Sarajevo Construction

Lokalna dešavanja, politički život, medijska scena, sve o glavnom gradu BiH i okolini od jutra do mraka.

Moderators: Benq, O'zone

Post Reply
MrShadow

#3051 Re: Sarajevo Construction

Post by MrShadow »

VladaFBiH wrote:
drugi profil wrote:Sad gledam katastar, da vidim ko je vlasnik ovog zelenila na uglu Ložioničke i Krupske, kad ono Meho Kodro 1/1.
znam da su mu pojedine firme nudile "dobre" pare za tu lokaciju ali on nije htio da čuje... čak se pričalo da je to prodao Tibri ali izgleda za sada ništa od toga...
nije stvar u parama vec ispod tog zemljista prolaze plinske cijevi i ne moze se nista graditi, ovo je informacija od prijatelja koji je kupio drugo zemljiste od Kodre. Inace Kodro ima zemlje po brutalnim lokacijama u Sarajevu.
Dzontra_Volta

#3052 Re: Sarajevo Construction

Post by Dzontra_Volta »

Plinske cijevi se uvijek mogu izmjestiti, ne vjerujem da je to problem.
mayab

#3053 Re: Sarajevo Construction

Post by mayab »

Image
Angel_of...

#3054 Re: Sarajevo Construction

Post by Angel_of... »

Cijena kvadrata u Sarajevo Toweru, od 2340-2600, zavisno od orjentacije. Najskuplji su stanovi na "ćosku" koji imaju i nekakav vid dvostrane orjentacije tj.prema Vilsu i Ilidži, odnosno prema Vilsu i centru ;-) Za dvoetažne ne znam. Inace meni je to sve suhveli, mislim da nemaju te pare da to izgrade, nego ce uzimati pare od kupaca pa to graditi 100 godina ko Bosmal :run:
Truba
Grijem se na: Plin i struju
Horoskop: Vodolija

#3055 Re: Sarajevo Construction

Post by Truba »

ma tek buše temelje ja prolazio u utorak

nakav beton debeo u temeljima

vuče na ublehu
Haris.ba

#3056 Re: Sarajevo Construction

Post by Haris.ba »

Angel_of... wrote:Cijena kvadrata u Sarajevo Toweru, od 2340-2600, zavisno od orjentacije. Najskuplji su stanovi na "ćosku" koji imaju i nekakav vid dvostrane orjentacije tj.prema Vilsu i Ilidži, odnosno prema Vilsu i centru ;-) Za dvoetažne ne znam. Inace meni je to sve suhveli, mislim da nemaju te pare da to izgrade, nego ce uzimati pare od kupaca pa to graditi 100 godina ko Bosmal :run:
Jednostavno je. Pogledaj hipoteku na zemljište, i pitaj za druge kredite koje su uzeli - i imaćeš računicu koliko im para fali.

Naravno da to planiraju nadomjestiti prodajom stanova u stanogradnji.

Ne znam ko to ima pare na računu da stoje i da prave zgradu 100% od toga.
Angel_of...

#3057 Re: Sarajevo Construction

Post by Angel_of... »

Haris.ba wrote:
Angel_of... wrote:Cijena kvadrata u Sarajevo Toweru, od 2340-2600, zavisno od orjentacije. Najskuplji su stanovi na "ćosku" koji imaju i nekakav vid dvostrane orjentacije tj.prema Vilsu i Ilidži, odnosno prema Vilsu i centru ;-) Za dvoetažne ne znam. Inace meni je to sve suhveli, mislim da nemaju te pare da to izgrade, nego ce uzimati pare od kupaca pa to graditi 100 godina ko Bosmal :run:
Jednostavno je. Pogledaj hipoteku na zemljište, i pitaj za druge kredite koje su uzeli - i imaćeš računicu koliko im para fali.

Naravno da to planiraju nadomjestiti prodajom stanova u stanogradnji.

Ne znam ko to ima pare na računu da stoje i da prave zgradu 100% od toga.
Harise, nisam ni rekla da trebaju imati 100% iznos na racunu i da prave objekat od tih para, jel tako? Poenta price je da je moje misljenje i iskustvo s njima da su ubleha i neozbiljni, a u prilog svega ide i ovoliko kasnjenje sa pocetkom radova. Ozbiljan investitor ne bi ni najavljivao tacan datum pocetka radova (trebali početi april 2015.godine, a objekat trebao biti zavrsen na proljece 2017. godine), kad tada nije rijesio ni imovinsko-pravne odnose, a kamoli odobrenje za gradjenje :thumbup: Ja se ne bih usudila dati ni ovih minimalnih 30% učešća koliko traže, ali to je samo moje mišljenje. Iskreno bih voljela da sve izgrade i prije roka :thumbup:
Haris.ba

#3058 Re: Sarajevo Construction

Post by Haris.ba »

A ko nije ubleha i ozbiljan? Koju mi to firmu u stanogradnji ne shvatamo kao ublehu i kao ozbiljne?

