FC Barcelona

Fudbal/nogomet, Premijer liga, Liga prvaka, svjetska i evropska prvenstva...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

Post Reply
Zmijuga loma

#3051 Re: FC Barcelona

Post by Zmijuga loma »

Ocekivao sam 0-0, tako da je dobro proslo. :D Kad se sve sabere i oduzme gledali smo 90 minuta heklanja oko 16-terca i na kraju nista. Inter pametno od pocetka do kraja i zasluzeno u finale.

Al kako Pique rutinski fintira golmana i Cordobu kod gola. :lol: Mogao ga je Pep komotno umjesto Ibre stavit u napad od pocetka.
macan prvi

#3052 Re: FC Barcelona

Post by macan prvi »

:sad:
lahor

#3053 Re: FC Barcelona

Post by lahor »

Jadan je i fudbal i finale kad neko ovako igrajuci moze doci do finala.Tipicni zabarski antifudbal, cuvaj svoj gol pa sta bude. Neka zahvale Islandu i onim avionima koji su bili prizemljeni pa se igraci Barce morali lomiti po autobusima satima da stignu na utakmicu.Nadam se da ce ih Bavarci propisno oderati.
Djokej

#3054 Re: FC Barcelona

Post by Djokej »

Zmijuga loma wrote:Ocekivao sam 0-0, tako da je dobro proslo. :D Kad se sve sabere i oduzme gledali smo 90 minuta heklanja oko 16-terca i na kraju nista. Inter pametno od pocetka do kraja i zasluzeno u finale.

Al kako Pique rutinski fintira golmana i Cordobu kod gola. :lol: Mogao ga je Pep komotno umjesto Ibre stavit u napad od pocetka.
Ja rekoh treba im novi napadač, a zaboravih kakvog centarfora Barsa ima.. Pique je koban Interu, dao im je dva gola :D
Danss

#3055 Re: FC Barcelona

Post by Danss »

Zmijuga loma wrote:Ocekivao sam 0-0, tako da je dobro proslo. :D Kad se sve sabere i oduzme gledali smo 90 minuta heklanja oko 16-terca i na kraju nista. Inter pametno od pocetka do kraja i zasluzeno u finale.

Piqueu svaka cast za poteze, ali je prije toga bio ofsajd.
A sudija je zaj.bo Barcu sto je dao Interu crven, tako im je ostavio opciju da se samo brane.
Sad pricati o nekoj superiornosti i kako se Inter branio, to je za malu djecu. Inter ide u finale na Bernabeu, a ovi iz Barcelone mogu doci da gledaju sa Realovim igracima finale :D
JMGuti

#3056 Re: FC Barcelona

Post by JMGuti »

lahor wrote:Jadan je i fudbal i finale kad neko ovako igrajuci moze doci do finala.Tipicni zabarski antifudbal, cuvaj svoj gol pa sta bude. Neka zahvale Islandu i onim avionima koji su bili prizemljeni pa se igraci Barce morali lomiti po autobusima satima da stignu na utakmicu.Nadam se da ce ih Bavarci propisno oderati.
ti zabari su vas deklasirali u prvoj utakmici i sad su cuvali rezultat... ali vjerovatno se ne bi ovako povukli da busquets nije simulirao i motta bezveze dobio crveni... da da, inter ce sa 3:1 kaoi svaka druga momcad sa deset igraca se otvoriti i napadati... kako si smjesan :)
lahor

#3057 Re: FC Barcelona

Post by lahor »

JMGuti wrote:
lahor wrote:Jadan je i fudbal i finale kad neko ovako igrajuci moze doci do finala.Tipicni zabarski antifudbal, cuvaj svoj gol pa sta bude. Neka zahvale Islandu i onim avionima koji su bili prizemljeni pa se igraci Barce morali lomiti po autobusima satima da stignu na utakmicu.Nadam se da ce ih Bavarci propisno oderati.
ti zabari su vas deklasirali u prvoj utakmici i sad su cuvali rezultat... ali vjerovatno se ne bi ovako povukli da busquets nije simulirao i motta bezveze dobio crveni... da da, inter ce sa 3:1 kaoi svaka druga momcad sa deset igraca se otvoriti i napadati... kako si smjesan :)
Nisu mene deklasirali jer i ne navijam za Barcu, umro je fudbal, pa koliko su puta presli centar ti tvoji finalisti...zalosno za fudbal.Ti nisi smijesan nego si zalostan ako za takve navijas, jadan li je fudbal....oplakah.
JMGuti

#3058 Re: FC Barcelona

Post by JMGuti »

lahor wrote:
JMGuti wrote:
Nisu mene deklasirali jer i ne navijam za Barcu, umro je fudbal, pa koliko su puta presli centar ti tvoji finalisti...zalosno za fudbal.Ti nisi smijesan nego si zalostan ako za takve navijas, jadan li je fudbal....oplakah.
Ne, ne navijam, a vjerovatno je to tesko zakljuciti jer imam u avataru Gutija a i nick mi je JMGuti.

