko weba

za sve kojima je bilo mrsko da citaju stare postove jos jednom, valjda su slova ovaj put dovoljno velika
Mehemed

#3075 Re: Paypal u Bosni i Hercegovini

Post by Mehemed »

Amer996 wrote:pozdrav da li mi neko moze rec dali mogu napraviti paypal sa maestro debit card ?
NE, Visa, Mastercard, i možda American Express, ali Maestro SIGURNO NE, bar ne u BiH, mislim da u UK može, i još samo u par zemalja
Post Reply