Da narod nije navalio ko mutav - cijena stana u izgradnji bi trebala biti najmanja 30% od cijene gotovoga stana (jer ti u biti kreditiraš investitora). Barem na tih 30% koje traže da daš unaprijed (za rezervaciju).

Ovako - svako nek raspolaže parama kako hoće.

A u poslu se uvijek dešavaju nepredviđene stvari. Ko se boji, a želi tamo stan, nek ide u traži policu osiguranja. Ili, traži mjenicu od investitora. :D
baxus

#3059 Re: Sarajevo Construction

Post by baxus »

Bogami ja imam informaciju da je kredit Ans Drajvu odobren za ovo jos u februaru.
Informacija iz banke. Iznos preko BAM 50 mil

Također Smart Invest je obezbjedio potrebne bankovne garancije sa svoje strane, prošli mjesec, na njih se čekalo.

Tako da pare imaju koliko ja vidim.

Da im je PR los i da ne znaju time upravljat to je činjenica :)
Al to im nije djelatnost, očigledno.
Cossack

#3060 Re: Sarajevo Construction

Post by Cossack »

baxus wrote:Bogami ja imam informaciju da je kredit Ans Drajvu odobren za ovo jos u februaru.
Informacija iz banke. Iznos preko BAM 50 mil

Također Smart Invest je obezbjedio potrebne bankovne garancije sa svoje strane, prošli mjesec, na njih se čekalo.

Tako da pare imaju koliko ja vidim.

Da im je PR los i da ne znaju time upravljat to je činjenica :)
Al to im nije djelatnost, očigledno.
Tower ce se prodavati i prodati kao halva tako da ce svaka banka jedva docekati da im da pare. Ocigledno je jos ogromna potraznja za dobrim lokacijama u Sa. Nova Otoka je planula, ona "Šljokica" isto tako, čak se i MIljacka sasvim solidno prodaje...
Tuzla111

#3061 Re: Sarajevo Construction

Post by Tuzla111 »

Ja sam zainteresovan za stan u SA-toweru al nema nikakvih pouzdanih informacija.
Kolika ce cijena odrzavanja biti?
Kako je zgrada orjentisana i koja je velicina stanova?
Kakva je kvaliteta gradnje?
kakve su garancije za placanje unaprijed? Da im ne bude trebalo 10 godina da ovo naprave.
Jesul ove firme pouzdane, kakve us zgrade do sad pravili?
I jos mnogo toga.... samim tim da nemaju nikakvih informacija na njihovoj stranici meni su totalno neozbiljni.
_BataZiv_0809
Nindža revizor
Vozim: Lancia na servisu

#3062 Re: Sarajevo Construction

Post by _BataZiv_0809 »

Originalna su ti pitanja sto jest jest :D

Salu na stranu, haj mi iskreno odgovori sta te, osim lokacije i novogradnje, motivise da kupis stan u ovom krkljancu?
Tuzla111

#3063 Re: Sarajevo Construction

Post by Tuzla111 »

_BataZiv_0809 wrote:Originalna su ti pitanja sto jest jest :D

Salu na stranu, haj mi iskreno odgovori sta te, osim lokacije i novogradnje, motivise da kupis stan u ovom krkljancu?
Pa likacija je najbitnija za kupovinu bilo kojeg stana.
Druga stvar, stanje, ovaj bi bio nov.
Treca stvar, velicina i orjentacija, ovdje mozes birati.
Sta treba jos?
Cijene navedene su sasvim dobre ako nema ogromnih suma za odrzavanje.

ja bi nesto izmedju 80-90 kvadrata da gleda prema jugu od petog do osmog sprata.
_BataZiv_0809
Nindža revizor

#3064 Re: Sarajevo Construction

Post by _BataZiv_0809 »

Tuzla111 wrote: Pa likacija je najbitnija za kupovinu bilo kojeg stana.
Sta treba jos?

ja bi nesto izmedju 80-90 kvadrata da gleda prema jugu od petog do osmog sprata.
Dobro, ali zar ne nimalo ne zabrinjava cinjenica da bi zgradu dijelio sa cetverocifrenim brojem ljudi?
drndalo

#3065 Re: Sarajevo Construction

Post by drndalo »

A koliko je to onda komsinica? :lol:
Innovation

#3066 Re: Sarajevo Construction

Post by Innovation »

Tuzla111 wrote:Ja sam zainteresovan za stan u SA-toweru al nema nikakvih pouzdanih informacija.
Kolika ce cijena odrzavanja biti?
Kako je zgrada orjentisana i koja je velicina stanova?
Kakva je kvaliteta gradnje?
kakve su garancije za placanje unaprijed? Da im ne bude trebalo 10 godina da ovo naprave.
Jesul ove firme pouzdane, kakve us zgrade do sad pravili?
I jos mnogo toga.... samim tim da nemaju nikakvih informacija na njihovoj stranici meni su totalno neozbiljni.
https://www.google.ba/url?sa=t&rct=j&q= ... xC_hH1V9Rw

https://www.google.ba/url?sa=t&rct=j&q= ... ___fLoFhSg
Tuzla111

#3067 Re: Sarajevo Construction

Post by Tuzla111 »

_BataZiv_0809 wrote:
Tuzla111 wrote: Pa likacija je najbitnija za kupovinu bilo kojeg stana.
Sta treba jos?