Ono sto ja hocu da kazem jeste to da je Inter razbio Barcu u prvoj utakmici i normalno da se nece sa deset igraca otvarati protiv Barce.

Pa covjece, jesi ti ikako normalan. Kako ce oni igrati sa 9 igraca plus golman a imaju 3:1, zasto bi napadali kad se je lakse braniti?

De shvati da su bili u toj poziciji da jednostavno moraju se povuci.

Neki timovi, poput engleskih nekih, nisu sa citavom ekipom Barci mogli nista... a kamoli sa 10 igraca
Ali_G

#3059 Re: FC Barcelona

Post by Ali_G »

Hahaha, koja patetika. Prigovara se ljudima koji imaju prednost 3:1, igraju za finale LP koje cekaju metar godina, imaju igraca manje i eto sto su se branili, hahhahahhahaha. Sad treba napraviti mit od ovoga, nesto ala bitka na Kosovu, taman da se nastavi pacenicka tradicija koju klub gaji.
lahor

#3060 Re: FC Barcelona

Post by lahor »

Cuj razbili Barcu a to na koji je nacin Barca stigla na gostovanje to kao neznas pa presucujes. I jos nesto Inter nije od prve minute kreno otvoreno i sve i da je imao 11 igraca do kraja igro bi opet shupacki jer zabari drugacije i ne znaju. I molim te postedi me Intera i njegove zatvorene igre, eto ljudi imali jednog igraca manje pa se morali zatvoriti u svoj kazneni prostor. Inter je nazalost u finalu ali postoji bar 5 boljih ekipa koje su ranije ispale, eto toliko i necu vise ni rijeci.
JMGuti

#3061 Re: FC Barcelona

Post by JMGuti »

En el gol de FC Barcelona, que llegó en el minuto 83 de partido, el Inter de Milán pidió fuera de juego de Gerard Piqué, que recibió en la frontal un gran pase de Xavi. El central venía de fuera de juego y en el momento del pase se encontraba en una posición muy dudoso. Luego controló, encaró a Julio César, giró sobre sí mismo para evitar al portero y a Lucio y marcó a placer con un movimiento impropio de un central.

google.translate.com - govori se o ofsajdu Piquea kod prvog gola :lol:
Zmijuga loma

#3062 Re: FC Barcelona

Post by Zmijuga loma »

Ne kontam to dizanje frke s tom situacijom kod gola, Inter je prosao dalje, u cemu je poenta sad? Uzmimo da je bio ofsajd tu, gol mozemo pokratiti sa trecim golom Intera iz prve utakmice koji je kapitalna ofsajdcina u usporedbi sa ovim. Bez tih golova ostaje 2-1 za Inter i Inter pici u finale zasluzeno. End of discussion.
Tomahawk11
Globalni moderator

#3063 Re: FC Barcelona

Post by Tomahawk11 »

Ofsajd je ofsajd, nema 'veliki' i 'mali' ofsajd, kao sto se ovdje pokusava reci. Znaci, u Milanu je trebalo biti 2-1, da je sudija ponistio gol iz ofsajda za Inter, ali u Barceloni je trebalo biti 0-0, jer je prvi gol postignut iz ofsajda, a drugi (koji je ponisten) je prethodno igrano rukom, tako da kad se sabere i oduzme, Inter je zasluzeno prosao dalje. I pobjeda je poklonjena, nepostojeci crveni karton i nepostojeci gol, jos da je Bojanu priznao gol :-)
Inter zatvorio sve prilaze, Barcelona nije imala odgovor na to. Nema dalje.
Ista se prica pricala za Chelsea, pocelo je kukanje odmah poslije utakmice u Barceloni, kako su se ovi branili.
Zao mi je, ali nece se moci kofrciti na Bernabeu :mrgreen:
ultima_palabra

#3064 Re: FC Barcelona

Post by ultima_palabra »

Dadoše Eto'a + 50 miliona za igrača bez kojeg igraju bolje... I sa tih 50 miliona isfinansiraše ekipu koja ih izbaci u Ligi prvaka :roll:
fixer

#3065 Re: FC Barcelona

Post by fixer »

ultima_palabra wrote:Dadoše Eto'a + 50 miliona za igrača bez kojeg igraju bolje... I sa tih 50 miliona isfinansiraše ekipu koja ih izbaci u Ligi prvaka :roll:
Davno sam ja rekao da je Eto za Zlatana televizor u boji
Zmijuga loma

#3066 Re: FC Barcelona

Post by Zmijuga loma »

Ko o cemu, madridisti o losim kupoprodajnim rjesenjima Barce. :lol: FAIL :D
gooc
Location: Stari Grad je jedan grad i jedan grad je Stari Grad...

#3067 Re: FC Barcelona

Post by gooc »

They said that they will leave their skin on the field...
They said that they wanna make inter hate football for 90 minutes...
They stayed awake all night drumming and cheering so inter players wont sleep and yet they still lost....
Dear FC Barcelona, 010.. Welcome to Madrid.
Yours Truly, Madridista

:dance: :dance: :dance: :dance: :dance: :dance: :run:
ultima_palabra

#3068 Re: FC Barcelona

Post by ultima_palabra »

Zmijuga loma wrote:Ko o cemu, madridisti o losim kupoprodajnim rjesenjima Barce. :lol: FAIL :D
Ako sam šta slagao, reci. Ako ništa Madrid se ne pretvara da je dobrotvorna institucija i da ima sve igrače iz svog omladinskog pogona :roll:
Priorat
Location: Naučio sam krajnje oprezno upotrebljavati riječ nemoguće...

#3069 Re: FC Barcelona

Post by Priorat »

vruce pivo wrote:Image

:roll:

ti mene zajebavas? :D
LSD

#3070 Re: FC Barcelona

Post by LSD »

ultima_palabra wrote:
Zmijuga loma wrote:Ko o cemu, madridisti o losim kupoprodajnim rjesenjima Barce. :lol: FAIL :D
Ako sam šta slagao, reci. Ako ništa Madrid se ne pretvara da je dobrotvorna institucija i da ima sve igrače iz svog omladinskog pogona :roll:
A Barca se pretvara da su dobrotvori :shock: ono UNICEF bezveze stavili,jelde.
Barca se pretvara da ima svoje igrace iz domaceg pogona :shock: ...šta tebi bi jarane,kakav prenos.
ultima_palabra

#3071 Re: FC Barcelona

Post by ultima_palabra »

LSD wrote:
ultima_palabra wrote:
A Barca se pretvara da su dobrotvori :shock: ono UNICEF bezveze stavili,jelde.
Barca se pretvara da ima svoje igrace iz domaceg pogona :shock: ...šta tebi bi jarane,kakav prenos.
Možda i jesu dobrotvorna institucija... zapošljavaju ljude koje niko drugi ne bi...tipa Busquets, Čigrinski, Milito, ima ih još par :D
Da su dobrotvorna instuticija, ne bi trošili 70 miliona na jednog igrača...Unicef su stavili da bi dobili simpatije antiglobalista i sličnih fureža ;-)
Ovo drugo, naglas je na SVE
veljaca

#3072 Re: FC Barcelona

Post by veljaca »

Barcelona je izgubila finale u Milanu .... Onog sudiju ( prijatelja Murinja iz portuga ) volio bih negdje sresti ....

Inter je igrao taktiku 10-0 u sesneastercu ( igrali bi i 11-0 da im sudija nije opravdano iskljucio Motu ) ....
Cak u jednom trenutku je i Valdes bio na polovini Intera - tako da je tamo bio 21 igrac - od cega najmanje 15 u sesneastercu .....

Barca treba da se okrene sampionatu u Spaniji i osvoji ligu ....
sumirprimus

#3073 Re: FC Barcelona

Post by sumirprimus »

veljaca wrote:Barcelona je izgubila finale u Milanu .... Onog sudiju ( prijatelja Murinja iz portuga ) volio bih negdje sresti ....

Inter je igrao taktiku 10-0 u sesneastercu ( igrali bi i 11-0 da im sudija nije opravdano iskljucio Motu ) ....
Cak u jednom trenutku je i Valdes bio na polovini Intera - tako da je tamo bio 21 igrac - od cega najmanje 15 u sesneastercu .....

Barca treba da se okrene sampionatu u Spaniji i osvoji ligu ....
bas nesto s jaranom komentarisem,samo se bojim sad da dok dodju sebi jedno 2 utakmice ne prokockaju...daj boze da grijesim...
Kumerle

#3074 Re: FC Barcelona

Post by Kumerle »

Volio bi on sresti Portugalskog sudiju a na zidu zalijepljen portret Ovreba
sumirprimus

#3075 Re: FC Barcelona

Post by sumirprimus »

zato se ta taktika i zove katanaĆo....
zakljucas prilaz golu , i vozdrica cickovo ulje...
eh bas zato volim barsu,4-3-3 pa da je s druge strane tito...igraju za go vise i da nadigraju,a ne da onemoguce druge da igraju... legitimna i jedna i druga taktika,al ja preferiram ovu prvu...
sinoc nije islo,drugi put ko zna...
btw u 4 susreta 2 pob,1 remi i jedan poraz...i opet ne prodjes,to je fudbal i zato se svi i lozimo na njeg,da je drukcije vjerovatno bi pratili curling...
Post Reply