Dobro, ali zar ne nimalo ne zabrinjava cinjenica da bi zgradu dijelio sa cetverocifrenim brojem ljudi?
Pretpostavljam sa malo normalnijim ljudima koji mogu postovati pravila. A ne recimo uzeti u nekoj staroj zgradi gdje je emergency exit pun kupusa i krompira a stepeniste zakljucano na svakom spratu.
_BataZiv_0809
Nindža revizor

#3068 Re: Sarajevo Construction

Post by _BataZiv_0809 »

Tuzla111 wrote: Pretpostavljam sa malo normalnijim ljudima koji mogu postovati pravila. A ne recimo uzeti u nekoj staroj zgradi gdje je emergency exit pun kupusa i krompira a stepeniste zakljucano na svakom spratu.
Ne znam vala sta bih ti rekao. Sve je do toga na koga naletis. A sanse da naletis na budale je ogromna. Nasa posla.

Neka logika nalaze da sto je vise ljudi, veca je sansa da je vise i budala. U Toweru ce biti par hiljada ljudi.

Dovoljan je jedan idiot da pravi nered da sve ode u helac. Neboderi su inace katastrofa.
Qler

#3069 Re: Sarajevo Construction

Post by Qler »

Zavisi od ljudi, ja sam odrastao u neboderu i nisam imao nikad problema...
drug_profi

#3070 Re: Sarajevo Construction

Post by drug_profi »

Stanovi u novogradnjama se izmedju ostalog kupuju da se opere novac ili da se ulozi kapital.
Isti stanovi se zatim rentaju, jer je to najpopularniji nacin oplodjivanja kapitala.

A onda tu imas stanare koji ne vode brigu ni o onom u cemu zive, a kamoli o komsiluku.
Tako da kupovina stana u novogradnji, sa pretpostavkom da ces za komsije imati situirane ljude koji su kreditno sposobni, zaposleni, skolovani... nije bas najtacnija.
leo karan

#3071 Re: Sarajevo Construction

Post by leo karan »

Tuzla111 wrote:
_BataZiv_0809 wrote:Originalna su ti pitanja sto jest jest :D

Pa likacija je najbitnija za kupovinu bilo kojeg stana.
Sta treba jos?

Nema takav stan u ponudi.
Prema jugu imas stanove od 72m2 i 95m2

Prema istoku i zapadu ima stanova izmedju 80-90 kvadrata.
Truba

#3072 Re: Sarajevo Construction

Post by Truba »

Qler wrote:Zavisi od ljudi, ja sam odrastao u neboderu i nisam imao nikad problema...
ja sam odrastao pored vranicina nebodera
ali mogu reci da je onaj relativno normalan neboder od 17 katova kao zasebno naselje

znam da smo znali uci unutra i biti po nekoliko sati
a za kišnog vremena i ne izlaziti... igralo se lopte u holu
u podrumima su se pucale video igra a stariji su se žvaljali :D
na krov smo se peli gore i gledali ljude-mrave
loga nam je bila na sedmom spratu kod jednog damira :D
kad nas odatle izbace predjemo kod nekog drugog

vjerojatno smo nervirali stanare sa lupanjem i trčanjem po stepenicama, zaglavljivanjem u liftu i peljanjem slicicama u holu

pljuvanjem niz gelender :D bacanjem mačaka i ostalih nesretnika :(
šaranje po zidovima i t d

uglavnom lijepo je bilo :D ali mala zgrada je mala zgrada = mir

vjerojatno u novim velikim zgradama neće biti divljanja koje smo mi radili u vranicinom neboderu :D
Haris.ba

#3073 Re: Sarajevo Construction

Post by Haris.ba »

Black swan wrote:

vjerojatno u novim velikim zgradama neće biti divljanja koje smo mi radili u vranicinom neboderu :D
Ja sam imao jarana kojega je pogodila cjepanica u glavu sa vranicinih nebodera. Kako je ostao živ - ne znamo.

Nadam se da u Sarajevo tauver neće biti takvih belaja. :D
Truba

#3074 Re: Sarajevo Construction

Post by Truba »

gorana misliš? što mu je buraz zaginuo u ratu

da to je bio skandal

a zna se ko ga je spizdio... poznati brat i sestra jarani od bore

o bratu i sestri je bila priča da su uhvaćeni u ormaru :D prije rata... ali ne vjerujem u to :D

bila je i policija tada ali nikakve koristi od njih

mislim da su braco i seka u norveškoj
Haris.ba

#3075 Re: Sarajevo Construction

Post by Haris.ba »

Znaš sve - čudno naselje.

Možda zato i imam averziju od nebodera.

P.S.
Vidim prije nekoliko sedmica jednoga lika iz tog naselja. Nisam ga vidio sigurno 15ak godina. Istu trenerku nosa ko i prije 15ak godina. :D
Post Reply